2023-10-22
今次黎到大圍圍方食Captain's house,之前都有食過尖沙咀同銅鑼灣店,依間係新開嘅,新分店嘅水準都高今次我地2人叫左船長併盤、狂犇牛肉串、招牌手工蟹肉漢堡 、wittyguy同Sangria1.船長併盤入面有10蜆、10蝦、8至10隻、青口、薯仔、豬肉腸同粟米,我地揀選咗 Signature嘅汁卡疆蒜蓉汁,入面嘅海鮮分量好足,蝦肉食落爽口彈牙,蜆肉同青口都非常鮮甜,佢個汁好香蒜蓉味亦帶有少少薑嘅清香,入口又好香辣惹味,同埋海鮮非常之夾,食唔停口呀😋2.狂犇牛肉串牛肉都幾大舊,火喉燒得好,所以食落唔會話韌,而且肉味都濃郁,而且佢個美式牛仔汁食落都幾特別,有少少似蜜糖芥末醬,但會似沙律醬咁,同牛肉非常之夾😋3.招牌手工蟹肉漢堡個size比想像中大,用料都足,個蟹肉餅炸得夠晒水脆,一食肉落去好juicy,而且蟹味足夠,食落真係夠晒滿足😋4wittyguy、Sangriawitty guy係杯冇酒精飲品,主要用蝶豆花、益力多、雪碧去沖,飲落酸酸甜甜感覺好夏日,好岩食完油膩野後飲用Sangria平時有飲開酒都知,sangria係用紅酒多的,不過今次我揀左用白酒做底,飲落別有風味,用生果
1.船長併盤
2.狂犇牛肉串
3.招牌手工蟹肉漢堡
4wittyguy、Sangria
witty guy
Sangria
平時有飲開酒都知,sangria係用紅酒多的,不過今次我揀左用白酒做底,飲落別有風味,用生果 rum、果汁同soda沖成,飲落清新易入口,比好多到地方都沖得好飲,值得推薦
整體黎講,餐廳食物質素高,而且環境舒服,服務都好,岩晒三五知己一齊黎食