2021-11-11 69 浏览
周未12點去到walkin有位,坐到2點半先走,輕輕鬆鬆傾計嘅地方。餐廳全粉紅為主,高枱位對街景,打卡都高質🧚‍♀️。雜菌芝士🍕等左1個鐘,手工野,餅底唔錯,好多🧀,口味一般,價錢就大約$160。另外叫左伯爵菜🎂,賣相好靚,有鮮🌺襯托,creamy, 入面蛋糕唔係海綿🍰,係一粒粒嘅野,難切又會散,味道都算甜,但茶味都重。可以一試。蛋糕可以訂或者即場買,仲有2-3款口味,都掋食。周未午餐都有意粉燴飯果D, 菜色相對普通,所以無叫。多料小小嘅意粉已經係$150左右。

花茶,smooth
伯爵菜蛋糕
雜菌芝士薄餅
花茶,smooth
伯爵菜蛋糕
2021-11-05 78 浏览
"小食拼盤“份量十足,有煙三文魚多士,炸水牛芝士條,爆谷雞,芝士雞翼及炸薯角。炸水牛芝士條很濃芝士味,咬落去外脆內軟,一拉拉出長長的芝士辣斯。炸薯角炸得香脆,配上千島醬及酸醬,更加好味。

炸薯角炸得香脆,配上千島醬及酸醬,更加好味。
去朋友行街行到攰,想飲下野。一入到去間cafe,好似無開冷氣咁,好悶焗。因為大家都好攰,所以照坐低左。諗住叫野食既時候,店員話有最低消費。🥲一開始店員不停推銷佢地秘密食譜,用自己部電話show 俾我地睇,話呢啲甜品限量供應,😂感覺好奇怪。我地一行數人都無乜興趣🥴。最後,我地叫左餐牌上兩個普普通通既甜品🍰價錢都唔平,$78一個。再收加一服務費。結語就係:可一不可再,整體有待改善。希望員工留反小小空間俾客人。
去朋友行街行到攰,想飲下野。
一入到去間cafe,好似無開冷氣咁,好悶焗。
因為大家都好攰,所以照坐低左。
諗住叫野食既時候,店員話有最低消費。

2021-10-31
2021-10-30 116 浏览
黑松露忌廉汁野菌意粉 $118本身我就對忌廉汁有d抗拒,因為「膩」同「滯」都可能會有佢份😅而食落之後,麻麻地,可能個人口味唔同,因人而異啦!蜜糖芥末燒豬仔脾配雜菜 $198有句話係甘講嘅:「汁」拯救一切提拉米蘇班戟 $108提到「提拉米蘇」,起意大利有「提神」,「補充能量」之意思,甘係因為裡面嘅咖啡,糖同可可,會有提神作用班戟超鬆軟❤中間夾住濃濃嘅意大利奶酪,面頭嘅蛋白同奶油完全覆蓋左個班戟,再加上厚厚嘅可可粉=簡直擊中所有少女嘅心💘意式咖啡 $50非本人飲,不予置評🐒玫瑰花茶 $52玫瑰茶口感還好,唔加蜂蜜🍯已經好夠味!但裝飾確實好有打卡feel🤭

黑松露忌廉汁野菌意粉 $118

蜜糖芥末燒豬仔脾配雜菜 $198
有句話係甘講嘅:「汁」拯救一切

提拉米蘇班戟 $108

意式咖啡 $50
非本人飲,不予置評🐒

玫瑰花茶 $52
2020-12-10
庆祝纪念
生日
  • Tiramisupancake
2021-10-25 61 浏览
好朋友說很久沒有見面,是時候相約聚會啦!那我要找一間很有特色的西餐廳。之前經過見到這間裝修得很精緻,用上少女超喜歡的粉紅色做佈置,啱晒同閨蜜約會啦!白雲咖啡打卡靚靚白雲咖啡,白雲是棉花糖整成的,很有創意而咖啡放在白雲下面,熱力令白雲慢慢溶解,喝下帶點甜味。溫泉蛋忌廉蘆筍蘑菇扁意粉滿滿忌廉醬汁掛在意粉上,很幼滑味道豐富意粉夠煙韌。香煎肉眼扒配燒汁、薯蓉及雜菜牛扒份量足,肉質鮮嫩多汁配上薯蓉不會單調。蜂蜜檸檬薑茶清甜蜂蜜配檸檬很清新加埋薑的味道很夾。士多啤梨忌廉芝士配雪糕窩夫最後甜品時間,窩夫香脆鬆軟加士多啤梨真是絕配。
好朋友說很久沒有見面,是時候相約聚會啦!

白雲咖啡

溫泉蛋忌廉蘆筍蘑菇扁意粉
滿滿忌廉醬汁掛在意粉上,很幼滑味道豐富意粉夠煙韌。

香煎肉眼扒配燒汁、薯蓉及雜菜
牛扒份量足,肉質鮮嫩多汁配上薯蓉不會單調。

蜂蜜檸檬薑茶
清甜蜂蜜配檸檬很清新加埋薑的味道很夾。

士多啤梨忌廉芝士配雪糕窩夫
最後甜品時間,窩夫香脆鬆軟加士多啤梨真是絕配。

2021-10-20 107 浏览
之前已經嚟過呢間好多次,不過今次係第一次寫食評,其實每次感覺都唔錯!今日叫咗兩杯Rose Latte,另外叫咗個毛花果雞扒沙律同埋牛油果大蝦意粉!沙律一嚟到就令我哋嘩咗一聲,點解?因為一碟沙律有成4大塊雞肉,而且分量亦唔少!菜亦都幾新鮮!另外咖啡亦好香,拉花都好靚,飲完心情都好啲呀😁😁另外意粉其實都唔差,不過略嫌有啲淋咗少少,如果冇煮得咁淋應該好食好多呢~我本身都有打算叫甜品,而且仲一早同店員講定要記住我叫甜品時幫我寫定個Happy birthday to xxx!但啲食物分量都唔細,所以我哋根本已經食唔曬,所以我哋都決定唔好再叫甜品啦⋯⋯呢度啲店員其實全部都好有禮貌而且有笑容態度亦好好,只係我覺得人手卻是嚴重不足!所以無論落單,或者埋單都等好耐,呢方面真係有需要改善一下
2021-10-17
庆祝纪念
生日
2021-10-17 111 浏览
約左個好耐冇見嘅朋友had a girls night out佢話想食呢間好耐,見d食物賣相好吸引所以幫襯 香橙汁香桃烤鴨沙律呢個香橙汁我以為係黑醋,因為食落冇乜分別, 都幾開胃,d菜爽脆新鮮,香桃都係罐頭貨色。烤鴨份量老實,而且處理得唔錯,成件事幾match蜜汁醬燒德國咸豬手配紫薯漢堡齋咬塊包一啖仔,紫薯味幾出。但夾埋d豬手同菜咁食,就食唔到紫薯味乜滯,好似冇乜意思,我諗都係要個色水啫。整體味道不過不失,豬手唔會太咸,但因為豬手唔似漢堡肉咁完整地一舊,如果同朋友share切開d肉會幾碎吓,食相會有些許狼狽。 紅鶴焦糖雪糕粒粒配窩夫整體賣相係好靚,非常適合港女打卡。睇落呢個配搭係冇死嘅,雪糕幾好食,士多啤梨算甜,又有cream又有crumbs。但好可惜,主角waffles 味道同口感爭d,薄身偏淋同乾,又冇乜牛油香。btw個紅鶴macaron 幾好,唔會太甜。 朋友見到呢個藍莓bear bear 蛋糕賣相吸引,所以oder一拎出黎好硬身吓,面頭些許結冰,所以攤軟少少先食。藍莓味幾出,甜度酸度啱啱好,但塊bear bear曲奇我冇食到,所以唔知佢咩料。 Sean de Rose見佢men
佢話想食呢間好耐,見d食物賣相好吸引所以幫襯

香橙汁香桃烤鴨沙律

蜜汁醬燒德國咸豬手配紫薯漢堡

紅鶴焦糖雪糕粒粒配窩夫

整體賣相係好靚,非常適合港女打卡。

Sean de Rose

見佢menu個封面咁吸引先叫,又cranberry juice又lemon ,所以偏酸。玫瑰味係有嘅,但對我黎講可以再重手d。同埋喺呢d港女呃like cafe黎講,酒精份量非常慷慨🤣

Rose Babyccino

呢杯係朋友嘅,又係被外表吸引而叫嘅。我冇飲,純粹分享一下。

整體黎講,食物同野飲賣相好fancy. 味道方面就恰如其份,鍾意打卡都值得一去嘅😊

好靚呀 個盤仲真係可以轉㗎😍💕火焰木棉花糖配慢煮伯爵奶茶x2紅桑子慕絲骰仔x1荔枝慕絲骰仔x1金箔香檳鮮奶布甸x2仲夏荔蓉玫瑰芝士蛋糕x2白朱古力蜜瓜蛋糕x2榛子朱古力味馬卡龍x2士多啤梨、抹茶、檸檬忌廉果撻 各x1咸牛肉脆炸薯波x2忌廉芝士煙三文魚慕士甜筒x2法式鵝肝醬多士x2黑松露炒滑蛋配菠蘿包x2($498 for 2) 我自己最鍾意食嘅就係忌廉芝士煙三文魚慕士甜筒 好特別呀 通常甜筒係甜嘅配雪糕嘅 但佢呢個配忌廉芝士鹹鹹地咁又入口即溶 口感好滑好好味🤤另外黑松露炒滑蛋配菠蘿包估唔到會咁夾haha🍳其他甜品唔會太甜 而且外型吸引 例如個白朱古力蜜瓜仔蛋糕真係好得意🍈😆重點係餐廳以粉紅色為主題 佢又會喺每張枱上面po塊草布做裝飾咁🤣影相打卡都好靚~(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 我同朋友都叫咗伯爵茶(轉特飲+$28)佢上碟好靚配埋朵花花🌸 同埋店員好好人係咁幫我哋加水 所以同朋友坐咗好耐傾咗好耐計🥰

好靚呀 個盤仲真係可以轉㗎😍💕

咸牛肉脆炸薯波x2
忌廉芝士煙三文魚慕士甜筒x2
法式鵝肝醬多士x2
黑松露炒滑蛋配菠蘿包x2
($498 for 2)

另外黑松露炒滑蛋配菠蘿包估唔到會咁夾haha🍳

2021-10-07 62 浏览
同Honey喺銅鑼灣行街,行到近景隆街附近見到有間店舖嘅門外裝飾好靚就望多兩眼,原來係間西餐廳,於是就同Honey 提議入去食。一入到間餐廳見到以淺粉紅色做主題,成個感覺好浪漫。今次點咗嘅嘢食包括:-無花果香煎雞胸沙律-小食拼盤-牛油果忌廉汁大蝦意大利粉另外點咗款甜品係紅鶴焦糖雪糕粒粒配窩夫無花果香煎雞胸沙律嘅雞胸肉真係好嫩滑,一向都鍾意食雞胸肉嘅我,真係食到咁嫩滑嘅雞胸肉地方真係唔多。鍾意食沙律嘅人可以試吓呢一款。小食拼盤就有幾款嘢食,啱哂我呢啲懶人唔使揀,嘢食包括有雞翼、炸芝士、雞粒、薯角同埋三文魚多士。牛油果忌廉汁大蝦意大利粉嘅大蝦好爽口,忌廉汁都好滑。最後上個甜品紅鶴焦糖雪糕粒粒配窩夫,個焦糖雪糕真係好好味,雪糕比起平時大牌子嘅雪糕感覺口感更滑。
一入到間餐廳見到以淺粉紅色做主題,成個感覺好浪漫。

今次點咗嘅嘢食包括:
-無花果香煎雞胸沙律
-小食拼盤
-牛油果忌廉汁大蝦意大利粉
另外點咗款甜品係紅鶴焦糖雪糕粒粒配窩夫

牛油果忌廉汁大蝦意大利粉嘅大蝦好爽口,忌廉汁都好滑。

2021-09-28
2021-10-02 83 浏览
朋友介紹我到Sean cafe 吃這個3週年「旋轉熱氣球下午茶」$498 (包茶或咖啡)。朋友專門為這個Tea Set而來,非常適合打卡,熱氣球更可以轉。我們點了果茶。食物方面最喜歡黑松露炒滑蛋配菠蘿包,外脆內軟的菠蘿包配上充滿黑松露味道,又香滑半熟炒蛋,而且份量十足,意想不到的美味。法式鵝肝醬多士忌廉芝士煙三文魚慕士甜筒 帶咸的三文魚慕士口感幼滑,配甜筒夠口感。香檳牛奶布丁香檳味粒粒啫喱配上軟滑牛奶布丁士多啤梨 , 抹茶忌廉果撻 火焰木棉花糖配慢煮伯爵奶茶白朱古力蜜瓜蛋糕 白朱古力真的太甜了,希望改善一下。紅桑子慕絲骰仔 荔枝慕絲骰仔仲夏荔蓉玫瑰芝士蛋糕味道清新,芝士蛋糕口感幼滑榛子朱古力味馬卡龍打卡角度當然是滿分,但食物質數有提升空間。

我們點了果茶。

法式鵝肝醬多士

忌廉芝士煙三文魚慕士甜筒
帶咸的三文魚慕士口感幼滑,配甜筒夠口感。

香檳牛奶布丁
香檳味粒粒啫喱配上軟滑牛奶布丁

士多啤梨 , 抹茶忌廉果撻

火焰木棉花糖配慢煮伯爵奶茶

白朱古力蜜瓜蛋糕
白朱古力真的太甜了,希望改善一下。

紅桑子慕絲骰仔
荔枝慕絲骰仔

仲夏荔蓉玫瑰芝士蛋糕
味道清新,芝士蛋糕口感幼滑

榛子朱古力味馬卡龍

打卡角度當然是滿分,但食物質數有提升空間。
銅鑼灣 呢間之前同朋友黎過都覺得環境好岩打卡之餘、食物質素同presentation 都好唔錯!趁住平日放假少d人就捉左老公陪我黎食個afternoon tea set,  tea set會不定時轉款!平日下午3點, 人流唔多。店員都隨我地選擇座位。SEAN CAFE 為左慶祝3周年新推出左旋轉熱氣球下午茶$498/2ppl 包餐茶/咖啡可+$28轉特色飲品/花茶每日只限量供應8 份(只有下午3:00或4:20供應)-火焰棉花糖配慢煮伯爵奶茶/2-紅桑子慕絲骰仔/1-荔枝慕絲骰仔/1-香檳鮮奶布甸/2-荔蓉玫瑰蛋糕/2-白朱古力蜜瓜蛋糕/2-榛子朱古力味馬卡龍/2-士多啤梨、抹茶、檸檬忌廉果撻各1-鹹牛肉脆炸薯波/2-忌廉煙三文魚慕絲甜筒/2-法國鵝肝醬多士/2-黑松露炒滑蛋菠蘿包/2餐茶/2杯菠蘿包夾住滑蛋真係超濃郁黑松露味,咸咸甜甜都幾特別,亦好配合到夢幻熱氣球主題!忌廉煙三文魚慕絲甜筒:煙三文魚原味好濃郁!鮮奶布甸香滑,舖面香檳啫喱帶點葡萄嘅清香。士多啤梨、抹茶忌廉果撻 兩樣甜度適中。密瓜味蛋糕比較少見,朱古力外皮亦充滿密瓜味。荔枝玫瑰從來都perfect match~蛋糕當然好

平日下午3點, 人流唔多。店員都隨我地選擇座位。

SEAN CAFE 為左慶祝3周年新推出左旋轉熱氣球下午茶
$498/2ppl 包餐茶/咖啡
可+$28轉特色飲品/花茶
每日只限量供應8 份(只有下午3:00或4:20供應)

-火焰棉花糖配慢煮伯爵奶茶/2
-忌廉煙三文魚慕絲甜筒/2
-法國鵝肝醬多士/2
-黑松露炒滑蛋菠蘿包/2

餐茶/2杯

忌廉煙三文魚慕絲甜筒:煙三文魚原味好濃郁!

鮮奶布甸香滑,舖面香檳啫喱帶點葡萄嘅清香。

士多啤梨、抹茶忌廉果撻
兩樣甜度適中。

密瓜味蛋糕比較少見,朱古力外皮亦充滿密瓜味。

荔枝玫瑰從來都perfect match~蛋糕當然好味!

自家制馬卡龍放在透明球體夠吸晴,
整體都幾有心思!
最後食完火炙棉花糖少溶狀態甜度提升,同慢煮濃郁香滑嘅伯爵奶茶又真係幾夾!
2021-09-23
2021-09-29 70 浏览
見到 Séan Café 咁多好評, 早就想同佢黎試吓喇~ 收工準時嘅好處, 就係有位食飯… haha 我哋坐低咗冇耐, 餐廳就滿晒座喇, 明明只係星期一黎架~ 上菜速度都OK快㗎, 肚餓嘅我哋好開心~香草醬車厘茄意粉配慢煮雞柳 $118雞柳質感剛好, 實在得黎唔會鞋口;連唔麻麻地雞柳嘅佢都覺得 ok 呀~ 意粉呢 我覺得不過不失咁啦, 實實淨又無咩味道, 食入口 食食下就食完咁, 冇特別字眼可以描述~ 蜜糖芥末燒豬仔髀配雜菜 $198淋滑得黎 帶點彈牙感覺, 無豬騷味, 幾好的~我地都欣賞配菜, 顏色靚得黎 食落多汁 質量味道都好呀! 紫椰菜份量夠, 幫手健康飽肚~ 配合甜甜嘅蜜糖汁, 好味得黎 感覺好少女… hehe婺源黃菊杞子茶 $52NUTELLA 朱古力怪窩夫 $88 窩夫質感唔錯, 唔熱的 口感鬆軟, 幾得意丫~
見到 Séan Café 咁多好評, 早就想同佢黎試吓喇~

收工準時嘅好處, 就係有位食飯… haha
我哋坐低咗冇耐, 餐廳就滿晒座喇, 明明只係星期一黎架~

上菜速度都OK快㗎, 肚餓嘅我哋好開心~

香草醬車厘茄意粉配慢煮雞柳 $118

雞柳質感剛好, 實在得黎唔會鞋口;
連唔麻麻地雞柳嘅佢都覺得 ok 呀~

蜜糖芥末燒豬仔髀配雜菜 $198

淋滑得黎 帶點彈牙感覺, 無豬騷味, 幾好的~

配合甜甜嘅蜜糖汁, 好味得黎 感覺好少女… hehe

婺源黃菊杞子茶 $52

NUTELLA 朱古力怪窩夫 $88

窩夫質感唔錯, 唔熱的 口感鬆軟, 幾得意丫~
今次就去咗銅鑼灣人氣打卡Cafe 📸🌸Sean Cafe☕️🌸好夢幻🔮💫環境真係非常 igable🤩✨💕裝修粉紅色少女風💕以花為主題💫一棵櫻花樹🌸配粉紅色bar枱椅💓係公主風👸🏻水晶燈優雅風✨另一邊就係粉紅色花牆🌸每個角落影相📸️打卡都好靚,真係可以嚟多幾次😝🍧甜品造型好精緻🧁其中Earl Gary Tea Floral Cake🍰 外型勁靚💖粉紅漸變色蛋糕配上大大朵桃紅色花💕都只係$78✨價錢都好親民🥰配杯咖啡☕️簡單悠閒享受下metime 都不錯☺️今次我就點咗🌸Sean cafe 3週年💐🎈旋轉熱氣球下午茶Set🫖 🔮賣相精美✨食物份量算多😋甜點🍮質素不錯👍🏻咸點較普通☺️整體環境舒適,食物賣相討好質素不錯👍🏻🌸Sean cafe “3 rd ” Anniversary Hot air balloon Tea set 🌸火焰棉花糖配慢煮伯爵奶茶味道比想像中濃郁加埋棉花糖,幾特別紅桑子&荔枝慕絲骰仔細細粒,一口剛好,甜味較輕較清香。金箔香檳鮮奶布甸仲夏荔蓉玫瑰芝士蛋糕🍰白朱古力蜜瓜蛋糕🎂榛子朱古力味馬卡龍腦士多啤梨🍓抹茶🍋檸檬忌廉果撻 咸牛肉脆炸薯波 🧀忌廉芝士煙三文魚慕士甜筒🍦意個係咸食與

今次就去咗銅鑼灣人氣打卡Cafe 📸
🌸Sean Cafe☕️🌸好夢幻🔮💫
環境真係非常 igable🤩✨
💕裝修粉紅色少女風💕以花為主題💫
一棵櫻花樹🌸配粉紅色bar枱椅💓係公主風👸🏻
水晶燈優雅風✨另一邊就係粉紅色花牆🌸
每個角落影相📸️
打卡都好靚,真係可以嚟多幾次😝

🍧甜品造型好精緻🧁
💖粉紅漸變色蛋糕配上大大朵桃紅色花💕
都只係$78✨價錢都好親民🥰
配杯咖啡☕️簡單悠閒享受下metime 都不錯☺️

今次我就點咗🌸Sean cafe 3週年💐
🎈旋轉熱氣球下午茶Set🫖
🔮賣相精美✨食物份量算多😋
甜點🍮質素不錯👍🏻咸點較普通☺️
整體環境舒適,食物賣相討好質素不錯👍🏻

火焰棉花糖配慢煮伯爵奶茶
味道比想像中濃郁加埋棉花糖,幾特別

紅桑子&荔枝慕絲骰仔
細細粒,一口剛好,甜味較輕較清香。

金箔香檳鮮奶布甸

🧀忌廉芝士煙三文魚慕士甜筒🍦
意個係咸食與甜點交替的好選擇

法式鵝肝醬多士 意個較普通

黑松露炒滑蛋配菠蘿包
其實意個先係第一個食嘅野,熱熱地香噴噴
好邪惡,好惹味

轉左兩杯特色飲品,飲品賣相都好靚

整體意個下午茶set份量都幾多
咸甜比例剛好,食到好飽😂
樣樣做到細細粒,容易一口食,好方便
環境真係好靚,同朋友傾下幾食
真的不錯

2021-09-26 105 浏览
想講一直都好想黎SEAN CAFE, 次次經過見到入面環境咁靚, 可惜之前冇人陪~~最近終於都約到閨蜜黎!!我地先點左杯玫瑰鮮奶, 真心靚到癲左!!本身有個透明玻璃蓋CUP 住, 侍應拎開後會有D 煙出黎, 成個感覺好夢幻!!而鮮奶係真係有玫瑰味, 飲落甜甜地, 唔錯!!另外叫左個無花果雞肉沙律, 雞既份量唔少, 而沙律好FRESH 好健康, 加埋無花果食落好開胃~~另外叫左個牛肉BURGER + 薯條!!薯條脆卜卜, 食完一條又一條~ 而個BURGER 好JUICY, 牛肉味濃, 中意食牛既朋友必點~~最後當然要叫個甜品先滿足啦~~ 點左個香蕉雪糕芭菲杯~香蕉都幾多, 而雪糕就雲呢拿味, 仲有D 蜜糖, 感覺甜甜的, 同好友一齊SHARE 就最好!!下次有機會一定要再黎, 仲有好多野未試~~
最近終於都約到閨蜜黎!!

我地先點左杯玫瑰鮮奶, 真心靚到癲左!!
而鮮奶係真係有玫瑰味, 飲落甜甜地, 唔錯!!

另外叫左個無花果雞肉沙律,

另外叫左個牛肉BURGER + 薯條!!
薯條脆卜卜, 食完一條又一條~

最後當然要叫個甜品先滿足啦~~ 點左個香蕉雪糕芭菲杯~

下次有機會一定要再黎, 仲有好多野未試~~

2021-09-23
2021-09-24 68 浏览
位於銅鑼灣的Sean Cafe,是一間櫻花主題咖啡店。曾經品嚐過一次,覺得質素不俗,而且有好多想吃的甜品沒吃到,所以適逢中秋,便和家人一齊來吃團年晚餐啦。 Sean Cafe以櫻花為主題,四周佈置成花園一樣。不但以粉色為主題,更設有靚靚打卡位,喜歡打卡的朋友仔不要錯過啦。 餐廳食物種類多,不但只甜品賣相出色,連正餐的鹹食也不錯哦。 慢煮雞胸香草醬車厘茄意粉 $118 超有驚喜的雞胸青醬意粉,味道非常好,值得向大家推薦呀! 慢煮雞胸多汁鮮嫩,煎後兩面金黄,質素相當高。意粉則裏滿濃郁青醬,下次一定要再吃。 牛肉竹炭漢堡配炸薯條 $128 大大個牛肉竹炭漢堡,份量十足。麵包烤得香脆,漢堡扒略為結實,整體味道平衡,不會過油過鹹,也不錯啦。  雜莓鮮忌廉梳乎厘班戟 $108 需等候45分鐘的梳乎厘班戟,建議大家在吃正餐前已經要叫起啦。梳乎厘班戟軟綿綿,入口即化,配上輕盈忌廉和雜莓,味道更好。當天是中秋節,特別想加許勤力工作的男服務員。當晚只有他一位樓面,但依然非常努力,不但細心,而且相當有禮貌,真心值得一讚呀!
位於銅鑼灣的Sean Cafe
,是一間櫻花主題咖啡店。

餐廳食物種類多,不但只甜品賣相出色,連正餐的鹹食也不錯哦。

慢煮雞胸香草醬車厘茄意粉 $118

牛肉竹炭漢堡配炸薯條 $128

雜莓鮮忌廉梳乎厘班戟 $108

當天是中秋節,特別想加許勤力工作的男服務員
2021-09-21