2022-06-04 95 浏览
疫情冇得去旅行 又好掛住韓國的炸雞 🍗想任情地盡情食返次 睇下Sodam Chicken 有韓式炸雞放題 炸雞焗雞有超過十幾款 ✨ 忍唔住book左同朋友食返餐 餐廳最近新出左黑糖味炸雞 💕黑糖汁入口個下有少少甘味 然後甜味慢慢出返黎 配埋炸雞的感覺幾新穎 但又冇咩違和感 😊試下不下十種味道的炸雞/焗雞有幾種味道值得推薦 Encore second round 👍🏻 - 甜酸炸雞 (惹味開胃之選)- 檸檬柚子炸雞 (柚子小清新)- 黃金咸蛋炸雞/焗雞 (咸蛋粉做得出色✨)- 雙重芝士焗雞 (芝士控必點❗️)鐘意唔同口味有時候都係個人主觀感覺 但係有樣共通點係佢地的雞全部都係熱辣辣上枱❗️雞肉鎖到肉汁唔會乾身 入口口感幾滑嫩 🤭除左炸雞同焗雞 亦都可以點Pizza 或韓式小食 基本上我地除左Pizza 太飽冇叫 其他小食都試左一次 當中以韓式泡菜 芝士粉薯條🍟 辣拌海蜇值得推介 另外炸雞必點項目 酸蘿蔔翻點左幾次 配炸雞一流又消濟 💕飲品方面做緊買一送一 份量驚人 😲 解渴之選 🤭

餐廳最近新出左黑糖味炸雞 💕

試下不下十種味道的炸雞/焗雞

- 甜酸炸雞 (惹味開胃之選)
- 檸檬柚子炸雞 (柚子小清新)
- 黃金咸蛋炸雞/焗雞 (咸蛋粉做得出色✨)
- 雙重芝士焗雞 (芝士控必點❗️)

飲品方面做緊買一送一 份量驚人 😲 解渴之選 🤭

2022-06-01
  • 雙重芝士炸雞
  • 芝士薯條
  • 甜酸炸雞
  • 檸檬柚子炸雞
今次去Sodam chicken 到食炸雞放題💰168可以任食多款唔同款式既炸雞,焗雞同小菜,野飲又有得買一送一大約25或35蚊一大杯,而且杯野仲可以拎黎打卡係炸雞方面,一帶有六隻味,我推薦嘅係蜜糖芥末味同埋檸檬柚子味前者係清甜後者多左柚子就更清新,仲有一個應該好似係叫黑糖味個味好特別,我哋前前後後都再重新叫咗好幾轉依幾隻味!因為佢可以一隻隻叫,所以炸雞我地係每一隻味都有食過🥰好正一試過試哂所有味!我自己就鍾意食炸雞多過焗雞,炸雞皮炸到超級脆,食落唔覺好油膩,比較香!額外喺炸雞同焗雞仲有一隻黃金鹹蛋味,邪惡又好味!呢個我就唔敢食太多!係焗雞有五隻味有芝士,紫菜,bbq香辣,噴火辣雞味,我自己就最推薦蜜糖蒜香味,我個口味都係偏向甜少少🤏但佢地個甜係比較清甜唔會話真係好甜,所以我叫左好多次雞😅其實咁嘅價錢真係幾抵食!我買左一杯有酒精飲品埋單都係💰200人均,d炸雞質素好,大家都食左唔少。係小食方面,有水冷面,泡菜,酸蘿蔔(我至愛) ,辣拌海蜇(推薦),牛油粟米,薯條同埋沙律,沙律我地食左好多次,好清新好岩同炸雞一齊食無咁熱氣!仲有pizza每日係唔同款式☺️

• 蜜糖蒜香焗雞
  • Apple Cider Rita
有時真係好想食好多雞雞雞雞雞雞!今次呢間平平地又抵食,咁就一於雞~全部都係雞~食盡佢🤣🤣今次就加埋小食同焗雞!食呀!🍗💂🏼《炸雞焗雞Pizza小食放題》$128+$28💂🏼《黑糖炸雞》新出嘅一樣招牌炸雞!平日極愛黑糖食品嘅兵仔真係好開心,炸雞外脆內軟,黑糖味都幾重,帶有微微苦味。💂🏼《濃蒜炸雞》全部無骨真係好爽!仲要蒜味好濃,對得住個名!兵仔係咁點啲醬🤣邪惡到呢💂🏼《黃金鹹蛋黃炸雞、焗雞》鹹蛋黃嘅香味提升左舊炸雞去到另一層次!最推薦嘅一款之一,焗雞就比較嫩。鍾意食鹹蛋我一定唔好錯過!!💂🏼《蜜糖芥末香蔥炸雞、蜜糖蒜香焗雞》蜜糖同雞真係好拍檔,甜甜地嘅蜜糖淋係雞上面真係好惹味,不過有啲膩,食唔到好多舊🤣有香蔥個款就比較清新!💂🏼《BBQ辣醬烤雞》佢嗰醬係韓式辣醬,如果平時就鍾意食韓式拌飯而且落好多辣醬嘅你,就一定鐘意!不過佢都有返咁上下辣🔥💂🏼《雙重芝士焗雞》佢有兩款唔同嘅芝士粉,所以個芝士味都幾有層次,如果芝士味可以入埋雞入邊就應該會口感更加豐富~評分: 88/100💂🏼《熱帶風情薄餅》呢個Size真係剛剛好!唔怕會太飽😝個薄餅底都幾鬆軟,上面都唔少醬料同配料,但配料味道可以濃啲😎(重

💂🏼《炸雞焗雞Pizza小食放題》$128+$28
💂🏼《黑糖炸雞

💂🏼《濃蒜炸雞

💂🏼《黃金鹹蛋黃炸雞、焗雞》

💂🏼《蜜糖芥末香蔥炸雞、蜜糖蒜香焗雞》

💂🏼《BBQ辣醬烤雞》

💂🏼《雙重芝士焗雞》
評分: 88/100

💂🏼《熱帶風情薄餅》
呢個Size真係剛剛好!唔怕會太飽😝個薄餅底都幾鬆軟,上面都唔少醬料同配料,但配料味道可以濃啲😎(重口味兵仔)
評分:80/100

💂🏼小食《水冷麵、紫菜薯條、韓式海蜇、韓式泡菜、芝麻菠菜》
小食全部細細碟,又可以解下炸雞嘅油膩感!尤其係水冷麵~兵仔一個人Encore左3-4碗😂薯條上嗰陣熱辣辣都唔錯~份量唔少,一份夠曬!

芝麻菠菜都幾清新,又香口。海蜇、泡菜偏重口味,但兩樣冷盤係炸雞之中都可以做一個中和~
評分:88/100

總結:
提提大家野飲係散叫嫁🍻~無論係炸雞焗雞定係小食嘅上菜速度都好快!而且啲嘢食熱辣辣,無論炸雞定焗雞都係外脆內軟~抵食之選!過炸雞口癮一流!😝
頒發軍階:上將🎖🎖🎖🎖
2022-05-19
2022-06-02 81 浏览
有超過10款雞任點任食!$178 (90mins) 炸雞焗雞pizza小食放題真係超筍! 要是齊所有口味唔易㗎!炸雞肉質Juicy! 無骨焗雞食落好方便! 🌟炸雞🌟🐔甜酸炸雞 🐔蜜糖芥末香蔥炸雞🐔香草青檸炸雞 🐔辣味炸雞🐔濃蒜炸雞 🐔黑糖炸雞🐔檸檬柚子炸雞 🐔黃金鹹蛋炸雞黃金鹹蛋炸雞超濃郁惹味,重口味至愛檸檬柚子同埋香草青檸味道較相似,清新酸甜黑糖炸雞最特別,甜味加上黏笠口感又幾盞鬼🌟無骨焗雞🌟🐔噴火辣焗雞 🐔韓風紫菜焗雞🐔雙重芝士焗雞 🐔BBQ香辣焗雞🐔蜜糖蒜香焗雞 🐔黃金鹹蛋炸雞灑滿雪花芝士一定正鍾意食辣就要挑戰噴火辣雞,墨西哥辣椒嗰種香辣🌶️我超食得辣都要即刻飲水!焗雞來講我最鍾意蜜糖蒜香既然小食任食,點都需要澱粉打底,叫咗個芝士薯條🍟 炸得幾脆,唔錯!食咗咁多肉,好彩呢度都好多蔬菜選擇,芝麻菠菜同柚子醋沙律都好清爽新鮮,即刻平衡返炸雞油脂!飲品買一送一優惠,呢度啲飲品真心有誠意,蜜桃特飲是超巨型尺碼!有支阿波羅雪條慢慢同蜜桃梳打融為一體!至於藍橙乳酸,乳酸味道唔算突出,感覺似橙味梳打多啲,不過藍色甜橙好吸睛!都加分嘅!

炸雞肉質Juicy! 無骨焗雞食落好方便!

🌟炸雞🌟
🐔甜酸炸雞 🐔蜜糖芥末香蔥炸雞
🐔香草青檸炸雞 🐔辣味炸雞
🐔濃蒜炸雞 🐔黑糖炸雞
🐔檸檬柚子炸雞 🐔黃金鹹蛋炸雞

黃金鹹蛋炸雞超濃郁惹味,重口味至愛
檸檬柚子同埋香草青檸味道較相似,清新酸甜
黑糖炸雞最特別,甜味加上黏笠口感又幾盞鬼

🌟無骨焗雞🌟
🐔噴火辣焗雞 🐔韓風紫菜焗雞
🐔雙重芝士焗雞 🐔BBQ香辣焗雞
🐔蜜糖蒜香焗雞 🐔黃金鹹蛋炸雞

灑滿雪花芝士一定正
焗雞來講我最鍾意蜜糖蒜香

2022-06-01 47 浏览
炸雞pizza放題(90mins) 💰156近排見到sodam chicken做緊放題 炸雞焗雞pizza仲有小食 一個價錢就可以任食 飲品就有買一送一優惠😉七款炸雞我哋都有試晒 六款焗雞就差一個噴火辣味冇試 pizza因為一叫就成個 驚太飽食唔晒 所以冇試到 小食方面就因為都好飽 所以淨係叫咗兩款酸酸甜甜嘅前菜😚 🍗炸雞香草青檸 ❤❤❤❤❤蜜糖芥末 ❤❤❤❤🖤甜酸 ❤❤❤🖤🖤濃蒜 ❤❤❤🖤🖤香辣 ❤❤❤🖤🖤黑糖 ❤❤❤🖤🖤咸蛋炸雞 ❤❤🖤🖤🖤 好香但都好咸🍗焗雞紫菜 ❤❤🖤🖤🖤 出面幾香 入面冇味芝士 ❤❤🖤🖤🖤 冇乜味BBQ麻辣 ❤❤❤🖤🖤 兩條🌶都已經幾辣 所以唔敢試五條🌶嗰款 食到辣嘅朋友可以試下🤣蜜糖蒜香 ❤❤❤❤🖤咸蛋焗雞 ❤❤🖤🖤🖤 好咸😵 🥢小食韓式辣泡菜 ❤❤❤❤🖤韓式酸蘿蔔 ❤❤❤❤🖤🥤提子特飲 💰58好大杯飲品🤭 仲有條彩虹冰條 不過好快就溶晒係杯飲品入面lu🙈 飲品甜甜哋 但其實飲唔出提子味😅 🥤青蘋果檸檬梳打 💰0 (買一送一)比起提子特飲細杯好多 感覺上冇咁抵飲😂 都係甜甜哋嘅梳打 唔太特別
炸雞pizza放題(90mins) 💰156

韓式辣泡菜 ❤❤❤❤🖤
韓式酸蘿蔔 ❤❤❤❤🖤

🥤提子特飲 💰58
提子特飲 & 青蘋果檸檬梳打

🥤青蘋果檸檬梳打 💰0 (買一送一)

提子特飲 & 青蘋果檸檬梳打
  • 提子特飲&青蘋果檸檬梳打
  • 蜜糖蒜香焗雞
2022-05-29 90 浏览
炸雞 + pizza 放題🍗🍕$98 (75min) / $128 (90min) +$28 再有焗雞、額外口味同小食————————————————————————🍗黑糖炸雞:餐廳近來新出口味,係我當日最鐘意嘅款式😋帶黑糖香甜味,口味特別,外層粟米片增加口感👍🏻🍗濃蒜炸雞:淡淡蒜香味,調味剛剛好👍🏻🍗蜜糖芥末香葱炸雞:整體味道較突出濃郁。🍗檸檬柚子炸雞:味道清新,甜甜地,醬汁濃厚👍🏻🍗黃金鹹蛋炸雞:較油膩,鹹蛋同牛油嘅味道突出。🍗甜酸炸雞:甜酸醬味道正常。————————————————————————🍗紫菜焗雞:焗雞面層配上紫菜,味道正常。🍗雙重芝士焗雞:外層都焗到幾脆身,配上芝士粉味道不錯,相對口感較乾身。————————————————————————🍲韓式辣泡菜:調味剛好👍🏻🍲芝麻菠菜 👍🏻🍲韓式辣拌海蜇👍🏻🍲涼拌水冷麵:清涼帶酸,幾開胃。————————————————————————飲品買一送一,計價錢較高的飲品:🍹蘋果雞尾酒 (正價 $78):推薦!賣相已好吸引,份量亦好多,解渴又中和左油膩感😋👍🏻🍹朱古力冰沙(正價 $75) :淡淡朱古力味,唔會太甜,透心涼。————
炸雞 + pizza 放題🍗🍕
$98 (75min) / $128 (90min)
+$28 再有焗雞、額外口味同小食

————————————————————————

🍗濃蒜炸雞:淡淡蒜香味,調味剛剛好👍🏻
🍗蜜糖芥末香葱炸雞:整體味道較突出濃郁。

🍗檸檬柚子炸雞:味道清新,甜甜地,醬汁濃厚👍🏻
🍗黃金鹹蛋炸雞:較油膩,鹹蛋同牛油嘅味道突出。
🍗甜酸炸雞:甜酸醬味道正常。

————————————————————————

🍗紫菜焗雞:焗雞面層配上紫菜,味道正常。

🍲韓式辣泡菜:調味剛好👍🏻
🍲芝麻菠菜 👍🏻
🍲韓式辣拌海蜇👍🏻

🍲涼拌水冷麵:清涼帶酸,幾開胃。

————————————————————————

飲品買一送一,計價錢較高的飲品:

————————————————————————

🍗炸雞炸得好炸身,亦唔會好油,有唔少口味可以揀,一次真係試唔哂~ 🍹飲品買一送一,大大杯幾抵飲,唔錯~上菜速度都幾快,可以一試~
2022-05-29 536 浏览
好耐冇食韓國炸雞, 今日大食妹同朋友去咗Sodam Chicken食炸雞放題每人只要$156, 就可以任食多款炸雞、Pizza同前菜, 限時90分鐘<蜜糖芥末香蔥炸雞>大食妹最鍾意甜甜嘅蜜糖芥末香蔥炸雞炸雞即叫即炸, 新鮮熱辣辣之餘外皮仲好脆, 沾上蜜糖芥末同香蔥, 賣相同味道都一級棒<黑糖炸雞>今期新出左人見人愛嘅黑糖炸雞香脆嘅無骨炸雞, 外面沾上一層黑糖, 甜中帶鹹, 非常特別<濃蒜炸雞>蒜蓉愛好者一定要試吓呢個濃蒜炸雞食完記得食返粒薄荷糖清下口氣<蜜糖蒜香烤雞>唔想食啲咁熱氣可以選擇食烤雞, 味道同樣多元化蜜糖蒜香俾你又甜又鹹, 雙重享受<柚子醋沙律>食得咁多煎炸野覺得太油膩, 仲可以嗌多款清爽嘅前菜調劑一下柚子醋沙律味道微酸<韓式醃蘿蔔>仲有經典嘅韓式醃蘿蔔俾你消一消滯, 休息一陣再接再厲<蜂蜜牛油粟米>蜂蜜牛油粟米非常貼心粟米已經拆成一粒粒, 唔使驚食嘅時候會攝牙罅, 非常方便<韓式辣味海蜇>前菜方面大食妹就最愛韓式辣味海蜇海蜇咬落好爽脆, 凍凍地而

<蜜糖芥末香蔥炸雞>
大食妹最鍾意甜甜嘅蜜糖芥末香蔥炸雞

<黑糖炸雞>
今期新出左人見人愛嘅黑糖炸雞
香脆嘅無骨炸雞, 外面沾上一層黑糖, 甜中帶鹹, 非常特別
<濃蒜炸雞>
蒜蓉愛好者一定要試吓呢個濃蒜炸雞
食完記得食返粒薄荷糖清下口氣
<蜜糖蒜香烤雞>
唔想食啲咁熱氣可以選擇食烤雞, 味道同樣多元化
蜜糖蒜香俾你又甜又鹹, 雙重享受
<柚子醋沙律>
食得咁多煎炸野覺得太油膩, 仲可以嗌多款清爽嘅前菜調劑一下
柚子醋沙律味道微酸
<韓式醃蘿蔔>
仲有經典嘅韓式醃蘿蔔俾你消一消滯, 休息一陣再接再厲
<蜂蜜牛油粟米>
蜂蜜牛油粟米非常貼心
粟米已經拆成一粒粒, 唔使驚食嘅時候會攝牙罅, 非常方便
<韓式辣味海蜇>
前菜方面大食妹就最愛韓式辣味海蜇
海蜇咬落好爽脆, 凍凍地而帶有陣陣麻油香味
<涼拌水冷麵>
雖然炸雞放題唔包括主食, 但係大家細心啲睇會見到涼拌水冷麵都包括在內
涼拌水冷麵味道偏酸, 朋友好鍾意食, 但大食妹就唔係咁好
<放題薄餅>
大食妹反而更加鍾意放題薄餅
新鮮熱辣辣嘅薄餅, 裏面加入左超多芝士, 大家一定唔可以錯過

<蜜糖芥末薯條>
差啲唔記得介紹, 仲有人見人愛薯條
薯條即叫即炸, 食落啖啖薯仔肉, 仲有兩款口味俾你選擇添
  • 黑糖炸雞
  • 韓式辣味海蜇
  • 放題薄餅
全部炸雞肉香脆,有肉汁,炸得嫩滑。啲炸雞凍咗都會好香脆,所以唔使擔心話凍咗就唔好食。特別留意啲炸雞好似拳頭咁大舊,千祈唔好嗌多啊,食唔晒浪費,都要收返每件$10㗎。兩個女仔去食叫咗一round 就冇再嗌,因為真係食唔落,太飽了。🍴炸雞全日放題 $156 (8/10) 另收加一 基本上每舊雞肉都係一樣香脆嫩滑,只係個醬汁唔同😆因為食唔到咁多件所以揀咗啲想食嘅試吓🤣有星星係特別推介。🍗濃蒜炸雞濃蒜,香濃蒜香,偏鹹香。⭐️🍗 黃金鹹蛋炸雞鹹蛋鹹香,香濃鹹蛋味。🍗 雙重芝士焗雞芝士焗雞,係有芝士粉甜甜地嘅,雞肉一啲都唔乾,有肉汁都嫩滑。⭐️🍗檸檬柚子炸雞柚子好香甜,柚子味都濃,甜膩少少,嗰種香甜係好好食。🍗黑糖炸雞黑糖炸雞係新出嘅,個味道都幾特別!黑糖係香甜嘅,都係香濃黑糖味,比較甜,好容易覺得舊雞好膩。⭐️🍗香草青檸炸雞青檸酸酸甜甜,比較開胃解。🍕 放題薄餅(是日款式熱帶風情)1份4塊Pizza 係厚底麵包pizza,茄汁底,上面都好多餡料有火腿,蘑菇,菠蘿,都幾豐富㗎,不過比較似麵包多啲啦。🍗 辣味炸雞辣炸雞少少辣,唔會太辣,係會食到嘅,鍾意食辣嘅話應該會幾鍾意。⭐️🍗蜜糖芥未香蔥炸雞蜜糖芥末,真

🍴炸雞全日放題 $156 (8/10) 另收加一

🍗濃蒜炸雞
濃蒜,香濃蒜香,偏鹹香。

⭐️🍗 黃金鹹蛋炸雞
鹹蛋鹹香,香濃鹹蛋味。

🍗 雙重芝士焗雞

⭐️🍗檸檬柚子炸雞
柚子好香甜,柚子味都濃,甜膩少少,嗰種香甜係好好食。

🍗黑糖炸雞

⭐️🍗香草青檸炸雞
青檸酸酸甜甜,比較開胃解。

🍕 放題薄餅(是日款式熱帶風情)1份4塊

🍗 辣味炸雞

⭐️🍗蜜糖芥未香蔥炸雞
蜜糖芥末,真係有好濃郁嘅攻鼻芥茉,再加少少甜嘅蜜糖,真心唔錯。

🍗 甜酸炸雞
甜酸炸雞酸酸甜甜,啱啱好,比較開胃啲。

推薦指數: 8/10
佢哋嘅炸雞不比出面食嘅韓式炸雞差,絕對係高質好食,仲有多款口味選擇,啱晒選擇困難嘅人啊😆我覺得呢個價錢抵食過去出面韓國餐廳食,任何嘅炸雞仲可以任食!
2022-05-28 338 浏览
📍 Sodam Chicken炸雞放題!之前一直都知呢間餐廳,但一直冇機會出嚟試,知道有炸雞放題就約埋fd出嚟試試佢!係銅鑼灣time square後面,好易搵,樓下都有姐姐派傳單!—————————————————————❣️ 炸雞+焗雞+Pizza+ 小食放題 成人$156百幾蚊真係好抵!出面食炸雞都百幾蚊一個味,最多比你揀埋half half,冇得試曬咁多隻味!呢到真係好多野食,🐷都試唔曬,下面就淨係講有食嗰啲!🐥炸雞(無骨)Overall雞都係一樣係個味唔同🤣炸雞係炸得好脆,雞肉仲好嫩,好好食嘅,但炸皮厚左小小,如果可以小啲粉就好了!🍅甜酸炸雞唔同平時出面嘅甜辣炸雞,佢係似蕃茄味甘大滋嘅味🤣🍯蜜糖芥末香蔥炸雞呢個好食!Honey Mustard! 🌱香草青檸炸雞🍋檸檬柚子炸雞甜甜嘅柚子蜜加上酸May May嘅檸檬,感覺減低油膩感,味道亦會比較清新🧄濃蒜炸雞朋友超級鐘意,話真係好蒜🤣仲嗌我聞下,🐷就唔太喜蒜嘅,食完嗰口好臭🥡黑糖脆脆炸雞新出嘅黑糖脆脆炸雞,聽落好似有啲伏,係好新奇嘅配搭,加早餐粟米脆脆但食落都幾夾,咸咸地又甜甜地咁🐣焗雞 (無骨)🐷覺得焗雞出色啲,相當冇咁熱氣,而且

📍 Sodam Chicken
❣️ 炸雞+焗雞+Pizza+ 小食放題 成人$156

🐥炸雞(無骨)
🍅甜酸炸雞
唔同平時出面嘅甜辣炸雞,佢係似蕃茄味甘大滋嘅味🤣
🍯蜜糖芥末香蔥炸雞
呢個好食!Honey Mustard!
🌱香草青檸炸雞

🍋檸檬柚子炸雞
🧄濃蒜炸雞
🥡黑糖脆脆炸雞

🐣焗雞 (無骨)
🐷覺得焗雞出色啲,相當冇咁熱氣,而且都焗到脆卜卜,雞肉都係咁嫩滑!
🍯蜜糖蒜香焗雞
TOP PICK!甜甜地嘅蜜糖好好食!
🧀雙重芝士焗雞
嫩滑嘅焗雞配上咸甜咸甜嘅芝士粉

🍕PIZZA
款式按當日餐廳供應決定,嗰日係熱帶風情薄餅,有蘑菇、火腿、菠蘿等,批底咬落好鬆軟,好似麵包咁,一嗌就要嗌4件,略嫌芝士拉絲太小,同菠蘿小奇怪!

🌶韓式辣泡菜
第一樣上枱!好開胃!
🥬芝麻菠菜
食左咁多肉緊係要食下菜,調劑下!
🥗柚子醋沙律
沙律菜!都ok新鮮!
🍟蜜糖芥末薯條
好食!炸得好香,加埋蜜糖芥末perfect match!
🌽蜜糖牛油粟米
都幾好食!好食過mcdonald粟米🤣
🍜涼拌水冷麵
可以唔洗叫,有進步空間

飲品
買一送一!仲要超級大杯!!😚
蘋果雞尾酒 $78
賣相💯勁大枝Apple Cider仲有成杯酒,超扺飲!
蜜桃啤酒 $75
好香蜜桃味,但唔係甜嘅啤酒!可以一試!

不專業評分
👅好味指數:7/10
💰性價比:8/10
👍🏻推薦:7/10
—————————————————————
🏡地址: Sodam Chicken (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街3號百樂中心7樓
2022-05-26
2022-05-27 72 浏览
喜歡食韓式炸雞的朋友有福了,餐廳提供多達10款口味的炸雞、焗雞,還有薄餅、沙律、炸物等通通吃到飽,用餐時間90分鐘,CP值很高。炸雞口味蜜糖芥末香蔥、甜酸、香草青檸、辣味、濃蒜、黑糖、檸檬柚子、黃金鹹蛋焗雞口味黃金鹹蛋、蜜糖蒜香、韓風紫菜、噴火辣、雙重芝士、BBQ香辣雞件大大件,啖啖肉,肉質嫩滑,全部都是無骨的,可以優雅的送入口中。個人比較喜歡焗雞多一些,因為炸雞外層炸粉有點過厚,食起來會比較膩。

炸雞口味

焗雞口味
黃金鹹蛋、蜜糖蒜香、韓風紫菜、噴火辣、雙重芝士、BBQ香辣

日本放題就食得多。韓式炸雞小食放題就真係第一次食。.平時喺韓國餐廳點炸雞,好多時都好大份,款式最多都只可揀雙拼,就算係一大班人食,試到的款都好有限。今次食炸雞烤雞放題就無呢個問題啦。口味選擇足足有十幾款咁多,甜酸咸辣都有,仲可以遂件遂件咁order,想點配搭都得。.除咗炸雞,仲有pizza+好多前菜可以選,唔怕獨沽一味。.炸雞炸得香脆唔油膩,入面嘅雞肉嫩滑多汁。個人最鐘意黃金鹹蛋炸雞,未食已經聞到好香嘅鹹蛋味,食落非常惹味。.貪得意試埋新出嘅黑糖脆脆炸雞,好新奇嘅配搭,但食落原來好夾,估唔到黑糖用嚟配咸點都咁正!.另外,飲品做緊買一送一,所以仲點咗兩款特色米酒,賣相好清緻。不過飲品真的好大杯,應該兩個人share一杯也很足夠。
日本放題就食得多。韓式炸雞小食放題就真係第一次食。

炸雞焗雞放題

小食

除咗炸雞,仲有pizza+好多前菜可以選,唔怕獨沽一味。

黃金鹹蛋炸雞

黑糖脆脆炸雞
乳酸燒酒
熱情果燒酒
2022-05-23 160 浏览
銅鑼灣 - Sodam chicken 去開老銅行街,見到有姐姐拎著牌係Time square 附近,枱頭一望原來係想食好耐嘅炸雞放題店,即刻沖去問姐姐係邊到🤩佢個位置都好夾攝,需要穿插小路先到大廈門口。店舖好大,完全吾會有逼感,枱凳都好闊,方便放好多嘢食係面😂每張枱中間都有充電位,但需要自備充電線~另外係吾包嘢飲嘅,需要自行去吧枱斟水😉平時心思思想食每種口味試曬,依加終於可以喇,有甜酸、辣味、蜜糖芥末香蔥、檸檬柚子、香草青檸同濃蒜,仲新出咗黑糖脆脆口味,怕熱氣嘅都可以食焗雞,蜜糖蒜香、雙重芝士、噴火辣等等。小編最愛檸檬柚子味炸雞,甜甜嘅柚子蜜加上酸May May嘅檸檬,感覺減低油膩感,味道亦會比較清新,新出嘅黑糖脆脆,黑糖甜甜蜜蜜加早餐粟米脆脆,螞蟻人就啱曬喇,而且炸粉薄薄一層,雞肉好嫩滑,拎上手仲熱辣辣,咬落仲有肉汁添🤤;而焗雞最愛梗係雙重芝士啦,本身小編都係芝士愛好者,嫩滑嘅焗雞配上咸甜咸甜嘅芝士粉,完全可以食多件😍😍嗜辣人士一定要挑戰下噴火辣焗雞🌶咬咗一啖即刻要狂飲水🥵 平時食開譚仔小辣嘅朋友仔話有冇咁誇張呀🫠食完一啖之後話原來你吾係扮嫁喎😂😂😂食到膩仲有泡菜、酸蘿蔔、柚子醋沙
銅鑼灣 - Sodam chicken

食到膩仲有泡菜、酸蘿蔔、柚子醋沙律、涼拌水冷麵等等小食減低油膩感,咁又可以食多幾件喇~每日仲有限定一款薄餅,是日係熱帶風情薄餅,有蘑菇、火腿、菠蘿等,批底吾算太厚,咬落好鬆軟,仲有芝士拉絲真係好正😍😍😍
2022-05-20 110 浏览
First time trying Sodam Chicken~ Saw offer on OpenRice, $98/75mins unlimited chicken, super great deal! 75mins was totally enough for us and we even left early. 🤪All of the fried chicken were really juicy and tender. 😋They were surprisingly fresh, super hot when served. The Yuzu flavour was our best! We sat right in front of the TV so we were enjoying KPOP music videos while eating 🤣Also, we came here on a Friday 11:30am, no other people at all!! Which is nice during the pandemic. Only started g

Also, we came here on a Friday 11:30am, no other people at all!! Which is nice during the pandemic. Only started getting crowded when we leave (12:30~)

For the pizza, there’s only one option per day. But the pizza was not as great, the dough could be improved... but overall great taste. 😊

*If you would like water, you will need to go get it yourself.
*after each order, you need to wait 5mins before ordering again
*for every two pieces of chicken uneaten, $10 is charged... so be sure you can finish all the food before ordering!!! 🤭

The only thing they could improve is service... the waitress was slightly rude to us and is the impatient type, felt like she wanted to scold us the moment we stepped in... 😤

第一次Sodam Chicken~
看到OpenRice的優惠,$ 98 / 75分鐘無限量雞肉,超值! 75分鐘對我們來說完全夠用了,我哋甚至早離開,吃得太飽。 🤪 所有嘅炸雞都非常多汁同嫩。 😋 佢哋出奇地新鮮,上菜時超級熱同炊。 柚子嘅味道係我哋最好嘅! 我哋坐喺電視前,所以我哋喺食飯時欣賞KPOP音樂視頻。 🤣

但係pizza冇咁好,麵團可以改進...... 但整體味道好正。 😊

另外,我哋周五上午11:30嚟到呢度,冇其他人! 我們離開時才開始多反D人(12:30~)

*如果你想要水,你需要自己去拿。
*每次落單要等5分鐘先可以再落但
*每食唔晒兩件雞要收$10,所以食得晒先好落單啊!🤭

佢哋唯一可以改進嘅係服務... 女服務員對我們有D粗魯,是那種不耐煩的類型,感覺她想在我們踏入的那一刻就想鬧我地...... 😤
2022-05-20
2022-05-20 356 浏览
🤎Sodam Chicken (銅鑼灣)🧸銅鑼灣耀華街3號百樂中心7樓〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️呢間餐廳之前已經嚟過一次㗎啦,因為我知道佢哋平時有做炸雞放題😍跟住嘢飲又大杯好抵食㗎今日同朋友諗住搵個地方享受晚市堂食。佢話好想食炸雞啊所以我就帶咗佢嚟呢度!因為我知道呢間餐廳有一款新嘅Menu係黑糖脆脆炸雞我勁想試😋炸雞+焗雞+額外口味+Pizza+小食放題🤤 $156(90分鐘)因為太多款選擇啦,我決定介紹吓大家食最好味嘅食物黑糖脆脆炸雞⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️蜜糖芥末香蔥炸雞⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️檸檬有子炸雞⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️甜酸炸雞⭐️⭐️⭐️⭐️黃金鹹蛋炸雞⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️蜜糖蒜香焗雞⭐️⭐️⭐️⭐️韓式辣泡菜⭐️⭐️⭐️⭐涼拌水冷面⭐️⭐️⭐️⭐飲品方面係買一送一嘅,好大杯都好抵飲㗎 !我今日加左$58叫咗一杯菊花蜜同埋一杯提子特飲🤭個杯仲大過我塊面🤣想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩

🤎Sodam Chicken (銅鑼灣)
🧸銅鑼灣耀華街3號百樂中心7樓

因為太多款選擇啦,我決定介紹吓大家食最好味嘅食物
黑糖脆脆炸雞⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2022-05-19
  • 菊花蜜特飲
2022-05-14 353 浏览
韓式炸雞放題 炸雞焗雞任你揀話說今日去咗銅鑼灣行街,同行朋友話想食韓國炸雞,見到呢一間咁多人推介梗係要去試吓,入到去店員仲話有全新嘅黑糖脆脆炸雞,即刻入左去!首先佢係用手機自己落單,每款雞都可以每件咁叫 唔使一定要成碟,你知啦有時放題食咗一隻口味,點知咁多舊,食到飽晒一啲都唔抵。。。不過呢度完全冇呢個問題,每隻口味叫一隻都仲得🥰炸雞上枱仲要係熱辣辣,用手搣開辣到縮手果一種😱個人特別推介黑糖脆脆炸雞,脆脆完全係新鮮,唔會林晒,另外想講吓佢嘅辣味炸雞,真係十級難,唔食得辣嘅朋友要小心😱仲有推介佢嘅濃蒜炸雞,超級香!仲有黃金鹹蛋炸雞,亦都係非常起沙🥰雖然飲品要另外叫,但係嘢飲買一送一,仲要勁大杯,真係超級抵😱😱如果大家鍾意食前菜,都仲可以試吓佢嘅餃子或者泡菜,都好出色~

韓式炸雞放題 炸雞焗雞任你揀