2023-11-03 32 浏览
今日行新商場圍方見到一間灣仔都有食海鮮撈撈袋嘅餐廳「The captain 's House」平時都見灣仔個間好多人排隊,想試好耐,今日竟然唔駛排隊咁就當然去試一試佢啦一入到舖頭佢入面好大裝修好靚係用船風格嚟做裝修海鮮撈撈袋職員會喺你面前搖個袋將裏面嘅醬汁撈埋,我叫咗個招牌醬汁小辣,食落好重蒜蓉味好香口少少辣配埋海鮮好好味海鮮方便就係新鮮嘅蜆肉青口同埋螺肉都好好味蟹肉餅蟹肉餅方便呢我覺得佢係新鮮拆嘅蟹肉嚟嘅,有淡淡蟹嘅香味配埋佢有入面炸麵包糠,食落多重口感魷魚飯比較普通冇乜味海鮮意大利飯佢飯入面有海鮮湯嘅滋味配埋海鮮魷魚好好味呢個蘋果金寶+雪糕食落蘋果有五香粉味皮係酥脆嘅,雪糕係Hand make 朱古力曲奇餅唔係脆口嘅佢係偏淋嘅,食落有啲曲奇味,配埋雪糕食,一凍一熱。生薑無酒精雞尾酒有啲生薑味亦都有檸檬味飲落好清新嘅今餐都食咗千幾蚊,我覺得幾好食嘅,特別係推介海鮮袋同埋意大利飯仲有蟹肉餅
一入到舖頭佢入面好大裝修好靚係用船風格嚟做裝修

比較普通冇乜味

海鮮意大利飯

佢飯入面有海鮮湯嘅滋味配埋海鮮魷魚好好味呢個

蘋果金寶+雪糕

食落蘋果有五香粉味皮係酥脆嘅,雪糕係Hand make

朱古力曲奇餅

生薑無酒精雞尾酒

有啲生薑味亦都有檸檬味飲落好清新嘅

2023-09-30
  • 海鮮袋
  • 意大利海鮮飯
  • 蟹肉餅
圍方𝐓𝐡𝐞 𝐂𝐚𝐩𝐭𝐚𝐢𝐧’𝐬 𝐇𝐨𝐮𝐬𝐞美式船長主題餐廳🌊⚓️🛟🛳️The Captain’s House已經食過好幾次,最signature一定係餐廳的shake shake海鮮袋,原來係圍方開左分店,餐廳好大,裝修又靚,有好多船長主題的佈置,好適合一家大細、成班朋友黎一齊食🌊⚓️🛟🛳️必點shake shake海鮮袋,我地要左個「Captain’s Bite淺嘗拼盤」海蜆、青口、八爪魚仔、海蝦、翡翠螺、小龍蝦仔🦐🦞🦀🦑🐚店員會幫手Shake Shake!海鮮都好新鮮,沾滿Spicy Cajun Garlic Sauce,要左小辣好惹味😋大蜆好肥美、八爪魚仔都好彈牙。仲有粟米、腸、新薯,都好入味。餐廳Menu其實都幾豐富,除咗有海鮮、仲有牛扒、意大利飯、意粉、嗰款小食,好多選擇。我哋仲要左蟹肉意大利飯,真係啖啖都有絲絲嘅蟹肉🦀龍蝦湯都幾濃郁🦞一定要加多少少錢要埋酥皮,正好多😆🔸淺嘗拼盤🔸龍蝦湯配酥皮🔸香煎希臘芝士🔸夏威夷風烤雞翼🔸手拆蟹鉗蟹膏意大利飯📍#TheCaptain’sHouse (#大圍美食)#大圍 車公廟路18號 #圍方 3樓321A號舖

龍蝦湯都幾濃郁🦞一定要加多少少錢要埋酥皮,正好多😆

🔸淺嘗拼盤
🔸龍蝦湯配酥皮
🔸香煎希臘芝士
🔸夏威夷風烤雞翼
🔸手拆蟹鉗蟹膏意大利飯

📍#TheCaptain’sHouse (#大圍美食)
#大圍 車公廟路18號 #圍方 3樓321A號舖

2023-11-02 35 浏览
今日同朋友到大圍呢間captain house,因為朋友鍾意食海鮮,所以佢就介紹咗我嚟呢啲到食嘢, 咁其實呢間餐廳都出名食海鮮,而且入面啲裝修都幾Western, 大家睇下我食咗啲乜:首先是Gillardeau和西班牙特級生蠔。Gillardeau蠔以其優質的口感和豐滿的肉質而聞名,而西班牙特級生蠔則呈現出獨特的風味。這些生蠔鮮美多海水味,絕對是生蠔愛好者的一大享受。波士頓龍蝦闊條麵是一道精緻的海鮮面食。這道菜以龍蝦的鮮嫩肉質為主,搭配寬條麵條,再加入豐富的調味料和香料,呈現出濃郁的海鮮風味和豐富的口感。經典芝士手打牛肉漢堡是一道令我垂涎的主菜選擇。這款漢堡使用手工打造的牛肉漢堡排,搭配融化的芝士、新鮮的蔬菜蕃茄和麵包,口感豐富,風味濃郁。經典凱撒沙律是一道受歡迎的開胃菜。這道沙律以新鮮的生菜、流心蛋及香脆的麵包、帶有咬勁的煙肉和風味鮮美的凱撒醬為主要成分。這道沙律的結合創造出豐富的口感和經典的味道,是一道不錯的選擇。這些美食選擇展示了Captain housr不同口味和風味的組合,從海鮮到漢堡和沙律,每一道菜都有其獨特的特色和美味!可以一試!

2023-10-30 32 浏览
放假去左大圍行新商場---圍方行到餓就搵食😋搭電梯 見到呢間好搶眼 👀👀🍳路易斯安娜寶石 Louisiana Gem底層係crab cake 啖啖嘅蟹肉 愈食愈滋味😋中間係爽脆羅馬生菜🥬 煙三文魚🐟頂層係男友最愛 😍班尼迪蛋😍呢到個荷蘭醬 同平時食嘅好唔同 質感更似蛋黃醬🍴All Day Breakfast 識食一定係食all day breakfast 😎唔洗諗 咩都有得食😌開初對個酸種麵包🥖 有啲抗拒點知原來係精華😍焗到超脆 無酸味之餘 仲帶點甜 兩塊都唔係好夠🫣🤭另外 煙肉🥓都值得一讚賣相好似唔吸引 但係煎到四邊 帶少少燶 脆脆地但中間位就軟心 味道夠濃 愈食愈香口🤤🤤🥤Captain's fruit tea菠蘿味超重 似菠蘿特飲 🤣🤣餐廳仲有好多海鮮選擇 但brunch time 就唔多見人食唔知到係咩水準🤔 但係餐牌好吸引🤩下次食海鮮 可以試吓😋🅿️泊車方面:停車場大就夠大 但啲位有啲窄出停車場要排隊‼️‼️記得預鬆啲時間
放假去左大圍行新商場---圍方

下次食海鮮 可以試吓😋

🅿️泊車方面:停車場大就夠大 但啲位有啲窄
出停車場要排隊‼️‼️記得預鬆啲時間
2023-10-29 42 浏览
圍方美食攻略2023呢度剛開幕人海人山,食飯都要排隊,呢間超紅,過左一排,唔洗排咁耐,仲可以訂位一於試呢間,海鮮袋專門店/西餐廳先黎一份前菜沙律,加蛋加芝士,新鮮清爽,開胃!!小吃選配了一份雞肉卷,春卷咁既包法,入面有芝士雞肉,口感先脆後嫩,仲有辣醬配埋食,口味道更豐富主角來了,海鮮袋,今期選擇多,選了全蝦宴,大頭蝦,大蝦等先煮再用汁醬配食小龍蝦無咩蝦肉,但鮮味大蝦爽甜口感好仲有特別大隻既鮮蝦,鮮甜爽口,一次食到3種唔同蝦肉,鮮味大爆發仲有服務唔錯,可以一試評分8/10消費$600地址 大圍車公廟路18號圍方3樓321A號舖Shop 321A, 3/F, The Wai , 18 Che Kung Miu Road, Tai Wai
圍方美食攻略2023
一於試呢間,海鮮袋專門店/西餐廳
先黎一份前菜沙律,加蛋加芝士,新鮮清爽,開胃!!

小龍蝦無咩蝦肉,但鮮味
大蝦爽甜口感好
仲有服務唔錯,可以一試
評分8/10
消費$600

地址
大圍車公廟路18號圍方3樓321A號舖
2023-10-27 54 浏览
朋友介紹這家海鮮餐廳,好靚,地方都幾大✨頭盤點了:- 慢煮安格斯西冷配海膽鍋- 焗蝦肉雲吞配海膽醬- 船長爆谷蝦- 意式醃漬吞拿魚- 路易斯安那式蟹餅- 香蒜辣椒欖油炒蜆- 船長沙律- 松露炸薯條-、脆炸雞翼全部都好好味- 其中的西冷配海膽鍋,冇諗過有咁嘅組合,好好味- 焗蝦肉雲吞配海膽醬:用海膽醬做雲吞,感覺 好新鮮,那個秘製醬汁一齊食,好好味- 香蒜辣椒欖油炒蜆,蜆肉好新鮮,蒜油好香,令蜆肉好入味✨主菜- 龍蝦拼盤 和 船長拼盤:兩個拼盤可以自己選擇唔同的調味料,我哋一個辣,一個唔辣,海鮮好新鮮,龍蝦好入味- 慢煮原條牛肋骨:這個賣相冇 menu 咁樣靚,配上特別醬汁,好夾,好好味✨甜品- Tirarisu : 好香好鬆軟✨飲品- Cocktail : 睇賣相已經覺得好好味非常開心的晚上,同朋友一齊試新餐廳,又好食
朋友介紹這家海鮮餐廳,好靚,地方都幾大

✨頭盤點了:
- 船長沙律
- 松露炸薯條
-、脆炸雞
全部都好好味
- 其中的西冷配海膽鍋,冇諗過有咁嘅組合,好好味
- 香蒜辣椒欖油炒蜆,蜆肉好新鮮,蒜油好香,令蜆肉好入味

✨主菜

甜品
- Tirarisu : 好香好鬆軟

✨飲品
- Cocktail : 睇賣相已經覺得好好味

非常開心的晚上,同朋友一齊試新餐廳,又好食
呢日約左朋友去圍方行新分店既佢吸引左我地入去內裡環境讓人有置身於加勒比海盜船的風格而當天座在落地玻璃旁令人份外心曠神怡¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯週六與朋友share 吃兩個Brunch set¯▶ 路易斯安那寶石 $138是兩顆班尼迪蛋,沒讓人失望的一切開蛋液自然流出。最令人驚喜的是底層竟然是啖啖蟹肉餅🥹煎得唔會乾之餘仲要相當濕潤🫣我同朋友都大讚▶ 龍蝦湯半熟蛋 $188熱騰騰鐵鍋上的龍蝦湯,有片睇湯是超!級!杰身! 湯每口盡是濃濃的龍蝦味,而且口感每仲要係啖啖蟹肉🤍湯內盛載著兩顆半熟煎蛋,配菜方面仲有八爪魚,青口等在內,另外加了紅蘿蔔同西芹作配菜,夾雜著吃不會膩。面頭放了兩塊烘得很脆⋯很脆的包包🍞將湯塗在麵包上,口感層次更豐富🥹🧡▶ Pink Pussy (I) +$28非常非常之靚( •̤ᴗ•̤ )♡由🩷粉紅漸層至啡🤎雖然base 係expresso,入口完全不甜再認真的飲係一d 都唔會覺得苦!上層奶泡有陣陣的士多啤梨味我自己相當喜歡這杯💕▶ Simple Kids +$28在Mocktail 內朋友選了她喜愛的蝶豆花做同益力多做base 的佢。 相當之靚的漸層,面頭仲有
呢日約左朋友去圍方行

煎得唔會乾之餘仲要相當濕潤🫣我同朋友都大讚

▶ 龍蝦湯半熟蛋 $188

▶ Pink Pussy (I) +$28
非常非常之靚( •̤ᴗ•̤ )♡由🩷粉紅漸層至啡🤎
雖然base 係expresso,入口完全不甜
再認真的飲係一d 都唔會覺得苦!
上層奶泡有陣陣的士多啤梨味
我自己相當喜歡這杯💕
飲品

▶ Simple Kids +$28
在Mocktail 內朋友選了她喜愛的蝶豆花做同益力多做base 的佢。 相當之靚的漸層,面頭仲有一粒荔枝肉做裝飾,十足十是一杯Cocktail 的打扮。有冰的加入令它剛剛好的不會甜。
Simple Kids

2023-10-14
飲品
Simple Kids
  • Pink Pussy
新商場發現新餐廳,入面已經成個海洋咁樣,就去試下佢既海鮮😊Menu一半以上都係海鮮,有唔同叫法,我地揀左個細細既combo A,即係自選3款海鮮~揀左鮑魚、八爪魚仔🐙、蝦🦐,配檸檬蒜蓉汁🍋侍應會裝左一袋係你面前shake,shake到d汁好均勻入味,仲派埋手套同圍裙,好貼心👍🏻個汁好夾,雖然只叫左3款係最細既combo,但份量都好足,海鮮都夠新鮮,好夠味👍🏻🍔芝士手打牛肉漢堡牛肉夠林,易切易食既👍🏻粗薯條好正!🥟焗海膽帶子雲吞皮脆肉嫩,好好咬口,幾好味👍🏻擺盤亦都好靚❤️整體黎講,餐廳環境、食物、員工態度都好唔錯👍🏻係值得一試既新野😊
新商場發現新餐廳,入面已經成個海洋咁樣,就去試下佢既海鮮😊

揀左鮑魚、八爪魚仔🐙、蝦🦐,配檸檬蒜蓉汁🍋

🍔芝士手打牛肉漢堡
牛肉夠林,易切易食既👍🏻粗薯條好正!

🥟焗海膽帶子雲吞
皮脆肉嫩,好好咬口,幾好味👍🏻擺盤亦都好靚❤️

signature手搖海鮮袋再唔係尖咀或灣仔專利~ thecaptainshouse開到沙田圍方~呢日約左朋友過黎開餐海鮮拼盤 Captain’s Bite 淺嘗拼盤 有海蜆4隻、青口4隻、八爪魚4隻 、海蝦4隻、翡翠螺2隻、小龍蝦仔2隻 、粟米、豬肉香腸及新薯 $328 手搖shake shake 袋選了最signature 嘅辣Cajun醬夏威夷鳳爐烤雞翼 $98Bbq source 嘅單骨雞翼配新鮮烤過菠蘿芝士焗通粉 $158 選了牛面頰肉份量幾多焗完嘅通粉依然保持q彈,芝味濃郁!Virgin sangria $68 本身都喜歡飲sangria,明天番工就飲mocktail版本!Tasteful lady $68 顏色好吸引,有Yakult,strawberry& soda

呢日約左朋友過黎開餐

海鮮拼盤 Captain’s Bite
淺嘗拼盤

夏威夷鳳爐烤雞翼
Bbq source 嘅單骨雞翼配新鮮烤過菠蘿

芝士焗通粉 $158
選了牛面頰肉份量幾多
焗完嘅通粉依然保持q彈,芝味濃郁!

Virgin sangria $68

Tasteful lady $68
2023-10-12
2023-10-24 39 浏览
餐廳名稱 : The Captain's House (大圍) 地址 : 大圍車公廟路18號圍方3樓321A號舖「圍方」這個商場開業半年,今日都係第一次和媽媽去逛一逛,逛完當然要搵地方開餐,見到這間The Captain House 地方十分寬敞,裝修光猛明亮有特色,原來是新開張三個月,其實之前試過尖沙咀分店,它的手搖海鮮袋很著名,今日就決定與媽媽在這分店試吓😬我地揀左自己鍾意食嘅三款海鮮,有鮑魚、扇貝及墨魚仔,選取了最微辣的卡彊檬蒜蓉汁,果然仍能保持水準,即三款海鮮也新鮮美味,配合醬汁來吃很開胃👍除了海鮮拼盤,我地還點了黑松露雜菌意粉。意粉煮的時間剛好,軟硬度適中,彈牙有嚼勁,配料有很多新鮮的雜菌,有香菇、松露菌和牛肝菌等,配以濃郁的黑松露香氣,非常美味,媽媽讚不絕口❤️至於其他菜式呢,我地揀了黑松露忌廉湯及周打蜆湯,另外還點了一客船長沙律,全部都在水準之上,今餐真係大滿足😄
地址 : 大圍車公廟路18號圍方3樓321A號舖

2023-10-23 2542 浏览
開幕了好一陣子的圍方,待熱潮過去了才敢來逛一下,發現原來這裡也有主打海鮮的Mr. Crab 🦀 除了shake shake 海鮮外,假日原來有brunch menu 🍴THE DROWING LOBSTER - Lobster Bisque, Assorted Seafood龍蝦湯半熟蛋 ($188)濃郁的龍蝦湯🦞湯內有洋蔥、蘿蔔、芹菜、蟹肉、章魚、青口、蝦🍤再表面再加上半熟蛋及Mozzarella Cheese🍞配上2片吐司可沾湯吃,個人覺得這可以多配幾片麵包🥖單喝湯感覺有點多,沾麵包多人分享好一點 *這個等得有點久,下單後大概需要半小時,趕時間慎點 🍴EGG BENEDICT - Louisiana Gem路易斯安娜寶石 ($138)以蟹餅代替麵包的班尼迪🍳放上生菜、煙三文魚、荷包蛋、荷蘭醬,比一般班尼迪多了一份鮮味 🍴Crab meat & paste risotto 手拆蟹鉗蟹膏意大利燴飯 ($148)由於Brunch menu 沒有飯/意粉,所以單點了一份🍴意大利飯有口感,有一絲絲蟹肉及蟹膏的鮮味,還加了洋蔥、青瓜、番茄粒增加口感及提味🧀還有Parmesan芝士 🍹前2份br

龍蝦湯半熟蛋 ($188)

🍴EGG BENEDICT - Louisiana Gem
路易斯安娜寶石 ($138)

🍴Crab meat & paste risotto
手拆蟹鉗蟹膏意大利燴飯 ($148)

🍹前2份brunch set附有水果茶/茶

2023-10-23
2023-10-22 55 浏览
牛肉burger有驚喜,好味喎👍,塊漢堡牛扒有1吋咁厚,好多肉汁,好好味,午餐menu內$130幾,散叫menu內就$160幾。朋友點的魚魚午餐佢都話好味,side dish既瓜瓜菜菜都好味喎。再點左甜品apple crumble with ice cream. 好好味,不會過甜,蘋果酸酸甜甜,配上雪糕及pie食,好鬼夾。個pie上枱時仲係好熱,太好味了😋見到佢地有afternoon tea,平日至到5點,價錢都好平,大約$100。

Beef  burger
Apple  crumble
Apple  crumble  with  ice  cream
2023-10-16
Beef  burger
Apple  crumble
2023-10-22 48 浏览
今次黎到大圍圍方食Captain's house,之前都有食過尖沙咀同銅鑼灣店,依間係新開嘅,新分店嘅水準都高今次我地2人叫左船長併盤、狂犇牛肉串、招牌手工蟹肉漢堡 、wittyguy同Sangria1.船長併盤入面有10蜆、10蝦、8至10隻、青口、薯仔、豬肉腸同粟米,我地揀選咗 Signature嘅汁卡疆蒜蓉汁,入面嘅海鮮分量好足,蝦肉食落爽口彈牙,蜆肉同青口都非常鮮甜,佢個汁好香蒜蓉味亦帶有少少薑嘅清香,入口又好香辣惹味,同埋海鮮非常之夾,食唔停口呀😋2.狂犇牛肉串牛肉都幾大舊,火喉燒得好,所以食落唔會話韌,而且肉味都濃郁,而且佢個美式牛仔汁食落都幾特別,有少少似蜜糖芥末醬,但會似沙律醬咁,同牛肉非常之夾😋3.招牌手工蟹肉漢堡個size比想像中大,用料都足,個蟹肉餅炸得夠晒水脆,一食肉落去好juicy,而且蟹味足夠,食落真係夠晒滿足😋4wittyguy、Sangriawitty guy係杯冇酒精飲品,主要用蝶豆花、益力多、雪碧去沖,飲落酸酸甜甜感覺好夏日,好岩食完油膩野後飲用Sangria平時有飲開酒都知,sangria係用紅酒多的,不過今次我揀左用白酒做底,飲落別有風味,用生果

1.船長併盤

2.狂犇牛肉串

3.招牌手工蟹肉漢堡

4wittyguy、Sangria
witty guy

Sangria
平時有飲開酒都知,sangria係用紅酒多的,不過今次我揀左用白酒做底,飲落別有風味,用生果 rum、果汁同soda沖成,飲落清新易入口,比好多到地方都沖得好飲,值得推薦

整體黎講,餐廳食物質素高,而且環境舒服,服務都好,岩晒三五知己一齊黎食
2023-10-20 1796 浏览
(@thecaptainshouse.taiwai)終於喺大圍開咗分店啦~仲要喺朋友仔屋企附近📍圍方,梗係要約朋友仔食下啦‼️環境營造到水底世界一樣,好舒服午市套餐包括 餐湯|沙律一客|餐飲一杯& 升級飲品忌廉青口湯有啲粒粒咬口Creamy好飲🦞Boston Lobster Linguine $248蝦大隻好彈牙鮮味龍蝦汁誠意之作 色香味俱全,擺盤捲法做到意粉可以保溫嘅效果,必食~🥩Garilled U.S. Angus Sirloin Steak 8oz$2187成熟西冷扒炭香味十足,煮得啱啱好,唔算難切伴碟白飯,加上烤翠玉瓜及茄子十分分豐富均勻🍹MOCKTAILS+$28🍓Tasteful Lady |🍍Mad Me 兩杯都係用鮮果成,漸變粉紅色好討我哋歡心,令一杯好似fruit punch 版薑味咁甜甜地,好Fresh💢人氣Seafood combo 午市星期一至五有75折
(@thecaptainshouse.taiwai)

午市套餐包括
餐湯|沙律一客|餐飲一杯& 升級飲品

忌廉青口湯
有啲粒粒咬口Creamy好飲

🦞Boston Lobster Linguine $248
蝦大隻好彈牙鮮味
龍蝦汁誠意之作 色香味俱全,
擺盤捲法做到意粉可以保溫嘅效果,必食~

🍹MOCKTAILS
+$28🍓Tasteful Lady |🍍Mad Me
甜甜地,好Fresh

💢人氣Seafood combo
午市星期一至五有75折
2023-10-19
午餐
📍 The Captain's House(大圍新分店)大圍車公廟路18號圍方3樓321A號舖==============================一直都好想試呢間餐廳ge shake shake 海鮮袋,難得今日興祝家人升職,所以就決定一齊去呢間餐廳ge 大圍分店食晚餐興祝🥳🥳🥳🥳==============================環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢間餐廳係圍坊ge 分店店面非常大,座位都好闊落,餐廳裝修上加左好多地中海風格,有種去左旅行ge 感覺✈️==============================食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️1️⃣貝類三食拼盤(shake shake海鮮袋)$368我地揀呢款海鮮袋入面主要有蜆,青口同翡翠螺🐚配上卡彊蒜蓉🧄汁,職員拎到來時會即時係客人面前搖勻袋海鮮,打開個袋後仲見到海鮮出緊煙同埋好香蒜蓉味😝進食前職員會提供圍裙,手套同濕紙巾非常細心🫶🏻海鮮袋d海鮮都好新鮮,除左海鮮之外,仲會加左d粟米🌽,腸仔同薯仔🥔係入面,所以都幾飽肚,食完袋海鮮都飽左一半🤰一定要試吓😋2️⃣海鮮墨魚🦑汁意大利燴飯🍚$158呢個墨魚汁燴飯超級有味覺衝擊,好鮮味同埋墨魚汁味好突
📍 The Captain's House(大圍新分店)
大圍車公廟路18號圍方3樓321A號舖

環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
1️⃣貝類三食拼盤(shake shake海鮮袋)$368
進食前職員會提供圍裙,手套同濕紙巾非常細心🫶🏻

2️⃣海鮮墨魚🦑汁意大利燴飯🍚$158
呢個墨魚汁燴飯超級有味覺衝擊,好鮮味同埋墨魚汁味好突出,同埋d汁係好濃厚禁包住每一粒飯,極度推薦大家要試呢個飯👍🏻👍🏻👍🏻

3️⃣煎釀墨魚筒$98
墨魚筒好新鮮,魚肉好有彈性,中間ge 墨魚汁飯吸哂墨魚ge 味道,好鮮味🩷

4️⃣路易斯安那蟹🦀餅$138
蟹餅亦係極度推薦ge 食物之一👍🏻,入面極多蟹肉,外皮炸到好脆,好似食緊隻唔洗拆殼ge 蟹禁😝😝

5️⃣美式蘋果🍏批伴雪糕🍨$78
呢個蘋果批好香肉桂味,入面係用新鮮青蘋果做餡料,配埋個曲奇🍪雪糕非常夾😋

6️⃣美式朱古力曲奇🍪伴雪糕$88
朱古力曲奇好濃朱古力🍫味,中間仲會食到朱古力粒粒,配埋曲奇雪糕食好好味🤤

7️⃣Virgin Sangria🍹$68
呢杯係無酒精ge Mocktail,入面有提子汁🍇,橙汁🍊,切粒水果同乾薑🫚粒,似落味道似fruit Punch🍹
2023-10-12