2007-06-27 10 浏览
此店就在Zoe對面,開張不久,一早計劃好星期六訓醒過來吃個飽!入到去爆晒場,要等位.店內有卡位高臺及Bar臺,其實我企o係度食都無問題(唔夠凳),order先!因為即叫即做,要等約5-10分鐘先有得食,其間卡位有位,好野~ 要了一個Cushin'for the Pushin',very classic.一個South of the Border(即cocoberry所講的一款加左sour cream/salsa/guacamole 既burger.)正到爆!Wow so good!另加一個chili cheese fries,好味到唔停得口,雖然係有少少辣,不過真係好少,好香!不過膽固醇及脂肪咁高,S話呢度一個月先可以來一次...>_<
2007-06-04
昨天(星期日)和朋友仔第一次來試. 可能是新開的關係,尚算容易搵位.分別叫左cheese burger同另一款加左sour cream/salsa/guacamole 既burger. 另外叫左一客薯條.朋友仔既cheese burger睇落好似好D, 不過塊cheese唔夠溶, 我果個就一般啦, 可能D醬料太多, 蓋左D牛肉味, 同埋塊漢堡比較散, 冇乜0趙頭. 兩個包睇落好大,但係都只係因為鬆起既緣故,食落其實唔係好heavy.薯條熱辣辣,冇加任何sauce或調味都好好味.貴左少少,不過可以同朋友仔一齊食,實在好開心.下次去triple o 就由我請番啦~
薯條熱辣辣,冇加任何sauce或調味都好好味.
2007-05-09 2 浏览
上星期又到了花生吧喝Hoegarrden, 離開時見到開了一家漢堡店, 前陣子經過都不甚覺眼, 應該是新張店的吧.印象中朋友提及過星街有家漢堡店不錯, 原來這家就是分店. 既然銅鑼灣也開了一家, 比灣仔來得方便, 於是便到這裡試一試它的漢堡包吧.叫了一個有蘑菇的漢堡包, 沒有記性, 它的名字倒是忘了. 漢堡的肉汁很多, 絕對不會像普通快餐店般乾巴巴的, 與Triple O比較覺得有過之而無不及, $60一個漢堡包, 值不值見仁見智. 對於女士來說, 份量都挺大的, 半個也夠飽了, 男士大概要吃一個半, 一男一女來吃剛剛好.還點了一個薯條, 好像乾了一點, 灑點鹽味道就剛剛好. 新鮮薯仔造出來的薯條, 不是其他快餐店及超市中那些雪藏薯條能夠比擬.新店關係吧, 晚上還是門堪羅雀, 店內也只得小貓三數隻. 論味道也不錯的, 如要在Triple O與它二選其一, 應該會還這一家吧, 環境好像舒適一點, 不像Triple O的太光猛了.