2025-01-13 825 浏览
葵芳新都會5樓開左間高質cafe,馳名既梳乎里是重頭戲,黎到一定會同朋友一齊食個梳乎厘作飯後甜品🥞Matcha Cream Pancake $119是Ricotta 厚班戟,有抹茶忌廉醬蓋頂,而紅豆、脆米及抹茶蕨餅作拌碟,班戟口感軟軟,蛋香十足🐟Salmon Risotto Bowl $168有烤三文魚、温泉蛋、甘藍葉、玉子豆腐、本菇及味噌梅子汁,Risotto軟硬度適中,濕度剛好,唔會太淋🥑酸忌廉牛油果醬薯條 $55香脆薯條配酸忌廉牛油果醬,味道配搭夾🥩Iron grilled flank steak $192叫左7成熟牛扒,煎得牛扒皮脆嫩肉,肉味強烈,旁邊仲有香脆既薯菜作配搭✨整體來說,餐廳環境令人優閒舒服及食物質素高質,價錢不算太貴且份量大碟,絕對適合同朋友及家人聚餐☺️📍 The Pantry Cafe (葵芳)🗺️ 葵芳興芳路223號新都會廣場5樓531-540號舖

🥞Matcha Cream Pancake $119

🐟Salmon Risotto Bowl $168

🥑酸忌廉牛油果醬薯條 $55
香脆薯條配酸忌廉牛油果醬,味道配搭夾

📍 The Pantry Cafe (葵芳)
🗺️ 葵芳興芳路223號新都會廣場5樓531-540號舖
2025-01-10 547 浏览
Pantry是小清新的咖啡店,走純樸木系格調,有舒適藤椅、綠色植物。高闊樓底☘️,透入自然光,洋溢度假的感覺。餐廳提供多款美味餐點及Pancake,輕嘆一杯咖啡,在忙碌生活找回平靜。烤三文魚意大利燴飯碗 (Salmon Risotto Bowl)烤三文魚烤至金黃,香脆鮮美,魚油豐盛,意式燴飯,搭配滑順的溫泉蛋,口感豐富。伴碟有柔嫰的玉子豆腐,加上本菇和羽衣甘藍的香氣,滋味平衡。燒春雞窩夫 (Roast Chicken Waffle)燒春雞雞皮微微脆焦,肥美的雞腿肉,大啖咬下,肉質香嫰,配上蜜糖醬汁調味,香口舔舔脷。窩夫香脆,倒上楓糖醬,咸甜的驚喜配搭。沙律沾上蜜糖芥末醬,清新解膩。白酒藍青口 (White Wine Mussels)挺身的藍青口,浸泡在白酒忌廉汁中,滑溜芳香,搭配牛油多士,沾上忌廉汁,讓海鮮的鮮味更突出,美味吸引。粉紅士多啤梨班戟 (Pink Strawberry Pancake)軟綿的班戟,倒上粉色的士多啤梨忌廉,散發著清新的果香。士多啤梨忌廉入口香甜,與果醬酸味融合,讓每一口都充滿了柔滑的口感,十分甜絲絲。眉公芒果梳打 (Mango Soda)清爽的氣泡感,沁出芒果的

燒春雞窩夫 (Roast Chicken Waffle)

白酒藍青口 (White Wine Mussels)

眉公芒果梳打 (Mango Soda)
清爽的氣泡感,沁出芒果的甜香,享受清涼的質感。
最近心情吾係太好,想搵個地方靜靜地療癒一下自己,結果就發現左呢間位於葵芳既「The Pantry Cafe」。呢度既環境好chill,擺設簡單卻有品味,好岩一個人慢慢放鬆,仲有朋友話呢度既甜品一試難忘,所以決定過黎親身感受下! .Crispy Pork Burger $105試左佢地既Crispy Pork Burger,選用既係吉列日本豬柳,豬柳真係目測有2cm厚,炸得外脆內嫩,d肉汁鎖得好實,咬落去吾會乾。漢堡包夾住椰菜、酸青瓜同芝士,酸青瓜比到少少清新感覺,中和左豬柳既濃郁味道。豬柳同芝士融為一體,口感豐富又有層次,超有滿足感!加多$25仲有香脆粗薯條,一定要追加,粗薯條香口又夠份量,份外過癮! ,Pulled Pork & Pineapple Pizza $168手撕豬肉同菠蘿既組合其實好容易踩雷,但呢個Pulled Pork & Pineapple Pizza絕對係驚喜!pizza批底係中厚批,咬落去又脆又煙韌,質感非常好。上面鋪滿左手撕豬肉,肉質鮮嫩,味道香濃,再加上菠蘿既微酸甜,平衡得岩岩好,完全吾會覺得突兀。紅洋蔥既辛甜味同濃郁芝士融埋一齊,真係每一啖都充滿層次感,

Crispy Pork Burger $105

手撕豬肉同菠蘿既組合其實好容易踩雷,但呢個Pulled Pork & Pineapple Pizza絕對係驚喜!pizza批底係中厚批,咬落去又脆又煙韌,質感非常好。上面鋪滿左手撕豬肉,肉質鮮嫩,味道香濃,再加上菠蘿既微酸甜,平衡得岩岩好,完全吾會覺得突兀。紅洋蔥既辛甜味同濃郁芝士融埋一齊,真係每一啖都充滿層次感,好滿足!

Mint Chocolate Milkshake $59 & Fresh Orange Juice $46

薄荷朱古力奶昔絕對係signature!頂層仲有厚厚既cream,奶昔入口既時候,薄荷既清香同朱古力既濃郁岩岩好平衡,吾會過甜,飲落好refreshing又帶少少甜品既感覺。至於橙汁就係freshly squeezed既,酸酸甜甜,飲得出係用靚橙整,岩晒想清清口既人。兩杯飲品都係水準之作,值得一試!

Chocolate Banana Pancake $125

黎到The Pantry Cafe,點pancake真係一定冇錯,呢款Chocolate Banana Pancake可以話係成餐飯既highlight!兩層Ricotta厚班戟質地鬆軟又有蛋香,淋上濃郁既朱古力醬,頂層係朱古力布甸同朱古力雪糕,齊齊帶出濃濃既朱古力香氣。旁邊仲有焦糖香蕉,焦香味十足,焦糖層再加埋布朗尼蛋糕、藍莓同草莓,每樣都吾同口感但完美融合,擺盤靚到想影十張相!每一啖都係甜而不膩,好有心思,真係一定要試一次!

2025-01-09 433 浏览
精緻高cp值西餐廳行過新都會廣場中心,抬頭都會見到一間角落有間靚靚西餐廳。餐廳有室內室外座,座位舒適闊落,幾有情調,情侶、一班人約會、和狗狗散步飲啡都適合!🔸️燒春雞、沙拉、窩夫、蜜糖芥茉醬$158- 一次過滿足晒食鹹味同甜品嘅選項,CP值極高♥️烤雞外皮脆脆,夾埋窩夫好得意🔸️ 白酒藍青口$79- 前菜所以份量少少哋,白酒和奶油味道極濃,配埋青口掛汁一齊食,正!🔸️ 辣味芝士牛肉汁薯條$58- 好好食!即炸即上~芝士凍左都唔會一舊舊,超級惹味!仲要份量少少哋,食完都唔驚食唔落其他嘢🔸️ 巴馬火腿、哈密瓜沙律$120- 超級大份,哈密瓜配埋巴馬火腿甜鹹甜鹹,減肥人士一份應該都夠曬🔸️ 薄荷朱古力奶昔- 超好飲,餐廳奶昔做得極度出色,有好多唔同味道,仲要有餅乾同奶油,啱晒打卡一族🔸️5星⭐評分好食指數:⭐⭐⭐⭐整體份量:⭐⭐⭐ ⭐性價比:⭐⭐⭐ ⭐ 打卡度:⭐⭐⭐ ⭐ 餐廳環境:⭐⭐⭐⭐#alchohol #hkig food #foodie #foodporn #foodphotography #foodpics #foodstagram #foodblogger #foodstylist #foo
精緻高cp值西餐廳

整體份量:⭐⭐⭐ ⭐
性價比:⭐⭐⭐ ⭐
打卡度:⭐⭐⭐ ⭐
餐廳環境:⭐⭐⭐⭐

#alchohol #hkig food #foodie #foodporn #foodphotography #foodpics #foodstagram #foodblogger #foodstylist #foodart #foodlove #foodshare #foodphotos
見到新都會新開咗間cafe,啲菜式望落都幾吸引,就去咗試吓,同大家分享吓😙-🦞Surf & Turf ($328)呢個真係幾抵食,一個價錢可以食晒龍蝦同封門柳,我哋揀咗三成熟嘅牛,配紅酒燒汁同蒜香青醬,配菜就揀咗薯條🍟味道唔錯,封門柳嘅顏色好靚食落亦都幾滑幾juicy,而龍蝦嘅香味同鮮味都好出,不過肉質可以再彈牙啲就更好😋薯條口感外脆內軟,食落好香口,真係要試吓佢哋嘅薯條😍🍝UNI & Scallop Linguine ($178)好足料,有新鮮海膽同香煎帶子,海膽好有驚喜食落好鮮甜,帶子熟度啱啱好,熟度適中,意粉味道濃郁,另外加咗啲魚肉令口感更豐富,鍾意海膽嘅值得一試😆🍍Pineapple Coconut Pancake ($119)菠蘿同椰子嘅味道平衡得好好,味道好清新,pancake口感入口即化,個底又脆,配上肉桂菠蘿好滿足,甜度亦都適中,作為晚餐嘅收尾啱啱好😍餐廳景觀開揚,坐位舒適,食物選擇都幾豐富,質素都唔錯,另外服務都好好上菜又快,價錢都好合理,值得一試🤩
🦞Surf & Turf ($328)

• Surf  &  Turf
  • Pineapple  Coconut  Pancake
  • UNI  &  Scallop  Linguine
2025-01-07 453 浏览
好多年前食過圓方店嘅The Pantry,一直心心念佢哋嘅pancake而家新都會廣場都開咗分店,終於跟朋友嚟食~餐牌好多選擇,有牛扒、pizza、pasta、burgers、fries最後點了:Salmon Tacos、Chicken & Cheese Quesadilla、White Wine Mussels、Cajun Prawn Aioli Chips、Calamari Squid Ink Pasta、當然唔少得Signature嘅The Pantry's Pancake 🥞 Salmon Tacos裡面有:三文魚,酸椰菜,青瓜,蕃茄莎莎,牛油果醬,酸忌廉,羅馬生菜&蜜糖是拉差醬,味道同口感都好豐富Chicken & Cheese Quesadilla裡面有:雞肉、Mozzarella cheese、配上番茄莎莎,酸忌廉&牛油果,係冇得輸嘅配搭~White Wine Mussels性價比高,一份有成10隻青口,配白油忌廉汁,味道濃郁,仲配以多士沾醬汁食Calamari Squid Ink Pasta意粉好掛汁,配上芥末忌廉汁好夾!Cajun Prawn Aioli Chips炸

而家新都會廣場都開咗分店,終於跟朋友嚟食~

最後點了:

Salmon Tacos
Salmon  Tacos

Calamari Squid Ink Pasta
Calamari Squid  Ink  Pasta

意粉好掛汁,配上芥末忌廉汁好夾!

Cajun Prawn Aioli Chips

炸蝦有驚喜肉質好彈牙,加上Cajun辣粉好惹味;薯條配香蒜蛋黃醬都好夾~

The Pantry's Pancake

要了解每間pancake店嘅質素,當然要先試原味!
Soufflé Pancake打得好鬆軟,而且蛋味濃,簡單地配上焦糖牛油,Maple Syrup同水果已經好好食( ´▽`)
估唔到隔咗咁多年再食,水準依然咁好 。

會再encore的!
2024-12-11
Salmon  Tacos
Calamari Squid  Ink  Pasta
  • Squid  Ink  Pasta
2025-01-06 401 浏览
我哋嗌咗Pull Pork Lasagna Roll($150)、Roast Chicken Waffle($135)、Black Truffle Cheese Chips($59)、Spicy Beef Pizza($168)同埋Banoffee Creme Brulee Pancake($119)咁首先講咗千層麵同埋烤雞窩夫先啦千層麵食落去真係好入味😋😋而且真係幾有口感(同埋真係有好多芝士🧀🧀)配埋手撕豬肉一齊食就更加有口感烤雞食落去都幾嫩滑😘😘而且都真係幾Juicy(因為係新鮮滾熱辣整起嘅)Waffle食落去就仲有少少脆☺️☺️配埋雞肉一齊食呢種感覺幾特別之後就講吓嗰個Pizza同埋薯條啦~呢個Pizza食落去係幾惹味嘅😋😋而且批邊食落去都好脆但係嗰個青辣椒真係有啲太辣🌶️🌶️黑松露芝士薯條真係好濃郁😆😆大部份薯條都有黑松露醬鍾意食黑松露嘅人,一定要試吓呢個最後咪講埋佢哋嗰個Pancake啦呢個Pancake嘅焦糖味真係幾重👍👍Pancake食落去亦都幾Creamy而且我覺得嗰個香蕉都幾甜

咁首先講咗千層麵同埋烤雞窩夫先啦
千層麵食落去真係好入味😋😋
而且真係幾有口感
(同埋真係有好多芝士🧀🧀)
配埋手撕豬肉一齊食就更加有口感
烤雞食落去都幾嫩滑😘😘
而且都真係幾Juicy
(因為係新鮮滾熱辣整起嘅)
Waffle食落去就仲有少少脆☺️☺️
配埋雞肉一齊食呢種感覺幾特別

之後就講吓嗰個Pizza同埋薯條啦~
呢個Pizza食落去係幾惹味嘅😋😋
而且批邊食落去都好脆
但係嗰個青辣椒真係有啲太辣🌶️🌶️
黑松露芝士薯條真係好濃郁😆😆
大部份薯條都有黑松露醬
鍾意食黑松露嘅人,一定要試吓呢個

最後咪講埋佢哋嗰個Pancake啦
呢個Pancake嘅焦糖味真係幾重👍👍
Pancake食落去亦都幾Creamy
而且我覺得嗰個香蕉都幾甜
2025-01-05 339 浏览
公司聖誕午聚, 選擇咗呢間比較新嘅cafe試下,預早訂定枱,一行七人happy together ❤️ 有六位叫午市套餐,一份散叫主菜。全店滿坐有好多其他公司聚餐,所以叫套餐嘅牛柳好快就上枱,有機會整定嘅,唔喺好夠熱。 反而我叫主菜 煎牛排就晏啲啲上,但好夠熱同肉嫰。 同事們都有叫奶昔,朱古力碎碎勁好味,不過好飽肚 😅士多啤梨女同事話太甜,飲唔晒。 仲有quota叫兩份pancake開心share,原味好ok喎,當然朱古力味更吸引啦。 total埋單唔使2000,個個都食得開心又滿足,2024聖誕快樂。

2024-12-26 497 浏览
聖誕節特別多飯局, 今晚就約左朋友去新都城食飯, 揀左間靚靚cafe食晚餐! 餐廳位置開揚, 日光嘅時間望出外面應該會更加靚✨️Pulled Pork and Pineapple PizzaPizza好大份, 有手撕豬肉、菠蘿、洋蔥做饀料, 食落好惹味, 咸咸甜甜幾好食✨️Pancetta Carbonara 用左意式煙肉同Parmesan cheese做嘅Carbonara, 醬汁沾滿每條意粉, 食落一d都唔膩, 忍唔住一啖接一啖係咁食✨️British Trifle Pancak一嚟就已經嚇親, 超級大份, 女仔見到一定好開心, 厚厚嘅班戟中間係用真士多啤梨整成嘅啫喱, 配埋吉士醬同鮮忌廉真係超邪惡✨️莓果茶✨️石榴青檸梳打

✨️Pancetta Carbonara

✨️British Trifle Pancak

✨️莓果茶

✨️石榴青檸梳打
2024-12-26 568 浏览
去葵芳新都會 見有新進註既餐廳 - The pantry 半開放裝修 唔會太拘謹🥳夜晚既小燈都好有氣氛好岩小情侶聖誕撐下枱腳🎄🩷即刻試下啦🍕Quattro Combo一個pizza有齊4款口味😋選擇困難症都唔怕呀😂仲可以開心share 大推!其中燒安格斯牛肉菠蘿肉既調味偏濃但菠蘿既清新拉返平衡係最惹味亦係我最中意既一款🥰另外3款味道係意大利香腸+黑松露 +菠菜雞肉芝士餅底脆卜卜可以點埋洋蔥醬又另一風味😋🍝新鮮海膽香煎帶子+蟹肉海膽忌廉汁意粉面既海膽係海膽味濃新鮮🤩意粉都非常掛汁 🍝味道係好食 不過食到最後有小小漏🤏🏻唔係一個人食晒 一齊Share食就fit晒🩷🥛💚薄荷朱古力奶昔鍾意薄荷朱古力嘅朋友一定要叫呢個💚好勁薄荷朱古力味 同好應該明🤣
去葵芳新都會 見有新進註既餐廳 - The pantry
半開放裝修 唔會太拘謹🥳
夜晚既小燈都好有氣氛
好岩小情侶聖誕撐下枱腳🎄🩷
即刻試下啦

🍕Quattro Combo
一個pizza有齊4款口味😋
選擇困難症都唔怕呀😂
仲可以開心share 大推!
其中燒安格斯牛肉菠蘿

🥛💚薄荷朱古力奶昔
鍾意薄荷朱古力嘅朋友一定要叫呢個💚
好勁薄荷朱古力味 同好應該明🤣
2024-12-26 368 浏览
話說我媽咪係一個終極嘅港女,佢最鍾意靚嘢,同埋食甜嘢~葵芳呢一間疏乎厘專門店我哋成日都嚟呢一個脆脆係我哋成日都叫嘅,不過佢永遠都係食一件,我就食埋另外嗰兩件,不過脆卜卜,加埋佢嗰啲酸奶醬,仲有少少肉,其實一啲都唔肥~我哋每一次都當佢係餐前小食咁叫除咗平時一定會叫嘅嗰幾樣嘢之外,每一次都想試吓佢唔同嘅沙律,咁當然呢一個沙律都係交咗俾我負責食啦,屋企個港女又點會鍾意食菜😆😂豬肋骨都係每次嚟親呢間餐廳必叫嘅,我記得第一次嚟餐廳嘅時候見到佢有兩份唔同嘅size,我就問佢大嗰份大唔大㗎,員工同我講大嗰份驚我哋兩個女人食唔晒,跟住我就二話不說咁就啱啦,我就要大個份啦,因為我淨係食啲肉😂🤣 呢個係幾好味嘅,啖啖肉,骨肉都好容易分離煮得唔錯今次除咗同港女嚟之外,都同我屋企個腌尖男爹哋嚟咗,佢嗌咗個魚嚟食,平時我哋都未必會嗌飯,不過呢個又幾好味喎~ OK嘅呢杯嘢飲一睇就知道邪惡㗎啦,係港女一定會嗌嘅,佢有朱古力薄荷味,同埋士多啤梨味,佢兩款都試晒㗎啦,每一次嗌一個都係為咗同你杯嘢影相~佢就好似啲小朋友咁每次飲完依杯嘢已經捱飽食唔落其他嘢我通常都會偷咗佢杯出邊黐住嗰啲脆脆,同埋上邊個窩夫嚟食疏乎厘因為今日
話說我媽咪係一個終極嘅港女,佢最鍾意靚嘢,同埋食甜嘢~
葵芳呢一間疏乎厘專門店我哋成日都嚟

呢個係幾好味嘅,啖啖肉,骨肉都好容易分離煮得唔錯

佢就好似啲小朋友咁每次飲完依杯嘢已經捱飽食唔落其他嘢

我通常都會偷咗佢杯出邊黐住嗰啲脆脆,同埋上邊個窩夫嚟食

疏乎厘因為今日終於有三個人,終於夠膽叫到個疏乎厘,因為成日都怕食唔晒,因為我食甜嘢一啖起兩啖子,又驚港女食唔晒浪費咗,佢啲疏乎厘其實都有半價嘅優惠,只要你嗌任何一個主菜,就可以用半價嗌疏乎厘
咁你話佢依一間專門店啲疏乎厘係咪真係咁好食呢? 我期待已久,佢係好味,不過冇乜驚喜。

我見佢疏乎厘仲有配熱食嘅,下次都可以試埋,今次淨係嗌咗最細分嘅疏乎厘味道都在講多次幾好味,不過冇驚喜🤣❤️‍🔥❤️‍🔥可能原本想試咗好耐俾咗太多期望落去
2024-11-11
2024-12-24 444 浏览
之前team build來過一次,入面空間夠大,我地成team十幾人過來都無問題👌覺得嘢食高質,今次兩個人收工過來再食多次。披薩🍕必點!塊pizza大件到占佐半張檯,仲可以切八份去share。😆雖然我地得兩個人,但係忍吾住口都食曬。個餅底薄薄地,邊邊位脆口,上面嘅肉份量都多,好對得住個價。Burger🍔亦都係必點!安格斯牛堡,入邊件牛同夾住嘅包底就知唔係用平嘢,覺得呢間係對食物質素有要求,好有heart去做。飲品🧋方面,呢間舖好多飲品都吸引人,賣相標誌,我地點佐杯鮮橙汁同brownie expresso,😆飲完返去再減肥。

2024-12-23 388 浏览
1. 牛油果雞肉沙拉 - $118.0呢個沙律真係好正!牛油果熟得啱啱好,滑到入口即溶,配埋啲嫩滑嘅雞肉,真係好滿足!啲沙律菜夠新鮮,帶少少爽脆嘅口感,再加埋啲檸檬汁嘅酸香,整體非常清新又醒胃,特別啱啲想食啲健康嘢嘅人,值得推介!2. 黑松露蘑菇溫泉蛋意粉 - $145.0呢個意粉簡直係滿分享受!一開餐已經聞到濃郁嘅黑松露香味,食落更加係一流。啲意粉煮得啱啱好,口感有彈性,仲有啲滑滑嘅溫泉蛋撈埋醬,令成碟意粉好Creamy但又唔會膩。蘑菇鮮甜可口,成個組合真係好完美!如果鍾意黑松露嘅,一定要試!3. 粉紅草莓班戟 - $42.0呢個班戟可以話係賣相同味道兼備!粉紅色嘅草莓醬好吸引,食落又酸酸甜甜,啱啱好。班戟質感超鬆軟,搭配啲清甜嘅忌廉,真係每一啖都好滋味!雖然細細份,但份量啱啱好,甜度控制得好完美,食完令人開心!4. 桂花烏龍茶 - $42.0呢杯茶真係靚到爆!淡淡嘅桂花香加埋烏龍茶嘅茶香,飲落清香回甘,幾高雅。成杯茶入口順滑,唔會苦澀,又可以解油膩,配其他食物真係絕配!如果鍾意飲茶嘅,呢杯係必試之選!5. 百香果烏龍茶 - $42.0百香果烏龍茶係一杯超有層次嘅飲品!百香果嘅果香同
1. 牛油果雞肉沙拉 - $118.0

2. 黑松露蘑菇溫泉蛋意粉 - $145.0

3. 粉紅草莓班戟 - $42.0

4. 桂花烏龍茶 - $42.0

5. 百香果烏龍茶 - $42.0

百香果烏龍茶係一杯超有層次嘅飲品!百香果嘅果香同烏龍茶嘅清香融合得啱啱好,酸酸甜甜,特別啱嗰啲鍾意清爽味道嘅人。飲落非常解渴,而且仲有陣陣果香留喺口腔,非常舒服!呢杯茶真係令人飲完仲想再飲!
2024-12-22 343 浏览
一路都幾鍾意呢間餐廳知道新都會開咗間呢一晚買完聖誕禮物就去食餐廳裝修簡潔呢晚坐外面舒適Salmon Tacos超級足料,香脆的餅皮中放滿三文魚、酸椰菜、蕃茄莎莎、牛油果醬、酸忌廉、生菜同是拉差醬味道清新,口感層次豐富,很適合當開胃小菜酸忌廉牛油果醬薯條薯條搭配酸忌廉和牛油果醬,薯條外皮酥脆真係一絕!芥末墨汁意粉墨汁意粉配上醒胃的蕃茄他他而芥末的微辛辣,增添了一份刺激意粉煮得軟硬適中,不失口感掛汁力強!Roast Chicken Waffle 烤春雞有半隻,外皮烤至金黃酥脆雞肉肉質鮮嫩多汁,可加埋芥未醬口味窩夫好脆口,加埋少少蜜糖仲好食Tiramisu 梳乎厘pancake即叫即整空氣感十足,口感夠綿密之餘仲有陣陣蛋香面層仲有Tiramisu醬 唔會太甜
一路都幾鍾意呢間餐廳
知道新都會開咗間
呢一晚買完聖誕禮物就去食

餐廳裝修簡潔
呢晚坐外面舒適

Salmon Tacos
味道清新,口感層次豐富,很適合當開胃小菜

酸忌廉牛油果醬薯條
薯條搭配酸忌廉和牛油果醬,薯條外皮酥脆
真係一絕!

芥末墨汁意粉
墨汁意粉配上醒胃的蕃茄他他
而芥末的微辛辣,增添了一份刺激
意粉煮得軟硬適中,不失口感
掛汁力強!

Roast Chicken Waffle
烤春雞有半隻,外皮烤至金黃酥脆
雞肉肉質鮮嫩多汁,可加埋芥未醬口味
窩夫好脆口,加埋少少蜜糖仲好食

Tiramisu 梳乎厘pancake
即叫即整
空氣感十足,口感夠綿密之餘仲有陣陣蛋香
面層仲有Tiramisu醬 唔會太甜
2024-12-22 394 浏览
今日去了葵芳新都會廣場餐廳在空中花園平台旁邊,陽光好充足!我們點了Lunch set燒紐西蘭牛柳配薯茸&燒汁牛肉肉味香濃,配薯蓉好好味!安格斯牛肉,楓葉漿煙肉&芝士漢堡配薯條漢堡扒牛肉嫩滑,肉汁豐富!薯條香脆。Strawberry MilkshakesVanilla Milkshakes😋😋😋好正的奶昔!單點了White Wine Mussels藍青口,白酒,蒜茸,小茴香,忌廉,多士味道剛好,藍青口肉質鮮嫩爽口彈牙!🤤😍😍甜品Peanut Butter Banana Waffle焦糖香蕉,烤杏仁,朱古力蛋糕,花生醬,窩夫& 雲尼拿雪糕香蕉脆脆的外皮軟糯的香蕉肉好好味!窩夫外脆內軟,濃郁的蛋香配上香滑的雲哩拿雪糕。😝😍😍😍😍
今日去了葵芳新都會廣場
餐廳在空中花園平台旁邊,陽光好充足!
我們點了Lunch set
燒紐西蘭牛柳配薯茸&燒汁
牛肉肉味香濃,配薯蓉好好味!

安格斯牛肉,楓葉漿煙肉&芝士漢堡配薯條
漢堡扒牛肉嫩滑,肉汁豐富!
薯條香脆。

Strawberry Milkshakes

Vanilla Milkshakes
😋😋😋好正的奶昔!

單點了
White Wine Mussels
藍青口,白酒,蒜茸,小茴香,忌廉,多士
味道剛好,藍青口肉質鮮嫩爽口彈牙!
🤤😍😍

甜品
Peanut Butter Banana Waffle
焦糖香蕉,烤杏仁,朱古力蛋糕,花生醬,窩夫& 雲尼拿雪糕
香蕉脆脆的外皮軟糯的香蕉肉好好味!
窩夫外脆內軟,濃郁的蛋香配上香滑的雲哩拿雪糕。😝😍😍😍😍

• Chocolate Banana Pancake