2025-05-03
今日一家三口去左旺角行街咁岩經過呢間環境佈置都係而岩石做主題既韓式燒肉餐廳,咁就心郁郁去試啦店員好細心講解每道菜式之餘仲會幫你燒下肉,而且用岩石板黎燒肉架前菜好多選擇,有生牛肉,辣魷魚,醃蘿蔔,沙律菜,黎個食主菜前奏。🔶The Jeju Hangari Pork Belly set 2-3人份量濟洲豬腩肉好新鮮,係石板上燒到將肉既油脂迫晒出嚟,鎖住肉汁,對於我唔太愛食肥肉既都食唔停口,而且提供粉紅岩鹽,黑辣鹽同芥末同梨醬蒸俾你同肉一齊食,突出晒肉既鮮味之餘仲唔覺膩。再燒埋新鮮既蒜頭,泡菜同炒飯一齊食,口感又唔同層次。🔶牛肉白蘿白湯配飯牛肉湯既味道清甜,而白蘿白煮得好淋好入味,吸晒牛肉湯既味道,送飯一流。🔶Jeju Yeah Yeah用黑芝麻做成濟洲爺爺造型,賣相好可愛之餘,味道仲好香既芝麻味,仲可以配埋呢拿雪糕同Oreo 餅碎一齊食。
再燒埋新鮮既蒜頭,泡菜同炒飯一齊食,口感又唔同層次。
🔶牛肉白蘿白湯配飯
🔶Jeju Yeah Yeah