2022-09-07
Chill唔Normal餐廳🐖柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手 ➰ $208見到餐牌寫「極力推介」,畀呢4隻字說服咗,二話不說就決定要試吓佢嘅虛實。一食就知果然餐牌冇講大話,的確好值得推介,鹹豬手嘅皮脆卜卜,肉質唔會好韌,就咁食會覺得有啲鹹,但配合埋蜜糖芥末醬就可以中和返鹹味👍🏻〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️🥩U.S.頂級肉眼扒 ➰ $298Order咗7成熟,煎得好有技巧,冇煎到外面熟到燶入面係生,而且有鎖到肉汁。牛扒本身都唔會太多筋同脂肪,肉質鮮嫩,唔使咬到牙軟。另外,伴碟嘅炸薯蓉十分之滑,入口即化,而啲蔬菜都應該有用蒜蓉一齊炒過,所以味道唔會好寡,好好食!〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️餐廳氣氛好Chill,裝修都好有特色,放工同朋友嚟呢度食飯傾偈都係一個唔錯嘅選擇。都想下次再嚟試埋其他野。
🐖柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手 ➰ $208
🥩U.S.頂級肉眼扒 ➰ $298