餐厅: shh Cafe
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-11-14 129 浏览
Super nice! 果日響尖沙咀行到攰,跟著就決定同姊妹嚟坐低休息休息,無意發現的cozy cafe ☕️ 店舖以文青style為裝修風格,白色為主調。我地發現左原來是有位藝人(蘇麗珊)開辦geh,店鋪兩層高,當中包括按摩+餐廳,原意想比客人食完野食後,就上去上層按摩。我地原本都想按摩噶,但因爲walk-in 就無位,可見人氣都幾高! 今次我哋叫咗: 1️⃣牛油果波特菇炒蛋盒子吐司 𝗔𝘃𝗼𝗰𝗮𝗱𝗼, 𝗣𝗼𝗿𝘁𝗼𝗯𝗲𝗹𝗹𝗼, 𝗧𝗼𝗺𝗮𝘁𝗼  : 當我見到時候,我覺得有點像韓國ISSAC的三文治,但這個是巨型版的! 個炒蛋好香同好滑-3- 2️⃣卡邦尼意粉 carbornara : 呢個就普普通通,我推薦加芝士粉🤣🤣

今次我哋叫咗:

2023-09-13 201 浏览
💛佐敦白色chill chill cafe💛Cafe 以白色作主調,木系枱凳,簡潔明亮。紅菜頭蟹肉明太子意大利飯 $148:紅菜頭盤肉明太子意大利飯好味!意大利飯粒Q彈,配上紅菜頭嘅甜味同明太子嘅鮮味,味道層次豐富,本來對紅菜頭冇興趣都覺得幾特別,仲有啲蟹肉片增加口感。墨汁魷魚圈三文魚籽意大利飯 $148:魷魚嘅墨汁味濃郁,魷魚軟嫩彈牙,三文魚籽帶出咗啲海鮮嘅風味,意大利飯香口美味。辣蒜伏特加鮮蜆意大利粉 $148:味道唔錯,鮮蜆新鮮彈牙,伏特加同辣蒜增加咗啲風味。楓糖培根雞蓋 $88:雞肉嫩滑多汁,培根香脆美味,楓糖帶出咗啲甜味。整體味道好搭配,幾惹味。法芙娜朱古力Croffle $38(add-on):Croffle有啲酥脆,但朱古力味道有啲普通,欠缺濃郁嘅巧克力味。整體味道一般,希望可以更加香濃。💰💰💰人均消費 ~$200(Dinner)💰💰💰
💛佐敦白色chill chill cafe💛

Cafe 以白色作主調,木系枱凳,簡潔明亮。

紅菜頭蟹肉明太子意大利飯 $148:

墨汁魷魚圈三文魚籽意大利飯 $148:

辣蒜伏特加鮮蜆意大利粉 $148:
味道唔錯,鮮蜆新鮮彈牙,伏特加同辣蒜增加咗啲風味。

楓糖培根雞蓋 $88:

法芙娜朱古力Croffle $38(add-on):

💰💰💰人均消費 ~$200(Dinner)💰💰💰
2023-08-27 163 浏览
想同fd 穩地方hea 下吹下水,唔想趕到趕命,穩到呢間cafe ,唔系旺區,雖然入有話限用餐時間70分鐘,但最後都俾我地坐左成個下就。試左好多唔野,其turkey toast 最出色,牛油wasabi 醬好濃郁,炒蛋超滑 ,配埋厚多士,好正,好似系韓國食既toast D野食都好多選擇同新穎,飯左杯mango tango 芒果好蓋而購友就飲左杯guava oolong soda 都好好飲🤭🤭 但waffle 就麻麻地,唔夠厚同脆
想同fd 穩地方hea 下吹下水,唔想趕到趕命,

但waffle 就麻麻地,唔夠厚同脆
2023-07-20 154 浏览
shh Cafe (尖沙咀)💰157Croffle焦糖脆脆餅 $62將牛角包壓成waffle,但味道同口感都比普通waffle好🤤有牛角包牛油既香味,食落脆脆地而且都唔會乾🤤配埋餅乾碎cream,再加分!超級推介!🥰髒髒朱古力(凍)$50 濃郁既朱古力,加上掛杯既朱古力醬,飲落好滑好香~面頭嘅cream有d朱古力碎同朱古力粉,就咁’but’黎食都好正🥴Oat Latter $40 (+$5 oat milk)冇諗過個拉花咁靚🥰咖啡味好香太唔會太濃~同oat milk好夾本來以為淨係一間打卡cafe,冇諗過野食同野飲都好正🫶🏻🥰推薦大家去試吓~✨評分✨食物:8/10環境:8/10衛生:8/10服務:7/10回頭率:8/10@2lazypigs
shh Cafe (尖沙咀)
💰157

Croffle焦糖脆脆餅 $62

髒髒朱古力(凍)$50

Oat Latter $40 (+$5 oat milk)

✨評分✨
食物:8/10
環境:8/10
衛生:8/10
服務:7/10
回頭率:8/10

@2lazypigs
2023-07-15 168 浏览
係一間spa鋪頭開嘅cafe木系設計,環境寬敞舒適啱曬一邊嘆tea一邊傾計~·~·~·~·~·~·~·~·~·~·~💁🏽‍♀️抹茶紅豆Croffle $58本身都勁鐘意食牛角包今次見到係牛角包整嘅即刻心心眼😍熱辣辣超香牛油味🧈雖然壓到變waffle但都冇影響佢嘅香脆香濃抹茶甘香中和咗紅豆嘅甜同cream嘅膩😋大推💁🏽‍♀️燒牛肉薯餅盒子吐司 $98焗到麵包外面香脆入面軟熟燒牛肉肉汁多又夠嫩夾埋個薯餅一齊食🙈諗起細個食M記都係要夾薯餅落個包到💁🏽‍♀️海鹽芝士奶蓋手作咖啡 $50飲落少少咸咸地配咖啡原來又幾夾㗎喎係一杯幾等別嘅coffee飲落口感都幾飲以前好興嘅400次咖啡💁🏽‍♀️Cream Brulee Latte $50有焦糖嘅香味😋唔會過甜好creamy🙌🏽
係一間spa鋪頭開嘅cafe
木系設計,環境寬敞舒適
啱曬一邊嘆tea一邊傾計
~·~·~·~·~·~·~·~·~·~·~
💁🏽‍♀️抹茶紅豆Croffle $58

Cream Brulee Latte
抹茶紅豆Croffle
Cream Brulee Latte
2023-07-13 111 浏览
今日黎試試呢間cafe,主要係想去佢餐廳出面個位置打卡,試左一個漢堡包同埋egg drop,味道不錯但唔算特別平。環境有少少逼,唔算坐都好舒適,餐廳外面影相位好靚,樓上仲有得按摩
2023-07-07 107 浏览
今次嚟到shh Cafe同朋友一齊食lunch叫咗個楓糖培根蛋盒子吐司配薯條 同埋 卡邦尼意粉. 兩碟嘢都非常好味, 個toast塊麵包仲有用牛油煎過.最緊要係餐廳出面個打卡位好好影!!
今次嚟到shh Cafe同朋友一齊食lunch
最緊要係餐廳出面個打卡位好好影!!
差不多一年前(2022年8月份)時間過去⋯那個時候見公司附近開咗一間有「名人」加持而且裝修又幾靚嘅Cafe~於是即管買咗一杯我平時最鍾意飲嘅Dirty,試試試呢一間名店嘅「質素」~當其時真心失望😞這家dirty係我試過N咁多間Cafe當中比較下明顯失色~作為客人嘅我當時照直「有碗話碗有碟話碟」~而當時嘅負責店員亦都好似好有心咁主動pm我,虛心地問我意見或者有咩要改善嘅地方~-事隔一段時間,昨日(2023年7月6日)我再次光顧!發現dirty質素確實有改善到,算是做到了一層奶一層espresso~好可惜還是見到有「咖啡渣」沉澱於杯底,還是有一點點失望🤏🏻同第一次一樣還是品嚐不到咖啡豆嘅味道,「Dirty」明明本是一杯咖啡,但我這杯真的是咖啡嗎?既然二訪,我也想讚讚這家店舖其實有進步,不過還是有進步的空間~但😨奇怪的事情就發生了,是這家店舖的社交平台執了嗎?換了ac 嗎?為何我找不到tag不到⋯原來⋯是該店舖把我block了~-原來之前誠懇虛心接受意見嘅態度,係虛假偽善地扮出來的😕😕😕一路以來同各店家反映,普遍都會接納不同意見,態度正面👍🏻最後當然每人口味各有不同,這是非常個人主觀嘅一件事
差不多一年前(2022年8月份)時間過去⋯
作為客人嘅我當時照直「有碗話碗有碟話碟」~
Dirty

事隔一段時間,昨日(2023年7月6日)我再次光顧!
Dirty
好可惜還是見到有「咖啡渣」沉澱於杯底,還是有一點點失望🤏🏻

原來⋯是該店舖把我block了~

原來之前誠懇虛心接受意見嘅態度,係虛假偽善地扮出來的😕😕😕
一路以來同各店家反映,普遍都會接納不同意見,態度正面👍🏻
最後當然每人口味各有不同,這是非常個人主觀嘅一件事。
但只接納好評,不接納負評,只會「不進則退」!
dirty
2023-07-06
等候时间
5 分钟 (堂食)
2023-06-21 98 浏览
今日同朋友行到攰攰地,就搵咗間Cafe坐下,飲杯嘢食小小野傾吓偈,我哋叫咗烤牛肉薯餅吐司,吐司充滿着牛油香味,牛肉質地非常厚身,配上薯餅,炒蛋,生菜一齊食,非常好味
2023-06-05 163 浏览
喺尖沙咀見到呢間Cafe,我覺得好吸引,地下係Cafe,樓上係按摩店,裝修行小清新路線,望落去已經好舒服。我哋點咗二人餐,頭盤係神石榴帶子香草油醋沙律,帶子煎得啱啱好,食落去好嫩滑,沙律加上神石榴,令口感豐富不少。蒜香牛油白酒煮蜆份量好多,顯好大隻,全部都冇沙,配上蒜香牛油汁,甚是滋味。主菜方面選擇咗澳洲"36° South" MB2+穀飼西冷配紅酒黑醋汁,塊扒好大,而且配菜都好多,配菜有個脆脆,配合醬汁,成件事好夾。牛扒點五成,肉質結實,牛味濃郁。另外一個主菜係墨汁魷魚圈三文魚籽意大利飯,入面另有好多蘑菇,魷魚圈好新鮮,三文魚籽更有提鮮作用,出色!是日甜品係士多啤梨芝士蛋榚同埋Tiramisu窩夫,兩個甜品都唔會好膩好甜,配上餐茶伯爵茶,為呢餐晚飯畫上圓滿嘅句號。

2023-06-04 118 浏览
餐廳加按摩好少見,不過唔按摩只去餐廳用餐都可以。這間尖沙咀佐敦新開cafe,以木色木系做主調,簡約時尚,好有文青feel。◇ 𝗔𝘃𝗼𝗰𝗮𝗱𝗼, 𝗣𝗼𝗿𝘁𝗼𝗯𝗲𝗹𝗹𝗼, 𝗧𝗼𝗺𝗮𝘁𝗼 牛油果波特菇炒蛋盒子吐司小編覺得cafe最有特色嘅就係這款盒子吐司,只係呈現嘅方法唔同,同樣嘅食物就俾人不同感覺,盒子吐司拿上手就覺得好吸引好想食,cafe有其他肉食吐司,小編揀咗這款全素,牛油果、蕃茄新鮮清甜,波特菇更係主角,好入味菇味香,炒蛋滑嫰,吐司亦香脆,週末下午輕食最佳選擇◇ 𝗧𝗶𝗴𝗲𝗿 𝗣𝗿𝗮𝘄𝗻 𝗦𝗽𝗮𝗴𝗵𝗲𝘁𝘁𝗶 𝗶𝗻 𝗧𝗼𝗺𝗮𝘁𝗼 𝗦𝗮𝘂𝗰𝗲 鮮茄大蝦扁意大利粉茄醬酸酸甜甜好味好開胃,大蝦彈牙,意大利粉掛滿醬汁,簡單嘅一碟意大利粉,係美好一天嘅開始◇ 𝗖𝗶𝘁𝗿𝘂𝘀 𝗣𝗹𝘂𝗺 𝗦𝗼𝗱𝗮 金桔話梅梳打梳打係夏天必揀,冰涼可口味道酸酸,如果甜度重少少,小編可能會更喜歡
餐廳加按摩好少見,不過唔按摩只去餐廳用餐都可以。

◇ 𝗖𝗶𝘁𝗿𝘂𝘀 𝗣𝗹𝘂𝗺 𝗦𝗼𝗱𝗮 金桔話梅梳打
用餐时段
窩夫之前路過柯士甸道,對奶白色的shh Cafe留下深刻印象,趁假日跟蝦子餅去試試。地下是咖啡店,樓上是按摩店,窩夫與蝦子餅 在門外打完卡才走進咖啡店。桌上有印有QR code的金屬牌,雖然是掃QR code落單,餐廳還是準備了實體餐牌,窩夫十分欣賞這個做法。窩夫對egg drop很有興趣,點了燒牛肉薯餅盒子吐司($98),賣相吸引。兩塊吐司烘得香脆,充滿牛油香味,中間夾著燒牛肉、薯餅、炒蛋、番茄和生菜,非常豐富,唯一缺點是吃起來有點「輪盡」。燒牛肉很厚身,口感味道都不錯,番茄和生菜十分新鮮,炒蛋份量多,而且炒得非常嫩滑。蝦子餅點了辣蒜伏特加鮮蜆意大利粉($148),比預期中辣,除了辣味,還有伏特加的酒味和鮮蜆的鹹味,味道很有層次。飲品方面,專一的窩夫又點了Flat White ($40),水準不俗。蝦子餅點了Creme Brulee Latte ($50),焦糖的香甜配咖啡不錯。最後是甜品時間,蝦子餅點了法芙娜朱古力牛角酥窩夫($56),牛角酥窩夫酥脆帶微暖,值得一試。窩夫則點了shh手作肉桂蘋果醬牛角酥窩夫配雪糕($78),肉桂配蘋果一向無敵,蘋果煮得軟硬適中,略嫌偏甜。

辣蒜伏特加鮮蜆意大利粉

Creme Brulee Latte
法芙娜朱古力牛角酥窩夫
shh手作肉桂蘋果醬牛角酥窩夫配雪糕
2023-06-01 79 浏览
Food is nice and delicious. However the seats are uncomfortable and a bit crowded while lunch time.The coffee is not really perfect as expect.
2023-05-18
2023-05-25 104 浏览
位於尖沙咀柯士甸道,集Cafe與按摩店於一身,Cafe在地下樓層,而樓上的就是按摩店了!cafe 以和式木系風設計,諧和舒適,空間感十足,設有數個打卡位,食物擺盤精緻優美,味道絕對IG-able,驚喜的是食物質素超高質,必定二訪。杏仁片大蝦芒果沙律 $88清新解暑,好吃又Igable! 擺盤非常精緻,滿鋪花瓣,充滿少女風。芒果汁和芒果肉肉配上肥美彈牙大蝦和新鮮沙律菜,夏日必點!蒲燒帆立貝扁意大利粉 $138 蒲燒帆立貝巨型肉厚,燒得香口惹味,意大利粉以蒲燒汁炒熟,配料更有蘑菇和木魚絲,喜歡香口食物既朋友不容錯過了Shh手作肉桂蘋果醬配雪糕Croffle自家調制的手作肉桂蘋果醬,肉桂香濃幽香,加上粒粒蘋果粒,與雪糕和Croffle 一齊吃,口感層次豐富抹茶紅豆蔴糬蛋糕以絕配既抹茶與紅豆組合,加上口感軟糯既蔴糬,入口感覺層次分明,味道循序漸進,蔴糬控一定要試啊!Matcha Latte拉花可愛,抹茶味甘香,入口綿滑,甜度能調控為小甜,不錯!Shh Cafe#elleetvirepro_hk #iledefrancecheese_hk #anglisshk#尖沙咀 #尖沙咀美食 #香港咖啡店

杏仁片大蝦芒果沙律 $88

蒲燒帆立貝扁意大利粉 $138

Shh手作肉桂蘋果醬配雪糕Croffle

抹茶紅豆蔴糬蛋糕

Matcha Latte
拉花可愛,抹茶味甘香,入口綿滑,甜度能調控為小甜,不錯!

Shh Cafe
#尖沙咀 #尖沙咀美食 #香港咖啡店 #跟我來探店 #香港cafe
#香港西餐 #香港旅遊攻略 #香港 #我的咖啡日記 #本地人去那玩 #香港探店 #香港美食 #香港生活 #香港打卡 #香港的吃喝玩樂 #香港按摩 #香港按摩探店
2023-05-24 82 浏览
之前新開就同朋友一齊黎食,但因為帶埋小朋友去就無去上層享受按摩服務門面簡潔又舒服,影相都唔錯呢個門上去就係按摩店~我地有小朋友就無上去試,只係係下層食野食物賣相好靚,味道都唔錯~店員都好好~會同小朋友玩&傾計
門面簡潔又舒服,影相都唔錯

食物賣相好靚,味道都唔錯~
店員都好好~會同小朋友玩&傾計
2022-06-27