2007-12-31 10 浏览
well I have tried Triple-O's, Mos Burger, Freshness Burger, burger king in the past few months, Mos/Freshness/Burger King are all over-rated, esp. Freshness, its as bad as Mos, Burger King just junk food.Triple-O's burgers r freshly made but its just average, the blueburry milkshake is yummy though.went to Shake em Buns tonite, its very difficult to find the location, most of the staffs r from philippines, hv to speak english ordered "missionary" burger (48 bucks), the beef patty is very tasty!

ordered "missionary" burger (48 bucks), the beef patty is very tasty! the best amongst all the burger shops, the buns, tomatos n lettuce r fresh!
I wanna order 1 more after I finished!

worth visiting there n try its burgers, although its a bit expensive.

there's no meals, hv to pay extras to order drinks n chips, i will try its milkshake next time

p.s. the toilet is dirty n tiny
2007-12-25 13 浏览
平安夜同個friend出黎hea搵野食果陣求求其其響HK walker摷到呢間野我叫左個豆腐漢堡點知嚴重低估左佢既份量食左3/4個都飽左,由超肚餓變成超飽塊豆腐扒吾知乜事好咸....落錯料?friend叫左雞包,有2塊雞似乎ok仲叫左個cheesy fries..好食,不過冇肚食
平安夜同個friend出黎hea
搵野食果陣求求其其響HK walker摷到呢間野
我叫左個豆腐漢堡
點知嚴重低估左佢既份量
食左3/4個都飽左,由超肚餓變成超飽
塊豆腐扒吾知乜事好咸....落錯料?
friend叫左雞包,有2塊雞
似乎ok
仲叫左個cheesy fries..好食,不過冇肚食
2007-12-18 2 浏览
同男朋友睇完戲,未試過呢間burger,一於就黎呢度試下,要左missionary,flying nemo,trojan dog同chilli cheese fries。missionary:塊牛肉好juicy,好重牛肉味,用料靚,但triple o仲好,生菜好多同蕃茄大塊,好新鮮,加埋沙律醬,好正,最狼狽既係一路食d汁一路滴。flying nemo:魚漢堡,魚大大塊,炸粉唔會太厚,好脆口,生菜夠多,加埋他他汁,都好好食,男朋友話呢個好味d。trojan dog:好普通,外層係麫粉,金黃色脆脆地,包坐條腸仔,話有得選醬汁,但我食唔出有汁,可以唔試。chilli cheese fries:好多芝士係面,亦混入左紅腰豆同肉碎,不過唔係太脆,好在個汁做得幾好。

2007-12-11
見到不少人話呢間好食,晏晝特登試下一個人,叫左red on the neck & milkshake個包真係唔錯,牛肉又多汁,個人覺得比triple'O、MOS好食個包好高身,食起上來都幾狼狽,而且好飽肚,飲埋杯MIKESHAKE已經唔駛食晚飯同其他食評一樣,都係覺得幾貴,一個包加一杯食品已經一舊水啦
見到不少人話呢間好食,晏晝特登試下
同其他食評一樣,都係覺得幾貴,一個包加一杯食品已經一舊水啦
2007-12-03 6 浏览
小女子平日週圍食! 亦都成日參考食評, 但係好小會上網寫囉! 我週不時都去shakes em bum 買外賣,因為近之外呢都幾好食但係睇完食評先知佢\幾出名。最喜歡order Hawaii Surfer Girl, 但係d soft drink 就真係幾貴。不過連屋企兩老都鐘意食, 就真係唔錯。上星期六幫襯佢\,居然漏低左買黎送比人個隻錶。仲要星期一至醒起, 拿拿臨走去問, 一定凶多吉小啦! 點知完封不動咁比翻我。真係要讚下佢地d管理同員工!!除左好食, d 管理都拈!
啦! 點知完封不動咁比翻我。真係要讚下佢地d管理同
員工!!
除左好食, d 管理都拈!
2007-12-03 5 浏览
本來想去Burger Joint,但一時間想起亞蘇介紹過,最後決定同女朋友試試環境不錯。我點了Gang Bang,女朋友點了Hawaii Guitar。Patty全熟,窄身而厚。吃下去有肥膩的味道。麵包一般,只有生菜我蕃茄是上乘的。雖然其他的材料也不錯,但最後整體的感覺是一般。正如我女朋友的評語:「沒有回味的感覺。」

2007-11-18 6 浏览
5 of us tried:Fried Chicken Wings: Very good. Crispy and very tasty.Creamy choc love: Very rich peanut butter, less choc but Still i love the taste.Hot Chick burger: The chicken is dry and i'm disappointed on the source, not as rich and juicy as I thought.Chilli cheese fries: v greasy and a it's big let-down.Hawaiian burger : quite nice.In general, Triple O's burger tastes better
5 of us tried:

Hawaiian burger : quite nice.

2007-11-11
Triple O's、Burger King、紅磡時新、東洋摩斯、樂富美麗華、Hard Rock Cafe、Outback等的漢堡包都試過了。忠於情意結的我,撐著Burger King。但事實上,Triple O's、Outback和紅磡時新的漢堡包都是不賴的。接下來,Checklist上還有Freshness Burger和Shake'em Buns沒試過。今晚,在女友的提議下,到這甚有格調的店嘗一嘗這個被捧上天的漢堡包。真的有點感謝女友,因為,她不太喜歡吃牛肉的。我們點了Missionary、Crushin' for the Pushin'、Tender Strawberry、Chili Cheese Fries和價值28個大洋的熱狗(忘記名字)。包和漢堡扒,都好!特別是肉汁淋漓的漢堡扒。是小弟目前吃過最好的!飲料太貴了,Tender Strawberry是不賴的,但真的太貴了。啤酒和汽水的價錢,也令人卻步。那個薯條也很不錯,配著紅腰豆和煙肉,很Q的感覺。就是那個不知名的熱狗炸得有點過火和油膩了一點。但,凡事總不會十全十美的,添了這缺憾美,人生才是完滿的。十二月,要去嘗嘗Fresh

忠於情意結的我,撐著Burger King。

真的有點感謝女友,因為,她不太喜歡吃牛肉的。

那個薯條也很不錯,配著紅腰豆和煙肉,很Q的感覺。

就是那個不知名的熱狗炸得有點過火和油膩了一點。

但,凡事總不會十全十美的,添了這缺憾美,人生才是完滿的。

十二月,要去嘗嘗Freshness Burger了。
2007-11-06 3 浏览
女朋友睇完阿蘇之後話好想黎終於tonight同佢去左CWB個間我地叫左3 樣野食(1) Gang Bang, wah~~~好大個架好足料, 2個人食都夠, but 就食得尷尬d lor, 因為真係好大(2) Trojan Dog, 係腸仔黎既, but 出面就包左d麵粉黎炸, 女友話拍定要食呢個, 真係幾好味(3) Chilli Cheese Fries, 係薯條, 上面用d cheese 同spicy 肉焗, 呢個幾特別, 都唔錯overall 都好好味下次會再去
女朋友睇完阿蘇之後話好想黎
終於tonight同佢去左CWB個間
我地叫左3 樣野食
(1) Gang Bang, wah~~~好大個架
overall 都好好味
下次會再去
2007-11-05 9 浏览
Burger Night,今次是Shake 'em Buns,灣仔星街、銅鑼灣開平道各有一間。早前蘇絲黃在節目中大讚後聲名大躁。今晚一行七人,點了三個Gang Bang、三份Fries、另外各一份XXX Nemo(即是魚)、Hawaii XXX(比較一般burger 多了pineapple)、Guitar Shop Special、Onion Rings、Fried Wings。Onion Rings、Fries 都一般,比不突出。Hawaii XXX,為了加入夏威夷風味,硬加數塊pineapple 上去,根本不配合。XXX Nemo 連麥當勞的魚柳包都不如。Guitar Shop Special,不算特別,Classic Style,只是多了青椒、磨菇。招牌Burger,Gang Bang 就恐怖了。雙層厚厚的牛肉、再加煎蛋、煙肉。一看size 都足以嚇死人。男士也未必可以食下一整個,價錢也是全場最貴的,HKD 98。一比較之下它的size 還跟朋友的頭差不多。

Gang Bang,港幣 98 元(未包 Fries)
2007-11-03
一直都係去星街果間, 細細地但油味重, 所以想食就過黎呢間到睇睇果然光d, 大d, 多位d 而且冇左陣味, 睇黎呢間環境上係比較可取(而且就腳好多)食物質素嘛, 我覺得冇乜分別, 同星街果間一樣咁好chilli cheese fries超級好食, 唯一係好似細份左chocolate+peanut butter shake 又係勁正, 又香又濃, 不過真係好肥好飽肚反而我次次都唔記得burger的名, 太長太複雜了但每次都覺得佢地的meat好juicy! 咁就夠啦希望佢地唔好越開越多, d quality keep唔到咁就得喇

食物質素嘛, 我覺得冇乜分別, 同星街果間一樣咁好

反而我次次都唔記得burger的名, 太長太複雜了
但每次都覺得佢地的meat好juicy! 咁就夠啦

2007-11-02 4 浏览
一直睇blog睇openrice都有介紹此店..之前係灣仔星街覺得麻煩就無去到..知道佢開左分店係開平街就終於可以試吓係咪真係咁好食....上完堂都成7:30pm即刻相約老闆向此店出發...好彩去到都唔係好多人..睇左一陣menu就自己出去counter點餐, 最後2個人share一個hawaiian burger(即係多左pineapple & bacon); Tropical Romance; chili cheese fries & tobasco chicken wing...全部野都好正, 個burger真係塊肉真係好juicy, 雞翼都炸得好金黃唔算油不過就係無咩tobasco味; cheese fries面加左好多芝士, 肉碎同埋我至愛紅腰豆; 杯野飲同樣出色...有d人又話佢無triple o咁正..對我來講我就比較喜歡此店..絕對有下次.

聽講幾好食,琴晚(22/10)同honey去試吓啦.入面係自助形式,除咗有幾張卡位外,全部係高腳櫈.1睇menu,無set,全部散叫.漢堡包$48up,水$15,cola$18...(好貴呀~)我要咗個最平既包($48),honey要咗個乜都有d既包($60),另外要杯mix berry drink($35),完全唔記得d名...味道唔係話唔好,我食果個塊肉(mix埋d onion)唔係好大,嫌肉味唔夠濃,個包好軟熟,生菜得1片...飲品ok啦...嚟得食burger,好自然會同triple'o比較,好明顯後者無論價錢,味道都好過佢.佢唯一勝在款式多law.
聽講幾好食,琴晚(22/10)同honey去試吓啦.
入面係自助形式,除咗有幾張卡位外,全部係高腳櫈.

2007-10-18 1 浏览
都說自己是triple o 的死硬派,最近一星期去一次,這次來Shake'em Buns可改變我的忠誠嗎??答案是'不可以'!!這次試了sissy boy($65), blue temptation($35) 和onion rings($39),sissy boy 是素漢堡, 有一塊素扒, 生菜, 醬汁和沙律椰菜絲,除了沒有pickel, sissy boy 和triple o 的veggie burger 是大同小異的, 它的包也鬆軟的, 可惜醬汁比較單調,我吃下似是沙律醬而已, 生菜欠新鮮,而且椰菜絲遇熱便出水,稀稀的汁流到手上, 令人狼狽不已...可幸的是onion rings 表皮好脆, 帶微辣, 正~而blue temptation 是blueberry milkshake,滑而帶有絲絲藍莓, 幾得意~雖然飲品及小吃都很好,但這裡的burger 始終比triple o 遜色,而且沒combo 提供, 價錢當然較貴;裝潢雖好, 服務卻不好(那些菲藉員工都是口黑面黑的), 既要自取, 而且叫錯了單number, 沒有像triple o 般送到面前,相比之下, 整體顯得令人失望..
都說自己是triple o 的死硬派,
最近一星期去一次,
這次來Shake'em Buns可改變我的忠誠嗎??
答案是'不可以'!!
sissy boy 是素漢堡,
有一塊素扒, 生菜, 醬汁和沙律椰菜絲,
它的包也鬆軟的, 可惜醬汁比較單調,
我吃下似是沙律醬而已, 生菜欠新鮮,
而且椰菜絲遇熱便出水,
稀稀的汁流到手上, 令人狼狽不已...
可幸的是onion rings 表皮好脆, 帶微辣, 正~
滑而帶有絲絲藍莓, 幾得意~
雖然飲品及小吃都很好,
但這裡的burger 始終比triple o 遜色,
而且沒combo 提供, 價錢當然較貴;
裝潢雖好,
服務卻不好(那些菲藉員工都是口黑面黑的),
既要自取, 而且叫錯了單number,
沒有像triple o 般送到面前,
相比之下, 整體顯得令人失望.....

2007-09-20 4 浏览
此店在灣仔時已經很想去幫襯下,無奈不就腳,又不想專程去,難得在銅鑼灣開了分店,點都要一試。跟男友叫了一個Doggie Style 和好似唔知乜嘢country o既漢堡,另配薯條和一罐飲品。由於坐吧枱,看著員工們即叫即整,其實有點混亂,有幾個包出咗嚟都冇人囉,但員工送到那張又拎回來話整錯,唔知邊個啱邊個錯,總之那幾個包冇人收留,攞番入kitchen。之後到了我們的order,熱狗真係失望,雖然腸o既肉味香濃,而且脂肪比適中,但就好「齋」,原因當然是怪自己冇加topping,但估唔到真係得腸同包!至於漢堡,size 是大,包乜脆中帶軟,而且配料不輕手,塊扒就煎得過火了,整體來說並不是十分出色,以這樣價錢如果做得差過其他同類型漢堡店,怎樣也說不過吧!最後一說薯條,好乾身,唔買嘢飲齋啃一定不能;二人埋單$120 多啲,都幾貴。