餐厅: shh Cafe
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
用餐日期:2024/02/19用餐時段:午餐用餐費用(每人):$244餐廳環境:要境整潔乾淨 室內不少座位 檯與檯之間較近 人多時可能要搭檯服務:服務員服務態度不錯 點餐上餐都快味道:點了鹽燒波特菇牛油果新薯沙律碗+香煎三文魚配刺身級帶子叼草忌廉汁+shh手作肉桂蘋果醬可麗餅配雪糕1-鹽燒波特菇牛油果新薯沙律碗$98: 份量不錯 沙律碗中有2款沙律菜+1大啡菇+半個牛油果+5塊新薯切片+4車厘茄切粒+約15粒的青瓜粒+烤翠玉瓜粒+切好的豆角條 沙律上淋了醋汁味道清新 沙律菜新鮮 牛油果內有部分黑 大啡菇夠嫩多汁 新薯切片有點偏硬 車厘茄青瓜粒翠玉瓜粒豆角條都新鮮 整體味道不錯 推薦 如牛油果內可新鮮沒帶黑 薯仔再稔些 味道會更好2-香煎三文魚配刺身級帶子叼草忌廉汁$258: 這個攞盤不錯 有3粒半切的刺身級帶子下有一長塊煎三文魚 三文魚下鋪了一些肥火腿切塊+蘑菇切片+2粒車厘茄切粒 碟面淋了很多叼草忌廉汁 3粒帶子都新鮮鮮甜 三文魚皮夠香脆 可惜三文魚魚身煎得過熟 三文魚肉已過熟變硬 叼草忌廉汁醬汁味道偏淡 整體味道一般 不推薦3-shh手作肉桂蘋果醬可麗餅配雪糕$88: 份量不算大
用餐日期:2024/02/19
用餐時段:午餐
用餐費用(每人):$244
服務:服務員服務態度不錯 點餐上餐都快

3-shh手作肉桂蘋果醬可麗餅配雪糕$88: 份量不算大 這家的可麗餅是四方型擺設 餅面上鋪了不少冷凍的肉桂蘋果粒 淋了不少甜醬 蘋果凍粒上有一香草雪糕 可麗餅上檯時餅皮已變冷 香草雪糕味道正常 上面淋的醬汁味道不錯 肉桂蘋果粒雖味道香甜但超級冷凍質感 肉桂蘋果粒應不是新鮮現做的 如肉桂蘋果粒是新鮮現做熱的味道會更吸引 整體味道一般 不推薦

總結:這家服務員態度不錯 點餐上餐速度快 煎三文魚和可麗餅味道一般 鹽燒波特菇牛油果新薯沙律碗味道不錯 如喜愛沙律碗的可一試

餐廳+餐牌資訊:
2024-02-19
2024-02-21 327 浏览
每逢情人節,大部份食肆都會大幅加價,今年响Openrice見到有間良心café,有個好抵嘅情人節套餐,雖然未幫襯過,見網上啲食物相都幾靚吖,有得食又有得打卡,一試無妨。 🍴牛油果蟹肉三文魚籽炸海苔.巴拿馬火腿哈密瓜配黑醋醬⭐️⭐️⭐️⭐️我唔食牛油果,但完全唔似食緊牛油果,口感同味道似拖羅蓉,加埋炸海苔係超好味;火腿有咸香但又唔會過咸,配哈密瓜係絶配。🍴香橙西柚大蝦沙律⭐️⭐️⭐️⭐️呢個沙律好有心思,唔係用麻醬亦唔係用黑醋,而係用新鮮橙汁,幾特別味道都唔錯,而大蝦彈牙兼煎得幾香。🍴自家制藍莓醬鴨肝多士⭐️⭐️⭐️⭐️藍莓醬甜甜地同鴨肝好襯,鴨肝味道濃郁煎得香脆唔油膩,如果有多件就好。🍴澳洲牛柳配阿聯酋龍蝦尾⭐️⭐️呢個主菜真係有啲失望,如果牛柳煎5或7成熟會好啲,而家過熟同乾咗啲,好在牛柳本身夠腍,而龍蝦尾就煮得唔錯,爽口彈牙且味道鮮甜,不過成個主菜唔夠熱!🍴紅酒鮮鴨胸意大利飯⭐️⭐️⭐️⭐️意大利飯相對地出色好多,意大利飯軟硬度適中,紅酒味夠出夠香,不過鴨胸都係過熟唔夠juicy,但整體夠熱辣辣。🍴特選甜品⭐️⭐️⭐️⭐️Tiramisu窩夫同紅豆窩夫,兩款都好味又唔會太甜,窩夫食落有啲似酥皮口感,幾好食,可惜窩夫唔熱。 二

🍴香橙西柚大蝦沙律⭐️⭐️⭐️⭐️

🍴自家制藍莓醬鴨肝多士⭐️⭐️⭐️⭐️

🍴澳洲牛柳配阿聯酋龍蝦尾⭐️⭐️

🍴紅酒鮮鴨胸意大利飯⭐️⭐️⭐️⭐️

🍴特選甜品⭐️⭐️⭐️⭐️

二人共消費:$597 (早鳥優惠)
2024-02-14
2023-12-10 460 浏览
本來今日約好左去深圳一日遊~但因有朋友臨時有事最後去唔成🤡於是決定留港食過lunch✌🏾搵左幾日在openrice 搵到呢間簡約風cafe咁就決定來試下😑馬拉盞加拿大豬肉意粉意大利面條通常煮熟後具有彈牙的口感,提供一種柔軟和滑順的食感。加拿大豬肉則通常是鮮嫩多汁的,它可以提供肉質的嚼勁和口感。馬拉盞醬則帶來牛肉味,給菜品增添了一種刺激和特殊的口感😊是拉差雞肉墨西哥脆片差(Laccha)是一種印度調味料,通常由辣椒、香料和其他調味料混合而成。墨西哥脆片則是一種玉米脆片,常用於製作墨西哥菜。拉差雞肉墨西哥脆片通常由用拉差調味的雞肉和墨西哥脆片組成☺️提拉米蘇提拉米蘇的口感是豐潤、滑順和濃郁的。蛋糕體吸收了咖啡和香酒的液體,讓它變得濕潤並散發出咖啡的香氣。奶油層則提供了柔軟、絲滑和奶香味,與咖啡的苦甜風味相輔相成。可可粉的撒在頂部,為提拉米蘇增添了一種微妙的苦甜味和視覺上的吸引力😎紫薯鮮奶通常具有濃郁的口感🥶新鮮的鮮奶賦予了飲品的滑順和奶香味,而熟軟的紫薯則提供了濃厚的口感和微妙的甜味。紫薯的質地通常比較綿密,與鮮奶的結合可以帶來豐富的口感層次。西柚冰茶通常具有清爽的口感。茶的清香和西柚果汁的

西柚冰茶
通常具有清爽的口感。茶的清香和西柚果汁的酸甜味相互平衡,給飲品帶來了一種令人愉悅的口感。冰茶的涼爽感也增添了整體口感的舒適度🫠

文青簡約風格岩晒少女文青們嚟打卡🤭而樓上係一間按摩店有興趣都可以去relax下🫥

2023-12-10
庆祝纪念
圣诞节
提拉米蘇
態度奇差,服務唔合理,有杯嘢飲名misleading,叫佢換仲俾佢鬧。又唔係平,食完一肚氣。一坐低叫我哋用QR 點餐,我哋叫其中一杯野飲叫Shh Signature Grapefruit Soda 係Signature 個項目入邊(而非Coffee 項目),睇個名完全冇寫有咖啡係入邊。點知原來杯野有咖啡溝係入面,朋友唔飲得咖啡,於是叫佢換過杯。點知佢話 「哦,唔好意思,不過我哋冇得換」。我哋同佢解釋我哋俾個名grapefruit soda誤導咗,唔知有咖啡,跟住佢話佢哋杯嘢係咁整,係咁就係咁冇得換。又拎本餐牌出嚟,同我哋講中文有寫叫做 「西柚梳打美式」。大佬,你一坐低叫我用手機落單,手機menu係英文,我鬼得閒同你再打開本餐牌逐個對個中文名呀。跟住佢仲話我哋死拗,水吧疑似經理或者老闆態度極度惡劣,個面西到冇朋友,食嘢仲要受佢氣。最後佢好晦氣咁話,退返錢俾你。講真整一杯嘢成本要幾錢,茶餐廳都即刻換啦,我哋本來只係想換一杯冇咖啡嘅, 唔係想唔俾錢,你加埋一$60幾蚊一杯點都仲有賺,好過鬧咁耐,最後寧願退返錢俾我哋,都唔換第二杯野飲俾我哋,唔知啲人諗乜。

2024-03-04 117 浏览
全店走簡約木系風格,門口滿滿乾花位置很適合打卡不過內裡的空間比我想像中的小,只有圓枱比較寬闊被安排坐梳位卡位,是一排以膠板分隔一半的四人枱枱與枱之間位置較近,比較擠迫,食物都不太夠位放 ▸ 楓糖培根雞翼 $𝟖𝟖雞翼即叫即整,外層香脆內裡嫩滑,很好吃.ᐟ楓糖及培根令整體味道鹹鹹甜甜,好夾又惹味▸ 𝐋𝐨𝐭𝐮𝐬焦糖脆脆餅 $𝟔𝟐以牛角包壓成窩夫帶來酥脆的口感🤍配以焦糖脆餅及𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦真是完美組合.ᐟ▸ 風乾巴馬火腿班尼迪克 $𝟏𝟎𝟖流心蛋黃與帶有咸香的𝐩𝐚𝐫𝐦𝐚 𝐡𝐚𝐦味道中規中矩,麵包可以再烘得脆點 ▸ 紫薯鮮奶 $𝟒𝟓漂亮的拉花,好香紫薯味,有驚喜,推薦💜紫薯跟鮮奶比例剛剛好令質感綿滑口感豐富

全店走簡約木系風格,門口滿滿乾花位置很適合打卡
不過內裡的空間比我想像中的小,只有圓枱比較寬闊
被安排坐梳位卡位,是一排以膠板分隔一半的四人枱
枱與枱之間位置較近,比較擠迫,食物都不太夠位放

楓糖培根雞翼

▸ 楓糖培根雞翼 $𝟖𝟖
雞翼即叫即整,外層香脆內裡嫩滑,很好吃.ᐟ
楓糖及培根令整體味道鹹鹹甜甜,好夾又惹味

𝐋𝐨𝐭𝐮𝐬焦糖脆脆餅

▸ 𝐋𝐨𝐭𝐮𝐬焦糖脆脆餅 $𝟔𝟐
以牛角包壓成窩夫帶來酥脆的口感🤍
配以焦糖脆餅及𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦真是完美組合.ᐟ

風乾巴馬火腿班尼迪克

▸ 風乾巴馬火腿班尼迪克 $𝟏𝟎𝟖
流心蛋黃與帶有咸香的𝐩𝐚𝐫𝐦𝐚 𝐡𝐚𝐦
味道中規中矩,麵包可以再烘得脆點

▸ 紫薯鮮奶 $𝟒𝟓
漂亮的拉花,好香紫薯味,有驚喜,推薦💜
紫薯跟鮮奶比例剛剛好令質感綿滑口感豐富

楓糖培根雞翼
𝐋𝐨𝐭𝐮𝐬焦糖脆脆餅
  • Lotus焦糖脆脆餅
2024-02-17 122 浏览
補祝情人節預先喺OpenRice 訂左優惠套餐,未加一$460,以呢個價錢有salad, starter, risotto, main, dessert 都抵食嘅 (不過我地加左特飲同轉牛柳,加左 $210 即總數 $670)蟹肉牛油果沙律,味道不錯 蒜蓉白酒煮蜆,值得一讚,蜆非常大隻泡菜大蝦意大利飯,如減少蕃茄多加點泡菜會更加好。牛柳煎得幾香,不過只有8 Oz份量比較少,還需加$88 甜品有兩款分別為芝士蛋糕及朱古力忌廉窩夫餐飲點了凍咖啡及熱紫薯鮮奶。整體而言食物質素幾好,可以一試,環境比較困聲音,所以感覺比較嘈吵。
補祝情人節

預先喺OpenRice 訂左優惠套餐,

蟹肉牛油果沙律,味道不錯
蒜蓉白酒煮蜆,值得一讚,蜆非常大隻
泡菜大蝦意大利飯,如減少蕃茄多加點泡菜會更加好。
牛柳煎得幾香,不過只有8 Oz份量比較少,還需加$88
甜品有兩款分別為芝士蛋糕及朱古力忌廉窩夫

餐飲點了凍咖啡及熱紫薯鮮奶。

2024-02-15
庆祝纪念
情人节
用餐优惠
優惠券
  • 蒜蓉牛油白酒煮蜆
2024-02-09 125 浏览
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯就嚟又到情人節啦,你地準備去邊度食未呢!?今次介紹嘅Cafe應該唔少人都經過過,cafe上層係清新風嘅按摩店,下層就係白色治療系cafe,淨係門口嘅乾花牆已經有排打卡。Valentine’s Day Dinner Menu $638 for two牛油果蟹肉三文魚籽炸海苔酥炸嘅海苔香脆又帶咸香,配搭香滑嘅牛油果,令到口感更加濕潤。而雪白嘅蟹肉和海水味嘅三文魚子就更加可以帶出層次。巴拿馬火腿哈密瓜配黑醋醬巴拿馬火腿和哈密瓜一直都係最佳組合,火腿嘅鹹香配搭多汁又鮮甜嘅哈密瓜和帶微酸嘅黑醋醬,做開胃菜簡直一流。香橙西柚大蝦沙律沙律菜新鮮又爽脆,配搭香橙乾和西柚汁嘅酸性令到人食慾大增。自家制藍莓醬鴨肝多士多士配鴨肝就成日食,大廚就創新地用自家製嘅藍莓醬,比坊間嘅更加濃郁又香甜,仲可以中和鴨肝嘅油膩感。澳洲牛柳配阿聯酋龍蝦尾阿聯酋龍蝦尾肉質緊致厚實,彈牙又鮮甜。而澳洲牛柳粉嫩又夠軟腍,食落有肉香又多汁。紅酒鮮鴨胸意大利飯選用意大利米去烹調,米粒飽滿又吸收晒紅酒汁。鴨胸脂肪比例均勻,口感軟腍又有肉汁。可麗餅即場製作嘅可麗餅,熱辣辣又夠蛋香。內層加入
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

牛油果蟹肉三文魚籽炸海苔

巴拿馬火腿哈密瓜配黑醋醬

香橙西柚大蝦沙律
沙律菜新鮮又爽脆,配搭香橙乾和西柚汁嘅酸性令到人食慾大增。

自家制藍莓醬鴨肝多士

澳洲牛柳配阿聯酋龍蝦尾

紅酒鮮鴨胸意大利飯

可麗餅
即場製作嘅可麗餅,熱辣辣又夠蛋香。內層加入士多啤梨和香蕉片,為情人節加添浪漫嘅氣氛。

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯

shh Cafe (尖沙咀)
尖沙咀柯士甸道144號祥景樓地下B&C

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯
2024-01-31 207 浏览
今次同幾位姊妹到shh Cafe,位於尖沙咀柯士甸道144號祥景樓地下B&C號舖。 shh是一間結合按摩與美食的 Cafe, 店內有兩層,樓上是提供按摩服務的, 地面是一間餐廳,店內裝修以木系為主,文青風格,主打西式料理🍽️, 提供各款主菜、咖啡或甜品, 午市套餐的價錢合理, 我們點了四份📋, 令加甜品,泰式魚露醬牛板腱拼薯條黑醋沙律$168、加拿大豬肉眼配牛油蒜蓉白酒忌廉汁$118、車打芝士泡菜虎蝦鮮茄意大利飯$118、馬拉盞配加拿大豬肉意大利粉$118、shh手作肉桂蘋果醬可麗餠配雪糕$88、美式黑咖啡$23、卡布奇諾$23、淡奶咖啡$23、牛油果海鹽芝士奶蓋$55。 📌泰式魚露醬牛板腱拼薯條黑醋沙律🥗🥩 ~ 牛板腱的肉味濃郁,嫩中帶爽, 配上泰式魚露醬提升味道, 黑醋沙律菜新鮮爽口,加上香脆可口的薯條, 美味豐富的午餐。 📌加拿大豬肉眼配牛油蒜蓉白酒忌廉汁🍖 ~ 豬肉眼厚切,肉質肥美而有咬口, 與白酒忌廉汁的味道好夾。 📌車打芝士泡菜虎蝦鮮茄意大利飯🍛 ~ 口感煙煙韌韌的意大利飯, 每一啖飯都有鮮茄和車打芝士泡菜的精華, 酸酸甜甜非常開胃,配上新鮮爽口的虎蝦🦐, 賣相美美的,值得推

泰式魚露醬牛板腱拼薯條黑醋沙律

加拿大豬肉眼配牛油蒜蓉白酒忌廉汁

📌車打芝士泡菜虎蝦鮮茄意大利飯🍛 ~ 口感煙煙韌韌的意大利飯, 每一啖飯都有鮮茄和車打芝士泡菜的精華, 酸酸甜甜非常開胃,配上新鮮爽口的虎蝦🦐, 賣相美美的,值得推介。

車打芝士泡菜虎蝦鮮茄意大利飯

📌馬拉盞配加拿大豬肉意大利粉🍝 ~ 馬拉盞配上意粉, 惹味帶點微辣。

馬拉盞配加拿大豬肉意大利粉

📌shh手作肉桂蘋果醬可麗餠配雪糕🍦🥠 ~ 可麗餅有香濃蛋香,口感煙韌而軟熟, 配上清香的肉桂蘋果醬和雲呢拿雪糕, 一定要留肚食啊!

shh手作肉桂蘋果醬可麗餠配雪糕

📌美式黑咖啡☕ ~ 味道香醇,口感順滑。

美式黑咖啡

📌卡布奇諾☕ ~ 綿密的奶沫, 奶香中滲出淡淡的咖啡香。

卡布奇諾

📌淡奶咖啡☕ ~ 咖啡味道濃郁, 口感絲滑。

淡奶咖啡

📌牛油果海鹽芝士奶蓋🥑 ~ 本身已經很喜歡海鹽芝士奶蓋, 再配合牛油果, 味道醇厚香濃。

牛油果海鹽芝士奶蓋

整體而言shh Cafe 是一間可以令人放鬆心情的餐廳
, 享受美食之餘
,亦可以做按摩, 一舉兩得🫰🏻。

2024-01-30
美式黑咖啡
卡布奇諾
牛油果海鹽芝士奶蓋
2024-01-22 132 浏览
好嘢來喇,今日我就襲擊咗一間人氣Café嘅美食攻略,話唔定你聽完都想即刻飛奔去試試!🚀首先,呢度嘅招牌盒子吐司我揀咗個經典款——燒牛肉牛油果盒子吐司。話曬,那片煎得金黃酥脆嘅吐司,同上面滿滿肉汁四溢嘅燒牛肉可以謂係天作之合,牛油果嘅醬滑豔雅,一刻讓我手止唔住!😍點可以少得小食嘅陪襯?辣椒烤雞翼就嚟到了!雞翼外皮烤到卜卜脆,裏面嘅雞肉卻唔乾唔柴,咬一口辣勁兒透徹心扉,實在過癮。喂喂喂,定晒神,記住埋口水啊!話說飲品部分,夏日椰子美式咖啡完全就係我嘅菜。一啖啖濃香中帶有清新嘅椰子香味,簡直係解渴又消暑嘅完美選擇嚟,仲要係實實在在嘅獨特飲品,撲滿又增添幾分小驚喜!各路食神,小心哂,嚟呢度食,絕對可以讓你食得開心,食得嘩嘩聲!🤤🍽️✨

[ shh Cafe ]上網睇到呢間位於柯士甸附近Café,整間走簡約格調,門口佈置芒草打卡位,好啱女生們嚟打卡食野🌾🌾。另一特別之處係cafe樓上層店家開嘅按摩店💁🏻‍♀️,一個地方既可按摩又可用餐🍽️。✿ 水牛芝士番茄伴意大利黑醋沙律🥗 $118沙律用上黑醋汁,酸酸微微,絕對係開胃菜。水牛芝士🧀非常足料,大大片。✿ 楓糖培根雞翼 $88 雞翼炸得香脆,面頭鋪上楓糖培根🥓,薄脆口感好似食薯片,鹹鹹甜甜。✿ 紅酒鴨胸配法式凍梨🦆 $178鴨胸好厚肉,有4件,配上紅酒醬汁&整個凍梨🍐,整道菜香甜美味😋。✿ 馬拉盞配加拿大豬肉意大利🍝🍝$138呢款意粉用上馬拉盞,集合馬拉&西方食材,意粉掛滿醬汁🤤🤤,辣辣地好惹味🌶️。✿ 小山園抹茶鮮奶 $45抹茶鮮奶拉花係好可愛嘅龍貓,好睇又好飲,抹茶夠濃郁🍵🍵。✿ 百香果冰茶 $48百香果茶不會加過量糖,酸甜解膩。總結🫦整間餐廳座位坐得舒適,而且份量充足,仲有靚靚打卡位,係約朋友聚會嘅好選擇💬💬。✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿shh Cafe地址: 尖沙咀柯士甸道144號祥景樓地下B&C號舖電話: 37953065✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ shh Cafe ]

✿ 水牛芝士番茄伴意大利黑醋沙律🥗 $118

✿ 楓糖培根雞翼 $88

✿ 紅酒鴨胸配法式凍梨🦆 $178

✿ 馬拉盞配加拿大豬肉意大利🍝🍝$138

✿ 小山園抹茶鮮奶 $45
抹茶鮮奶拉花係好可愛嘅龍貓,好睇又好飲,抹茶夠濃郁🍵🍵。

✿ 百香果冰茶 $48
百香果茶不會加過量糖,酸甜解膩。

總結🫦
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
shh Cafe
地址: 尖沙咀柯士甸道144號祥景樓地下B&C號舖
電話: 37953065
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
2024-01-10 182 浏览
今日晏晝同朋友去呢度食。嘢食超難食,同價錢唔成正比。我食咗個卡邦尼,個意粉超級漿,個汁同超市買嗰啲冇分別,得一兩塊火腿,已經要百幾蚊。個frd飲咗杯咖啡,同用雀巢沖嘅冇分別。食咗個甜品,無特別,但貴到嘔。不如去食隔離間甜品鋪算。嘢食難食就算,個職員服務態度勁差,不斷叫佢都唔理我哋,之後埋單嘅時候仲要dum張單。一句講晒,千祈唔好去,心。嘢食其他餐廳好好多,又平好多。服務態度更加唔使講,差度嘔。去咗中伏。
2024-01-03
  • ew
2023-11-27 277 浏览
朋友生日,搵到而間餐廳,門而影相打咭一流,係一個打咭既門口。叫左3個主食,1個多士,1個意大利飯,1個豬仔骨,前2樣都唔錯,係豬仔骨可能個醬唔太夾,有代改善,叫左3杯飲品,熱飲有拉花,唔錯,不過唔明梳打水,放左一陣已經無咩氣,好彩杯唔太甜,就算無汽都可以接受,最後朋友生日order左2個甜品,個男waiter都好細心,都有問幾多個生日牌,因為我地訂枱講明慶祝生日,甜品唔錯,不過無咩款,可能佢地個signature係牛角飽,甜品主要都係得佢,整體都尚可,不過餐廳抽氣比較差,油煙味比較重,食完餐飯成身都係油味,完全破壞左文青cafe。
Christmas decorations
豬仔骨
牛油果多士
百香果梳打
紅菜頭意大利飯
2023-11-24 200 浏览
呢間人氣Cafe裝潢簡約清新, 又有少少植物, 放工去鬆一鬆, 真係壓力都少啲🤪整體食物質素頗高, 而且有位男職員主動換碟, 又主動提供餐紙, 係近年少有嘅環境、食物及服務水平都唔錯嘅cafe😊加拿大豬鞍架配日式味增醬烹煮時間控制得好好, 肉汁豐富啖啖肉辣蒜伏特加鮮蜆意大利粉擺盤有心思, 味道惹味, 鮮蜆份量唔吝嗇法芙娜朱古力牛角酥窩夫Valrhona朱古力一直係朱古力界嘅Hermes, 可可味超香濃, croffle外脆內軟, 值得一試!

加拿大豬鞍架配日式味增醬
烹煮時間控制得好好, 肉汁豐富啖啖肉

辣蒜伏特加鮮蜆意大利粉
擺盤有心思, 味道惹味, 鮮蜆份量唔吝嗇

法芙娜朱古力牛角酥窩夫

2023-11-20 229 浏览
那天辦事無意間發現了這家小店,被這個店面吸引了😍✨Cafe以木色木系為主調,簡約時尚,非常有文青的感覺,而且感到治 愈🤎✨餐具都超美的,很有質感,妥妥就是給你打卡的😍✨蒜香燒🐣胸扁豆意大利粉Grilled Chiken Breast and Green Bean Pasta有一點辣辣的味道非常開胃,應該是蒜的辣味。燒🐣不會老,剛剛好~平時不怎麽吃得完一個意大利面的我整個清盤啦✨甜品-密香芒果 Mango Float Croffle原來這家的Croffle非常出名,來了一定要試一下!即叫即做,所以剛吃的時候有溫度!香甜的味道真的令人感到幸福😌 一定要一口牛角包+crea m+香芒一起吃,口感清爽又特別,層次特別豐富😋✨熱拿鐵這拉花,絕絕子了😍咖啡香濃,配著微辣的意粉剛剛好一開始是被這個裝修吸引的,來了之後發現食物質素很高呢😍必定二訪二樓是m assage店,這個門口可太有吸引力了😍,可惜這次時間比較趕,下次一定來試試~
那天辦事無意間發現了這家小店,被這個店面吸引了😍

✨餐具都超美的,很有質感,妥妥就是給你打卡的😍

甜品-密香芒果 Mango Float Croffle

✨熱拿鐵

這拉花,絕絕子了😍咖啡香濃,配著微辣的意粉剛剛好

2023-11-17 194 浏览
shh Cafe☕️📍香港尖沙咀柯士甸道 144號祥景樓地下 B&C號鋪(港鐵佐敦站 D 出口,步行約5分鐘)☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻最近同朋友仔去左一間人氣小清新cafe, 𥚃面既裝修以木系為主🪵,好岩打下卡🤭,傾下計。而野食係出奇地好味🤤,真係估佢唔到。另外,如果係open rice 訂座,仲有9折優惠(不包括套餐)。🌟Dinner set $588🔺 牛油果蟹肉沙律🔺 蒜香牛油白酒煮蜆🔺 香煎三文魚配刺身級帶子🔺 紅菜頭蟹肉明太子意大利飯🔺 特選牛角酥窩夫 或 蛋糕🔺 飲品 x 2整體推介指數:❤️❤️❤️❤️🤍之後再㩒下右上角個🔔, 小編定期會為你送上最新資訊☺️謝謝支持。☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻
shh Cafe☕️

☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻