六月尾中午時間,試一試網紅餐廳,當日點咗一個皇牌牛尾飯,中規中矩,亦點咗一個虎蝦寬意粉, 賣相唔錯,但食落去兩隻虎蝦完全唔新鮮, 大家都知係雪藏蝦,但係肉質梅爛,完全唔敢落口,怕食咗腸胃唔妥當, 最後點咗一杯檸檬茶, 成杯好似檸檬冰水咁,完全冇茶味。 希望餐廳多留意食材新鮮, 整體都係普普通通。 希望日後有改善。
2022-07-04 45 浏览
平時lunch hour嘅時候 見到呢一間餐廳都幾多人去食🤩一直都好想試!嗰日就趁着下午茶時間就去咗食tea😌❤️呢度嘅裝修都幾靚 而且仲有好多月球燈 女仔一定鍾意❤️最近台式嘅芋泥吐司真係大熱!估唔到呢度嘅西多士竟然係用咗芋泥做餡!而且仲加埋芝士 食落甜甜地鹹鹹地 真係好正!西多士炸到脆卜卜 金黃色 賣相都非常之吸引❣️另外佢仲有個蜜糖醬可以淋喺面 食落更加清甜惹味!再加多一杯咖啡 解下油膩感 真係一個完美嘅下午茶❤️

2022-07-04 42 浏览
朋友一齊食飯 最驚就係口味唔夾🫣一個想食西式野 一個想食泰式野 嚟呢間cafe就一流😎食物款式都多 而且價錢經濟又實惠😚嗰日去到見到都幾多日 應該好食嘅😋我嗌左個蟹肉鮮蝦椰香喇沙燉飯🍴真係好fusion 泰式口味嘅椰香喇沙汁 變成risotto🥰真係好惹味!甜甜嘅椰香味再加喇沙嘅微辣 好開胃❣️每一粒飯都包滿晒個汁 好creamy🤤面頭仲有幾隻蝦仁、蟹肉同三文魚籽 夠晒鮮甜🦐🦀️成個飯超足料 一百蚊仲包埋前菜同飲品抵食!
2022-07-04 30 浏览
嗰日咁岩經過見到呢一間黃埔Cafe,門面係以綠色同白色為主,旁邊仲擺住一棵植物。見到入面嘅裝修都好靚,好有大自然嘅氣息,就決定自己入去食個下午茶🫖嗌咗個芋泥爆芝西多士:總共有四舊金黃色嘅吐司磚🍞賣相真係好吸引!望落已經知佢炸得好香脆!面頭仲有啲芝士同蜜糖,見到都想食!平時嘅西多士內餡係搽花生醬,呢到就係夾住綿密清甜嘅芋泥!芝士加芋泥再加蜜糖,鹹鹹甜甜嘅配搭,真係超級好食😋再配多杯鮮奶咖啡 真係好滿足!

2022-07-04 23 浏览
今日就同媽咪去左second bite食中午飯🥣一日嗌左一個餐 可以試晒餐湯同沙律🥗個甘旬湯好清甜 仲有好多甘荀蓉🥕.泰式脆鹹豬手煎雙蛋飯 $88超足料 好大份 煎到香脆嘅鹹豬手好惹味🤤面頭仲有兩隻煎蛋 切開仲會流心好正🍳.香煎魚柳燉飯 $98呢個都好吸引 勁大塊嘅煎魚柳😍外面煎到脆卜卜 魚肉好嫩滑🐟個飯都好creamy 飯粒煙韌有咬好👍🏻.西柚茉莉茶 $28微微嘅花香 再加埋西柚 夠晒清爽!.百香果四季春茶 $28四季春茶底好濃 加埋百香果酸酸甜甜 唔錯😻

泰式脆鹹豬手煎雙蛋飯 $88
香煎魚柳燉飯 $98
西柚茉莉茶 $28
微微嘅花香 再加埋西柚 夠晒清爽!
百香果四季春茶 $28
四季春茶底好濃 加埋百香果酸酸甜甜 唔錯😻
因為朋友喺黃埔搞活動,所以就喺活動開始之前去填飽個肚🤭朋友最近開始實行生酮飲食, 所以都喺度揀緊唔同嘅餐廳!剛好俾我哋遇到second bite!🎉一睇個Menu佢有好幾款都係專for 生酮飲食嘅食客!完全perfect match!食物方面, 雖然我唔係做緊生酮但都揀咗雞肉牛油果沙律😍😍食物完全係有質素!牛油果新鮮雞肉又煎等香脆!仲附送前菜/餐湯+餐飲!都只係$88,覺得性價比幾高!想讚揚一下佢地!係健康嘅蔬菜湯🤭🤤試咗朋友叫嗰兩個餐, 反而比我嗰個更加好食!油封鴨脾啲肉質好嫩, 而且配埋個藍莓乳酪芝士🤤味道更加豐富!但我覺得勁驚喜嘅就係個意粉!個芝士汁濃稠,辣椒嘅香味好出,但又唔會太辣, 啱晒我呢d 唔食得好辣但又好想要辣嘅惹味嘅人😂但就等咁勁耐先出😌環境方便都好寬躺而且有格調!日晝時間,餐廳嘅燈光光亮, 但到咗6點(唔肯定)就會調暗, 增添左浪漫嘅感覺😂😂別具情調!所以呢個價錢食到咁健康美味嘅食物,同有咁有格調嘅環境, 真係好值得推介比大家❤️
因為朋友喺黃埔搞活動,所以就喺活動開始之前去填飽個肚🤭

係健康嘅蔬菜湯🤭🤤
香煎雞扒牛油果酸芝士溫泉蛋野菜沙律  (生酮)

試咗朋友叫嗰兩個餐, 反而比我嗰個更加好食!
藍莓法式油封鴨脾藍莓芝士沙律(生酮)

椒麻雞肉扁意粉

2022-05-28
香煎雞扒牛油果酸芝士溫泉蛋野菜沙律  (生酮)
藍莓法式油封鴨脾藍莓芝士沙律(生酮)
椒麻雞肉扁意粉
2022-06-13 338 浏览
呢一間喺紅磡嘅小清新Cafe見最近都幾多人嚟食野☕️環境都幾靚 幾舒服😌嗰日放飯就嚟咗呢一度食嘢 自己一個人嚟食飯都唔頹 🍽嗌咗個泰式脆鹹豬手煎雙蛋飯配是日餐湯🍲賣相幾吸引🤩豬手都有幾多舊 肥瘦均勻 食落肉質唔會好鞋口 外皮燒到脆卜卜 鹹香十足😚再加埋個泰式酸辣醬 超級正!另外仲有兩隻流心煎蛋🍳同清爽嘅沙律菜🥗都幾豐富🥰是日餐湯都相當足料 味道好清甜 仲有甘荀肉喺入面 🥕食完一份lunch set真係夠晒飽肚😋

2022-06-13 213 浏览
嗰日喺黃埔行完街,見到呢間西餐廳門面都幾靚,坐得又舒服♥️就入咗嚟呢間食lunch!!呢到嘅lunch set都幾抵食,包一個餐湯,或者沙律♥️同一杯嘢飲♥️揀左沙律菜,食落都幾新鮮 好清甜!!泰式脆鹹豬手煎雙蛋飯個鹹豬手份量都唔少 燒得幾香脆 食落唔會太鹹 ♥️口感都幾嫩滑 唔會好乾身♥️旁邊仲配埋個泰式醬汁 酸酸地辣辣地,加埋一齊食真係幾惹味♥️另外面頭仲有兩隻流心煎蛋同沙律菜,成個飯真係好豐富 超抵食♥️♥️

2022-06-10 231 浏览
呢一間喺紅磡新開嘅西餐廳,環境都唔錯。裝修都幾靚,係木系嘅風格。全店都係綠色同白色為主,櫈係梳化木櫈,枱面係綠色嘅雲石枱,感覺都幾高級!嗰日就去食咗個香煎魚柳燉飯。上枱有驚喜!大大塊煎魚柳鋪喺面!面頭仲有啲三文魚籽!下面底個燉飯有啲似risotto,加咗好多蘑菇同忌廉汁。食落口感好creamy,飯粒煙韌爽口。另外再嗌左一杯西柚茉莉茶,西柚酸酸地,加埋淡淡花香嘅茶底,都幾清新!整體嚟講都幾高質,呢個價錢咁嘅質揀,值得一試!

嗰日就去食咗個香煎魚柳燉飯。
2022-06-10 164 浏览
佢哋之前喺長沙灣分店嘅風格係行啲chill啲嘅西式路線,而家喺黃埔新嘅分店就主打小清新嘅Cafe!!入到去環境都幾舒服😌嗰日就自己一個去左食lunch~嗌咗一個泰式鹹豬手煎雙蛋飯!包咗一個沙律菜、一杯嘢飲😆個豬手外皮煎到好香脆,味道食落唔會太鹹,肉質都唔會好鞋。再點埋旁邊酸酸辣辣嘅泰式醬汁,更加惹味!面頭仲有兩隻太陽蛋,切開會流心 好正!!另外抹茶鮮奶都好好飲,茶味都幾濃,帶少少回甘,口感都好順滑🍵

2022-06-10 57 浏览
環境坐得舒服~又幾新 我地叫左lunch set首先包沙律/湯🥣我地兩樣都有試,我當日餐湯係紅菜頭點知個湯幾好飲,沙律清清地主菜唔記得全名不過係蟹肉海鮮喇沙risotto同冬陰公菇菇意粉🍝兩碟都好食!好多汁好濃味岩曬我😝冬陰公有少少辣Overall 我覺得幾高質既cafe!價錢大約80-120/餐連飲品,中規中矩 飲品無特別另外就係follow and share 佢地social media 會有小食送啊!我地係魚肉餅都唔錯呀!
環境坐得舒服~又幾新

我地叫左lunch set
首先包沙律/湯🥣
我地兩樣都有試,我當日餐湯係紅菜頭
點知個湯幾好飲,沙律清清地

主菜
唔記得全名
不過係蟹肉海鮮喇沙risotto同冬陰公菇菇意粉🍝
兩碟都好食!好多汁好濃味岩曬我😝
冬陰公有少少辣
Overall 我覺得幾高質既cafe!
價錢大約80-120/餐
連飲品,中規中矩 飲品無特別

會有小食送啊!
我地係魚肉餅
都唔錯呀!

2022-06-09 74 浏览
最近喺黃埔行行吓街嘅時候 俾我發現到呢一間新開左冇幾耐嘅Cafe🤩呢度食物嘅款式都幾特別 仲幾fusion添😎一望到呢一度嘅Menu就比呢一個大蝦野菌扁意粉吸引住,扁意粉口感煙韌彈牙 加埋啲juicy嘅野菌一齊炒 食落好香口❣️野菌份量都多 調味唔會好濃 淡淡地😆面頭仲有兩隻大虎蝦 都幾入味 而且仲好鮮甜 肉質爽口🥰沙律菜都幾新鮮🥗嘢飲就加$15要咗鮮奶咖啡☕️味道都唔錯 $90有咁多嘢食 都幾抵食 好豐富😋

一望到呢一度嘅Menu就比呢一個大蝦野菌扁意粉吸引住,
2022-06-09 33 浏览
呢一間喺黃埔開咗冇幾耐嘅Cafe真係幾靚 唔止門面吸引 入到去之後裝修都好靚❣️好闊落 係以綠色同白色為主 好清新嘅感覺💚🤍嗰日就自己一個嚟chill下 食lunch😆嗌咗個香煎魚柳燉飯🐟魚柳真係超級厚肉 又大塊 魚皮煎到脆卜卜 魚肉冇腥味 肉質都好嫩滑🥰下面個risotto都好creamy 飯粒煙韌有咬口 淡淡奶香😋lunch set仲包一個餐湯同一杯嘢飲 超級抵食呀 嗌左杯green tea latte 茶味都幾濃 味道唔錯🍵
2022-06-08 44 浏览
💚泰式脆鹹豬手煎雙蛋飯 $88💚真係超級抵食😋德國鹹豬手就食得多,但係泰式飯就真係未食過。豬手煎到層皮脆卜卜,食落唔肥,好有骨膠原嘅感覺。肉質都唔鞋,好入味。再點埋旁邊個酸辣醬,即刻昇華!面頭仲有兩隻煎蛋🍳切開蛋黃仲會流心😍旁邊仲有啲沙律菜🥗成個飯真係好豐富❣️而且午市套餐仲包一個前菜同埋嘢飲 性傾比好高呀!身處係一個咁靚咁green,又乾淨既環境食飯,真係好放鬆,身心靈同堆個胃都得到滿足💚💚
💚泰式脆鹹豬手煎雙蛋飯 $88💚

2022-06-08 64 浏览
喺紅磡同黃埔呢一頭都好多好嘢食😆但最近就同朋友搵到呢一間小清新嘅木系cafe🥰嗰日就嚟左食飯😎同朋友一人嗌左一個餐:蟹肉鮮蝦椰香喇沙燉飯🦀香煎魚柳燉飯🐟大蝦野菌扁意粉🦐Lunch set都幾抵食 一百蚊就有交易 仲包餐湯/沙律 仲有杯野飲添🤤三款都各有特色 最正係全部都好好食!!發現每款都有海鮮 全部都好鮮甜👍🏻燉飯口感一流 索晒汁夠晒creamy食落飯粒夠煙韌 意粉就炒得好香口又乾身😆最推介係椰香喇沙嗰款 喺出面好少叫呢個配搭 值得一試呀😋