2021-12-19
༺ Teddy Boy ༻∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻∻ 今次嚟到都以古惑仔做主題嘅餐廳🇭🇰,淨係睇設計就知道老闆花咗唔少心機🥰,一入門口就見到好多古惑仔嘅漫畫同埋公仔🤤,所有嘅回憶都翻返嚟🎬。海南雞飯真係冇得彈🐥,好大份之餘🤤,啲雞肉煮到啱啱好熟❤️,超滑👅,配製埋秘製醬汁同油飯🍚,真係值得一試👏🏻。呢度嘅豬頸肉真係我食過數一數二嘅好味‼️從顏色上已經睇到佢嘅肉質係好鮮嫩🤤,仲係粉紅色🐷,啱啱熟所以超級嫩口🐽,肉質好嫩口之餘,佢嗰邊係脆卜卜🤤,外脆內軟口感非常豐富🥰。鹽燒魚🐟,雖然等好耐但係係非常值得😌,因為佢嘅魚真係好大條😍,所以煮都需要時間⏳。打開咗脆卜卜嘅魚皮之後😽,雖然條魚咁厚,但佢嘅魚肉仲係好Juicy🤤,魚嘅中間包左一啲泰國嘅香料🌿,成條魚會有鹽燒同埋香茅嘅味道 😋,超好味💛。又來都食甜品嘅時候🥥,佢嘅芒果糯米飯真係冇得輸🥭,有齊糯米同埋黑糯米兩種口感都食得到💕,糯米就比較有彈性🤪,黑糯米就比較香同埋有咬口👅,兩種我都好鍾意🥰。冇諗過呢個時候嘅芒果都係咁甜🥰,配埋香濃嘅椰汁🥥,好幸福❤️。飲品方面叫咗新
飲品方面叫咗新鮮椰青同埋龍眼冰🥥。椰青真係好甜🥥,而且都好大個下👏🏻。龍眼冰就清甜滋潤🥰,同平時差唔多😌。
∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻
餐廳🛎:Teddy Boy
地址📌:尖沙咀厚福街2A號夏蕙樓地下及1樓
交通🚗:港鐵尖沙咀站B2出口, 步行約3分鐘
Follow我哋@foodoirsis 💋帶你去到更多打卡嘅地方❣。