2022-07-08 28 浏览
我都keto過一排 食過好多好好食既keto 餐廳這家新餐廳 都真係太失望了。1) 天貝薯條 看起來好多人推薦必食 我又試下本身都好好奇 keto左咁耐 都未聽過天貝終於食完明白這個食物為何流行不起來質感 味道 強差人意外皮有點硬 油益味 我們兩人都吃不下去2) 這個椰菜花飯 最失望是個蛋炸燶左!!!! 所以成個飯都係一陣燶味bacon份量是好多椰菜花飯可以再乾身點對於keto人最基本既椰菜花飯..... 我本身抱好大期望 看餐廳如何處理 學習一下, 但這個飯確實令我覺得, 這家餐廳連基本飯底都做不好呢... 還如何用keto作招來?3) keto burger這個正常發揮 肉質ok, cheese & veggie份量&味道都可以.
我都keto過一排 食過好多好好食既keto 餐廳
這家新餐廳 都真係太失望了。

1) 天貝薯條

bacaon egg 椰菜花飯

3) keto burger
green planet

2022-07-06 32 浏览
大角咀係一個好特別嘅地方,呢度有好多車行和舊式小商店,亦有型格有個性的餐廳、食肆&酒吧進駐,在觀感上形成強烈的對比。行過呢間喺利奧坊主打生酮漢堡的自助外賣店,即刻比個巨型“引擎”吸引眼球,店名亦係呢個意思,啲店員友善有禮貌慢煮雞柳天貝漢堡 Major Tom- Chicken Fillet, Keto Teriyaki Sauce, Red Ginger, Lettuce, Cucumber, Tempeh> 採用有super food稱號嘅"天貝/tempeh"代替麵包,它是生酮或注重健康飲食人士的寵兒,是印尼傳統食材、由黃豆製成。名乎其實黃豆味重,口感類似結實帶點粉粉口感的豆泥,烘過後有香烤味,外層有少少脆,感覺幾飽肚。自己揀雞柳食落又香又軟滑有肉汁,配埋個生酮燒汁和子薑生菜幾好食日式燒豬腩肉配紫薑Teriyaki Grill Pork Belly with Red Ginger- Pork Belly, Keto Teriyaki Sauce, Red Ginger, Cabbage > 講真個小食有啲邪惡,白晒晒嘅豬腩肉幾肥騰騰,用紫薑夾住肉肉嚟食去避一避個肥

Major Tom

日式燒豬腩肉配紫薑

> 講真個小食有啲邪惡,白晒晒嘅豬腩肉幾肥騰騰,用紫薑夾住肉肉嚟食去避一避個肥膩感。上面有啲切丁青瓜粒酸酸甜甜反而唔錯,開胃又消滯

蜜桃烏龍
Peach Oolong

> 唔太甜清清哋幾爽,食完豬腩肉飲佢負負得正

揀"Major Tom"天貝漢堡,其實係向David Bowie嘅同名首本曲致敬,2016年佢離世之後至發現呢首歌。這曲收錄在DB喺1969年 [Space Oddity]大碟內,他寫這歌嘅靈感源一套1968年電影《2001: A Space Odyssey》,估計食店個冷酷太空艙theme亦借鏡於此。歌手、大碟和電影全部都係經典中經典。食住"Major Tom"、聽住食店全程播放DB歌曲,當播到<Major Tom>時,倍覺迷幻蒼涼

"This is Major Tom to ground control. I'm stepping through the door, and I'm floating in a most peculiar way."

日式燒豬腩肉配紫薑
呢幾年新興咗生酮飲食減肥方法,試過嘅人就知平時好難係出面餐廳搵到合適嘅嘢食😭不過依家都越嚟越多生酮餐廳,啱晒俾進行緊生酮飲食嘅人👍🏻同埋大家都知減肥嘅人,平時都無咩可能可以食到漢堡飽同薯條,但呢間餐廳可以幫到你🤩🤩因為呢度主打生酮漢堡包,想止下癮真係要嚟呢度🥰最正係佢都提供每樣野食蛋白質、澱粉質同脂肪嘅份量,真係啱晒健身人士食😍慢煮雞胸天貝漢堡 $78角落評分:🌕🌕🌕🌕🌑望落份量好似好細個,點知開出嚟有一半係塊雞胸,雞胸肉煮得好嫩滑好Juicy👍🏻而個飽係由天貝整成,天貝姐係黃豆配上天貝益菌發酵製成嘅豆類製品,所以俾普通麵包健康好多👍🏻同埋調品都唔會好Heavy,食完成個包都已經飽飽地😋煙三文魚牛油果生酮漢堡 $102角落評分:🌕🌕🌕🌕🌗開頭以為係用一塊塊牛油果,估唔到係將牛油果整成牆,所以唔會驚食得好狼狽👍🏻煙三文魚同牛油果醬份量都多,再配埋生菜、蕃茄同煙肉,食落好fresh同好有層次🥰加上個漢堡包係自家製專俾生酮人士,食完都唔會覺得邪惡❤️套餐追加半份小食&飲品 +$28天貝薯條&炸牛腩配合桃及意大利黑醋Lemonade & Peach Oolong角落評分:🌕🌕🌕🌕🌑天貝薯條食落好

慢煮雞胸天貝漢堡 $78
角落評分:🌕🌕🌕🌕🌑

煙三文魚牛油果生酮漢堡 $102
角落評分:🌕🌕🌕🌕🌗

套餐追加半份小食&飲品 +$28
天貝薯條&炸牛腩配合桃及意大利黑醋
Lemonade & Peach Oolong
角落評分:🌕🌕🌕🌕🌑
天貝薯條食落好有口感,可以話係健康版薯條,所以食完都唔驚會肥😍同埋外層滿滿嘅亞麻籽,天貝本身又高蛋白質同低脂,減肥食就好prefect🤩
炸牛腩都有啲脆口、同本身都煮到好淋,配埋黑醋汁好開胃🥰
兩款飲品係低卡梳打,香桃烏龍幾清新,Lemonade酸酸地可以解濟,兩款都係微甜👍🏻

日式燒豬腩肉配紫薑 $48
角落評分:🌕🌕🌕🌕🌗
豬腩肉好食,唔會好多肥膏但又有肥豬肉嘅質感🤩厚度又適中,食落肉汁豐富,配埋紫薑一齊食唔會覺得溜🥰
  • 天貝薯條
  • 煙三文魚牛油果生酮漢堡
上星期颱風前夕🌬梗係要買返個外賣返屋企慢慢嘆✨俾我發現到大角咀呢間外賣餐廳——🌟The Engine 🌟 @theengine.hk ,竟然有生酮飲食嘅漢堡包店,咁即係生酮飲食人士嘅福音呀🤩呢間餐廳嘅裝飾仲要好特別,以cyber 太空科幻風為主題🚀牆身仲有金屬板同引擎裝飾,等緊外賣嘅時候都忍唔住係到影返幾張相💕餐牌仲列晒每款食材嘅卡路里,好貼心👍🏻._.🍕|任你點比薩|🍕 Pizza上面可以俾你自由配搭材料,本身Pizza上面都有金黃色嘅芝士🧀餅底熱辣辣好脆身,口感特別,唔會太膩,食多塊都冇問題呀👍🏻·🍔|金文車芝士牛肉漢堡|🍔呢個漢堡好特別,白色嘅漢堡餅皮,竟然係有芝士餡,微微蕉香烤,芝士又唔會太膩,好友驚喜,安格斯牛肉厚身,牛香味好重💕配埋生菜同蕃茄食,好Fresh😋推介!·🍟|天貝薯條|🍟薯條平時就食得多,但天貝薯條就未試過,聽個名好特別,口感好特別,薯味唔重🥔口感似香烤焗嘅餅乾,表面仲有大量嘅芝麻,飽肚又健康✨._.@theengine.hk📍The Engine📍大角咀嘉善街18號利奧坊地下G702號
._.
@theengine.hk
📍The Engine
📍大角咀嘉善街18號利奧坊地下G702號
外卖自取
📍「The Engine」- 大角咀今次食食食之旅黎到大角咀😌無錯❗️又喺大角咀😆今次行經利奧坊,就見到主打生酮/健康飲食,裝修走Cyber風嘅餐廳,當然要去試一試佢🤩📷餐廳位於大角咀利奧坊,裝修走太空科幻風,以太空艙做主題,金屬面板同引擎做佈置,猶如置身於外太空咁🤣勁多打卡位📸🤩餐廳係外賣小店,主打生酮/健康飲食,有齊Burger、沙律、Pizza、肉類、小食、蛋白飲品同梳打水,想健康啲可以,想邪惡啲都得,得咗👼 😈餐牌仲有哂食物嘅營養比例,岩哂行緊生酮/想食得健康啲嘅朋友仔🤗🍴The Moon(金文畢芝士牛肉漢堡)💰HK$118✨推薦指數:9/10好邪惡😈❗️第一次食用芝士做外層嘅Burger 🤣面同底都係用燒到少焦嘅金文畢芝士做外層,中間包住牛扒、生菜、青瓜、蕃茄、洋蔥、煙肉,好巨型🤩食落兩大塊芝士燒得軟軟地,芝士味濃但唔會漏,包住juicy 嘅牛扒同新鮮嘅蔬菜,好夾又唔會太滯❗️食嘅時候一定要小心啲,因為真係好juicy 好多汁🤤🤤🤤🍴慢煮燒豬腩肉配青蘋果青瓜莎莎及椰菜花扒💰HK$128✨推薦指數:8/10呢個係邪惡之選😈首先呢份嘅燒豬腩肉有勁多塊,應該係用網燒,面頭有坑紋,而且每一
📍「The Engine」- 大角咀

今次食食食之旅黎到大角咀😌

🍴The Moon(金文畢芝士牛肉漢堡)
💰HK$118
✨推薦指數:9/10
好邪惡😈❗️第一次食用芝士做外層嘅Burger 🤣

🍴慢煮燒豬腩肉配青蘋果青瓜莎莎及椰菜花扒
💰HK$128
呢個係邪惡之選😈
首先呢份嘅燒豬腩肉有勁多塊,應該係用網燒,面頭有坑紋,而且每一塊都燒得岩岩好,油脂味偏重,岩哂要將脂肪比例拉高嘅生酮人士😆😈👍🏻
配埋面頭嘅青蘋果青瓜莎莎醬,酸酸哋咁可以去除油膩感😗
配菜有烤茄子、烤青瓜、烤南瓜、同椰菜花扒,全部都好入味,亦都保留到食材中嘅水份,好正😋

🍴天貝薯條 🍟(半份)
💰HK$28(跟餐)
半份嘅份量都唔少🤩
佢係由天貝、奇亞籽、杏仁粉製成,天貝係由天然發酵嘅黃豆製成,食落帶有好香嘅豆味,外層佈滿粒粒奇亞籽,口感唔係脆身,係偏硬身,幾特別,層次好豐富😋呢款健康高蛋白嘅薯條唔算好濃味,點茄汁食甜甜味都幾夾,係健康啲嘅選擇🤗

🍴香辣腰果芝麻醬牛肉丸(半份)
💰HK$28
✨推薦指數:7/10
半份有4️⃣粒牛肉丸,面頭淋咗甜甜哋嘅腰果芝麻醬,食落牛肉丸好入味,因為炸過所以外皮脆脆哋,但肉質都唔會太乾,咸咸甜甜咁幾得意,而且唔會太辣,唔食得辣嘅朋友仔都岩食😇配埋沙律菜中和返油膩感,岩岩好🤗

🍴Peach Oolong🍹
💰HK$0(跟餐)
✨推薦指數:8/10
飲落好香桃味,甜甜哋咁幾好飲,又唔會太多汽🤤凍冰冰岩哂夏天飲👍🏻

🍴Lemonade 🍹
💰HK$0(跟餐)
✨推薦指數:8/10
呢杯相對哋酸酸哋,又開胃又解膩,夏天飲一流😋🤗

👦🏻👧🏻💬今次得兩個人試唔哂想食嘅,有機會仲想試埋其他🤩🤩🤩
  • 天貝薯條
  • 金文畢芝士牛肉漢堡
  • The  Moon
潮流吹生酮風好一段時間,生酮人的選擇也越來越多,外食也越來越方便,不用每餐都要自備The engine,這生酮概念店為你提供了源源不絕的能量之餘又不用節食,有什麼吃?金文畢芝士牛肉漢堡$118到底芝士漢堡有什麼特別?原來這漢堡包的包皮是芝士!這重口味向的芝士口味非常獨特,入口具濃濃的發酵芝士味,夾著半熟又juicy,相當大塊的漢堡牛肉,此外生菜🥬超多!跟番茄🍅生洋蔥🧅的搭配,水份豐富,口味濃郁,比普通漢堡更濃郁好吃😋煙三文魚牛油果🥑生酮漢堡$102這份比剛剛那份減少了些油膩感,那牛油果很清新,同樣有生菜🥬跟番茄🍅生洋蔥🧅的搭配!生酮麵包外皮比一般麵包爽脆煙韌,入口像法包一般,最精彩還是,配上不太鹹的煙三文魚,,怎吃也可以不會肥呀!炸牛腩配意大利黑醋合桃(套餐+$28)入口鬆軟,意大利黑醋連同沙律又解了一些膩,加上爽脆的合桃,份量不多但很飽肚香辣腰果芝麻醬牛肉丸🍡 (套餐+$28)這份牛肉丸味道濃郁,入口煙韌無筋,配上甜甜的芝麻醬,又甜又開胃嫌太過肥膩嗎?套餐贈送檸檬梳打,正好解一解膩

金文畢芝士牛肉漢堡$118

煙三文魚牛油果🥑生酮漢堡$102

炸牛腩配意大利黑醋合桃(套餐+$28)

香辣腰果芝麻醬牛肉丸🍡 (套餐+$28)

嫌太過肥膩嗎?套餐贈送檸檬梳打,正好解一解膩
2022-07-04 10 浏览
朋友話生酮飲食健康又好味,今次一齊食生酮同低碳為主題既餐廳,餐廳環境好有設計感,絕對有驚喜!最推薦係burger,真係好好味呀,好想再去食🥰🍔金文畢芝士牛肉漢堡 $118呢個burger真係正😍塊芝士好正勁厚,好香好濃既芝士味!牛肉都係好厚好有肉味,配埋大量新鮮蔬菜,非常豐富呀!🍟天貝薯條 $38 (圖中為跟餐零食,半份份量)有驚喜!天貝模仿到薯條感覺,好味😆🍗香辣腰果芝麻醬牛肉丸 $58 (圖中為跟餐零食,半份份量)食唔到辣都可以食!芝麻醬中和大部分既辣,牛丸彈牙又有肉味!🥤Peach oolong $22低糖飲品最吸引!蜜桃同茶味平衡得好好😍🥤Lemonade $22好鐘意飲檸檬味飲品,消暑又解渴😋味道 | ❤️❤️❤️❤️抵食 |❤️❤️❤️❤️環境 | ❤️❤️❤️❤️服務 | ❤️❤️❤️❤️推薦 | ❤️❤️❤️❤️5個❤️為滿分

🍔金文畢芝士牛肉漢堡 $118

🍟天貝薯條 $38 (圖中為跟餐零食,半份份量)
有驚喜!天貝模仿到薯條感覺,好味😆

食唔到辣都可以食!芝麻醬中和大部分既辣,牛丸彈牙又有肉味!

🥤Peach oolong $22
低糖飲品最吸引!蜜桃同茶味平衡得好好😍

🥤Lemonade $22
好鐘意飲檸檬味飲品,消暑又解渴😋

味道 | ❤️❤️❤️❤️
抵食 |❤️❤️❤️❤️
環境 | ❤️❤️❤️❤️
服務 | ❤️❤️❤️❤️
推薦 | ❤️❤️❤️❤️
5個❤️為滿分
2022-07-02 26 浏览
呢幾年新興嘅生酮飲食係好受歡迎嘅減肥方法,但有時食到悶悶地都想試下新嘢!舖頭裝修係冷色系,偏工業科幻,好有未來感!主要做外賣,但亦有兩個堂食座位,座位好寬落,坐喺舖頭入面食都ok。餐廳主打生酮漢堡包、沙律同多款椰菜花飯,樣樣都好吸引!小店好貼心,比埋Carbs、Fat、Protein嘅資料寫埋係Menu到,唔洗下下都要計,方便曬要計碳水/蛋白嘅酮友同gym友!------------------------------🧀◖金文畢芝士牛肉漢堡◗ $118店員大大力推介,佢係漢堡走包,換成金文畢芝士,勁重本!金文畢芝士好重奶香同芝士味,微微烤過有網紋狀嘅烤痕,食落少少脆口。手打嘅牛肉漢堡扒多汁肉質都好軟嫩,搭配青瓜、蕃茄、生菜蔬菜中和芝士同牛肉嘅油膩感!建議同朋友share,好好食但自己食完一個難免會有啲膩!🍟◖天貝薯條(半份)+ Peach Oolong◗ +$28加錢轉套餐可以有多半份小食同low carbs嘢飲。揀咗半份天貝薯條同蜜桃烏龍茶,半份原來都好多,有成一杯!天貝薯條係高蛋白嘅好選擇,佢表面一粒粒咁,炸過好脆口,食落有少少果仁嘅香味,食落幾過癮!🍔◖煙三文魚牛油果生酮漢堡◗
🧀◖金文畢芝士牛肉漢堡◗ $118

🍔◖煙三文魚牛油果生酮漢堡◗ $102
漢堡包係生酮漢堡,食落好新奇似少少散嘅麥包咁,唔會好乾無味。生酮包有粒粒藜麥,脆脆地幾香口,夾住兩大片煙三文魚、牛油果、蕃茄同煙肉一齊食,好惹味!

🥓◖日式燒豬腩肉配紫薑◗ $48
有沙律菜墊底,燒豬腩肉唔係好肥,但冇咩味,整得有啲燶有少少苦味。紫薑就同壽司薑差唔多,正正常常。

Encore指數:8.5/10
作為一間專賣生酮食物嘅快餐店,食物吸引好特別,尤其係佢啲芝士漢堡,大大塊芝士勁吸引!所有食物都可以+$28轉套餐,可以試埋佢個小食同有嘢飲,幾抵食!邊個話減肥冇得食好嘢!
📍The Engine - 大角咀減肥係永遠都躲避唔到嘅難題🥲而生酮飲食就係朋友極力推介👍🏻而且行之有效嘅方法!不過冇得食碳水嘅痛苦😔如果唔係自己感受過🥲外人真係好難明白🤫飯🍚麵🍜所有主食都唔食得之外😅連burger🍔pizza🍕哩啲咁正嘅野食都要放棄😱不過竟然被我發現大角咀有間餐廳有生酮burger🍔同低碳pizza🍕😍咁當然立即去試下哩個健康餐單啦!餐廳外觀成個太空倉一樣🚀打卡一流夠晒好特別!第一次太空美食之旅正式開始🛰The Moon 金文畢芝士牛肉漢堡 $118太空美食之旅第一站當然係舖頭招牌The moon啦🌕成個生酮漢堡睇落去係用白色餅皮😆真係成個月亮咁!食落去先發覺原來係用芝士整😱金文畢芝士表層烤過🔥另外我哋估計加左蛋白🤔所以芝士唔會咁易散開!咬落去個皮充滿芝士嘅咸香🤗配埋安格斯牛肉食🍔超級濃郁!芝士漢堡嘅回憶返晒黎🥰真係似食緊漢堡包嘅感覺😍任你點Pizza $148成個pizza就似一望無際嘅星空俾我們自由配搭🎇可以加咩都得😝我哋揀健康嘅雞胸同Parma Ham😋低碳pizza個批底好特別🤔真係估唔到係咩材料🤣口感有少少似脆卜卜嘅蛋餅底😊不過配埋雞胸同parma ham
📍The Engine - 大角咀

The Moon 金文畢芝士牛肉漢堡 $118

任你點Pizza $148
成個pizza就似一望無際嘅星空俾我們自由配搭🎇可以加咩都得😝我哋揀健康嘅雞胸同Parma Ham😋低碳pizza個批底好特別🤔真係估唔到係咩材料🤣口感有少少似脆卜卜嘅蛋餅底😊不過配埋雞胸同parma ham🤤層次豐富左好多🥰果然冇令人失望!

煙肉加蛋椰菜花心飯 $48
椰菜花打碎變椰菜花蓉🥦多到好似滿天嘅星星一樣✨️除左椰菜花之外仲有煙肉🥓蛋🥚冬菇🍄椰菜絲🥗超級多料!食落去口感層次豐富!椰菜花本身有甜味加埋煙肉嘅咸味🤤真係同真正嘅炒飯絕對有得揮🙌🏻值得一試!

太空之美食之旅就咁告一段落啦🧑🏻‍🚀估唔到生酮飲食而家可以咁多元化😀而且餐具係用可降解嘅物料製造👍🏻食得健康之餘仲可以為環保出一分力💪🏻減肥從此唔駛再忍口忍得咁痛苦啦!🤣
大角咀太空主題生酮專門店 — The Engine ▫️成日出去食咁多澱粉質,有時都想試吓生酮下,今次嚟咗呢間大角咀生酮飲食專門店試試先~見到餐牌仲要好貼心在每樣菜式都會計算埋澱粉質、脂肪同蛋白質嘅數目。▫️🍚煙三文魚椰菜花飯套餐($68)Smoked salmon, Egg, Cauliflower(Carbs:8.1g; Fat:10g; Protein:16.1g)配菇、火腿、煙三文魚、煙肉,其實食落去都真係好似食緊真嘅飯一樣,係好好嘅代替品,而配料就帶出咗鹹香,令食落去整體味道係啱啱好。▫️🍔 生菜包牛肉法式軟芝士漢堡Green Planet ($98)(Carbs:5g; Fat:47.7g;Protein:39.4g)呢個漢堡即係走左個包,然後以生菜🥬來代替真係可以大大咁減少澱粉質以及卡路里嘅攝取,牛肉漢堡都煎得唔會好熟,而且都幾醃得夠味。▫️🍟天貝薯條Groot Fingers($38)Tempeh, Chai seed, Almond powder(Carbs:14.2g; Fat:25g; Protein:26.7.天貝真係第一次試!外貌真係整得好似薯條😂就連茄汁都係生酮嘅!
大角咀太空主題生酮專門店 — The Engine
▫️
🍚煙三文魚椰菜花飯套餐($68)
▫️
🍟天貝薯條Groot Fingers($38)
天貝真係第一次試!外貌真係整得好似薯條😂就連茄汁都係生酮嘅!可配上生酮茄汁一齊食~
▫️
天貝脆片Tempeh Chips($48)
tempeh, avocado sauce, sundry
tomato sauce, (Carbs:20.19g;.
咬落好脆口,可以配上牛油果醬同蕃茄蓉一齊食。
▫️
🐮炸牛腩配合桃及意大利黑醋($52)
(Carbs:5g; Fat:58g;Protein:29.6g)
呢一款係沙律🥗簡單輕食,沙律配黑醋好開胃~
2022-06-27 15 浏览
自從生酮飲食越嚟越興之後 真係越開越多主打生酮飲食嘅餐廳🍴而呢一間喺大角咀嘅漢堡包店 真係幾特別🍔推介佢哋嘅慢煮雞胸天貝漢堡💕係用左天貝嚟代替麵包 再加埋厚切雞胸肉,生菜同蕃茄 口感好豐富!!
喺大角咀利奧坊開咗一間外賣生酮漢堡店,裝修風格非常新穎,以太空艙做主題,以金屬面板同引擎為主題,非常有科幻感。除咗主打漢堡,餐牌仲有好多款選擇,包括沙律🥗,飯類,肉類和Pizza🍕,lunch menu 仲附送餐湯或餐飲。最細心嘅地方係每項食物都列明碳水化合物,脂肪及蛋白質含量,令生酮飲食人士可準確掌握飲食要求👍🏻漢堡扒椰菜花飯漢堡扒厚身,煎得好香,肉味香濃,鬆軟得來又有咬口,配上加咗雞蛋同椰菜花嘅炒飯,飽肚又健康。椰青水🥥清甜解渴,用透明罐裝住,特別切合餐廳主題。🥑煙三文魚牛油果煙肉天貝沙律🥗材料豐富,有煙三文魚,牛油果醬🥑,煙肉天貝粒粒,雞蛋🥚,沙律菜。煙三文魚好鮮嫩,份量都唔少有五大塊;牛油果醬酸酸甜甜,好幼滑,沙律菜爽脆新鮮,配上黑油醋汁非常清新開胃;煙肉天貝粒粒好香脆,有少少煙熏味,健康不油膩👍🏻是日餐湯:南瓜合桃湯同出邊飲到嘅西湯唔同,感覺冇加任何調味或奶,食到南瓜嘅原汁原味同清甜,加入磨碎嘅合桃更香濃。大啡菇生酮素漢堡漢堡好厚身,材料豐富,有大啡菇🍄,蕃茄🍅,生菜🥬,黃椒,菲達起司🧀️,合桃等等。漢堡皮用上無麵粉生酮麵包,除去了精製澱粉、使用純天然醬汁, 健康有益。大啡菇厚

椰青水🥥
清甜解渴,用透明罐裝住,特別切合餐廳主題。
椰青水

🥑煙三文魚牛油果煙肉天貝沙律🥗

是日餐湯:南瓜合桃湯
南瓜合桃湯

大啡菇生酮素漢堡
漢堡好厚身,材料豐富,有大啡菇🍄,蕃茄🍅,生菜🥬,黃椒,菲達起司🧀️,合桃等等。漢堡皮用上無麵粉生酮麵包,除去了精製澱粉、使用純天然醬汁, 健康有益。大啡菇厚身Juicy, 配合新鮮蔬菜,鹹香芝士同香脆合桃,整個配搭清新健康。

天貝脆片
天貝由黃豆發酵製成,富含優質蛋白質、維生素B及植物固醇,有助抑制膽固醇吸收,能降低血脂,健康有益。口感外脆內軟,豆味香濃,配合兩款自家製蕃茄醬及牛油果醬,係一款健康小食。
天貝脆片

整體來講,食物健康有益,選擇頗多,令生酮飲食者可以有更多選擇;餐廳裝修破格創新,可惜地方比較細只能主力做外賣;店員服務態度親切有禮。
2022-06-26
椰青水
南瓜合桃湯
大啡菇生酮素漢堡
the Engine cyber感既生酮飲食 有誠意之選keep fit 又可以健康食 燒雞胸天貝凱撒沙律 +套餐 $106雞胸肉質多汁 唔會乾柴柴配上炸天貝粒 口感豐富沙律醬汁酸酸甜甜 好開胃分量好多 食完超飽金文畢芝士牛肉漢堡 +套餐 $146兩舊金文畢芝士夾住牛肉漢堡咬落去啖啖肉 食完好滿足 係食肉獸之選紅酒會牛肋條配椰菜花扒 +套餐 $126牛肋條炆得啱啱好 味道適中肉質唔會太老 椰菜花扒煎香 好味炸牛腩配合桃意大利黑醋 -套餐炸牛腩表面香脆 肉質鮮嫩 配上黑醋十分解油膩香辣腰果芝麻醬牛肉丸 -套餐牛肉丸肉質彈牙配上特製芝麻醬十分惹味蜜桃烏龍茶 -套餐lemonade -套餐靜靜雞話你知餐廳係外賣店但係都有少量位置提供坐低食另外仲有生酮能量棒出售對於素食嘅朋友係一個嘅選擇😋靜靜雞指數 🐥🐥🐣🥚🥚🔂再偷食指數 ✅✅✅☑️☑️💲減荷包指數 💸💸💸💵💵——————————————————店舖資料📍 大角咀嘉善街18號利奧坊地下G702號舖
the Engine

💲減荷包指數 💸💸💸💵💵
——————————————————
店舖資料

📍 大角咀嘉善街18號利奧坊地下G702號舖
每一個item都會列明脂肪 蛋白質 碳水化合物比例💫方便生酮人士/控制飲食嘅朋友計算❤️金文畢芝士牛肉漢堡 $118 本身以為喺好似平時漢堡咁 入邊有金文畢芝士🧀一打開勁驚喜😱用咗成磚芝士做包皮omg😍芝士控表示超興奮 落足料 成本唔低喔🤓熱熔芝士配超多肉汁嘅漢堡扒🤩滿滿嘅脂肪 超符合生酮比例 平時食漢堡要食兩個lol 依家食到一半已經覺得好飽😂唔通呢個就係生酮食脂肪嘅威力🥹不過好好食 最後都食晒😁煙三文魚牛油果生酮漢堡 $102呢個嘅麵包皮超特別 自家製😏口感係超香脆嘅餅乾 食到好多奇亞籽 超低碳 配埋牛油果🥑同煙三文魚無得輸😎不過呢款相比起第一款漢堡會比較乾身!另外點咗白桃烏龍 $22 同埋檸檬梳打 $22飲品全部都係低糖低碳

金文畢芝士牛肉漢堡 $118

煙三文魚牛油果生酮漢堡 $102

另外點咗白桃烏龍 $22 同埋檸檬梳打 $22
飲品全部都係低糖低碳
2022-06-24 20 浏览
今晚想食健康點,試了近日流行的生酮飲食。去了大角咀一間小店外賣, 這間店主打生酮飲食。雖然是小店以外賣為主,但裝修十分前圍,以外太空設計,非常特別!-生菜包牛肉法式軟芝士漢堡 用生菜代替麵包,夾著芝士和漢堡牛 肉。因生菜很多和新鮮,食落非常 爽脆,不會肥膩,口感很新鮮!-煙三文魚牛油果生酮漢堡 麵包用烤天貝代替,天具是以大豆經一兩日發酵,所得的白色餅狀食品。食落有點似麥餅,配上香滑的牛油果醬和三文魚,十分配合。-紅酒燴牛肋條配椰菜花扒 牛肋條煮得很淋和入味,加配其他疏 菜,有椰菜花扒,粟米和芹菜,不會肥膩感覺。
-生菜包牛肉法式軟芝士漢堡
用生菜代替麵包,夾著芝士和漢堡牛
肉。因生菜很多和新鮮,食落非常
爽脆,不會肥膩,口感很新鮮!
-煙三文魚牛油果生酮漢堡
-紅酒燴牛肋條配椰菜花扒