2023-09-05
朗豪坊地下開咗間靚靚新店,主要賣蝴蝶酥,而家仲有月餅🥮⭐️ 紅棗洋參香梨蝴蝶酥禮餅裝 ($59/9件) ❤️7.5蝴蝶酥質感酥脆,香牛油味,蔘味重,啱鍾意養生口味嘅朋友(同我媽媽)🤣 有機會會想買三星蔥芝士同蘋果山楂食吓,好似會啱我口味多啲!⭐️ 肆月‧迷你雜錦月餅 ($219 早鳥) ❤️7.8月餅外層係牛油皮做餅皮,冇添加防腐劑~ 四款口味有十勝紅豆麻糬、濃香金芝麻、黃金奶黃同埋蜜餞蜜柑。我最鍾意蜜柑,因為佢清新特別,估唔到可以做月餅內餡😳黃金奶皇都唔錯,幾重奶皇味,內餡偏實淨,帶鹹蛋黃鹹香~紅豆麻糬唔會太甜,不過麻糬再多啲會更正😌芝麻味比望落重芝麻味,仲食到啲芝麻粒粒,媽媽最鍾意🤣而家喺門市買3盒雜錦蝴蝶酥禮盒 (15件裝) 或6盒蝴蝶酥禮盒(9件裝),仲會送「肆月 ‧ 迷你雜錦月餅 (四件禮盒裝)」換領禮券1張 (價值$300),真係幾抵😳 如果中秋要買禮盒俾朋友/家人都可以考慮吓!
朗豪坊地下開咗間靚靚新店,主要賣蝴蝶酥,而家仲有月餅🥮
⭐️ 肆月‧迷你雜錦月餅 ($219 早鳥) ❤️7.8