今日嚟到銅鑼灣睇電影,就起銅鑼灣時代廣場13樓,睇完之後當然要搵個地方Sigur晚飯再好好討論下劇情啦,就喺電影院隔離就有一間韓式居酒屋SUL JIB 술집,餐廳裝修都幾韓系,而且佢嘅側邊卡位仲會有一啲簾係可以放落嚟,幾有私隱度。-我哋叫咗餐廳嘅Date with Korean Set $1095,呢個set有前菜、主食同小食,份量都幾多下。分別有韓式前菜首爾蒸餃、韓式甜辣炸雞、醬油帶子配紫菜、醬油蝦、海鮮煎蔥餅、首爾牛肉鍋、辣韓國五花肉。-食物好有韓國風味,感覺同你到韓國當地食冇乜分別。尤其是醬油蝦,真係好有驚喜,啲蝦勁大隻,而且非常新鮮,咬落口好大牙,而且充滿咗醬油味,味道亦都啱啱好。炸雞亦都好出色,炸到外脆內軟,咬落口非常Juicy,而且個韓式甜辣醬亦都好惹味。-嚟到今晚嘅重點牛肉鍋同埋五花肉,肉質非常肥美嫩滑,充滿脂肪感嘅五花肉,烹調得非常惹味,另外仲有生菜,用生菜包住啲五花肉,再加上泡菜等等嘅前菜一齊嚟食,真係好滿足。而牛肉鍋仲會有個店員親自嚟到烹調,睇住啲牛肉肉汁慢慢流落去個鍋邊,鍋邊仲會有各種各樣嘅菇類,啲菇充滿晒啲牛味,無論係菇定係牛都超好味。-
、海鮮煎蔥餅、首爾牛肉鍋、辣韓國五花肉。
2024-03-30
2024-04-01 477 浏览
原本在OpenRice已經預早預訂book位,但前邊一位客人想坐本來預留給我們的卡位,職員用盡方法令我哋坐另外一張枱。坐低後,點了海鮮煎餅及牛肉石鍋飯。成世人30幾歲從來都沒有食過如此難食的石鍋飯。成個飯只有蒜頭味,蒜頭的味道蓋過一切。服務態度更加令我震驚,師傅放下石鍋飯之前竟然用命令式要我將枱面的手機拿開,彷彿去咗澳洲牛奶公司。旁邊一台客人點的牛肋骨,三催四請都沒有上菜另外一台叫外賣盒打算拎走食剩的薄餅,點知職員竟然俾咗個外賣碗俾佢,仲話佢哋外賣器皿只有碗的形狀。廁所衛生程度欠佳,同商場的廁所相比,簡直有天堂同地獄嘅強烈對比建議應該更加善用資源,提升服務及食物質素。

成個飯只有蒜頭味,蒜頭的味道蓋過一切。

,彷彿去咗澳洲牛奶公司。

旁邊一台客人點的牛肋骨,三催四請都沒有上菜

建議應該更加善用資源,提升服務及食物質素。

2024-04-01 76 浏览
位於銅鑼灣時代廣場新派韓式居酒屋「SUL JIB 술집 」,環境優雅滿滿韓式感覺,這裏主打是各式各樣嘅韓國美食,大部份食材是由韓國直送,在這裏用餐,包保你食到韓國正宗風味菜👍🏻最喜歡這裏的套餐,今晚和友誼人嚟到一共有三款可以選擇,其中兩款仲有我最愛嘅醬油蝦,我哋最終揀咗最多嘢食嘅套餐,二人份量超多幾抵食🤣Date With Korean Set $ 1095▪️韓式前菜共有八款自家製嘅韓式前菜,有辣有唔辣,非常有特色,作為開胃菜非常適合▪️醬油帶子配紫菜第一次食醬油帶子,味道甜甜,有著刺身的口感,用紫菜包埋蒜頭一齊食,充滿韓式風味▪️醬油蝦套餐都有四大隻非常慷慨,非常之彈牙,吸收了醬油更加鮮味▪️首爾牛肉鍋牛肉鍋用上韓牛,用特製的韓式鍋輕輕烤過之後,再沾上甜醬油,入口軟腍充滿牛香,鍋內有大量菇菌類的蔬菜,非常美味▪️辣韓國五花肉五花肉肥瘦相間,烤得焦香,配合韓式甜辣醬,甜甜辣辣夠惹味,就咁食非常香囗,亦可用生菜和芝麻葉包住嚟食▪️海鮮煎蔥餅煎得好香脆,餡料非常多,特別係食到彈牙的魷魚粒、小魚仔和香蔥味道尤其特出,香香脆脆好美味▪️首爾蒸餃傳統韓式蒸餃,餃子皮煙煙韌韌,包住滿滿蔬菜肉餡,味道清新▪️韓

Date With Korean Set $ 1095
▪️韓式前菜

▪️醬油帶子配紫菜

▪️醬油蝦
套餐都有四大隻非常慷慨,非常之彈牙,吸收了醬油更加鮮味

▪️首爾牛肉鍋

▪️辣韓國五花肉

▪️海鮮煎蔥餅

▪️首爾蒸餃
傳統韓式蒸餃,餃子皮煙煙韌韌,包住滿滿蔬菜肉餡,味道清新

▪️韓式原味炸雞
必食原味,脆脆嘅炸雞皮,皮脆肉嫩,肉汁滿滿,而且醃得好入味,唔需要點任何醬汁已經好好

兩杯Cocktail各有特色,都用上不同的韓式燒酒配搭水果、果泥、果醬造成的特飲,非常容易入口味道是淡淡酒香配濃濃水果味,清甜好味

▪️SEE YOU $ 108
MISANG JEJU CITRON SOJU (KOREAN)、GUAVA PUREE、LEMON JUICE、APPLE SODA SWEET

▪️SNOWING NIGHT $ 118
SEOSUL CHEONGJU (KOREAN)、MARMALADE、LIME FRUITY

• 海鮮煎蔥餅
2024-03-31 631 浏览
唔明點解仲開得落去…-food嗌左一個set 其實都唔平 但係食物嘅quality好 差 啲蝦冇撩腸好唔衛生 其他嘢食都麻麻地 成 件事好唔抵牛肉鍋啲牛係店員親手煮 但係最後係有幾舊都唔熟 熟左個啲又唔熱- service見到啲蝦仲有條腸 已經第一時間反映 但係廚房嘅reply好敷衍 話有用水洗下之後食食下 有個waiter推著啲碗經過我地枱 快到跌爛碟 啲玻璃飛到我地腳邊 但係個人完全冇道歉某個waiter態度好差 個樣勁串 空碟唔識收😅-環境餐廳四人枱嘅坐墊好污糟 上面有食物碎 好似唔抹凳
唔明點解仲開得落去…
-food

- service

某個waiter態度好差 個樣勁串 空碟唔識收😅

-環境
餐廳四人枱嘅坐墊好污糟 上面有食物碎 好似唔抹凳
1K
2024-03-27 66 浏览
有咩開心得過同朋友豪飲豪食,放到成枱都係美食。SUL JIB 술집 位於銅鑼灣時代廣場,環境寬敞舒適,私隱度高。我哋揀左Deluxe set $1388,份量足我哋四個人慢慢歎!有多款韓式前菜,各有特色,酸酸辣辣好開胃。最愛當然係泡菜啦,大大碗,食極都唔完☺️醬油拼盤紅蝦、鮑魚和帶子。鮑魚彈牙,帶子啖啖肉,正。SULJIB燉牛肋骨。牛肋骨肉質軟腍,湯汁濃郁,入面嘅蘿蔔很淋和入味,好食。鐵板八爪魚八爪魚搭配著特製的小辣醬料,惹味,八爪魚有嚼勁。九節坂五花肉拼豬手豬肉軟嫩,配上豐富的配料和醬料,正呀。五花肉嘅油脂和豬手嘅軟嫩合而為一,令人回味。半半煎餅有兩款煎餅,外皮酥脆,內部鬆軟。海鮮款式口感層次同味道都比較豐富。首爾牛肉鍋牛肉已經預先醃製過,鮮嫩有牛味。店員會幫我們煮熟牛肉,肉汁慢慢滲出,雜菇索晒個汁,好食!辣伴海鮮飯卷飯卷餡料油漬蘿蔔,蟹柳,菠菜,玉子,拌着辣辣嘅魷魚,開胃又醒神,勁快K.O.咗。叫左兩杯 Cocktail試吓The Night Begin $108味道酸甜清新易入口又解膩,鐘意酸嘅必點。See You $108有石榴同檸檬味,味道清新幾特別🫶

醬油拼盤
紅蝦、鮑魚和帶子。鮑魚彈牙,帶子啖啖肉,正。

鐵板八爪魚
八爪魚搭配著特製的小辣醬料,惹味,八爪魚有嚼勁。

辣伴海鮮飯卷

叫左兩杯 Cocktail試吓
The Night Begin $108
味道酸甜清新易入口又解膩,鐘意酸嘅必點。

See You $108
有石榴同檸檬味,味道清新幾特別🫶

2024-03-27 61 浏览
銅鑼灣食乜好?今次book咗Time square韓國菜SUL JIB 술집 餐廳裝潢好有格調,木系色加柔和燈光令人好舒適餐牌都很多選擇仲有cocktails添🤩真係好啱我,即刻點番杯嘆吓先🔸️SEE YOU加了韓國濟州柚子燒酒cocktail夠哂特别,味道甜甜地容易入口🔸️THE NIGHT BEGINS配上梅子燒酒,味道比較酸酸地,可以解吓油膩我地選了Deluxe Set 其實哩個餐似四人份量多啲🤭食物太多,等我介紹有乜野?🔸️韓式前菜 拌粉絲🔸️韓式泡菜 🔸️醬油拼盤(帶子,鮑魚,紅蝦)🔸️燉牛肋骨哩個極力推薦,大大件牛肋骨非常之軟腍,不需用力已經將肉撕開,牛味好重🐮仲有蘿蔔吸收牛骨汁😋好入味又夠腍,如果加個白飯真係餸飯一流👍🔸️鐵板八爪魚份量超級多,辣辣地很美味🌶🔸️辣拌海鮮飯捲紫菜飯捲size配上辣生醃魷魚,一口吃更加惹味🔸️首爾牛肉鍋店員幫手煮的,面上超多牛肉,配菜有4款菇類,吸哂牛肉及上湯精華,夠哂入味👍🔸️半半煎餅有2款分別泡菜及海鮮煎餅我比較喜歡海鮮,因為多料😋有帶子粒,魚乾,蠔仔,蝦,再配上餐廳自家醬汁,吃落很滋味🔸️九節坂五花肉拼豬手五花肉及豬手,肥瘦均勻,用生菜加上九節坂配料,包住一
銅鑼灣食乜好?
餐廳裝潢好有格調,木系色加柔和燈光令人好舒適

🔸️SEE YOU

🔸️THE NIGHT BEGINS
配上梅子燒酒,味道比較酸酸地,可以解吓油膩

我地選了Deluxe Set
其實哩個餐似四人份量多啲🤭
食物太多,等我介紹有乜野?

🔸️韓式前菜 拌粉絲
🔸️韓式泡菜
🔸️醬油拼盤(帶子,鮑魚,紅蝦)

🔸️燉牛肋骨

🔸️鐵板八爪魚
份量超級多,辣辣地很美味🌶

🔸️辣拌海鮮飯捲
紫菜飯捲size配上辣生醃魷魚,一口吃更加惹味

🔸️首爾牛肉鍋

🔸️半半煎餅
有2款分別泡菜及海鮮煎餅

🔸️九節坂五花肉拼豬手
五花肉及豬手,肥瘦均勻,用生菜加上九節坂配料,包住一起吃很美味,又不會感到油膩👍

總括依個餐真係超級豐富及抵食,食野高質,店員親切友善,值得再來🤗
2024-03-25
  • 燉牛肋骨
  • 醬油拼盤
2024-03-27 22 浏览
🍽️《SUL JIB 술집》@suljibb放工心情好,因為有人接收工帶我去食好嘢。今次由公司行去銅鑼灣搵咗間食韓國菜餐廳。位於時代廣場13樓。入到去好開揚,簡約嘅裝修,亦有小小私隱度嘅偏坐。剛好被安排到偏坐,可以享受一下2人世界。Dinner set有2款揀,Luxury Set同Deluxe Set。的確Deluxe Set係好豐富,但我哋2個唔係大食嘅人,所以揀咗Luxury Set。店員先上Appetizer ,包括幾款韓式前菜、泡菜、拌粉絲、最後係最期待嘅醬油帶子&醬油紅蝦。首先想提一提前菜其中一款賣相好似蟲蟲咁嘅樣,問咗店員~佢係「蓮藕根」,第一次食,好爽脆。推薦。而醬油帶子&醬油紅蝦,我就比較喜歡醬油紅蝦,食得出蝦嘅鮮甜味。🍕泡菜煎餅淡淡嘅泡菜香,煎餅煎到金黃色香脆可口。配上醬汁酸酸甜甜剛好解解油膩。🍖九節坡豬手豬手可配上生菜🥬加埋不同款式嘅配菜加醬汁,好豐富嘅口感。🥩首爾牛肉鍋醃制好既牛肉鋪放拱形中心位置,鍋邊擺滿雜菌,由店員悉心烹煮。牛肉肉味非常濃郁,雜菌吸收肉汁後味道更豐富突出。🍙辣拌海鮮飯卷4小粒嘅飯卷,份量剛好,再配上辣魷魚,好惹味🍹Snowing Night🍸T
🍽️《SUL JIB 술집》
@suljibb

🍕泡菜煎餅

🍖九節坡豬手
豬手可配上生菜🥬加埋不同款式嘅配菜加醬汁,好豐富嘅口感。

🥩首爾牛肉鍋
牛肉肉味非常濃郁,雜菌吸收肉汁後味道更豐富突出。

🍙辣拌海鮮飯卷
4小粒嘅飯卷,份量剛好,再配上辣魷魚,好惹味

🍹Snowing Night
🍸The Night Begins
2杯cocktails 附着一張卡仔,寫著用上了什麼材料,同埋建議配搭什麼食物更好👍🏻

I▪️🅐🅓🅓🅡🅔🅢🅢
📌 銅鑼灣 📍勿地臣街1號時代廣場13樓1302號舖
2024-03-24 45 浏览
今次真係失策…因為勢估唔到二人餐嘅份量係咁多嘅🤣🤣🤣嗌咗個deluxe Set諗住話招牌菜咩都可以食啲$1388呢個價應該份量唔會好多點知兩個人,根本食唔晒我覺得呢個set要三四個人食先得🤣🤣講返個set餐先韓式前菜泡菜中規中矩啦~鐵板八爪魚滿分!尤其是上枱嗰陣鐵板滋滋聲好有食慾~拌粉絲Suljib燉牛肋骨牛肋骨好入味~連同蘿蔔香菇都炆得好腍醬油拼盤醬油拼盤大贊!蝦肉鮮甜~帶子厚身~鮑魚爽口!九節板五花肉拼豬手半半煎餅辣拌海鮮飯卷首爾牛肉鍋最好食都係呢個暖笠笠嘅牛肉鍋~本身牛肉已經醃好咗~所以好入味👍🏻
今次真係失策…
諗住話招牌菜咩都可以食啲
$1388呢個價應該份量唔會好多
點知兩個人,根本食唔晒
我覺得呢個set要三四個人食先得🤣🤣

拌粉絲

Suljib燉牛肋骨
牛肋骨好入味~連同蘿蔔香菇都炆得好腍

醬油拼盤大贊!
蝦肉鮮甜~帶子厚身~鮑魚爽口!

九節板五花肉拼豬手

辣拌海鮮飯卷

首爾牛肉鍋
最好食都係呢個暖笠笠嘅牛肉鍋~
本身牛肉已經醃好咗~
所以好入味👍🏻
⊂ ♥︎喜歡我的分享就收藏、點讚、關注吧♥︎⊃在時代廣場看完戲就來到旁邊的韓國菜餐廳吃飯😘餐廳裝修走木系風格,卡座還有垂簾,私隱度甚高!晚市套餐有Luxury Set ($788) /Deluxe Set ($1388)可以選擇我怕吃不完就選了前者😛‣ 醬油紅蝦|醬油帶子‣ 韓式拌粉絲|韓式前菜|泡菜‣ 辣拌海鮮飯卷韓式前菜真的不能講笑只是前菜部分已經有這麼多!最推薦的部分是泡菜,能吃出是新鮮的白菜,吃起來也比較甜,容易入口紅蝦也新鮮,輕易用筷子+匙羹就可以剝殼~‣ 半半炸雞 (甜辣/芝士)炸雞外層酥脆不厚粉配上醬汁/芝士粉很惹味雞肉很軟身,整體不錯‣ 首爾牛肉鍋份量超級多的!店員會在面前煎/煮牛肉圍著一圈就有很多4種菇 (金菇/蘑菇/雞髀菇等)牛肉很有肉味,而且大大片,喜歡吃牛的不要錯過!‣ 泡菜煎餅泡菜煎餅正常發揮,吃起來不油膩~‣ See You ($108)|Snowing Night ($118)兩杯cocktail喝起來都是很清爽~前者比較偏酸酸甜甜;後者就偏果香💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟餐廳的木系裝修予人一種舒適放鬆的感覺食物質素都不錯,份量夠大,其實這個餐3個人吃都夠飽如果想
⊂ ♥︎喜歡我的分享就收藏、點讚、關注吧♥︎⊃

在時代廣場看完戲就來到旁邊的韓國菜餐廳吃飯😘
餐廳裝修走木系風格,卡座還有垂簾,私隱度甚高!

我怕吃不完就選了前者😛

‣ 醬油紅蝦|醬油帶子
‣ 韓式拌粉絲|韓式前菜|泡菜
‣ 辣拌海鮮飯卷

韓式前菜真的不能講笑
只是前菜部分已經有這麼多!
最推薦的部分是泡菜,能吃出是新鮮的白菜,
吃起來也比較甜,容易入口

紅蝦也新鮮,輕易用筷子+匙羹就可以剝殼~

‣ 半半炸雞 (甜辣/芝士)
炸雞外層酥脆不厚粉
配上醬汁/芝士粉很惹味
雞肉很軟身,整體不錯

‣ 首爾牛肉鍋
份量超級多的!店員會在面前煎/煮牛肉
圍著一圈就有很多4種菇 (金菇/蘑菇/雞髀菇等)
牛肉很有肉味,而且大大片,喜歡吃牛的不要錯過!

‣ 泡菜煎餅
泡菜煎餅正常發揮,吃起來不油膩~

兩杯cocktail喝起來都是很清爽~
前者比較偏酸酸甜甜;後者就偏果香

💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟
餐廳的木系裝修予人一種舒適放鬆的感覺
食物質素都不錯,份量夠大,其實這個餐3個人吃都夠飽
如果想在銅鑼灣找韓國菜,不妨一試~

💰Total: $1117 ($558.5pp 已包括10%服務費)
📍SUL JIB 술집
銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場13樓1302號舖
2024-03-21 38 浏览
時代廣場有間超高質嘅韓國菜,最近想同朋友聚下所以黎左e道飲杯野同食下正宗韓國菜😍餐廳座位闊落,有d座位有得落簾,私隱度高👍🏻餐牌入面有2個Set Dinner可以揀😋我地點左Deluxe Set🥰我地仲點左餐酒🍊 sᴇᴇ ʏᴏᴜ~ᴍɪsᴀɴɢ ᴊᴇᴊᴜ ᴄɪᴛʀᴏɴ sᴏᴊᴜ (ᴋᴏʀᴇᴀɴ), ɢᴜᴀᴠᴀ ᴘᴜʀᴇᴇ, ʟᴇᴍᴏɴ ᴊᴜɪᴄᴇ, ᴀᴘᴘʟᴇ sᴏᴅᴀ ᴛᴀsᴛᴇ: sᴡᴇᴇᴛ ᴀɴᴅ sᴏᴜʀ ғᴏᴏᴅ sᴜɢɢᴇsᴛɪᴏɴ: ᴄʜɪᴋɪɴ ᴏʀ ᴅᴀʟɢʙᴀʟ💐 ʟᴀᴠᴇɴᴅᴇʀ sᴇᴏᴜʟ 127~ ʙᴜᴀɴ sᴇᴀ ʙʀᴇᴇᴢᴇ ᴍᴜʟʙᴇʀʀʏ ᴡɪɴᴇ (ᴋᴏʀᴇᴀɴ), ʟᴀᴠᴇɴᴅᴇʀ sʏʀᴜᴘ, ʟᴇᴍᴏɴ ᴊᴜɪᴄᴇ ᴛᴀsᴛᴇ: sᴡᴇᴇᴛ ᴀɴᴅ ғʀᴜɪᴛʏ ғᴏᴏᴅ sᴜɢɢᴇsᴛɪᴏɴ: ᴏᴄᴛᴏᴘᴜs ᴏʀ ʙᴏssᴀᴍ🌸韓式前菜&泡菜前菜嘅種類好多😍當中泡菜係超好味🥰味道酸甜,夾埋肉一齊食岩岩好🥳🌸醬油拼盤,入面有赤蝦,鮑魚同帶子😍赤蝦大大隻😋鮮味👍🏻鮑魚彈牙🥰帶子好入味🤩🐙鐵板八爪魚,用鐵板上熱辣辣,八爪魚口感Q彈😍味道香香辣辣😋送

🌸韓式前菜&泡菜

🐙鐵板八爪魚,用鐵板上熱辣辣,八爪魚口感Q彈😍味道香香辣辣😋送酒一流👍🏻

🌸拌粉絲& 辣拌海鮮飯卷份量剛好☺️帶麻油香😍

🌸半半煎餅入面有泡菜煎餅同海鮮煎餅😆一次可以試哂2個口味🥳煎得岩岩好😍同埋鐘意海鮮煎餅真係好多海鮮😆

🌸Suljib 燉牛肋骨,牛肋骨燉得好腍又入味🥰同埋係大牛肋骨黎,牛味香濃🤩

🌸九節板五花肉拼豬手,九節板係傳統嘅韓國菜😋首先用生菜放底再加埋五花肉同豬手蓋上九節板裡面嘅食材一齊食,口感更上一層,又唔會膩👍🏻

🌸首爾牛肉鍋,e種食法都係第一次食到,鍋上面蓋上牛肉,煎香後嘅肉汁會流去菇菌上面,所以香菇會吸哂肉汁🥰牛肉又保持到鮮嫩👍🏻🥳
2024-03-17 55 浏览
星期五晚鬆一鬆,同豬仔🐽喺時代廣場睇完戲,走到旁邊一間SUL JIB 술집 韓式居酒屋擦番餐😎。餐廳木系裝潢🪵燈光柔和,給人一種舒服放鬆感覺🫶🏻。📃Deluxe Set $1388 ✨韓式前菜✨泡菜✨拌粉絲前菜款式多多,拌粉絲麻油味重,為這餐打開味蕾👅。✨醬油拼盤 (紅蝦、鮑魚、帶子)紅蝦爽彈、帶子鮮甜、鮑魚軟腍、非常入味😛。✨燉牛肋骨牛肋骨有五至六件 肉厚軟腍,醬汁甜美可口。✨鐵板八爪魚🐙八爪魚炒大豆芽 醬汁辣得有勁 惹味到不得了😮‍💨✨九節坂五花肉拼豬手用生菜包裹著五花肉,配埋青瓜🥒菠菜等配料,口感非常豐富😍。✨半半煎餅半半意思一半係海鮮 一半係泡菜 煎到卜卜脆,滿足心多多的為食妹👧🏻。✨首爾牛肉鍋鍋上放上一大盤牛肉 店員幫忙烹煮🔥爐邊放上各式各樣菇菌,菇菌吸收晒牛肉精華、味道更添滋味😋。✨辣拌海鮮飯捲辣魷魚放上飯捲上面 一啖放入口好滿足😌

📃Deluxe Set $1388
✨韓式前菜✨泡菜✨拌粉絲
前菜款式多多,拌粉絲麻油味重,為這餐打開味蕾👅。

✨醬油拼盤 (紅蝦、鮑魚、帶子)
紅蝦爽彈、帶子鮮甜、鮑魚軟腍、非常入味😛。

✨燉牛肋骨
牛肋骨有五至六件 肉厚軟腍,醬汁甜美可口。

✨鐵板八爪魚🐙
八爪魚炒大豆芽 醬汁辣得有勁 惹味到不得了😮‍💨

✨九節坂五花肉拼豬手
用生菜包裹著五花肉,配埋青瓜🥒菠菜等配料,口感非常豐富😍。

✨半半煎餅

✨首爾牛肉鍋

✨辣拌海鮮飯捲
辣魷魚放上飯捲上面 一啖放入口好滿足😌
2024-03-14 81 浏览
星期二晚上經openrice訂了6:45,到達時得一倆枱客,直接入坐。今晚主要是farewell一個小妹妹,廿幾歲的後生囡喜歡吃韓國野,加上這餐廳可用Times Square的餐飲卷,所以就試吓。小菜是泡菜和芽菜,泡菜是爽脆的,較小餐廳做到這質感,抵贊。小菜只是免費供應一次,如想再吃,可以全枱每位加$10任食。我們一行3位女士,原本選了3款前菜及2款主食。不過order那刻我制止了兩位美女,讓他們吃完前菜才order主食。蛋卷蛋味濃郁,入面芝士份量好足,重點係好夠熱,推介。煎餅都算香口,後生囡覺得好好味,我就覺得好普通。和牛無牛味,醬汁也不討好,一致認為性比價極低。吃不這3碟前菜,我們已經100%飽了,所以前菜的份量都好足。員工服務唔錯,餐廳氣氛也不錯,到晚上9時差不多滿座。
蛋卷蛋味濃郁,入面芝士份量好足,重點係好夠熱,推介。
芝士蛋卷
煎餅都算香口,後生囡覺得好好味,我就覺得好普通。
泡菜煎餅
和牛無牛味,醬汁也不討好,一致認為性比價極低。
和牛三文治
員工服務唔錯,餐廳氣氛也不錯,到晚上9時差不多滿座。
2024-02-20
芝士蛋卷
有咩開心得過,叫到成枱都係餸再慢慢食🤪位於銅鑼灣嘅韓式精緻居酒屋「SUL JIB 술집」可以幫你實現💖.餐廳裝潢設計走木系風格🪵柔和燈光下一入去就舒服😌部份卡枱仲有垂簾,私隱度十足🤓當中餐廳嘅Dinner Set,份量四個人食啱啱,成枱都係餸勁滿足🥰.🌟Deluxe Dinner Set💰$1388.🔸前菜🍴韓式前菜、泡菜、拌粉絲多到嚇親嘅韓式前菜🫨有唔少款式都係坊間比較少見,可以每款品嚐試試😌.🍴醬油拼盤(紅蝦、鮑魚、帶子)紅蝦多膏且彈牙鮮甜🦐鮑魚爽口,帶子肉厚味甜😋鮮味十足👍🏻.🔸飯卷🍴辣拌海鮮飯卷傳統韓式飯卷,再加埋辣拌魷魚🦑配埋一齊食幾惹味😛.🔸主菜🍴Suljib 燉牛仔骨牛仔骨燉煮得非常入味,充滿醬汁濃郁鮮甜味道😚肉質軟嫩得嚟又不失既有煙靭口感,輕輕一咬就可以脫骨而下😙內有蘿蔔、蓮藕等蔬菜,吸滿醬汁精華好好味😋.🍴鐵板八爪魚味道甜甜辣辣相當惹味🔥內有彈牙章魚、爽脆芽菜及韭菜,口感層次豐富😙.🍴九節板五花肉拼豬手五花肉層層分明,豬手肥瘦適中😛蘸埋韓式辣醬再加埋配料包生菜食,適合不過🤪.🍴半半煎餅有海鮮煎餅及泡菜煎餅✨煎餅粉同料嘅比例啱啱好,啖啖都食到配料,而且煎到卜卜脆😆.🔸鍋

🌟Deluxe Dinner Set
💰$1388
🔸前菜
🍴韓式前菜、泡菜、拌粉絲

🍴醬油拼盤(紅蝦、鮑魚、帶子)
紅蝦多膏且彈牙鮮甜🦐鮑魚爽口,帶子肉厚味甜😋鮮味十足👍🏻

🔸飯卷
🍴辣拌海鮮飯卷
傳統韓式飯卷,再加埋辣拌魷魚🦑配埋一齊食幾惹味😛
🔸主菜

九節板五花肉拼豬手

🍴半半煎餅

🔸鍋物
🍴首爾牛肉鍋
店員悉心幫忙烹調💖牛肉本身已經醃好咗,放喺鍋頂煎後肉汁會流落放滿雜菌嘅鍋底🍄雜菇吸收牛肉汁精華後勁好味😋

🔸Cocktail
🍹The Night Begins
💰$108
內有韓國燒酒、青檸汁、蘋果醋、菠蘿汁✨味道酸酸甜甜,夾雜少少青檸嘅澀味🍋酒味一啲都唔重好易入口好清新🌱
🍹Lavender Seoul 127
💰$118
韓國桑酒搭配薰衣草糖漿及檸檬汁而成✨入口充滿果香🍇🍒🫐

「SUL JIB 술집 」是一間位於銅鑼灣時代廣場的韓式居酒屋風格餐廳,餐廳以木系設計和傳統韓國傳統跪坐的座位,適合聚餐<Deluxe Set > $1388店員會先送上韓式前菜、泡菜、拌粉絲以及醬油拼盤,種類豐富。值得一提的時是醬油拼盤有紅蝦、鮑魚、帶子,海鮮經醃漬,保留原有味道和肉質SUL JIB燉牛肋骨牛肋骨肉質燉得軟糯骨肉輕易分離,小編尤其喜歡蘿蔔和蓮藕片,吸飽湯底精華,入味軟淋鐵板八爪魚八爪魚煮完口感爽彈,與洋蔥、大蔥、芽菜等蔬菜一齊翻炒,甜辣甜辣很惹味九節坂五花肉拼豬手五花肉和豬手,可配搭不同食材如醃蘿蔔、木耳絲、青瓜絲、菠菜、菇片,再包生菜一同進食口感豐富半半煎餅一半是泡菜煎餅,另一半是是海鮮煎餅,泡菜煎餅口感煙韌充滿泡菜香海鮮湯配刀削麵刀削麵口感煙韌,海鮮湯用料充足,包括有蝦、青口、八爪魚。湯底鮮甜,微辣過癮辣拌海鮮飯捲飯捲清爽可口

<Deluxe Set > $1388

• 泡菜煎餅
  • 前菜
  • 醬油鮑魚帶子
  • 豬手
又係同男朋友食好野嘅時間🤤 之前都黎過呢間餐廳,水準唔錯、地點方便又價錢公道!.嗌咗個deluxe set($1388) 好多野食!.韓國餐廳點少得醬油拼盤(紅蝦、鮑魚、帶子)都整得幾入味 鮑魚一啲都唔硬.SULJIB燉牛肋骨多數帶有餐廳名嘅都係signature dish!上菜果陣熱辣辣,要趁熱食!牛肋骨整得好軟腍又入味,推薦!.另一樣韓國出名嘅dish「半半煎餅」,一半係原味煎餅,一半係海鮮,兩款都好好食,味道啱啱好,食落有小小煙韌嘅質感!.Main揀咗「首爾牛肉鍋」,上菜果陣係牛肉仲生嘅,侍應會喺面前點火煮熟,煮緊果陣已經聞到好香嘅牛味,食落油脂感十足!.九節坂五花肉拼豬手平時我都唔鍾意食豬手嘅我都覺得好食!冇豬果又味之餘肉感好好,食落唔硬,又唔肥!.前菜.拌粉絲.鐵板八爪魚.左: the night begins右: snowing night
嗌咗個deluxe set($1388) 好多野食!

韓國餐廳點少得醬油拼盤(紅蝦、鮑魚、帶子)
都整得幾入味 鮑魚一啲都唔硬

SULJIB燉牛肋骨