2022-02-15
Matcha Tokyo嚟到香港冇耐都少不免排隊😽身為Foodie的我都想試又唔想排隊😇於是我早上九點過去睇睇,點知冇乜人,唔洗排隊😌如果唔想排隊嘅人就建議大家早啲到~🍵 Matcha Soft Served with Ice Cream $52 (7.5/10)喺IG見到好多人都係叫一個雪糕同一杯Matcha Latte,但係嫌多,又每樣都試少少就可以叫呢個~咁首先我就食咗呢個雪糕先啦,其實個人覺得雪糕唔係話好濃抹茶味,但係都唔甜,雪糕係幾滑嘅~不過係我心入邊就唔值得就咁叫一杯囉🥺個人覺得底下既Matcha Latte係好飲d既,因為真係飲到浸抹茶味,都幾濃下😚同上面嘅雪糕形成左好大嘅對比,而且杯野越飲越好飲,可能因為越嚟越濃,連我呢個唔算太鍾意抹茶嘅人都覺得不錯👍🏻如果雪糕濃d就更好🙂但係個人都係覺得性價比唔算高,試一次就得。