2023-03-31
近年香港都多左唔少食梳乎厘班戟既店鋪,但通常都只係會主打做甜品,搞到有時想食又要再特登去拜訪其他店舖,有時仲可能有最低消費🥺局住要一人一款甜品。但今次黎到呢間佐敦同元朗都有分店既TERA🥞除左有唔少甜品之外,仲會有主食輕食小食等等,嘆到高質既窩夫Pancake外,仲有得食啲主食,一站式照顧我地既肚皮🍝。🐒全日早餐(大啡菇,煎肉腸,炒雞蛋,乳酪配穀麥,煙肉,牛油果,窩夫) 💰$128👉🏻煙燻三文魚+$20全日早餐顧名思義係無分時段都可以嘆到,所以晚餐食都好合理啫🤣見到佢十分豐富,因為我加左一份煙三文魚,而set入面仲有我最愛既窩夫添🧇。🐒比目魚墨汁意大利飯💰$158意大利飯份量會比全日早餐多,一碟有兩件魚,而且調味都拿捏得岩岩好👍🏼如果想飽肚都建議嗌呢個主食🍝。🐒Tera’s原味梳乎厘班戟(鮮忌廉,楓糖漿)💰$88話明一站式,又點可以唔試埋佢地既甜品呢?🥞除左梳乎厘班戟,佢地仲有Croffle, waffles等,而且仲要有齊各款味道,有鹹有甜,總有一款會岩大家✅見到窩夫個份量都好多又勁厚,相信4個人share都可以👨👩👦👦。本身想試埋個小食,可惜時間尚早,暫時未有小食供應,唯有留
👉🏻煙燻三文魚+$20
🐒比目魚墨汁意大利飯💰$158
🐒Tera’s原味梳乎厘班戟(鮮忌廉,楓糖漿)💰$88
。
本身想試埋個小食,可惜時間尚早,暫時未有小食供應,唯有留番下次先再黎試佢個魷魚圈🦑