2018-12-01 50 浏览
前兩天路過灣仔的t4清茶達人, 好痕痕就和朋友叫了三杯飲品。清茶達人 的冰度和甜到均有五款可以選擇從零冰零甜到一百巴仙 也可以選擇, 滿足不同的人的需要。 最欣賞係他們的茶採用台灣原生茶種「翠玉清茶」為茶底, 質素得以保證。玫瑰清茶天氣有點轉涼,所以就叫了杯熱的玫瑰清茶。 熱茶更能欣賞茶的品質和玫瑰的香氣。 玫瑰清茶呈現淡淡的桃紅色, 顏色與氣味 一整個讓人心花怒放,如沐浴在 花海之中。 飲品的面頭加上了天然的玫瑰花花瓣, 清新又不過甜。 對女士來說更是養顏的首選呢。繽紛百香果 百香果 富含維他命C, 最好就係用嚟去油解膩,搭配 高纖維的彩虹蒟蒻 與及Q彈的小珍珠,口感層次豐富, 酸酸甜甜很開胃, 而且 小珍珠的 份量也挺多, 一路吸一路吸, 蒟蒻珍珠還是不斷的有。荔枝玉露smoothie最後一杯叫了荔枝玉露。 荔枝 玉露 香甜美味, 帶清新的荔枝酸甜, 而且加入了 滋潤的蘆薈 , 有咬口得嚟又畀珍珠少熱量 , 而且蘆薈含有豐富維生素, 絕對是清香甜蜜的消暑飲品呢。

玫瑰清茶

天氣有點轉涼,所以就叫了杯熱的玫瑰清茶。
熱茶更能欣賞茶的品質和玫瑰的香氣。
玫瑰清茶

飲品的面頭加上了天然的玫瑰花花瓣, 清新又不過甜。
對女士來說更是養顏的首選呢。

繽紛百香果

百香果 富含維他命C, 最好就係用嚟去油解膩,
繽紛百香果

搭配 高纖維的彩虹蒟蒻 與及Q彈的小珍珠,口感層次豐富,
酸酸甜甜很開胃,

2018-11-30 45 浏览
2018年11月29日。晴。灣仔。呢日喺灣仔食飯~食完飯仲有時間行陣街,行下行下就行到大有廣場啦!見到對面有間Tiffany Blue嘅台式手搖飲品店,過去睇睇先~招牌都幾醒神㗎~門口擋板兼櫃枱仲係雲石pattern,舖門細細,但裝修骨子選擇都幾多喎~清茶比較特別,係平時少見啲嘅茶品類型現場試咗細細杯推介嘅芒果清茶芒果係台灣嘅愛文芒果啊!果味香甜,茶味又清香~好幸福~咁既然試飲咗芒果味,當然試下其他味啦~埋去嗌嘢飲嘅時候,發現兩個店員都係純正台灣人!即刻好感度上升100倍!幫同事買埋,所以買兩杯~嗌咗一杯水蜜桃清茶,然後店員就推介身後poster嘅呢杯琥珀珍珠鮮奶即係黑糖珍珠鮮奶~就試下啦~琥珀珍珠鮮奶,$30珍珠煙韌有𡁻口,仲滲有黑糖味~半糖之後甜度啱啱好~鮮奶用咗日本明治鮮奶(見住佢整),完全唔洗擔心係用奶精溝出來,正!水蜜桃清茶,$23店員都係建議嗌半糖,當然跟啦~水蜜桃味清甜,同個清茶又好夾喎!呢日熱熱哋就啱晒啦!
2018年11月29日。晴。灣仔。
呢日喺灣仔食飯~
食完飯仲有時間行陣街,行下行下就行到大有廣場啦!
招牌都幾醒神㗎~
門口擋板兼櫃枱仲係雲石pattern,舖門細細,但裝修骨子
選擇都幾多喎~清茶比較特別,係平時少見啲嘅茶品類型
現場試咗細細杯推介嘅芒果清茶
芒果係台灣嘅愛文芒果啊!果味香甜,茶味又清香~好幸福~
咁既然試飲咗芒果味,當然試下其他味啦~
埋去嗌嘢飲嘅時候,發現兩個店員都係純正台灣人!
即刻好感度上升100倍!
幫同事買埋,所以買兩杯~

即係黑糖珍珠鮮奶~就試下啦~
琥珀珍珠鮮奶,$30
珍珠煙韌有𡁻口,仲滲有黑糖味~
半糖之後甜度啱啱好~
水蜜桃清茶
水蜜桃清茶,$23
店員都係建議嗌半糖,當然跟啦~
水蜜桃味清甜,同個清茶又好夾喎!
呢日熱熱哋就啱晒啦!
2018-11-29
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
水蜜桃清茶
行行下同朋有都覺得口乾剛好轉角見到呢間湖水綠的鋪頭好吸引就是呢間T4清茶達人啦,廿幾蚊有杯飲料,算平首先,芒果清茶半糖少冰$23很好飲啊,不甜及很解渴!第二,琥珀珍珠鮮奶$30珍珠好軟熟,好有咬口,而且我喜歡鮮奶所以很好飲啊!第三,奶蓋可可$22可可不甜,很適合我不喜歡甜的人而且會有小膠刀給你介開包裝紙,「筆」啲奶蓋食出面好少飲到,值得飲,飲完好飽肚呀!最後,荔枝玉露凍飲$27底部充滿玉露,加上沙冰,甜而不膩,解熱解渴而家仲可以儲印花,一杯有一個印花儲夠10個印花就free一杯,又多選擇,每杯都好味廿幾蚊杯好過排出長龍個啲店,一定會經常買!最後我想讚揚店員,他們都好好人會給自己建議,問多條問題點多杯也不會嫌你煩服務真是一流,謝謝你們給了愉快的飲料我❣️
行行下同朋有都覺得口乾
剛好轉角見到呢間湖水綠的鋪頭好吸引
就是呢間T4清茶達人啦,廿幾蚊有杯飲料,算平

首先,芒果清茶半糖少冰$23
很好飲啊,不甜及很解渴!

第二,琥珀珍珠鮮奶$30
珍珠好軟熟,好有咬口,而且我喜歡鮮奶
所以很好飲啊!

第三,奶蓋可可$22
可可不甜,很適合我不喜歡甜的人
而且會有小膠刀給你介開包裝紙,「筆」啲奶蓋食
出面好少飲到,值得飲,飲完好飽肚呀!
荔枝玉露凍飲

最後,荔枝玉露凍飲$27
底部充滿玉露,加上沙冰,甜而不膩,解熱解渴

而家仲可以儲印花,一杯有一個印花
儲夠10個印花就free一杯,又多選擇,每杯都好味
廿幾蚊杯好過排出長龍個啲店,一定會經常買!

最後我想讚揚店員,他們都好好人
會給自己建議,問多條問題點多杯也不會嫌你煩
服務真是一流,謝謝你們給了愉快的飲料我❣️
荔枝玉露凍飲
2018-11-30 26 浏览
今日等巴士途中,見有d囗渴,噤啱等巴士地方有間新開既台式飲品店想起以前祗飲過珍珠奶茶,現在開到通街都係既新式台灣飲品店未試過,一於入去買返幾杯同屋企人開心shares而且呢間店員幾好,會問客人是否需要少冰半糖,因為多冰會另到飲品味道淡左,而且半糖應該恰到好處,因為大多數台式飲品係過甜,所以半糖就飲得健康好多琥珀珍珠鮮奶,奶滑香甜大細珍珠唔同口感,入口煙煙韌韌,好香黑糖味,濃而不死,兩者非常之夾奶蓋綠茶,綠茶清甜甘香,奶蓋好creamy入囗鹹鹹地,一啖入面有鹹有甜兩種囗味幾特別繽紛百香果,入口香甜,百香果個味道真係一試愛上而且啜一啖入口,個口感非常豐富,除左有大細珍珠,還有一些粒粒,我估係蒟蒻或果凍,非常軟滑玫瑰清茶,聽店員講呢杯係銷售之冠就試吓係唔係噤勁,聞到幾香玫瑰花味,入囗同樣都係感覺到花香味,好清香而且加上玫瑰花乾,除左飲之外還可以食到玫瑰花估唔到等車口渴可以造就今次呢個機會試到好嘢

琥珀珍珠鮮奶,奶滑香甜

琥珀珍珠鮮奶

奶蓋綠茶,綠茶清甜甘香,奶蓋好creamy
入囗鹹鹹地,一啖入面有鹹有甜兩種囗味幾特別

奶蓋綠茶

繽紛百香果,入口香甜,百香果個味道真係一試愛上

繽紛百香果

玫瑰清茶,聽店員講呢杯係銷售之冠
而且加上玫瑰花乾,除左飲之外還可以食到玫瑰花

估唔到等車口渴可以造就今次呢個機會試到好嘢
2018-11-26
2018-11-28 97 浏览
今日同幾個朋友仔係附近食飯。路經T4清茶達人朋友話哩間d茶好正咁話。咁就入左去一人叫一杯。玫瑰清茶 Elegant Rose Royal Tea $23B中size我叫左哩個因為哩個係T4推介。同埋我間唔中都會飲玫瑰花茶。很喜歡T4的玫瑰清茶因為其玫瑰花味尤其幽香脫俗。玫瑰花茶加點甜味味道很refreshing. 喝到最後仍然有淡淡的玫瑰花味!琥珀珍珠鮮奶 Amber Pearl Latte $30 半糖 中size朋友叫左哩個因為poster張相好靚。同埋黑糖珍珠鮮奶近期大熱。很濃的黑糖味。珍珠帶淡淡的黑糖味,很香和軟亦幾彈牙。鮮奶雖然不知道是什麼牌子但是亦幾幼滑。叫左半糖其實甜度剛剛好!嫩仙草奶茶 Grass Jelly Milk Tea $24 中size嫩仙草又嫩又Q口感唔錯。茶味亦夠香濃奶亦夠滑,整體來說幾滿意!芒果清茶 Mango Royal Tea $23 中size有淡淡清香的芒果味。不是人工化的藥水味。配搭上綠茶都幾夾。清香亦醒神。不錯不錯!

2018-11-22
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
  • 玫瑰清茶
  • 琥珀珍珠鮮奶
2018-11-27 30 浏览
灣仔不嬲都係美食聚集地,連嘢飲都唔執輸。台中茶飲店係過江龍之一,但係因為佢出名係清茶,所以未必有咁多人識佢。今日難得返一返灣仔,一於試下佢,順便買啲嘢飲探下班。佢喺譚臣道嘅一角,灣仔地鐵站行一個街口就到。因為全部嘢飲都加咗配料,所以我哋一律都嗌咗無糖,除咗水蜜桃係水果,加返少少糖吊起果香清茶茶味夠香,水蜜桃真材實料,入口清甜,果然係招牌飲品。嫩仙草奶茶同法式布丁奶大概相似,除左配料唔同。兩個都好滑,布丁夠奶香,嫩仙草有返本身嘅仙草甘味,唔會死甜。奶茶有茶香,入口甘香有餘韻,就係有啲可惜冇得揀鮮奶。繽紛百香果有珍珠同彩虹啫喱,不過有啲太甜,百香果嘅香味係遠處都聞到。不過整體都係推薦微糖到走甜,同埋佢哋係可以用自己杯㗎,盡可能就支持環保啦🤩

清茶茶味夠香,水蜜桃真材實料,入口清甜,果然係招牌飲品。

2018-11-27 23 浏览
菲林明道新開左間台灣珍珠奶茶,叫T4清茶達人,今日咁啱經過就買黎跟同事分享一下。呢間係台灣品牌過黎香港發展,店員都係講國語,吾通店員都台灣運過黎?🤔先黎個主打玫瑰清茶,好清香既玫瑰花香,略帶酸酸甜甜,額外加既珍珠,絕對吾會係另係單調既清茶。珍珠奶茶,呢度可以揀大珠,細珠或者mix ,當然係要 mix 啦, 大細珠食落好有咬口,奶茶好滑,不錯。冬瓜茶係清甜。香芋冰奶昔,有香濃既芋頭味,芋頭控必試。甜度又可以揀,冰量又可以揀。另外,外賣熱飲會用膠杯裝,店員解釋有客人 feedback 紙杯裝外賣會有滲漏溜,所以外賣就會改用膠杯裝,可以密封包裝,店員又黏膠紙係面,話怕插飲管時噴射出黎會淥親。睇得出店員好有 heart 去賣茶。👍

冬瓜茶係清甜。

香芋冰奶昔,有香濃既芋頭味,芋頭控必試。

• 香芋冰奶昔
  • 玫瑰清茶
2018-11-26 19 浏览
「A cup of TEA FOR you」 ,T4清茶達人,原來已經有110間分店遍佈全球。今日有幸可以一嘗佢哋嘅手搖茶。。玫瑰清茶(8/10)粉紅色果杯就係玫瑰清茶,T4 獨創飲品,全球銷售超過千萬杯!有特殊玫瑰花釀嘅香味,而且內藏玫瑰花瓣。味道酸酸甜甜。好適合夏天飲用!。椰果配奶茶 (9/10)本身期望不太 本著未試過就試下的心態,果然起出望外椰果果肉不似平時雜果賓治甜得很的味道,只是微微的甜 配合着香濃的甜奶茶 絕對值得一試!
今日有幸可以一嘗佢哋嘅手搖茶。

玫瑰清茶(8/10)
味道酸酸甜甜。好適合夏天飲用!

椰果配奶茶 (9/10)
本身期望不太 本著未試過就試下的心態,果然起出望外
椰果果肉不似平時雜果賓治甜得很的味道,
只是微微的甜 配合着香濃的甜奶茶 絕對值得一試!
2018-11-26 9 浏览
台式飲品係香港真係開到成行成市。放工行灣仔時,見到一間新開張既台式飲品店 — T4清茶達人 ,被它既Tiffany blue吸引入店內。❤️試了兩杯有星星🌟推介既飲品:1️⃣玫瑰清茶ᴴᴷ$23 (ᴍ sɪᴢᴇ)少見清茶系列,所以試試。顏色好漂亮,粉橙色的,清澈見底,飲品上面還飄著幾片玫瑰花瓣作裝飾。味道方面,甜甜地又有少少花香,夠清新。不過注意⚠️甜度是預設的,不喜歡甜飲既朋友仔可能飲其他的吧。☆☆☆☆☆2️⃣嫩仙草奶茶ᴴᴷ$24 (ᴍ sɪᴢᴇ)我非常喜歡呢杯飲料,可以選擇甜度,點既呢杯係無糖,能夠品嘗到奶茶既香滑。仙草的口感也是非常嫩滑,好似食緊甘香既豆腐花,而且有差不多半杯,吃個夠!⚠️⚠️⚠️新店現正做緊買一送一既優惠 (每星期都有兩款),快d收工去飲返杯啦😂😂!

試了兩杯有星星🌟推介既飲品:

1️⃣玫瑰清茶ᴴᴷ$23 (ᴍ sɪᴢᴇ)

☆☆☆☆☆

2️⃣嫩仙草奶茶ᴴᴷ$24 (ᴍ sɪᴢᴇ)

⚠️⚠️⚠️
2018-11-22
等候时间
5 分钟 (堂食)
$24 (其他)
  • 嫩仙草奶茶
2018-11-26 472 浏览
天有不測之風雲,明明停了雨好一會,又突然嘩啦嘩啦的下起大雨來,唯有要找地方避雨。前方的T4清茶達人店員忽然給我們一小杯茉香奶綠試喝,喝完我們都覺得不錯,反正都要躲雨,喝杯飲品消磨時間也好。來自台灣的店員超友善,我們問她有甚麼好喝,她都一一樂意解答。每個客人下單時,她都主動問客人是否需要微冰半糖,其他台式飲品店員都沒這樣貼心詢問呢。愛走文青風的友人當然選喝了玫瑰清茶,玫瑰素來有解毒美顏之用,她當然不會錯過。她說玫瑰清茶酸香清爽,帶有玫瑰的餘韻,醒神無比,一喝便深深愛上這清茶。最近掀起的黑糖珍珠熱潮一浪接一浪,去台式飲品店的話基本十次有八次會光顧。T4清茶達人的琥珀珍珠鮮奶我蠻推薦的,因為可以選半糖,很多台式飲品店固定了甜度,我不喜歡無從選擇甜度,始終口味因人而異。琥珀珍珠鮮奶宛如岩漿般緩緩流下,漂亮的紋理,美味,視覺雙重享受。黑糖珍珠剛剛煮好,熱騰騰的,嚐起來彈牙可口,半糖甜度恰到好處。鮮奶香醇細滑,搭配黑糖珍珠濃而不死甜,順口好喝。另一朋友喝奶蓋綠茶伴仙草凍,微糖微冰,首先嚐一嚐頂層的奶蓋,感受它的滑順和海鹽滋味,然後再把清新的綠茶和奶蓋攪拌在一起,吸啜香甜滑溜的仙草,享受多重口感風味

琥珀珍珠鮮奶

另一朋友喝奶蓋綠茶伴仙草凍,微糖微冰,首先嚐一嚐頂層的奶蓋,感受它的滑順和海鹽滋味,然後再把清新的綠茶和奶蓋攪拌在一起,吸啜香甜滑溜的仙草,享受多重口感風味,口齒留香。
奶蓋綠茶伴仙草凍
奶蓋綠茶伴仙草凍
2018-11-25 20 浏览
今天經過灣仔,見到有間T4 清茶達人新開張買一送一優惠,剛好和我朋友各一杯,不得不試試。這間是台灣引入香港,連收銀的收銀員也是過江龍,跟我說普通話,我也要立即轉一轉語言。飲品方面,我們點了琥珀珍珠鮮奶(M)、凍水蜜桃鮮茶,平日其它的珍珠鮮奶最少也要$30/杯,今天買一送一確實很底。琥珀珍珠鮮奶 - 鮮奶看到他製作時是用明治鮮奶,珍珠也不錯,不會太硬太淋。凍水蜜桃鮮茶 - 水蜜桃味重,我點了少糖但也覺得有少許偏甜,味道清新。

2018-11-25
外卖自取
$30 (其他)
  • 琥珀珍珠鮮奶
2018-11-25 13 浏览
平時都真係好少飲台式飲品,今日食完lunch,行過見到我T4清茶達人,比佢既Tiffany Blue既門口吸引住,而我相信呢一隻顏色亦係不少女生既大愛。原來佢係新開張,而家仲做緊買一送一優惠,非常抵飲,所以忍唔同同事一人買左一杯飲。百香清茶(少冰、半糖)茶是清清地,不算十分濃,但百香果味道濃郁突出。另外,叫左杯嫰仙草奶茶 $24(微糖、微冰)仙草既份量非常之多,充滿了成杯奶草。奶茶同仙草都好滑,叫左微糖之後沒算太甜,而仙草既甜味中和返成杯飲品既味道

百香清茶(少冰、半糖)
茶是清清地,不算十分濃,但百香果味道濃郁突出。

另外,叫左杯嫰仙草奶茶 $24(微糖、微冰)

2018-11-24 105 浏览
義家台灣珍珠奶茶係全城既熱潮好多時出街或者食完飯都會買杯野飲飲今日放工行過大有商場對面見到衣間台灣T4新張期內重要買一送一,有禁既優惠點可以唔試新野呢係等野飲期間係到研究究竟T4係咩意思呢問下d職員原來係(a cup of Tea for you)Fresh, Fashion, Flavor, Favor 4個F既堅持皇牌 - 玫瑰🌹清茶$23超香玫瑰味,玫瑰花不但可以促進新陳代謝、養顏美容,再加上可以舒緩壓力,心情愉悅,所以我自己係好鐘意飲玫瑰叫左小冰但有小小甜,下次要㨂半糖先得皇牌 - 珍珠奶茶 (買一送一)強迫朋友叫珍珠奶茶,等我都可以試小冰,半糖!甜道剛好,曾經試過走糖,但味道超古怪,原全唔係果回事!所以以後都只會叫小糖T4竟然有大小珠㨂,禁梗係要叫混珠,大小珍珠口感一流,珍珠又煙韌百香清茶$23朋友叫左小冰,半糖!佢都係鐘情飲茶,百香果同糖中和左個酸味,味道好清新嫩仙草奶茶 $29小冰 ,半糖,朋友重加左珍珠勁多仙草,朋友話仙草好淋,唔會絕住個飲管佢地重出左自家暖水樽
義家台灣珍珠奶茶係全城既熱潮
好多時出街或者食完飯都會買杯野飲飲

今日放工行過大有商場對面見到衣間台灣T4
新張期內重要買一送一,有禁既優惠點可以唔試新野呢

係等野飲期間係到研究究竟T4係咩意思呢

皇牌 - 玫瑰🌹清茶$23
超香玫瑰味,
叫左小冰但有小小甜,下次要㨂半糖先得

皇牌 - 珍珠奶茶 (買一送一)
強迫朋友叫珍珠奶茶,等我都可以試
小冰,半糖!
甜道剛好,曾經試過走糖,但味道超古怪,原全唔係果回事!
所以以後都只會叫小糖
T4竟然有大小珠㨂,禁梗係要叫混珠,大小珍珠
口感一流,珍珠又煙韌

百香清茶$23
朋友叫左小冰,半糖!
佢都係鐘情飲茶,百香果同糖中和左個酸味,味道好清新

嫩仙草奶茶 $29
小冰 ,半糖,朋友重加左珍珠
勁多仙草,朋友話仙草好淋,唔會絕住個飲管

佢地重出左自家暖水樽
- Tea for u , Taiwan for u 🌾 T4 台飲來到香港嚕👑Tiffany Blue 配 白 牆 雲 石 裝 潢 嘅 台 飲 店 好 清 新 簡 潔 💖 店 員 好 親 切 熱 情 很 讚 ! 佢地清晰知道邊杯飲料甜啲建議少甜邊杯建議熱飲好飲啲同詢問少冰非常貼心 👍T4茶飲仲有自家茶園,可以給客人有最美好嘅茶飲體驗正啊😍 ··🔽 奶 蓋 綠 茶 ⭐⭐⭐⭐⭐😍茶味好香 🍃 奶蓋好正 ! 必試!!!有小膠叉可以Cut開封蓋咁飲 or 吸管咁飲都得😋 ··🔽嫩 仙 草 奶 茶 ⭐⭐⭐⭐古早台灣味嘅仙草奶茶,是T4受歡迎之一的飲料喔!仙草同奶茶都不錯香滑👍 飲落挺涼爽 👅 ··🔽玫 瑰 露 蘆 薈 ⭐⭐⭐⭐⭐想飲清清地又潤啲可以試下呢杯💖呢杯幾特別,玫瑰味好出好香, 甜度岩岩好唔會過甜加埋啲蘆薈粒粒食 , 呢杯都係必飲小清新其一喔👑 ··🔽繽 紛 百 香 果 ⭐⭐⭐⭐⭐聽個名無咩特別, 但係幾好飲 😋👍同埋唔指有百香果粒粒食, 仲有混珍珠Mix 新嘗試😍又幾Match波 ~ 好啱一眾清新煙韌控😋👍 還有很多不同種類的飲料跟熱飲選擇喔 ~有機會下次要來買那個美顏的紅豆杏仁茶飲

好 清 新 簡 潔 💖
店 員 好 親 切 熱 情 很 讚 !
佢地清晰知道邊杯飲料甜啲建議少甜
邊杯建議熱飲好飲啲同詢問少冰非常貼心 👍

🔽 奶 蓋 綠 茶 ⭐⭐⭐⭐⭐
😍茶味好香 🍃 奶蓋好正 ! 必試!!!
有小膠叉可以Cut開封蓋咁飲 or 吸管咁飲都得😋 ·

🔽嫩 仙 草 奶 茶 ⭐⭐⭐⭐
古早台灣味嘅仙草奶茶,是T4受歡迎之一的飲料喔!
仙草同奶茶都不錯香滑👍 飲落挺涼爽 👅 ·

🔽玫 瑰 露 蘆 薈 ⭐⭐⭐⭐⭐
想飲清清地又潤啲可以試下呢杯💖
呢杯幾特別,玫瑰味好出好香, 甜度岩岩好唔會過甜
加埋啲蘆薈粒粒食 , 呢杯都係必飲小清新其一喔👑 ·

🔽繽 紛 百 香 果 ⭐⭐⭐⭐⭐
聽個名無咩特別, 但係幾好飲 😋👍
同埋唔指有百香果粒粒食, 仲有混珍珠Mix 新嘗試😍
有機會下次要來買那個美顏的紅豆杏仁茶飲☕
  • 玫瑰露蘆薈
2018-11-24 24 浏览
今日去開灣仔交文件,剛好經過呢間鬧市之中嘅台灣飲品店,就以一個即管一試嘅心態沖左入去。內裏格局非常鮮明,店長更加係一位台灣人,即是國語亦都非常親切,佢願意好耐心咁同我解釋每一杯嘢飲有咩特別同埋了解我嘅口味比選擇我,非常貼心芒果清茶:芒果味濃郁,飲洛口真係有新鮮芒果製成嘅口味,而店舖自家調製嘅清茶口味清爽,飲洛口甜而不膩,唔會有負擔。可可奶蓋:可可味濃稠但不會難入口,飲洛口甜味和苦味的配搭剛剛好,上層嘅奶蓋鹹香味十足,飲洛口非常新鮮和層次豐富,店長亦都好好會俾我哋一把小刀,等我哋解開塊膠膜飲到上面嘅奶蓋,呢個舉動超級貼心。琥珀珍珠鮮奶 : 平時嘅黑糖鮮奶我就飲得多,但係普遍都係偏向過甜同埋珍珠個硬。但係呢杯飲品就冇呢個問題,外面非常美觀,充斥着斑駁的琥珀玟,鮮奶飲落去清爽以及甜到十足,珍珠相信以人手煮制,食落去非常容易入口,唔會有橡膠嘅口感。總括而言,呢間台式飲品店令我充分感受到台灣龍龍嘅人情味和台灣嘅獨特風味,值得一讚!