2023-12-05 44 浏览
Supernormal淘大商場二期地下196-199舖經開九龍灣,老友推介一間西餐廳,出名食咸豬手同牛扒,入去chill吓先。😁法式鮮蠔湯香濃的忌廉湯,加了蠔,味道很特別,又香又滑,欣賞大廚的拉花技巧,面層加香草 提升層次,好味道。🐱麥啤浸柚子脆皮德國咸豬手大廚即叫即製,外層勁香脆,內層口感煙韌,鹹度適中,豬手好大隻,要兩個人先食得曬,先試原味,食到中段加柚子醬汁和酸菜,同豬手好夾,必食!😻燒紐西蘭牛柳配烤雜菜牛柳肉汁豐富,口感煙韌,份量十足,香氣四溢,即叫即製沒有根,加醬汁提升層次,配菜有新鮮沙律菜、焗薯、翠玉瓜、洋蔥、蘿蔔、粟米芯,好豐富,推薦!🤤士多啤梨熱情果梳打🍓新鮮士多啤梨好fresh,熱情果酸酸甜甜好開胃,攪勻飲味道更佳。😍熱檸茶🍋檸檬夠新鮮,茶膽香濃。Supernormal 食材新鮮,環境舒適,沒有味精,侍應服務態度好,還會再來。😎🤘🏻
Supernormal

淘大商場二期地下196-199舖

法式鮮蠔湯

麥啤浸柚子脆皮德國咸豬手

燒紐西蘭牛柳配烤雜菜

士多啤梨熱情果梳打🍓

熱檸茶🍋

檸檬夠新鮮,茶膽香濃。

2023-12-05
2023-12-04 25 浏览
Supernormal 二人餐【二人晚餐套餐】$508即可享用餐湯x2+前菜×2 + 主食2款+餐飲x2套餐包括:是日餐湯 x2十 自家製牛油餐包餐湯係南瓜湯 ! 夠熱 同好重南瓜味限量供應嘅【麥啤浸柚子脆皮德國鹹豬手】。絕對物超所值㗎💫 麥啤浸柚子脆皮德國鹹豬手十分香脆 ! 啖啖都係肉 仲有柚子味同豬手 好夾仲可以同埋啲柚子絲一齊食💫 蟹肉海鮮龍蝦汁蟹籽天使麵 推薦! 粉量十足😚😚好多蟹肉 同龍蝦 好食天使麵 係我至愛! 🚀
Supernormal
二人餐

【二人晚餐套餐】

$508即可享用
餐湯x2+前菜×2 + 主食2款+餐飲x2

套餐包括:
是日餐湯 x2十 自家製牛油餐包

餐湯係南瓜湯 ! 夠熱 同好重南瓜味

限量供應嘅【麥啤浸柚子脆皮德國鹹豬手】。
絕對物超所值㗎

💫 麥啤浸柚子脆皮德國鹹豬手
十分香脆 ! 啖啖都係肉 仲有柚子味同豬手 好夾
仲可以同埋啲柚子絲一齊食

💫 蟹肉海鮮龍蝦汁蟹籽天使麵 推薦!
粉量十足😚😚
好多蟹肉 同龍蝦 好食
天使麵 係我至愛! 🚀
2023-12-02 23 浏览
有次經過見到德國豬手做緊promotion,二百蚊唔洗就可以食到,今次嚟試吓先😋✨柚子脆皮豬手 $178建議一坐低就落左order先,因為即叫即整,制作需時,先慢慢睇餐牌上其他野食,有兩款選擇,我哋揀左柚子脆皮豬手,皮脆肉嫩,餐廳仲切好一塊塊,方便進食😋✨蒜片紅椒藍蟹肉扁意粉 $128份量十足既蟹肉扁意粉,意粉好有咬口,唔會過淋,除左蟹肉仲有少量蝦肉,味道加左紅椒後呈少少微辣,香口惹味🤤✨白酒煮法國藍青口配蒜蓉飽 $118蒜蓉飽熱辣辣,蒜香味撲鼻濃郁,好香脆🤗可以點下白酒青口汁醬,青口鮮味彈牙😌

✨柚子脆皮豬手 $178

✨蒜片紅椒藍蟹肉扁意粉 $128

✨白酒煮法國藍青口配蒜蓉飽 $118

• 柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手
呢一個舖位嘅前身都係一間西餐廳,唔知道係轉左老細定點樣,改咗名之後繼續做西餐廳,算係一張間淘大附近少有嘅高質西餐廳,有手工啤酒飲,有各類意粉,羊架牛扒,雞翼薯條,比較出名就係佢嘅啤酒浸豬手,佢嘅性價比唔高,因為價錢都冇特別平,但係都好慶幸有一間西餐廳,俾我哋又想食西餐嘅時候就可以揀佢,之前佢都會有一啲四人餐嘅外賣自取餐,價錢就比較實惠,不過應該都因為疫情嘅完結而慢慢冇咗呢個優惠囉
  • 柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手
2023-11-30 90 浏览
今日去九龍灣淘大睇戲, 睇完有啲肚餓, 諗住醫埋肚先返屋企, 周圍行揀緊食咩好, 經過見到d 間餐廳環境唔錯, 裝修報置都幾靚, 再望下個menu 食物選擇多, 價錢算合理.餐廳出面有二張枱, 而家天氣又涼涼, 𠕇-種自成-角feel , 同埋感覺幾chill , 所以我哋選擇坐出面.職員話d 到既招牌菜係豬手, 我地都叫咗其中一款柚子脆皮豬手, 個酱又唔會好濃蓋過豬手味, 個皮超脆, 爽爽聲, 啖啖肉, 肉質鮮嫩, 推介另外, 再叫多幾樣野食😋😋芥末牛肉沙律- 牛肉-d 都唔鞋口, 重牛味,沙律菜新鮮, 健康之選👍白酒忌廉煮青口- 忌廉味較濃, 白酒味多d 我更喜歡, 青口好大隻黑醋鹅肝牛肉漢堡- 非常足料, 鵝肝同牛肉都好厚, 食落好滿足整體上, 食物質數高, 值得encore 😍

另外, 再叫多幾樣野食😋😋

整體上, 食物質數高, 值得encore 😍
2023-11-23
2023-11-29 24 浏览
依間淘大商場入面嘅西餐平日夜晚都坐滿人要等位,試完都明點解,真係幾高質又唔係貴見到枱枱都有嗌德國鹹豬手都忍唔到叫隻試下,有分辣同唔辣,唔辣嘅就係麥啤浸柚子脆皮德國鹹豬手($178),已經切好一份份,個皮係好香脆,仲帶微微嘅柚子甜味,啲肉鹹香味濃又唔會好韌,配左蜜糖芥末醬中和豬手鹹味仲叫左個秘制甜酸醬烤雞($188),個醬汁好好味,甜甜地帶少少酸,好開胃得黎個雞烤得岩岩好,入味又好嫩滑另外叫左個刺身級帶子牛油果沙律($98),個帶子輕輕煎左,好滑幾鮮甜,配埋牛油果、青瓜、蕃茄同沙律菜中和下肉嘅油膩今餐真係好豐富而且又唔太貴!

今餐真係好豐富而且又唔太貴!
2023-11-27 25 浏览
喺德福已經食到好悶😭決定去淘大睇吓!本身諗住食豆漿大王 點知發現隔離新開咗西餐廳 就好即興去試吓🤣會話係發現到寶藏呀!!!🌟黑醋鵝肝牛肉漢堡 $148 (9/10)食完會話Five Guys輸十條街!牛肉本身好juicy🤤•鵝肝啲油脂爆曬出嚟💥但係又唔會好膩•價錢唔平但係值得💰🌟雙色魚子煙三文魚天使麵 $138 (8.5/10)其實小編好鍾意食天使麵🍝·但係好少餐廳有🥺麵質唔淋唔硬·天使麵咁幼好難煮得好白汁底加鹹鹹香香嘅魚子同煙三文魚贏曬🙏🏻🌟芝士蟹肉大啡茹 $88 (8/10)蟹肉塞滿曬個茹🦀茹超級juicy•配埋拉絲芝士好正🧀🌟白酒煮法國藍青口配蒜蓉包 $118 (8/10)好足料·起碼有成十幾廿隻青口😳最出色嘅係忌廉汁·唔係普通白汁!Feel到真係落cream整❤️
喺德福已經食到好悶😭
決定去淘大睇吓!本身諗住食豆漿大王
點知發現隔離新開咗西餐廳 就好即興去試吓🤣
會話係發現到寶藏呀!!!

🌟黑醋鵝肝牛肉漢堡 $148 (9/10)
食完會話Five Guys輸十條街!
牛肉本身好juicy🤤•鵝肝啲油脂爆曬出嚟💥
但係又唔會好膩•價錢唔平但係值得💰

🌟雙色魚子煙三文魚天使麵 $138 (8.5/10)
其實小編好鍾意食天使麵🍝·但係好少餐廳有🥺
麵質唔淋唔硬·天使麵咁幼好難煮得好
白汁底加鹹鹹香香嘅魚子同煙三文魚贏曬🙏🏻

🌟芝士蟹肉大啡茹 $88 (8/10)
蟹肉塞滿曬個茹🦀
茹超級juicy•配埋拉絲芝士好正🧀

🌟白酒煮法國藍青口配蒜蓉包 $118 (8/10)
好足料·起碼有成十幾廿隻青口😳
最出色嘅係忌廉汁·唔係普通白汁!
Feel到真係落cream整❤️
2023-11-27 16 浏览
今日去左淘大間daiso 買日用品,嘩!出左好多聖誕物品喇,阿女勁興奮🤣然後醒起附近有間餐廳(SuperNormal) 食豬手好正, 諗起就食指大動🤣🤣去到餐廳 waitress問我地坐出面定裏面,天氣涼涼地坐出面好舒服。我地點完餐,好快頭盤就黎喇分別有牛肉沙律同白酒忌廉煮青口個牛肉輕輕燒過非常嫰口,個青口好大隻非常新鮮,配埋個汁好yummy冇幾耐豬手就黎喇,咬落去d皮勁脆同feel 到D骨膠原, 另一個重點係配埋個蜜糖芥末,真係好味到不得了,阿女都食得津津有味😆另外我地仲叫左個蟹肉海鮮龍蝦汁蟹籽天使麵同鵝肝牛肉漢堡阿女鍾意食蟹,呢個天使麵啱晒佢胃口不斷要再添🤣個burger鹅肝同牛肉簡直係绝配勁match 好好味呢餐食到好滿足😍下次要再黎啊

我地點完餐,好快頭盤就黎喇
分別有牛肉沙律同白酒忌廉煮青口

另外我地仲叫左個蟹肉海鮮龍蝦汁蟹籽天使麵同鵝肝牛肉漢堡

阿女鍾意食蟹,呢個天使麵啱晒佢胃口不斷要再添🤣

個burger鹅肝同牛肉簡直係绝配勁match 好好味

呢餐食到好滿足😍
下次要再黎啊
2023-11-27 19 浏览
第二次喺super normal食嘢啦😁😁淘大覺得最好味嘅都係雞佢💯泰式秘製汁脆皮豬手, 勁大隻呀😍 勁窩心嘅💗唔使我哋自己切呀😁已經切好曬畀我哋,等我哋容易啲食💯件件都好大塊㗎仲脆卜卜添,豬手嘅皮外脆內軟油脂分佈好平均,仲好juicy😋你睇下d汁流晒出泥添㗎,點個泰式汁仲更加惹味添喎💯藍蟹肉焗蟹蓋蝦膏意大利飯, 成隻蟹喺意大利飯上面勁呀, 以為得個蟹蓋啦💗嘩!反轉個蟹蓋裏面有勁多膏又勁多肉幾正呀😋😋 意大利飯又creamy喎加埋啲蟹膏同埋蝦膏一齊食😋嘩👍鮮味十足正呀👍👍檸檬茶同青瓜薄荷青檸梳打, 再飲呢個咁清新嘅梳打好fresh呀即刻😁🥰😁🥰SuperNormal九龍灣牛頭角道77號淘大商場2期地下G196-199號舖

SuperNormal

2023-11-23 38 浏览
🐷慕名而來嘅德國豬手,兼見到有「本月優惠」,178蚊食到隻大豬手——柚子風味、脆皮,集齊我钟意嘅元素。外脆里嫩,啖啖肉😄入邊啲肉又唔會柴,真係質素夠好。點嘅柚子醬,可以中和豬手嘅鹹味,➕埋墊底嘅蔬菜,解膩一流。見到隔離檯都係點豬手,睇來真係受歡迎。🐟香煎海鱸魚配雲吞芝士奶油浸滿四隻雲吞,鱸魚煎熟鋪係上面,香口creamy。🍔安格斯牛堡牛堡入邊係厚身嘅牛肉,好對得住個價錢。啲薯條🍟係新鮮現炸。今次食嘅三樣我都好滿意,500蚊有得找數。📍SuperNormal係淘大商場2期地下西式餐吧環境,氣氛好適合入去chill同朋友約會敘舊。

🐟香煎海鱸魚配雲吞
芝士奶油浸滿四隻雲吞,鱸魚煎熟鋪係上面,香口creamy。

🍔安格斯牛堡
牛堡入邊係厚身嘅牛肉,好對得住個價錢。啲薯條🍟係新鮮現炸。

今次食嘅三樣我都好滿意,500蚊有得找數。
📍SuperNormal
係淘大商場2期地下
西式餐吧環境,氣氛好適合入去chill同朋友約會敘舊。
【九龍灣•SuperNormal】@supernormal_hkππππππππππππππππππππππππππππππ九龍灣世一復古格調西餐廳 豬手好脆脆牙🌻|dinner for two|HKD 508餐湯南瓜濃湯的味道非常濃郁,帶有南瓜的香甜味,但也有一些濃郁的奶油味。整個湯汁非常滑順,入口即化,非常愉悅。餐包三款各有特色嘅包口感唔錯白酒忌廉煮青口是一道非常美味的海鮮料理。青口新鮮而彈牙,煮得剛剛好,不會過於腍腍。而白酒的香氣為這道菜增添了迷人的韻味,忌廉則為整道菜帶來了豐富的口感和奶香味。招牌柚子脆皮德國豬手(限定)柚子脆皮德國豬手是一道非常有特色的菜。豬手的皮烤得非常酥脆,內裡肉質鮮嫩多汁。與此同時,柚子的香味則為豬手帶來了一絲清新的滋味,讓整道菜色香味俱全。而且這道菜份量非常足,非常適合和朋友一起分享。蟹肉海鮮龍蝦汁蟹籽天使麵麵條煮得恰到好處,口感Q彈,搭配濃郁的龍蝦汁和鮮甜的蟹肉,讓人垂涎欲滴。而蟹籽的加入更為這道菜增添了獨特的風味,讓整個菜色更加豐富。凍檸檬水+0$西柚檸檬四季春茶+16餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消
九龍灣世一復古格調西餐廳 豬手好脆脆牙

🌻|dinner for two|HKD 508
餐湯

餐包
三款各有特色嘅包口感唔錯

白酒忌廉煮青口

招牌柚子脆皮德國豬手(限定)

蟹肉海鮮龍蝦汁蟹籽天使麵

凍檸檬水+0$
西柚檸檬四季春茶+16

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 576(連加一)
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#九龍灣美食 #SuperNormal #web3九龍灣
SuperNormal (淘大商場)
2023-11-21 26 浏览
作為九龍灣地膽,有時想搵間酒吧餐廳chill下既話一定會諗起淘大既Super Normal,餐廳主推脆皮豬手,環境都岩晒同朋友飲住啤酒嘆豬手🌃🐷麥啤浸柚子 脆皮德國咸豬手 $178呢隻豬手最特別既地方係用左麥啤浸泡豬手再炸,聞落會有淡淡既柚子香味,值得一讚係豬手己經預先切開一件件,令到食起上黎好方做豬手外皮炸得非常酥脆,唔油膩,肉質鮮嫩軟滑,仍然保持肉質,另外再點埋蜜糖芥末醬,甜甜咸咸既味道食得好開胃🤤蒜片紅椒藍蟹肉鮮蝦扁意粉 $128意粉用蒜片炒香,乾身惹味,軟硬適中,用上藍蟹肉比起一般蟹肉蟹味更濃,加埋蝦肉,啖啖意粉都好鮮甜🦀香脆洋蔥圈 $68熱辣辣炸得香脆可口,件件金黃,外酥內軟,送酒一流🍻Viven Chocolate Stout比利時朱古力黑啤,濃濃可可香氣,色澤深黑,而且口感順滑,飲落真係飲飲緊黑朱古力🍫

🐷麥啤浸柚子 脆皮德國咸豬手 $178

蒜片紅椒藍蟹肉鮮蝦扁意粉 $128

香脆洋蔥圈 $68
熱辣辣炸得香脆可口,件件金黃,外酥內軟,送酒一流🍻

Viven Chocolate Stout
2023-11-20 34 浏览
🔖柚子脆皮豬手 HKD178 豬手好正,皮脆肉嫩。表面焗得好脆,而且表面掃有少少柚子醬,有淡淡柚子味;而肉都好有咸香,而且嫩滑唔柴。另外配有蜜糖芥末醬,豬手點醬食,入口先嚐到甜甜嘅芥末味,過後豬手嘅咸香湧出嚟,整體味道balance、有驚喜🔖香煎露筍鵝肝牛肝菌意大利飯 HKD148鵝肝煎得好香,而且入口即溶,油脂豐富,整得好好。另外,risotto香滑唔溜,幾香牛肝菌味,另外配有蘆筍、菌類,食落幾清唔會好濟。不過鵝肝連意大利飯食,就會完全畀鵝肝味搶過,建議分開食🔖墨西哥栗米片 mecican nacho HKD96Nacho好脆好香,配料豐富,非常適合做飯前小食,而且配有sour cream,蘸埋食酸酸哋,令nacho嘅咸同微辣更為突出🔖西柚檸檬四季春茶 HKD40呢杯茶非常靚,用嚟影相不錯,而且味道非常清,入口好舒服,帶有淡淡果香,可以沖淡一下豬手、nacho等等濃郁味道,再好好品嘗其他食物

🔖柚子脆皮豬手 HKD178

🔖香煎露筍鵝肝牛肝菌意大利飯 HKD148

🔖墨西哥栗米片 mecican nacho HKD96

🔖西柚檸檬四季春茶 HKD40
2023-11-06
2023-11-18 42 浏览
❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥每次去九龍灣都必定會行淘大商場,果度都算係一條食街,諗唔到食咩嘅時候都會去果附近搵下。無意中行入左條後街,卑邊呢間餐廳嘅餐牌吸引到,大大隻德國豬手做緊特價!!唔熱氣都唔食🤣餐廳仲有戶外座,英倫風噶裝修好有特色!二人套餐都好抵食,$508就有齊餐湯、餐包、小食、主菜同埋飲品,啱曬兩個人撐檯腳!👅招牌柚子脆皮德國豬手豬手都係即點即炸,上菜噶時候仲係好熱辣辣冒煙,香脆噶豬手表面有撒左少少柚子皮,食噶時候帶有柚子清香,點上少少蜂蜜芥末醬一齊食,鹹中帶甜,好好味😋完全不輸德國餐廳整噶豬手,一樣咁正宗!👅白酒忌廉煮青口每粒青口肉都大大粒,淡淡噶白酒香味令到青口噶鮮味更加突出,一口一個食唔停🤭食完覺得未夠喉,十分開胃!👅 美國安格斯雙層芝士牛肉漢堡配薯條融化噶雙層芝士🧀睇落相當吸引🤩成寸厚噶牛肉漢堡扒散發出陣陣肉香味,加埋配備噶燒烤汁一齊食,成個包更加好味!薯條就更加唔使講,有少少薯皮就更加香脆!👅丁香肉桂檸蜜好特別噶味道,成條肉桂浸係檸蜜入邊散發出淡香味,啱曬依家咁乾燥噶天氣飲,暖身又潤喉😌👅檸檬蜜桃蘋果梳打梳打飲品偏甜,記得要督曬啲檸檬汁,攪勻先飲,帶少少酸味噶梳打飲落更開胃👍
❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥

👅招牌柚子脆皮德國豬手

👅白酒忌廉煮青口

👅 美國安格斯雙層芝士牛肉漢堡配薯條

👅丁香肉桂檸蜜

👅檸檬蜜桃蘋果梳打

📍SuperNormal
九龍灣牛頭角道77號淘大商場2期地下G196-199號舖

#moooveat #moooveatfood #moooveat九龍灣#moooveat西餐#九龍灣美食#西餐#多國菜#英倫風餐廳#特價香脆豬手#滿足二人餐#淘大美食#supernormal#打卡餐廳#香港美食#探店#隱世小店
2023-11-18 35 浏览
🫡呢間成日嚮淘大推介食市都長駐頭幾位,之前都買過外賣,🤙🏻係唔錯既,今次一於黎個午餐堂食!🍽🐖焗芝士咖喱吉列豚肉飯($62)🐖🤑呢個價錢仲包餐湯或薯條同凍飲,係相當抵食既西餐之選。🤩食物一上檯賣相已經夠吸睛,🙌一大塊吉列豚肉鋪嚮飯面,🍛食落香脆可口有肉汁,正!配埋個咖喱拉絲芝士撈飯真係一絕!🧀🐟西京燒比目魚薯蓉($56)🐟🎏巨型白色比目魚煎得微焦,😎魚肉滑嫩並充滿魚油香,十份滋味。🍋食到有D膩時可以加檸檬汁調調味,開開胃,推介推介!🤌🏻😋總體 (味道, 性價比, 環境, 服務態度) : 8.5/10——————————————————————————————🫡It rank high among all restaurant in Amoy, 🤙🏻I have ordered their takeaway before and it taste good, so let’s dine in and have lunch this time! 🍽🐖Baked pork rice in curry sauce ($62)🐖🤑The set include soup or fries and

🐖焗芝士咖喱吉列豚肉飯($62)🐖
🐟西京燒比目魚薯蓉($56)🐟

🤑The set include soup or fries and a cold drink, which is a high CP Western lunch option. 🤩The presentation of the dish is eye-catching as the pork is huge in size and place on top of the rice, 🙌it’s crunchy and juicy, WOW! 🍛 It is definitely a perfect combination with the cheese, curry and rice!🧀

🐟Grilled Halibut with mashed potato ($56)🐟
🎏The Halibut is giant and the chef fry the fish to slight brown on its edges, 😎the flesh is soft, tender and the smell of fish oil is amazing. 🍋You can also add lemon juice to freshen up the flavour and stimulate the appetite! 🤌🏻

😋Overall (Taste, CP value, Environment, Service): 8.5/10