金沙椒鹽新鮮白飯魚 HK$138特色小菜😆好香脆,炸到似薯條🍟仲有兩種配料可以裝入袋shake一shake🍃白飯魚冇骨幾好😁而且唔鱣😋好適合一班人一齊叫去分享下🙆🏻‍♀️沙拉肉排 HK$128去大排檔就當然食沙拉骨啦😜厚厚嘅美乃滋仲有啖啖肉嘅排骨真係超邪惡💕✨炒出黎都幾熱,送飯好香🍚生啫馬拉盞通菜煲 HK$108嗞嗞聲嘅煲絕對係男人的浪漫🤣🔥份量好多的通菜煲🥳絕對唔係得一撮仔比成堆人,而且通菜好爽口新鮮,一啲都唔老👍🏼有時加左馬拉盞會搞到好咸,但係調味好適合😚威士忌酒香獅頭鵝肝 HK$188好有心思的一道菜,仲有視覺效果🫧整左個威士忌波波出黎🥃鵝肝都好厚切味道濃郁,係一個有趣的fushion 菜,食落去有啲似醉雞嘅味,中唔中意就真係每個人口味唔同,肚腩就食左三塊🤣膽固醇超標🥹我地都叫左兩杯cocktail,分別係Hea Ha (HK$88)🍍 同埋 BMW (HK$88)🫐口感都幾清新,肚腩杯BMW可能因為加左梳打水,唔算太甜,熱帶嘅感覺好似去番馬爾代夫🤣🏝️
金沙椒鹽新鮮白飯魚 HK$138

沙拉肉排 HK$128

生啫馬拉盞通菜煲 HK$108

威士忌酒香獅頭鵝肝 HK$188

2023-03-01
2023-03-07 21 浏览
平時放工都會去happy hour chill下,前幾日喺附近做完野跟同事上左嚟,未食飯餓餓哋,見到menu竟然有好多中菜,一於叫幾款試下上枱之後,店員會係威士忌shot杯面擠上波波,啱曬鐘意打卡既我!鵝肝本身已經浸滿花雕酒,再沾埋15年嘅威士忌,軟滑得嚟味道變得甘香醇厚
骨排既肉好厚,每舊骨排表面都沾滿厚厚既沙拉醬,好邪惡呀!真係誇張,邊個估到可以係酒吧食到有鑊氣既通菜煲!每條通菜都好爽口第一眼以為係薯條,食落有白飯魚既鹹香,外皮炸得香脆,係作為佐酒小吃既好選擇🍸GG $88Green Apple Syrup, Fresh Lime Juice, Green Tea🍹Hea Ha $88 Homemade Coconut Syrup, Fresh Lemon Juice, Fresh Pineapple可以一邊喺酒吧食住中菜一邊聽住廣東歌真係好開心,9點後燈光即時被調黑,轉為播好chill既英文歌,變得好有格調,Mocktail味道調得亦好match,中菜menu好多選擇,下次再試其他菜式
威士忌鵝肝

沙拉骨排

骨排既肉好厚,每舊骨排表面都沾滿厚厚既沙拉醬,好邪惡呀!

🍸GG $88

🍹Hea Ha $88

2023-02-27
威士忌鵝肝
沙拉骨排
金沙椒鹽新鮮白飯魚
之前見朋友去咗間好特別嘅酒吧,所以saved底咗要嚟試吓。佢嘅特別之處係一間樓上酒吧,但食物方面係主打中式粵菜,我真係未見過酒吧係食中菜😂餐廳環境完全係一間酒吧嘅格局,有beer pong、有間包廂房可以唱K🎤 菜式種類仲非常之多,有海鮮、小炒、煲類,真係應有盡有!今次我就叫咗流沙炸魚皮、 酒香威士忌鵝肝、沙嗲金菇粉絲牛魔王煲、九龍醬園面醬炒什菜、海皇飛天麵,飲品就叫咗特色Mocktails & Cocktail。🔸流沙炸魚皮 $88一嚟到大份到嚇一嚇🤣 魚皮即叫即炸、超級香脆,加埋鹹蛋黃真係無得輸,食到停唔到口😋🔸酒香威士忌鵝肝 $188賣相超打卡又好食,呢碟鵝肝配上咗一小杯威士忌🥃 威士忌杯上面會用泡泡煙槍注入一個仙氣泡泡🫧當時我地未嚟得切打卡個泡泡就爆咗,但職員見到馬上幫我地整多次,服務好好貼心🫶🏼👅味道方面,鵝肝好入味,老闆話啲鵝肝係用白滷水醃過,所以食落特別入味,再淋上威士忌,淡淡嘅酒香同鵝肝好夾,配埋底層嘅青瓜絲食,口感大增!推薦大家一定要叫嚟試👍🏽👍🏽🔸沙嗲金菇粉絲牛魔王煲 $128沙嗲味濃郁,粉絲有加入豆芽,食落更爽口,牛肉片都好大塊而且嫩滑。🔸九龍醬園面醬炒什菜 $8

🔸流沙炸魚皮 $88

🔸酒香威士忌鵝肝 $188

🔸沙嗲金菇粉絲牛魔王煲 $128

🔸九龍醬園面醬炒什菜 $88
用咗麵豉醬炒,超香同好惹味,仲炒得好有鑊氣! 有菜心、椰菜、紫椰菜、西蘭花等什菜。

🔸海皇飛天麵 $188
好耐都無食過呢種脆口麵,呢碟麵整到真係飛天咁好特別😂 入面有魷魚、青椒等配料,好足料同好大碟!

🍸特式飲品:
話明呢度係酒吧,點少得叫返杯酒,老闆推介咗一杯勁野俾我地,係一杯中式雞尾酒~叫 青花池 用咗花雕酒、青瓜、青蘋果汁、梳打水,味道酸中帶出花雕酒嘅甘醇,好特別幾好飲唔會太濃。

另外再叫咗2杯Mocktails,叫GG & BMW
GG: Green Apple Syrup,Fresh Lime Juice, Green Tea
BMW: Homemade Blueberry Syrup,Fresh Mint Leaves, Soda Water

餐廳好特別有中菜食,但又可以感受酒吧嘅氣氛,逢星期三仲有free drinks for women,有興趣嘅朋友可以嚟試下!
2023-03-06 54 浏览
Shining Bar & Restaurant銅鑼灣耀華街38號Zing!6樓6/F, Zing!, 38 Yiu Wa Street, Causeway Bay而家架酒吧有去多玩意, 除了飲酒都飛標, BEER PON土這類遊戲玩, 而有野食架酒吧, 通常都是SNACKS或者西餐, 不過Shining Bar & Restaurant見佢咁西化架名, 竟然是間有中菜食架酒吧。酒香威士忌鵝肝 $188 有煙蘸香呀,個波波彈彈下再爆開,櫻桃木陣香出曬來,會入了滷水鵝肝上,夾埋爽口架青瓜絲要起吃金沙椒鹽新鮮白飯魚$138 , shakeshake 白飯魚, 白飯魚炸至香脆, 細細條脆魚放入shake袋再落埋調味粉shake完再食. 有bbq 同cumin 粉兩個味,好特別呢,shake 得好玩又好食satay 牛肉煲,好多金菇芽菜同粉絲係底,食吸曬個汁要齊食,口感幾似麵,好惹味,肉片夠滑身。邪惡滋味肉丁西芹,打了個薄茨汁,簡單好食叫了兩杯drink ,bmw 是soda water,blueberries syrup and fresh mint 另一杯berries party ,個色
Shining Bar & Restaurant
銅鑼灣耀華街38號Zing!6樓

肉丁西芹,打了個薄茨汁,簡單好食

另一杯berries party ,個色好靚,都提用syrup,lime 同soda water blend 出來
2023-03-05 16 浏览
Recommend food 🥘 ✨Foie gras (the liver of goose)✨Brasied noddle✨Deep fried fish skin with salted egg yolk✨Bluberry mocktail and apple syrup mocktailFirst off, let's talk about the atmosphere. The ambiance of the restaurant is quite pleasant, with a mix of Chinese and Western decor. The restaurant also features live singing performances that add to the overall experience😆💓For the food. The foie gras is a must-try dish at this restaurant. It's a rich and flavorful dish that is sure to please your

Recommend food 🥘
✨Brasied noddle

For the food. The foie gras is a must-try dish at this restaurant. It's a rich and flavorful dish that is sure to please your taste buds.🥳 The braised noodle is another standout dish that is cooked to perfection. The noodles are soft and chewy, and the sauce is savory and delicious👨🏻‍🍳🤩

For something a bit more unique, try the deep-fried fish skin with salted egg yolk. This dish is crispy, salty, and pairs perfectly with a cold beer or a cocktail. 🥳

Speaking of cocktails, the blueberry mocktail and apple syrup mocktail are both refreshing and fruity options that are perfect for sipping on a warm day.

Overall, this restaurant is a great spot for those looking for a mix of Chinese and Western cuisine.👌🏻
The atmosphere is pleasant, and the food is delicious. Be sure to try the foie gras, braised noodle, and deep-fried fish skin with salted egg yolk. And if you're in the mood for a drink, give the blueberry mocktail or apple syrup mocktail a try.👏🏻✨
2023-03-05 19 浏览
這間位於銅鑼灣的樓上酒吧,顛覆傳統酒吧側重於西菜的概念,以中菜為主導,帶來不一樣的歡樂時光體驗。酒吧提供多款中式酒家菜式,包括椒鹽九肚魚、菠蘿咕嚕肉、咸蛋蒸肉餅,而至梅菜扣肉也有,超乎你想像。酒吧不定期會安排live show表演,一邊把酒一邊聽歌,讓食客盡興而歸。酒吧還有各款有趣的酒吧遊戲玩意,是相約知己 Happy Hour 的好地方。🌹酒香威士忌鵝肝 $188打卡必選之菜式,店員會用泡泡煙槍為威士忌加上泡泡,大家記得把握時間影相,否則泡泡好快就會化為煙霧。之後威士忌會淋上鵝肝再吃,令鵝肝添加一份酒香。🌹流沙炸魚皮 $88份量超大份,很適合一大伙兒開心分享,佐酒一流。🌹沙拉肉排 $128充滿大排檔風味的沙拉肉排,拌入酸眯眯的沙律汁,讓人吮得好滋味。🌹海王飛天麵 $188一對凌空筷子,有如魔法表演的賣相,令平時平平無奇的海鮮炒麵變得生動有趣。🌹清炒芥蘭 $88酒吧來碟清炒芥蘭,看來世上再也沒有不可行的事吧。Mocktail 🌹Berries Party $88🌹Hea Ha $88

🌹酒香威士忌鵝肝 $188

🌹流沙炸魚皮 $88
份量超大份,很適合一大伙兒開心分享,佐酒一流。

🌹沙拉肉排 $128

🌹海王飛天麵 $188

🌹清炒芥蘭 $88
酒吧來碟清炒芥蘭,看來世上再也沒有不可行的事吧。

Mocktail
🌹Berries Party $88
🌹Hea Ha $88

銅鑼灣Zing!不嬲都成棟都有好野食,又多酒吧,真係花多眼亂,今次閨蜜聚會就揀咗嚟呢間樓上酒吧,聽講有中菜食好特別。一入到去,佈局同普通酒吧差唔多,中間可以玩beer pong,圍埋吹吓水咁,最特別係仲有個台比駐場歌手唱歌🤣 仲俾我哋點歌添,好有feel!情侶嚟都啱哂!旁邊仲有間包廂房,隔音非常好,因為都係店員開門傳菜先知入面啲人唱緊K🤣 今次嗌咗幾個小菜同朋友share食,啲中菜都好有水準,呢個食物質素加埋唱K包房我諗抵過去Newxxx🤣🤣酒香威士忌鵝肝一上台被驚艷到🥹個泡泡好靚好有仙氣🤣 威士忌酒加鵝肝原來可以咁夾,淡淡的酒味,加上中式嘅滷水鵝肝,如果加片多士就更加正啦!椒鹽新鮮白飯魚最特別係配上孜然粉同埋土匪粉,仲有個紙袋可以俾你shake shake😆幾特別夠好玩,白飯魚炸粉都唔會太厚~沙拉肉排每舊肉都好大舊~沙律醬超好送飯🤣肉質唔梅唔鞋,呢個我好鍾意😍生啫馬拉盞通菜煲一打開煲蓋嘅時候真係出晒煙,正宗煲仔小菜!仲有鑊氣過啲中菜館🤣🤣 惹味馬拉盞,唔會太鹹~另外叫咗兩杯嘢飲,分別係Hea Ha同Crack Grap,都唔會太甜,非常清新!成個用餐體驗都唔錯,融合咗酒吧元素嘅中式菜

椒鹽新鮮白飯魚

生啫馬拉盞通菜煲

成個用餐體驗都唔錯,融合咗酒吧元素嘅中式菜真係好少見~下次去可以成班朋友包房~
2023-02-27 16 浏览
今天休假,想吃一頓美食,放鬆一下自己。想起這家Shining 不僅東西好吃😋還有酒吧氣氛,一直對他們家的鵝肝念念不忘,所以,特意過來銅鑼灣,享受美好時光。 酒香威士忌瑞肝絕對是招牌特色了,煙燻吹起一個泡泡,融化到酒裡面,然後將香濃的威士忌灑到鵝肝上,浸潤了酒香和煙燻味道的鵝肝,祛除了騷味,只剩下酒香和鮮美。 金沙椒體新鮮自飯魚魚乾油炸之後爽脆口感特別迷人,喜歡這樣的做法,很開胃下酒 沙拉肉排肉質鮮嫩,外面包裹了沙拉醬,更加鮮美 海皇飛天麵脆脆爽爽的口感,好像在吃兒童期的小吃,停不下來。Canberry JuiceShining Bar & Restaurant銅鑼灣耀華街38號Zing!6樓

酒香威士忌瑞肝

金沙椒體新鮮自飯魚
魚乾油炸之後爽脆口感特別迷人,喜歡這樣的做法,很開胃下酒

沙拉肉排
肉質鮮嫩,外面包裹了沙拉醬,更加鮮美

海皇飛天麵
脆脆爽爽的口感,好像在吃兒童期的小吃,停不下來。
Canberry Juice

Shining Bar & Restaurant
銅鑼灣耀華街38號Zing!6樓
✿╮❤╭✿✿雜感女生   好味日記✿˚*•✰。Shining Bar & Restaurant.好評如「潮」。✰•*˚✿✿小資女的Dolce Vita✿✿❤餓底飯聚.食勻全世界❤❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤  ❤酒吧與中菜的新式crossover有意想不到的驚喜!銅鑼灣 的 Shining Bar & Restaurant 就是一間必到之選! 酒吧的特色設計,極之吸引同好友飲杯wine 玩幾鋪game可以樂在其中 食物選擇竟是精彩的潮州菜中西文化交匯,合力將又食又玩推向極致展現港式品味的多元化     酒香威士忌鵝肝非常可愛的玫瑰木煙燻波波造型已迷惑一眾美女波波一篤即時演繹什麼是「香氣四溢」 迷人的煙燻波波吸引隔離台的視線與我同步影相!WKAKAKAKAK!淋上入威士忌的鵝肝香滑醉人,口感既濃郁又細膩   金沙椒鹽白飯魚是下酒絕佳之選白飯魚條條酥脆帶椒鹽香氣炸到金金黃黃,脆到卜卜聲想再加添滋味,可以用紙袋shake埋提供的辣粉及孜然粉更加有強大味力!  椒鹽肉排香口,乾身,惹味水準一流!肉排外脆內軟以強勁香脆口感先奪芳心再以肥美肉汁衝擊味蕾

雜感女生   好味日記

˚*Shining Bar & Restaurant.好評如「潮」*˚

✿✿小資女的Dolce Vita✿✿

餓底飯聚.食勻全世界

酒吧與中菜的新式crossover

有意想不到的驚喜!

酒吧的特色設計,極之吸引

同好友飲杯wine 玩幾鋪game

可以樂在其中

食物選擇竟是精彩的潮州菜

中西文化交匯,合力將又食又玩推向極致

展現港式品味的多元化

非常可愛的玫瑰木煙燻波波

造型已迷惑一眾美女

波波一篤即時演繹什麼是「香氣四溢」

迷人的煙燻波波吸引隔離台的視線

與我同步影相!WKAKAKAKAK!

淋上入威士忌的鵝肝

香滑醉人,口感既濃郁又細膩

金沙椒鹽白飯魚

是下酒絕佳之選
白飯魚條條酥脆帶椒鹽香氣

炸到金金黃黃,脆到卜卜聲

想再加添滋味,可以用紙袋shake埋提供的辣粉及孜然粉

更加有強大味力!

椒鹽肉排

香口,乾身,惹味

水準一流!
肉排外脆內軟

以強勁香脆口感先奪芳心

再以肥美肉汁衝擊味蕾

好食到震!
是美酒、白飯的好朋友

惹味停不下來

通菜新鮮,馬拉盞惹味

以鮮配鹹,鑊氣足料,香口非常

無酒精特飲GG(左)和Berries Party

2款都好有果香

GG口味更為香甜

Berries Party偏清爽為主

非常適合惹味食物!

2023-02-26 31 浏览
第一次去酒吧食中菜,沒錯係酒吧❗️❗️🤣估唔到銅鑼灣張左間咁特別嘅中菜酒吧餐廳。裝修就好有酒吧風,燈光暗暗地,仲有高枱,播放住酒吧音樂。講番野食,餐牌提供多款中菜選擇,海鮮類、小炒、煲仔類都有,見酒香威士忌鵝肝比較多人點,我地都叫左黎試下😆鵝肝擺盤有心絲,有朵用紅蘿蔔做嘅雕花,上菜職員就會係杯威士忌上面做個汽泡,好岩打卡,亦係gimmick ☺️,淋上威士忌嘅鵝肝有香濃嘅酒香🤩金沙椒鹽九肚魚上菜時用個木架釣住,望落去都幾搞笑🤪不過略嫌份量唔夠,但味道都唔錯嘅!沙拉肉排無咩骨,食落啖啖肉,送飯一流😋 生啫馬拉盞通菜煲做得都幾出色,上菜仲係滾嘅,食列最尾都仲keep到個溫度,而且入口有蝦醬嘅香味,通菜亦好翠綠,入口爽脆😝

2023-02-25 8 浏览
好有特色嘅酒吧,外表睇落係卡拉ok係吹水嘅好地方,而且menu有唔少中菜嘅選擇。沙拉肉排外表好脆,味道本身都好夠,再加上大量嘅沙律醬,咬落脆得黎又juicy又好味,送飯一流。通菜煲一黎到時仲聽日咋咋聲,夠哂鑊氣。一打開蓋馬拉盞嘅香氣就擁岀黎,夠哂吸引,而且通菜又夠爽口,啱哂中意食菜嘅你。威士忌鵝肝絕對係打卡精選。員工會先係你面前吹脹一個充滿煙燻嘅氣球係杯酒上,仲好貼心咁比時間你影陣相先,然後整爆氣球比鵝肝吸引煙燻嘅氣味再淋上杯威士忌,令每件鵝肝都帶有淡淡嘅酒味。係一碟好有特色嘅頭盤,值得一試。其中椒鹽白飯魚係我最推介的。佢嘅食法係仿效shakeshake薯條,先炸脆白飯魚,加上椒鹽,另外仲會有燒烤粉同土匪粉比你揀。香脆得黎味道又多變,所以好值得推介。另外,我地仲叫左杯BMW同Berries party,一杯酸酸地一杯甜甜地,兩杯都加左蘇打水,所以夠哂涼爽。

2023-02-24 13 浏览
Happy Friday 想同朋友飲返杯chill吓但又想食中菜 有冇辦法可以一次過滿足2個願望呢?位於銅鑼灣嘅Shining Bar & Restaurant 就可以-佢哋除咗飲酒🍻 仲有好多款好有鑊氣嘅中菜我同都朋友食得非常滿足😋-▫️酒香威士忌鵝肝上菜時好驚喜 店員會係威士忌杯上面點火杯上就會出現一個波波 波波爆開後 飄出一陣燒過嘅威士忌味🥃用佢點鵝肝一流 威士忌同鵝肝嘅味道好夾😋-▫️金沙椒鹽白飯魚好特別嘅菜式 上菜時會連埋shake shake袋同味粉原來係好似shake shake薯條嘅概念我都將白飯魚放入紙袋 加一匙燒烤粉再shake 香脆嘅白飯魚已經入曬味 啱晒鐘意香脆野嘅我🤤-▫️沙拉肉排炸得好香脆 肉排上有惹味嘅沙拉醬汁 好好食😋而且份量好充足 好有誠意👍🏻-▫️生啫馬拉盞通菜煲我最愛食馬拉盞通菜 依度竟然係一煲上😍一煲上特別香 通菜入曬味 而且熱辣辣超級好食 無諗過係酒吧會食到😆
Happy Friday 想同朋友飲返杯chill吓
但又想食中菜 有冇辦法可以一次過滿足2個願望呢?
佢哋除咗飲酒🍻 仲有好多款好有鑊氣嘅中菜
我最愛食馬拉盞通菜 依度竟然係一煲上😍
一煲上特別香 通菜入曬味 而且熱辣辣
超級好食 無諗過係酒吧會食到😆
2023-02-17 233 浏览
位於銅鑼灣耀華街的「Shining Bar & Restaurant」,係一間結合左中菜的酒吧餐廳🍴餐牌上供應各式各樣的小食、海鮮、豬肉及煲仔等等中菜,仲有好多款mocktails及cocktails酒香威士忌鵝肝玫瑰木煙燻波波好搶眼,賣相造型啱晒女生們影相打卡📸新鮮軟滑的鵝肝,味道濃郁,配上威士忌🥃使得每啖都充滿酒香,味道又幾夾金沙椒鹽白飯魚白飯魚炸至金黃色的,酥脆可口,外脆內軟,表面撒滿椒鹽,更添惹味!旁邊配有辣粉及孜然粉,可以放入紙袋裏面shake混一齊食,佐酒一流沙拉肉排半肥瘦的豬肉排炸得香脆,肥美有肉香,表面沾滿沙律醬,邪惡滋味生啫馬拉盞通菜煲熱辣辣嘅通菜煲,新鮮碧綠,口感爽脆,鮮嫩無榨,加咗馬拉盞一齊炒,鹹香有鑊氣白飯GG青蘋果糖漿、新鮮青檸汁及綠茶,味道清新,甜而不膩Hea Ha新鮮檸檬及菠蘿汁,再加上自家製椰子糖漿,酸酸甜甜,好好飲哦

金沙椒鹽白飯魚

白飯

GG

青蘋果糖漿、新鮮青檸汁及綠茶,味道清新,甜而不膩

Hea Ha

新鮮檸檬及菠蘿汁,再加上自家製椰子糖漿,酸酸甜甜,好好飲哦
2023-02-11 24 浏览
TGIF😉😉平時去hapoy hour前要食定嘢抵底嚟呢到就唔怕喇 估唔到酒吧嘅食物都咁出色~煙燻威士忌鵝肝❣️睇住店長拎住部煙燻機整咗個巨型波波響杯whisky上面個波波一爆就有好濃烈嘅煙燻味係視覺同嗅覺嘅享受Whisky味好濃郁鵝肝配埋啲青瓜食又更加清新沙拉肉排啲肉排醃到好入味肥瘦均勻 咬落去好有肉汁外層就超脆每一舊都沾滿沙拉醬生啫馬拉盞通菜煲上檯嘅時候個煲唧唧聲夠晒熱夠晒鑊氣店長一打開蓋嘅時候勁香個馬拉盞將好惹味用嚟餸飯一流金沙椒鹽新鮮白飯魚俾咗兩個shake shake袋我哋啲白飯魚其實就咁食已經好好食啲炸粉好薄 唔會好油再撈埋啲孜然粉或者辣椒粉食又係另一個感覺呢味絕對係佐酒小食我見原來呢度仲有set lunch 食㗎環境好好 價錢又唔貴
TGIF😉😉
平時去hapoy hour前要食定嘢抵底
嚟呢到就唔怕喇 估唔到酒吧嘅食物都咁出色~

煙燻威士忌鵝肝❣️

呢味絕對係佐酒小食

我見原來呢度仲有set lunch 食㗎
環境好好 價錢又唔貴
2023-02-09 208 浏览
🥃平日去酒吧飲杯野個陣🍻🥂🍷🍾大家都會順便嗌啲小食一邊飲一邊食下咁🍗🍖🍟有🈚️諗過一間好chill嘅酒吧入面🍸除咗特別嘅小食之外🦢🍟佢哋仲會有啲好有鑊氣嘅中式小炒呢😜📍今晚同朋友就去咗銅鑼灣呢間咁有特色嘅酒吧餐廳🍴🥃一邊飲一邊食😜朋友仔可以順飲之餘又唔洗驚食唔飽嚕🥳🥃🦢酒香威士忌鵝肝 $188🌈呢個酒香威士忌鵝肝上枱嘅時候勁驚喜呀🥳店員會點火係個裝🈵️威士忌嘅杯🥃跟住佢就出現咗一個波波🎈隔咗一陣個波波就會爆開💥飄住一陣陣燒過嘅威士忌香味😌用佢黎點住嘅厚切鵝肝🦢口感軟腍油潤😍出奇地鵝肝同酒味濃烈嘅Whisky超級夾喎😙而且賣相勁吸引🥰啱曬鍾意打卡嘅我地呀📷🔥金沙椒鹽新鮮白飯魚 $138🌈呢個夠曬特別呀😍上枱個陣跟埋有兩個Shake Shake袋🥡我先夾d炸到脆卜卜嘅白飯魚入個袋度😙跟住就放埋燒烤粉同埋孜然粉入去shake shake🔥shake完嘅白飯魚仲特別惹添💥配酒就一流喇🥃🐷沙拉肉排 $128🌈放咗工約friend去酒吧chill下🥃黎呢度又可以飲番杯又唔怕食唔飽噃😆估唔到呢度仲會有啲咁有水準嘅小菜小炒🔥呢個沙拉肉排炸得好脆口🔥加埋啲惹味沙拉醬汁😋味道好正💯而且仲有埋中式紅蘿蔔花擺盤做

🥃🦢酒香威士忌鵝肝 $188

🔥金沙椒鹽新鮮白飯魚 $138

🐷沙拉肉排 $128

🌈放咗工約friend去酒吧chill下🥃黎呢度又可以飲番杯又唔怕食唔飽噃😆估唔到呢度仲會有啲咁有水準嘅小菜小炒🔥呢個沙拉肉排炸得好脆口🔥加埋啲惹味沙拉醬汁😋味道好正💯而且仲有埋中式紅蘿蔔花擺盤做陪襯添✅正呀🥳

🥬生啫馬拉盞炒通菜 $108

🌈我哋除咗叫沙拉肉排🥩另外再order多咗份菜🥬未試過係咁chill嘅地方🈶️得食呢個馬拉盞炒通菜😜呢個感覺超讚喔🈵️個通菜仲炒🉐️夠曬鑊氣添🔥

• 酒香威士忌鵝肝