2018-11-27 30 浏览
湾仔不嬲都系美食聚集地,连嘢饮都唔执输。台中茶饮店系过江龙之一,但系因为佢出名系清茶,所以未必有咁多人识佢。今日难得返一返湾仔,一于试下佢,顺便买啲嘢饮探下班。佢喺谭臣道嘅一角,湾仔地铁站行一个街口就到。因为全部嘢饮都加咗配料,所以我哋一律都嗌咗无糖,除咗水蜜桃系水果,加返少少糖吊起果香清茶茶味够香,水蜜桃真材实料,入口清甜,果然系招牌饮品。嫩仙草奶茶同法式布丁奶大概相似,除左配料唔同。两个都好滑,布丁够奶香,嫩仙草有返本身嘅仙草甘味,唔会死甜。奶茶有茶香,入口甘香有余韵,就系有啲可惜冇得拣鲜奶。缤纷百香果有珍珠同彩虹啫喱,不过有啲太甜,百香果嘅香味系远处都闻到。不过整体都系推荐微糖到走甜,同埋佢哋系可以用自己杯㗎,尽可能就支持环保啦🤩

清茶茶味够香,水蜜桃真材实料,入口清甜,果然系招牌饮品。