2021-10-02 647 浏览
尖沙咀開左間新既泰菜~之前ig見唔少人去打卡,一入到去好似去左泰國market既小檔,裝修都好地道嘅泰國🇹🇭泰式奶茶 $38 🌟🌟🌟天氣咁熱,入去叫杯泰式奶茶解下暑先🌞杯奶茶有茶味,但味道比較淡,可以改善下菠蘿炒飯 $88 🌟🌟🌟好地道嘅菠蘿炒飯,同泰國街邊食既差唔多,有別其他泰國菜既,但都比較普通,唔值得推介串燒拼盤 $138 🌟🌟🌟🌟🌟 全晚最推介既係串燒拼盤,有4款串燒(雞肉、雞軟骨、豬肉、腸仔),每款3串,好抵食燒得夠熱,配埋沙嗲汁,個沙嗲汁好香花生味,粒粒花生粒,好正

泰式奶茶 $38 🌟🌟🌟

菠蘿炒飯 $88 🌟🌟🌟
菠蘿炒飯

串燒拼盤 $138 🌟🌟🌟🌟🌟
燒得夠熱,配埋沙嗲汁,個沙嗲汁好香花生味,粒粒花生粒,好正

2021-10-01
2021-09-26 391 浏览
💚Soi.29💚小編見餐廳新開就去試下。餐廳有規定75分鐘用餐時間,坐位比較少,可能book位會比較好。上菜速度都幾快,而且態度幾好,所以第一印象唔錯。馬拉盞炒椰菜苗椰菜苗好新鮮,爽脆。一上其實好香,但食落會有少少失望,因為唔夠馬拉盞味,小編覺得可以再濃味啲。串燒拼盤有雞軟骨,豬肉,雞肉同腸仔,再另外配上沙嗲醬。沙嗲醬味道比較淡,但所有串燒都有幾香嘅炭燒味。雞肉:好嫩,juicy,而且唔乾,幾好食。豬肉:小編就覺得有啲肥,咬到肥肉嘅位會多少少,同埋肉質唔夠滑,呢個麻麻。雞軟骨:爽,脆。幾好食,但呢個就明顯食到好油。腸仔:因為喺廚房腸關係,所以會幾咸,呢個都麻麻。泰式乾炒 (河粉)份量正常,入面包咗雞肉。好香,有鍋氣。河粉都有咬口,唔會炒到好‘林’,所以呢個幾好食。小編會推介呢個。椰青就係正常椰青😂但要留意係呢間餐廳嘅餸菜都比較多油,可能叫野飲會好啲。另外,今日小編咁啱撞正餐廳有免費雪條食嘅時候(逢星期四五六就會有雪條食🙈 店員亦會主動講,走都會問你有冇食到),所以食完飯就食咗條泰式奶茶雪條,滿足,順便去埋油🤣

💚Soi.29💚

馬拉盞炒椰菜苗
馬拉盞炒椰菜苗

串燒拼盤
雞肉:好嫩,juicy,而且唔乾,幾好食。
雞軟骨:爽,脆。幾好食,但呢個就明顯食到好油。
腸仔:因為喺廚房腸關係,所以會幾咸,呢個都麻麻。
串燒拼盤

泰式乾炒 (河粉)
泰式乾炒河(雞肉)

就係正常椰青😂

泰式奶茶雪條
泰式乾炒河(雞肉)
椰青
你估我唔想鴛鴦戲水就浸死,比翼雙飛就撻死呀?咁問題係你當人乾柴烈火,人地當你干炒牛河呀麻。講真對單身狗黎講,鍾意我節奏定係鍾意我結構都好,Now the time 7pm ,呢間新派泰菜「Soi.29」就係我地今晚target,HEY! i am on the way,Dim dim sum with my gang gang!👇📌廚 師 推 介 -▪️ 燒 牛 肉 - $128▪️ 泰 式 生 蝦 - $128▫️ 第一道必食廚師推介之一「燒 牛 肉」,大廚將牛肉燒到medium rare,中心位相當軟腍嫩滑,食落肉汁豐富,邊位帶少少焦香;加上餐廳自家製醬汁,鹹香十足,份量亦對得住價錢,呢個一定要試;而另一款推介「泰式·生蝦」係必點之一,生蝦咬落質感鮮甜爽彈,每一隻賣相都夠哂晶瑩剔透,點埋泰式辣醬,帶少少辣勁,夠哂風味。📌飯 · 麵 -▪️ 炒 金 邊 粉 - $88▫️ 泰國野又點少得「炒 金 邊 粉」啦,大廚炒得非常乾身,唔會好零碎,賣相乾淨;加上金邊粉調味適中,入口帶少少酸甜;大蝦入口尚算新鮮,無果種雪藏味,肉質彈牙,整體唔錯。📌泰 式 小 菜 - ▪️ 肉 碎 奄 列 - $78 ▫️ 估
人地當你干炒牛河呀麻。講真對單身狗黎講,

鍾意我節奏定係鍾意我結構都好,
📌廚 師 推 介 -
▪️ 燒 牛 肉 - $128
▪️ 泰 式 生 蝦 - $128

泰 式 生 蝦
點埋泰式辣醬,帶少少辣勁,夠哂風味。
📌飯 · 麵 -
▪️ 炒 金 邊 粉 - $88
炒 金 邊 粉
賣相乾淨;加上金邊粉調味適中,入口帶少少酸甜;
炒 金 邊 粉

大蝦入口尚算新鮮,無果種雪藏味,肉質彈牙,整體唔錯。
📌泰 式 小 菜 -
▪️ 肉 碎 奄 列 - $78
肉 碎 奄 列
▫️ 估唔到呢個小菜「肉碎·奄列」亦唔錯,厚厚既蛋味包住裡面既肉碎
兩種口感連埋一齊食,特別豐富;加上蛋味濃郁,
肉 碎 奄 列

煎得非常滑身,飽肚又好味。
📌蔬 菜 -
▪️ 泰 式 炒 椰 菜 苗 - $88
泰 式 炒 椰 菜 苗
▫️ 泰國野別具特色既「泰式·炒椰菜苗」口感十分爽脆,
泰 式 炒 椰 菜 苗

用左泰式辣椒炒,份外濃香惹味;而且份量足料,
龍眼冰

辣辣地仲配埋杯龍眼冰同埋泰式奶茶,相當夾!
2021-09-20
龍眼冰
2021-09-19 158 浏览
俾佢嘅裝修吸引住,每次經過都要望下究竟呢一間係食乜嘢嘅餐廳,開頭以為佢係大排檔😂經過兩次之後就知道原來係食泰國菜,佢啲裝修完全係泰國feel,終於約咗朋友三個人嚟咗試,我哋訂咗枱一入到去已經有位,一坐低應該係老細就同我哋講張枱生銹係佢第一個特色叫我哋唔使擔心,其實我真係好想話俾佢知就係鍾意你哋呢啲裝修先入嚟啊!😂見到個餐牌所有嘢都想叫,最終我哋揀咗炒公仔麵呢個公仔麵完全係泰國mama面嘅味道,入面有菜同埋有啲雞肉好好味😍😍泰式牛肉沙律呢個牛肉沙律好味到喊,啲牛肉好似唔駛錢咁多到不得了,牛肉好林我哋叫咗小辣因為朋友唔食得辣,連佢都食到就唔會冇咗泰式嘅味道,入面有青瓜生洋蔥同埋芹菜,好開胃夏天食好正泰式串燒雜錦拼盤入面有腸仔,雞肉,雞軟骨同埋豬肉,我只可以講佢嘅味道係同泰國嘅一模一樣,同埋佢個沙嗲醬真係好好味入邊好多花生,忍唔住叫佢比多一碟我😂泰式炒椰菜苗椰菜苗唔會好似有D泰國餐廳食嗰啲個獻好杰,唔會炒到好淋,口感剛好每人再叫一杯野飲,龍眼冰,泰式檸茶同青檸梳打😍想講佢哋服務好好!已經急不及待再book左去食😍

見到個餐牌所有嘢都想叫,最終我哋揀咗炒公仔麵

泰式牛肉沙律

泰式串燒雜錦拼盤
泰式炒椰菜苗

每人再叫一杯野飲,龍眼冰,泰式檸茶同青檸梳打😍

想講佢哋服務好好!已經急不及待再book左去食😍
係openrice見到新餐廳,而作為泰菜fans即預約食下!環境裝修好有心咁用泰式大排檔做主題,痴左好多泰國海報,日曆!有種去左旅行感覺,睇得出佈置用心!太熱拿拿聲飲杯野,香茅荔枝梳打好濃香茅味,兩種味都飲到!唔會過甜豬頸肉份量上台嚇親,好大兜,外脆有彈性,點唔點汁都oj最後食唔晒椰菜苗味道可以再濃d,有d偏淡生蝦又係大大碟蝦身彈牙爽脆個汁好辣好過癮比出面食的更有狠辣度炸蝦膠皮蛋停唔到口,3重口感佢每人仲有雪條送,係泰式風味簡左泰茶味,偏淡身,可以濃d就好了大滿足服務態度又好好!!會再光顧
係openrice見到新餐廳,
而作為泰菜fans即預約食下!

環境裝修好有心咁用泰式大排檔做主題,
痴左好多泰國海報,日曆!有種去左旅行感覺,睇得出佈置用心!

太熱拿拿聲飲杯野,
香茅荔枝梳打

好濃香茅味,兩種味都飲到!
唔會過甜

豬頸肉

份量上台嚇親,好大兜,
外脆有彈性,點唔點汁都oj
最後食唔晒

椰菜苗

味道可以再濃d,有d偏淡

生蝦

炸蝦膠皮蛋

停唔到口,3重口感

佢每人仲有雪條送,
係泰式風味

簡左泰茶味,偏淡身,
可以濃d就好了

大滿足
服務態度又好好!!會再光顧

🔹以泰國夜市做主題嘅泰國菜,成個環境加晒分❤️ 仲有老闆店員們都好nice,又特登係泰國飛個夜市整雪條嘅工具黎香港🥳 難怪近排咁多人支持😆⁡1️⃣ 冬陰功湯 $78 (7/10)成餐哩個cp比相像中高😍 酸酸地咁,又多海鮮🤤 會越飲越想繼續添😏 叫個細嘅都夠分4-5碗🥳 唔算太辣,人人都啱飲😆 如果可以多少少蝦味就perfect了🦐⁡2️⃣ 酸辣豬頸肉沙律 $128 (7/10)咁多野食哩個係唯一辣嘅🤣 辣辣地幾開胃,好多片豬頸肉,又夠爽口🐽 沙律黎講,就以青瓜粒為主😛 仲有生洋蔥,不過未必人人啱🤣 ⁡3️⃣ 蟹肉黃咖哩 $88 (6.5/10)抵食之選🌟 蟹肉份量超級多,真係每啖都有🥳 蟹肉都係真蟹肉,唔係俾啲蟹柳敷衍你👍🏻 成碟咖喱好多,點晒8塊蒜蓉包仲有好多淨🥰 不過Pooh同朋友略嫌唔夠辣,建議食得辣嘅朋友可以叫佢加辣🌶⁡4️⃣ 蒜蓉包 $58 (6/10)蒜蓉包叫黎點咖哩啱晒🤪 都有大概8塊,唔算太重蒜蓉味😗 不過唔會太硬,唔驚刮口😛 ⁡5️⃣ 泰式炒粉絲 $88 (5/10)炒粉絲相對有啲失色😕 味道食落普通,都幾多蔬菜😳 揀咗雞肉,份量唔算多,有少少老🙈 ⁡6️⃣⭐️泰式夜市雪條 $免費 (7/10

1️⃣ 冬陰功湯 $78 (7/10)

2️⃣ 酸辣豬頸肉沙律 $128 (7/10)

3️⃣ 蟹肉黃咖哩 $88 (6.5/10)

4️⃣ 蒜蓉包 $58 (6/10)

5️⃣ 泰式炒粉絲 $88 (5/10)

6️⃣⭐️泰式夜市雪條 $免費 (7/10)⭐️
哩個好有地道feel😍 大家食完可以問下佢有無😆 有洛神花同泰式奶茶兩款味💕 味道都唔錯,飯後甜品啱晒👍🏻
想食正宗泰國菜仲洗乜去到九龍城,今次嚟到位於尖沙咀寶勒巷嘅「𝚂𝚘𝚒.29」,餐廳裝修佈置神還原泰國大排檔嘅感覺🤩 有泰國嘅日曆、門牌,色彩繽紛嘅壁畫、椅子,除咗冇係泰國咁熱咁多烏蠅之外,哩度真係有8成似當地🥴 再加上泰國廚師同店員,食物味道都好正宗👍🏻 《 飛天通菜 》 $78 4.5 / 5泰國菜好出名嘅一道菜,雖然睇唔到飛天嘅絕技,但係食落都好有鑊氣👍🏻 蒜香撲鼻,辣度就r唔重算輕手,配合返唔食得辣嘅朋友😋 《 醉貓炒河 》 $88 4 / 5冇考究過「醉貓」到底有啲咩配料,原來係辣肉碎青紅椒炒闊河粉🥴 炒得乾身唔會太淋,味道微辣好惹味🤤 不過略嫌河粉份量細左啲,好多都係洋蔥青椒🫑《 串燒拼盤 》 $138 5 / 5 🌟🌟🌟🌟🌟全晚𝙼𝚅𝙿😍😍😍 有腸仔、雞軟骨、雞肉、豬肉,每款各三串,算係幾抵食👍🏻 雞軟骨爽口、雞肉嫩滑啖啖肉、豬肉就好重肉味肉質較爽🤤 特別要讚自家沙嗲醬👍🏻 花生味好濃郁,又唔會太鹹嵌着啲肉味😋《 青咖喱牛 》 $78 4 / 5可揀雞或牛,第一次試青咖喱配牛肉,又出奇地配搭!😲 牛肉大塊有厚度,青咖喱清新唔辣,椰汁香滑,唯獨單點無飯麵跟,於是就叫左份蒜

《 飛天通菜 》 $78 4.5 / 5

《 醉貓炒河 》 $88 4 / 5

《 串燒拼盤 》 $138 5 / 5 🌟🌟🌟🌟🌟

《 青咖喱牛 》 $78 4 / 5

可揀雞或牛,第一次試青咖喱配牛肉,又出奇地配搭!😲 牛肉大塊有厚度,青咖喱清新唔辣,椰汁香滑,唯獨單點無飯麵跟,於是就叫左份蒜蓉包點汁食😎

《 蒜蓉包 》 $58 4.5 / 5

原本冇期望蒜蓉包會咁大兜,影相個陣已經食左三塊🤣 外脆內鬆軟,一咬啲蒜蓉味同牛油就出晒黎🤤 唔點汁就咁食都好食😋

《 龍眼冰 》 $42 4 / 5

中規中矩嘅龍眼冰,甜度適中👍🏻 清涼解渴!

《 香茅荔枝冰 》 $42 4 / 5

真係成支粗香茅插咗喺嘢飲度🤣 清甜淡淡嘅荔枝味,香茅唔會好出好易接受嘅程度😎

《 椰青 》 $48
就只是椰青🙂

最後食飽飯老闆仲每人送咗一支冰棒俾我哋食,有洛神花茶味同泰式奶茶味😍 冰棒製作嘅原理係加入鹽喺大罐度,快速轉動下令入邊嘅液體冷卻,食嘅時候再用人手嘅體溫溶化再掹出嚟🤩 每星期嘅口味仲有機會唔同,我已經好期待下次再黎🤤
  • 串燒拼盤
  • 蒜蓉包
2021-08-23 590 浏览
本身係一個食海鮮素嘅人,泰菜有大部份都未必係素食,去到比較大型嘅連鎖泰式餐廳亦都唔會為你改變餐牌,但係Soi.29係好樂意Custom-made for Vegetarian。佢哋個蒜蓉包同泰式炒公仔麵真係好出色,超級惹味呀!個椰青都好抵讚,最怕已經好老或者食唔到椰青肉嘅椰青,青檸梳打酸酸甜甜都好正,值得一試。我仲試埋佢哋個蝦膏炒飯,比起好多地方都好出色,加多個鹹魚炒芥蘭,勁有鑊氣仲要可以堂食到12點,呢個時勢真係冇得頂!

仲要可以堂食到12點,呢個時勢真係冇得頂!
泰式炒蝦公仔麵
泰式炒蝦公仔麵
隨著冇得飛時間愈來愈長,愈來愈掛念各國美食。近排試了一間新開的泰國菜館,食物飲品都很地道,一解思念泰國之苦。店舖裝修走泰國地道大排檔風格,彷鐵皮牆身非常搶眼。加上店內牆上的海報掛曆、紅綠藍膠櫈都令人想起Silom那邊性價比高的大排檔!今次和友人點了蝦膏炒飯、炸蝦餅、串燒沙嗲雙併和馬拉盞椰菜苗。款款惹味夠鑊氣!特別是蝦膏炒飯和馬拉盞椰菜苗,我們不用10分鐘已吃光😂 因為朋友剛腸胃炎康復不久,店主非常caring答應幫我們走辣💕 見店主店員都非常Nice非常週到,客人對食物有什麼特別要求都盡力配合。讚!飲品方面,我們點了龍眼冰和泰式紅糖奶。以前在泰國路邊小攤車見到泰式紅糖奶一定會買,在香港我真的沒有見過。很開心在這裡可以喝到!店主因應香港人的口味而作出適當的調整,甜度比泰國的沒那麼甜。不過始終正宗紅糖奶是用泰國紅糖水加煉奶做的,沒喝過的朋友試新東西前要心理準備一下哦。最後是泰式雪條,實在太耐沒有吃過了。店家做了泰式奶茶味和蘋果味。兩款味道都極濃!為此頓晚飯畫上完美句號。店子名叫「Soi29」位於寶勒巷幾號不用說了吧?! 😎 📸

串燒沙嗲雙併+馬拉盞椰菜苗
蝦膏炒飯+串燒沙嗲雙併
炸蝦餅+馬拉盞椰菜苗

店子名叫「Soi29」位於寶勒巷幾號不用說了吧?! 😎
📸

龍眼冰+泰式紅糖奶
泰式雪條
泰式雪條  (泰式奶茶味+蘋果味)

2021-08-20
串燒沙嗲雙併+馬拉盞椰菜苗
蝦膏炒飯+串燒沙嗲雙併
炸蝦餅+馬拉盞椰菜苗
龍眼冰+泰式紅糖奶
泰式雪條
泰式雪條  (泰式奶茶味+蘋果味)
  • 蝦膏炒飯
  • 炸蝦餅
  • 串燒沙嗲
  • 馬拉盞椰菜苗
  • 泰式紅糖奶
2021-08-10 409 浏览
同媽咪出去尖沙咀搵野食,行行下見到間新鋪,鋪面顔色好鮮艷,望入去裏面真係好正,好似去左泰國🇹🇭街邊啲檔口咁,見裏面好多人就知一定係好野喇仲要有冷氣㗎😍😍不過係有少少凍。兩個人叫左3樣嘢食,有驚喜🤩🤩泰式生蝦 $128 (好爽好彈牙)燒牛肉 $98 (必食,燒到半生熟真係好鬼正)海鮮炒河 $98 (正常野,冇乜特別)最後叫左杯泰式奶茶(唔記得幾錢),但真係好好飲喎,唔算太甜,拍得住泰國嗰啲臨走仲有泰國嘅冰條可以攞走,係泰國先有㗎,而家尖沙咀都有啦我下次會再去試下其他野,好多都好吸引尖沙咀可以食到呢個質素同呢個價錢算合理。。。。
仲要有冷氣㗎😍😍不過係有少少凍。

兩個人叫左3樣嘢食,有驚喜🤩🤩

泰式生蝦 $128 (好爽好彈牙)
泰式生蝦

燒牛肉 $98 (必食,燒到半生熟真係好鬼正)
燒牛肉

海鮮炒河 $98 (正常野,冇乜特別)

最後叫左杯泰式奶茶(唔記得幾錢),
但真係好好飲喎,唔算太甜,拍得住泰國嗰啲

臨走仲有泰國嘅冰條可以攞走,係泰國先有㗎
,而家尖沙咀都有啦

我下次會再去試下其他野,好多都好吸引

尖沙咀可以食到呢個質素同呢個價錢算合理。。。。
2021-08-04
泰式生蝦
2021-08-09 305 浏览
早排行過寶勒巷,見到街尾開左間裝修好特別嘅泰菜,今晚終於約左幾個朋友去試下。首先裝修黎講感覺好特別,牆身d鐵皮同d枱櫈都好有大排檔feel,環境都算闊落坐得都幾舒服。食物方面真係令人有驚喜!我地3個人叫左7樣野😅 一黎好肚餓,二黎見d價格幾親民,又樣樣都想試所以有d瘋狂咁落order。泰式生虾生虾勁出色,完全食得出好新鮮好彈牙,個汁有d辣但好惹味,襯埋個凍冰冰嘅虾肉可以話係一流炸虾餅黎到熱辣辣好脆口,好彈牙,感覺似自己打嘅虾肉,襯埋個梅子醬👍👍雞豬雙拼串燒同好多泰菜餐廳嘅串燒唔同,呢度d串燒d肉係好厚身,所以食落去係啖啖肉好滿足,而且係一d都唔乾!燒牛肉燒牛肉係成餐飯嘅另一亮點,個牛肉燒得好好🥲 佢燒到7成熟,軟硬度岩岩好,十分勁uicy,本身個牛肉個味已經醃得好濃郁,點埋佢個汁酸酸辣辣係滿分!醉貓炒河見個名幾得意於是試下,都好有驚喜,佢d河粉係一塊塊,食落同平時一條條嘅河粉比好似更煙un,炒得好乾身,同埋好多配菜一齊炒,唔覺唔覺成碟清晒😅另外仲叫左個馬拉盞通菜同芒果糯米飯,通菜好爽好濃味,個糯米飯好煙un,十分唔錯。總括黎講食物真係好高質,唔比九龍城嘅泰菜差,甚至可以話有過之而無不及

食物方面真係令人有驚喜!

泰式生虾

炸虾餅

雞豬雙拼串燒

醉貓炒河

總括黎講食物真係好高質,唔比九龍城嘅泰菜差,甚至可以話有過之而無不及,我諗好快會再去試埋其他
菜式😬

2021-08-09
  • 串燒
  • 泰式生虾
  • 燒牛肉
2021-08-08 155 浏览
地點算就腳,裝修幾有heart。 5個人試咗蝦膏抄飯、豬頸肉抄公仔面、燒牛肉、蝦餅、 生菜包、飛天通菜,串燒拼盤。食物質數真心好過九龍城某泰菜,尤其係個蝦餅同抄公仔面堅得。杯西瓜冰掂!可能因為新開張,環境、餐具、廁所都好企理乾淨。性價比高,可以覆啅。
之前去開寶勒巷呢邊想去食嘉寶 點知勁多人要打退堂鼓🥱行前少少見到呢間新開裝修好有泰國風味嘅餐廳幾得意咁 於是就去一試一入到去勁有泰國街邊大排檔feel仿鐵皮嘅牆身 癡滿晒海報五顏六色嘅凳 設計好有心思而且環境寬闊餐牌上各式各樣嘅泰菜 小食 飲品都有而且又唔算太貴 仲係泰國廚師主理炒金邊粉我認為要試吓一間餐廳水準高O唔OK 都會佢嘅金邊粉就知!份量唔算少金邊粉炒得條條分明唔會黐埋一舊食落唔會覺得油膩有啲蝦同豆腐乾做配料算係豐富不過味道較淡甜酸味道唔出同埋唔夠鑊氣如果濃味啲會更好旁邊有啲花生同青檸加埋一齊食口感會豐富啲燒豬頸肉燒豬頸肉就幾有驚喜豬頸肉外層燒得啱啱好微脆又帶少少炭燒嘅香味爽口而唔會太乾厚厚一塊 唔會太肥膩配搭嘅醬汁酸酸辣辣 幾正🤤木瓜沙律泰國菜比較油同熱氣最啱就配木瓜沙律青木瓜夠爽口 一絲絲最特別係撈埋盅碎左嘅花生同蒜頭保證啖啖都食到花生同蒜頭香酸酸甜甜咁 真係好開胃整體來講食物質素都唔錯但係都有進步空間呢度嘅環境好靚而且算坐得幾舒服可能剛開業冇耐當日嚟到唔算太多客人但係店員亦都好用心咁介紹佢哋嘅菜式而且服務亦都好好👍🏿值得一讚!
之前去開寶勒巷呢邊

餐牌上各式各樣嘅泰菜 小食 飲品都有
而且又唔算太貴 仲係泰國廚師主理

炒金邊粉

炒金邊粉

我認為要試吓一間餐廳水準高O唔OK 都會佢嘅金邊粉就知!
份量唔算少

但係店員亦都好用心咁介紹佢哋嘅菜式
而且服務亦都好好👍🏿
值得一讚!
木瓜沙律
Me and my friend were hanging out last Tuesday. While we were thinking about what to eat we attracted by the renovation of this new restaurant. We decided to try something new. We've ordered the mixed skewers plate, Thai spicy minced meat omelet fried rice and the deep fried century egg shrimp cake. The presentation was nice and the amount was generous. The interior design also felt very at home and reminded me of the trip on the streets of Bangkok..!! The taste was also very "authentic" as the

The presentation was nice and the amount was generous. The interior design also felt very at home and reminded me of the trip on the streets of Bangkok..!! The taste was also very "authentic" as the cook is Thai.

Overall, I would recommend this place to everyone and I will definitely come again.
2021-07-29 182 浏览
我當日啱啱揸車經過見到間裝修好特別嘅餐廳再睇清楚原來佢哋係一間泰國餐廳仲要係啱啱開張一於約埋我老婆仔女,上星期五去試吓幫襯入到去之後佢哋餐廳嘅裝修感覺好似去咗泰國當地夜市嘅大排擋咁 ,我就最鍾意呢啲無拘無束嘅感覺,更加可以享受到食物嘅本身味道當日冇乜影到相,一味掛住食我最記得我太太佢最鍾意D生蝦好抵食又新鮮個生蝦汁真係冇得頂個燒牛肉燒到啱啱好,個汁又好鬼野味同埋嗰個乜鬼野醉貓炒河都好出色最特別係佢有泰國街頭嗰種雪條,嗰日食咗橙味同荔枝味,老細仲話佢哋日日唔同,好得意架總言之一一定會返轉頭再試埋其他嘢食
我當日啱啱揸車經過見到間裝修好特別嘅餐廳
再睇清楚原來佢哋係一間泰國餐廳仲要係啱啱開張
一於約埋我老婆仔女,上星期五去試吓幫襯

當日冇乜影到相,一味掛住食
我最記得我太太佢最鍾意D生蝦好抵食
又新鮮個生蝦汁真係冇得頂
個燒牛肉燒到啱啱好,個汁又好鬼野味
同埋嗰個乜鬼野醉貓炒河都好出色

總言之一一定會返轉頭再試埋其他嘢食