2023-11-24
係銅鑼灣time square入面有間裝修得好靚嘅韓式居酒屋,環境有別於平時嘅韓國餐廳,感覺高級同安靜啲,好適合同朋友嚟傾計聚會🎈☑️Set B $655呢個set包含咗好多前菜,唔似普通韓國餐廳甘得泡菜同芽菜,前菜種類多到我都up唔出佢個名🤣仲有炒粉絲添,我覺得佢個泡菜都幾好食😋主食我就揀咗炭烤八爪魚🐙醬油帶子同紅蝦🦐薯仔排骨湯🥔仲有拌飯添❗️炭烤八爪魚廚房已經烤好先拎出嚟,八爪魚好軟滑,裹滿咗辣椒味,仲食到一陣陣嘅炭烤味🐙醬油帶子同紅蝦都好大隻,醬汁鹹鹹甜甜好入味,你食得出佢好新鮮😋薯仔排骨湯嘅精華係紫蘇葉既味,上枱嗰陣滿滿嘅紫蘇粉就知呢個薯仔排骨湯一定唔會錯☺️佢哋連埋gas爐一齊上,唔驚食食吓會凍咗🥶入面有好多舊大大舊嘅排骨,索晒湯底嘅味,仲有軟綿綿嘅薯仔🥔我鍾意加啲湯落飯度一齊食,一碗飯都唔係好夠🥺拌飯有好多種唔同嘅蔬菜,可以因應自己口味加辣椒醬入去🌶️成個set幾百蚊包咗好多嘢食,環境亦都好舒服,性價比好高👍🏻
☑️Set B $655