餐厅: shh Cafe
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-05-19 88 浏览
香港➰尖沙咀打卡又得 按摩又得既餐廳😍店舖左邊係一間打卡既cafe 右邊就係按摩店💆🏻‍♀️今次MY淨係去左cafe 等下次有時間再去埋按摩先!😍Cafe門口已經有個好靚既打卡位 📸食物都不過不失咁岩黎開呢頭既朋友可以一試☺️☺️🙋🏻‍♀️🙋🏼‍♀️睇下我地今日點左咩食🍽️*﹉◇﹊◆﹉*﹊◇﹊◆﹉**﹉◆﹊◇◇﹉*▶️ 楓糖培根牛角包窩夫 💸 $88▶️ 焦糖脆脆餅 💸 $62▶️ Dirty 💸 $50*﹉◇﹊◆﹉*﹊◇﹊◆﹉**﹉◆﹊◇◇﹉*————————————————————————JMY.FOOD大家可以去比個like同follow埋我地嫁🥰————————————————————————J MY FOOD指數♥️🌤 環境:4/5🤵🏻 服務: 3.5/5🍼 味道: 3.5/5👣 推薦: 🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️/5
香港➰尖沙咀

🌤 環境:4/5
🤵🏻 服務: 3.5/5
🍼 味道: 3.5/5
👣 推薦: 🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️/5
Shh Cafe 結合按摩和咖啡店🤩客人可以按摩之後到地下品嚐咖啡和各種美食物店面放滿淡色乾花🌾令人感覺好舒服而且拍照打卡一流✔️🎖️必試火雞胸鮮山葵牛油果醬Egg Drop份量極大的三文治🥪包面烘得很香脆,雞蛋和牛油果口感十分幼滑🤤🎖️水牛城雞翼雞翼炸得非常香脆,口感外脆內軟,而且雞翼很入味❤️🎖️肉桂蘋果配雪糕Croffle多款牛角酥窩夫任君選擇牛角酥的口感很鬆化,配上肉桂蘋果醬味道和雲呢拿雪糕雪糕🍦味道一流!
Shh Cafe 結合按摩和咖啡店🤩

客人可以按摩之後到地下品嚐咖啡和各種美食物
店面放滿淡色乾花🌾令人感覺好舒服
而且拍照打卡一流✔️

🎖️必試火雞胸鮮山葵牛油果醬Egg Drop

🎖️水牛城雞翼

雞翼炸得非常香脆,口感外脆內軟,而且雞翼很入味❤️
🎖️肉桂蘋果配雪糕Croffle
多款牛角酥窩夫任君選擇
2023-05-10 104 浏览
一早上網睇中間靚靚餐廳就walk in去試✨中午去唔洗排隊,門口有靚靚打卡位,好易認😃麵包淋左少少,如果多少少醬會更好雞翼好好味,培根應該係裝飾用?(咬唔開)😂呢杯不論係賣相,味道,我比100分✨係偏甜少少,不過好岩我口味😋必點三眼仔好可愛,好香抹茶味💚呢到個賣相有點意外🤣味道係日式大板燒味道,蒲燒汁同扁意大利粉唔太夾總括打卡一流,環境好舒服,好好坐,食物質素中上,下次會黎試埋個甜品😋好期待
一早上網睇中間靚靚餐廳就walk in去試✨
中午去唔洗排隊,門口有靚靚打卡位,好易認😃

大蝦炒蛋盒子吐司

麵包淋左少少,如果多少少醬會更好
楓糖培根雞翼

雞翼好好味,培根應該係裝飾用?(咬唔開)😂
焦糖脆脆拿鐵

呢杯不論係賣相,味道,我比100分✨
係偏甜少少,不過好岩我口味😋必點
小山園抹茶鮮奶

三眼仔好可愛,好香抹茶味💚
蒲燒帆立貝扁意大利粉

2023-04-05
楓糖培根雞翼
焦糖脆脆拿鐵
小山園抹茶鮮奶
2023-05-06 58 浏览
前幾日係佐敦等上堂 想搵個地方休息下經過呢間裝潢好靚既cafe 就決定係呢到休息下入到去整個環境好舒服感覺鋪面裝潢都好新 搵左個餅坐低我叫左個法芙娜Tiramisu牛角包🥐等左約5分鐘 牛角包上台賣相已經好靚😋上面有好多cream 加上朱古力碎Cream同croffle 一齊入口 牛角包面仲係脆既 一軟一脆好好味🤤食一個已經好飽🤍佢除左有唔同甜品揀 仲有main dishes🍰🍝加上裝潢好靚以簡單為主 尤其係門口出面一大空位位置 打卡一流📸
前幾日係佐敦等上堂 想搵個地方休息下

加上裝潢好靚以簡單為主
尤其係門口出面一大空位位置 打卡一流📸
2023-03-05
等候时间
10 分钟 (堂食)
2023-05-05 956 浏览
作為佐敦一家新開張的文青cafe,shh Cafe在短短的時間內已經吸引了不少潮人前來打卡。今天我來到這裡品嚐了他們的招牌小食和甜品,讓我驚艷的不只是味道,還有視覺上的美感。首先,我品嚐了他們的卡邦尼意大利意粉,醬汁濃郁,口感非常好,還有微微的辣味,讓人胃口大開。接著我還品嚐了楓糖培根雞翼和楓糖培根蛋盒子配薯條,鹹香的培根與甜味的楓糖完美結合,讓人回味無窮。最令我驚艷的是藍莓醬法式鴨肝多士,炸得非常酥脆,鴨肝的口感也非常好,再加上甜酸的藍莓醬,讓我一口接一口。當然,shh Cafe的甜品也非常出色。我點了Cinnamon Apple Croffle with Ice Cream,一份香脆的蘋果可頌搭配冰淇淋,讓我感受到冰涼與溫暖的交融,讓人難以忘懷。而他們的海鹽芝士奶蓋手作黑咖啡,更是讓我一喝就愛上,咖啡的濃郁和奶蓋的鹹香完美融合。總體來說,shh Cafe的食物質量和味道都非常出色,而且裝飾精美,照片上也非常好看。如果你在佐敦附近,一定要來這裡品嚐一下!

接著我還品嚐了楓糖培根雞翼
最令我驚艷的是藍莓醬法式鴨肝多士,炸得非常酥脆,
鴨肝的口感也非常好,再加上甜酸的藍莓醬,讓我一口接一口。

當然,shh Cafe的甜品也非常出色。

2023-04-17
2023-05-05 66 浏览
剛睇完戲肚子餓了,係時候搵間cafe 食吓嘢。記得友人介紹過柯士甸道有一間咖啡店,咁啱係附近,就去試吓。原來係咖啡店和按摩店,樓上做完按摩樓下嘆番杯…. 哈哈。大蝦芒果杏仁片沙律菜蔬清新翠綠,大蝦脆口,芒果清甜,健康之選。牛油果波特菇炒蛋盒子吐司嘩!又大又厚,難以想像點様放入口!嘻嘻!麵包非常軟綿,烤得焦香。配搭生菜,蕃茄,大啡菇,牛油果和炒蛋,口感非常豐富。Strawberry Float Croffle 賣相真的吸引。灑落薰衣草花作為裝飾,跟士多啤梨色澤好襯。牛角包壓成窩夫,質感變得煙煙靱靱,口感不錯。
剛睇完戲肚子餓了,係時候搵間cafe 食吓嘢。
大蝦芒果杏仁片沙律
菜蔬清新翠綠,大蝦脆口,芒果清甜,健康之選。

牛油果波特菇炒蛋盒子吐司
嘩!又大又厚,難以想像點様放入口!嘻嘻!

Strawberry Float Croffle
賣相真的吸引。
灑落薰衣草花作為裝飾,跟士多啤梨色澤好襯。
牛角包壓成窩夫,質感變得煙煙靱靱,口感不錯。

2023-05-05
2023-05-02 681 浏览
🌕Hello我係Moon🌕上次朋友喺依度做完按摩之後佢留意到原來下邊係cafe,😚今次lunch time就由佢帶我去打卡!😛入到餐廳就已經有一種好舒服,🤩好放鬆嘅感覺,選擇真係好多我講依度嘅egg drop 同埋Croffle好出名,☺️叫我一定要試吓!😤食主角之前,我食咗個沙律先,😝煙三文魚牛油果沙律嘅份量,😝真係好足夠,🥰仲有班尼迪蛋,牛油果好香甜好軟滑,😙煙三文魚都係大大片!🤤沙律菜嘅部份就可以帶俾我有足夠嘅膳食纖維啦!🤭全部egg drop嘅配搭都好吸引,🥰我就揀咗火雞胸鮮山葵牛油果醬盒子吐司,🤣因為對佢嘅山葵醬汁好有興趣,🤭將醬汁搭配雞胸肉同埋牛油果醬一齊食個味道真係會好特別,😝佢會有少少刺激嘅感覺亦都會有香甜嘅味道,😚真係好開胃!😛吐司嘅厚度到都好足夠,🤓所以成個感覺口感好豐富!😏甜品我真係好欣賞依度嘅Croffle,😎朋友真係冇介紹錯,佢哋仲要係即叫即整,🤪所以食入口嘅時候有溫度!😛Lotus 焦糖脆脆餅香甜嘅味道,😌真係令人感到幸福,焦糖脆脆嘅口感,☺️仲可以令成個層次豐富!😗一邊食甜品,😳一邊飲番杯法芙娜朱古力鮮奶,香甜嘅味道真係令人感到滿足!🤭🌕最後MoonMoon真
🌕Hello我係Moon🌕

法芙娜朱古力鮮奶

🌕最後MoonMoon真係好滿意依間Cafe,可以打卡之餘,仲可以品嚐住咁精美嘅午餐,每樣嘢食都好啱打卡,成個感覺都好舒服,下次一定會再嚟!🌕
2023-05-02
等候时间
5 分钟 (堂食)
法芙娜朱古力鮮奶
2023-04-27 53 浏览
佐敦人氣咖啡shh 主打西式輕食甜品,有兩層樓的店舖,上層為按摩店,地下則是Cafe。餐廳以純白系為主調,門口有好多茫草,散發文青氣息,有好多打卡位。餐廳設計簡約,燈光柔和,座位有空間感,木系風令人感覺舒適。咖啡有Nutty及Fruity兩款本地烘焙的咖啡豆。牛油果波特菇炒蛋盒子多士 非常大一份,盒子多士表面煎得香脆,加上牛油果波特菇炒蛋,味道更加豐富。牛油果十分綿密軟冧,炒蛋軟嫩又微甜,大啡菇、蕃茄、生菜令口感層次豐富。蒲燒帆立貝扁意大利粉帆立貝好大粒,肉質鮮甜,加上蒲燒醬汁,味道更加濃郁。扁意大利粉煮得剛好,軟硬適中,蒲燒醬汁,味道有驚喜!ALL Day Breakfast賣相超好!而且食材很新鮮。竟然有蜜瓜!非常爽甜!食材還有雞蛋、香腸、牛油果、牛角包、沙律菜、大啡菇同烤番茄,非常豐盛。Mango Float Croffle賣相真係太好啦,絕對系打卡必點!窩夫外脆內軟,上面鋪滿新鮮嘅芒果同忌廉,味道好甜美。

餐廳設計簡約,燈光柔和,座位有空間感,木系風令人感覺舒適。
咖啡有Nutty及Fruity兩款本地烘焙的咖啡豆。

牛油果波特菇炒蛋盒子多士

蒲燒帆立貝扁意大利粉

ALL Day Breakfast
賣相超好!而且食材很新鮮。
竟然有蜜瓜!非常爽甜!

Mango Float Croffle
賣相真係太好啦,絕對系打卡必點!
窩夫外脆內軟,上面鋪滿新鮮嘅芒果同忌廉,味道好甜美。

2023-04-26 52 浏览
位於佐敦的兩層樓店舖,上層是按摩店,下層是咖啡廳☕️ 白色的門面非常吸睛,內在環境是和暖的木系,讓人感到治癒🤎🍴5 courses $638 (2 persons).🥗神石榴帶子香草油醋沙律好有誠意的沙律,尤其喜歡兩顆煎香的帶子!🍸蒜香牛油白酒煮蜆一大盤的蜆充滿牛油香,吃起來很鮮甜~🍝辣蒜伏特加鮮蜆意大利粉賣相像一朵花的意粉,非常特別!蜆肉厚肉多汁,整體吃起來香辣惹味🌶️🥩澳洲 36° South MB2+ 穀飼西冷牛味超濃郁的西冷扒,吃起來有咬口,配上的紅酒黑醋汁特別同時不會搶了牛扒的風味!伴碟的雜菜餅有薯餅的感覺,充滿印度風味,可愛又好吃😋🍰精選甜品甜品有兩款超開心的😚 抹茶紅豆牛角窩夫暖暖的,窩夫吃起來酥脆帶牛油香,配上香甜紅豆超幸福的🧇 而朱古力焙茶蛋糕味道濃郁,朱古力迷一定喜歡🍫

🍴5 courses $638 (2 persons)
🥗神石榴帶子香草油醋沙律
好有誠意的沙律,尤其喜歡兩顆煎香的帶子!

🍸蒜香牛油白酒煮蜆
一大盤的蜆充滿牛油香,吃起來很鮮甜~

🍝辣蒜伏特加鮮蜆意大利粉

🥩澳洲 36° South MB2+ 穀飼西冷

🍰精選甜品
1K
2023-04-25 62 浏览
佐敦新開左一間文青cafe 鬧市中由於一類型嘅cafe文青 做嘢做到頹 見到呢一間咁chill嘅cafe 即刻要入去relax吓呢度嘅signature係Egg drop 🥪係一份好厚好厚嘅三文治😍咁多款口味選擇咗火腿蛋熔岩芝士盒子吐司 瀑布式嘅熔岩芝士睇見到不得了😙加上嫩蛋同火腿 完全係將個egg drop升華到另一個境界🤩包烘得好脆 夾埋一齊食簡直大滿足💯食完咁heavy 既egg drop 來一杯Espresso tonic☕️賣相極靚 靚到唔捨得飲 唔捨得破壞佢🥹飲落去好Flash好好飲😊最後食埋個甜品Lotus Biscoff Salted Caramel Croffle 好好食呀窩夫非常鬆軟再加上細滑嘅cream好好食呀窩夫非常鬆軟再加上細滑嘅cream😍 100 分無意中發現到呢一間正嘢 下次要同朋友過嚟再食過
無意中發現到呢一間正嘢 下次要同朋友過嚟再食過
2023-04-22 567 浏览
# #尖沙咀 #佐敦 @shh massage and café之前到附近晚飯時已發現這家餐廳, 集餐廳與按摩於一身的小清新 Café! 設計以木系及暖色系乾花為主調, 設計簡潔大方, 文清的感覺! 神石榴帶子香草油醋沙律 ~ 帶子大大隻很鮮甜, 沙律菜新鮮爽脆, 配上沙律汁口感清新開胃! 蒜香牛油白酒煮蜆 ~ 重點無砂! 湯頭醇厚, 有著淡淡的牛油及白酒味道, 蜆隻隻肥美, 肉質嫩滑, 幾乎把湯喝完!主菜三選一: 餐廳推介是必然之選! 澳洲 ”36度 South” MB2+ 穀飼西冷配紅酒黑醋汁 ~ 精切0.2cm薄度, 有著濃郁的牛肉香, 完全沒有羶味, Q彈細筋,口感層次豐富、紮實不油膩主食四選一: 同樣是蜆, 不一樣食法的蜆! 辣蒜伏特加鮮蜆意大利粉 ~ 擺盤精美, 辣辣的很開胃, 意粉軟硬適中, 蜆有淡淡酒香! 雖然也是蜆, 但是與頭盤完全不一樣的味道! 精選甜品: Chocolate Hojicha Cake & 紅豆抹茶窩夫!朱古力 Hojicha 茶蛋糕必點, 朱古力味香濃, 蛋糕有質感又幼滑, 口感柔軟! 窩夫鬆軟香脆, 忌廉不會過甜, 配上軟糯紅豆, 讚! 包括飲品

窩夫鬆軟香脆, 忌廉不會過甜, 配上軟糯紅豆, 讚! 包括飲品, 但我們選擇加 $26 轉選飲品, Dirty Chocolate & Guava Oolong Soda! 朱古力味極香濃幼滑, 朋友的飲品清新香甜!
用餐时段
【𝐒𝐡𝐡 𝐂𝐚𝐟𝐞】按摩店 💆🏻‍♀️💆🏻+ 小清新ᴄᴀғᴇ ☕ 之前有聽過去按摩店嘅名 原來佢地仲開埋𝐂𝐚𝐟𝐞成間店都裝修得好靚😆 食飽飽就可行上一層揼骨啦😚😚ᴅɪɴɴᴇʀ sᴇᴛ 𝟸人餐 💰$𝟼𝟿𝟼神石榴帶子香草油醋沙律🥗一道非常清新既前菜 沙律酸酸甜甜咁好開胃😆神石榴的鮮甜味同帶子搭配 仲大大粒好好食😋蒜香牛油白酒煮蜆新鮮的蜆肉係經過白酒煮後變得更加鮮嫩 唔會有腥味 蒜香味道亦都非常濃郁😝澳洲𝟹𝟼度sᴏᴜᴛʜ ᴍʙ𝟸+ 穀飼西冷配紅酒黑醋汁🥩 今次我地嗌左ᴍᴇᴅɪᴜᴍ ʀᴀʀᴇ 雖然睇落就似𝟻-𝟽成熟 但食落都唔會太韌 紅酒黑醋汁既酸甜味都吊起左牛排既鮮味~紅菜頭蟹肉明太子意大利飯紅菜頭既色澤明亮鮮豔 令到成個risotto變咗粉紅色 好特別🤣🤣味道帶有一絲甜味 蟹肉的鮮甜味道同明太子醬汁融合埋一齊 幾好食~~甜品就一件ᴄᴀᴋᴇ同埋ᴄʀᴏғғʟᴇ🥐 蛋糕口感幾sᴏғᴛ 係士多啤口味~ 作為飯後甜品 酸酸甜甜咁幾好食😝 亦都唔會覺得溜 ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ ᴄʀᴏғғʟᴇ 好多ᴄʀᴇᴀᴍ 食落幾脆身 但食完成個sᴇᴛ再食佢會有小小飽🤣
【𝐒𝐡𝐡 𝐂𝐚𝐟𝐞】

紅菜頭蟹肉明太子意大利飯

甜品就一件ᴄᴀᴋᴇ同埋ᴄʀᴏғғʟᴇ🥐

ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ ᴄʀᴏғғʟᴇ

2023-04-19 65 浏览
老實講此餐廳價錢偏貴, 便利用消費劵去幫襯....点了卡邦尼意粉, 感覺煙肉很硬, 意粉唔夠cream....京都抺茶鮮奶, 苦苦地....感覺整体麻麻地, 唔值這个價錢囉!!!
Classic Carbonara
题外话/补充资料: 老實講此餐廳價錢偏貴, 便利用消費劵去幫襯....点了卡邦尼意粉, 感覺煙肉很硬, 意粉唔夠cream....京都抺茶鮮奶, 苦苦地....感覺整体麻麻地, 唔值這个價錢囉!!!
2023-04-18
等候时间
1 分钟 (堂食)
2023-04-18 62 浏览
佐敦/尖沙咀輕鬆好去處的小店cafe✨❤️🦥樓上是舒適輕鬆的文青按摩店,而下層便是清新的cafe,店舖以和諧的色彩為主要色調,令人放鬆心情。小店主要推薦的是Egg drop和croffle。即時韓式滑蛋盒子厚吐司和西式甜點牛角酥窩夫,打卡無得輸!📸賣相味道也很高質!《牛油果波特菇炒蛋盒子吐司》$88這款是素食者的款式,當然還有其他選擇,例如火腿蛋熔岩芝士盒子吐司、火雞胸鮮山葵牛油果醬盒子吐司、燒牛肉薯餅盒子吐司等等。而這款牛油果波特菇炒蛋盒子吐司非常健康!《全日早餐》$128除了特色食品外,也有經典的all day breakfast,食材有牛油果、腸、雞蛋、車厘茄等等,也相當足料!《shh手作肉桂蘋果醬配雪糕》$72小店自慢的甜品系列,多款牛角酥窩夫任君選擇,例如朱古力、Tiramisu、抹茶紅豆、士多啤梨等等。而我選了這款是小店自家製的肉桂蘋果醬味道,另配上雪糕。牛角酥的口感很鬆化,富有咀嚼感,而且自家製的醬也有新鮮的味道,健康又好吃!飲品方面,也精美的咖啡系列,也有特飲和茶類。《Dirty》$43髒髒咖啡《Latte》$43拿鐵咖啡
佐敦/尖沙咀輕鬆好去處的小店cafe✨❤️🦥

小店主要推薦的是Egg drop和croffle。

《牛油果波特菇炒蛋盒子吐司》$88

《全日早餐》$128

《shh手作肉桂蘋果醬配雪糕》$72

飲品方面,也精美的咖啡系列,也有特飲和茶類。
《Dirty》$43
髒髒咖啡
《Latte》$43
拿鐵咖啡

2023-04-18 56 浏览
我上星期去左小清新cafe~ 未入餐廳已經搵到好靚嘅打卡位~餐廳分咗兩個門口一個係入去食嘢另一個門口係可以去做Spa嘅~•今次同朋友去咗食晚餐,揀咗一個五道菜嘅二人餐,呢個二人餐好抵食又豐富❤️沙拉神石榴帶子香草油紐沙律份量超大,上面嘅帶子又口又鮮味!🧡前菜蒜香牛油白酒煮一放低已經聞到好香蒜香牛油味,你再望吓啲蜆肉隻隻都肥嘟嘟㗎!💛百里香蜜糖芥末籽燒春雞💚紅菜頭肉明太子意大利飯煮食分別有兩款一個就係燒春雞分量十足即叫即整,面頭有勁香嘅芥末籽,隻燒春雞啖啖肉,而且啲肉好嫩滑!紅菜頭肉明太子意大利飯,個意大利飯加入咗紅菜頭,所以啲飯係紅當當嘅係咪覺得會唔好食唔係講笑啊,一入口超正,夠晒新穎!🍰 青檸菠蘿芝士蛋糕🧇朱古力牛角窩夫仲有兩款甜品兩款都勁好食,青檸菠蘿芝士蛋糕賣相勁靚,完全有小清新嘅感覺,而另外一款朱古力牛角窩夫甜味適中,唔會甜到漏!☕️伯爵茶•
我上星期去左小清新cafe~
未入餐廳已經搵到好靚嘅打卡位~

❤️沙拉
神石榴帶子香草油紐沙律
份量超大,上面嘅帶子又口又鮮味!

🧡前菜
蒜香牛油白酒煮