2020-10-24 101 浏览
裝潢以花系做主調,採用落地玻璃,環境開揚座位寬敞,予人舒適悠閒的感覺,讓客人能放鬆地享用食物和聊天。香蒜白酒忌廉汁海蜆意粉 ($118)一上桌即傳來陣陣香氣,令人垂涎三尺!意粉軟硬適中,亦不會很油膩,入口蒜香十足,還吃到粒粒蒜蓉,香口惹味!同時忌廉味亦相當濃郁,吃得滋味。黑森林梳乎厘班戟 ($108)梳乎厘班戟厚身,份量十足,口感鬆軟。於面層淋上忌廉和灑上可可粉及朱古力碎,味道濃郁香甜,但甜而不膩。玫瑰鮮奶咖啡 ($48)賣相迷人,使少女心盡傾而出。入口細緻順滑,散發陣陣淡雅宜人的玫瑰芳香。

香蒜白酒忌廉汁海蜆意粉 ($118)

黑森林梳乎厘班戟 ($108)

玫瑰鮮奶咖啡 ($48)
之前全民感謝日💛我地去左Séan Café 嘅新銅鑼灣分店支持下, 一黎到完全被餐廳裝潢吸引住, 由外到內都充滿各式各樣嘅花花佈置🌸以粉紅色為主調,完全滿足少女心, 岩晒瘋狂打卡!原本以為呢類cafe都係得個好睇, 估唔到食物上又幾有驚喜,認真唔錯!🍰先講下甜品「Tiramisu Pancake」, 三層pancake面頭鋪滿可可粉,口感鬆軟, 比梳乎厘質感厚實,另外插住一支可以自己唧嘅espresso咖啡酒針管,中間夾雜住濃郁嘅芝士🧀 加埋厚身忌廉,口感好有層次!我地另外仲點咗2個Lunch set, 包前菜"薯菜沙律" / "蘑菇忌廉湯" 同特定飲品~ 🍴主食揀左 "溫泉蛋香草忌廉汁野菌意粉", 上枱時隻溫泉蛋仲震下震下嫁, 有流心效果, 加埋醬汁入口好creamy! "紅酒牛肋條配藜麥飯", 牛肋條煮到好軟淋, 味道香濃, 配埋紅酒醬汁撈飯超夾!☕️飲品揀左Rose Latte🌹, 飲落咖啡味濃郁, 順滑易入口, 有淡淡玫瑰花香, 仲有粉紅玫瑰花作為擺盤, 整體感覺好完美!

Tiramisu Pancake

Tiramisu  Pancake
溫泉蛋香草忌廉汁野菌意粉
紅酒牛肋條配藜麥飯
Rose  Latte
粉紅!粉紅!粉紅!少女心心眼系列,尖沙咀店太細未有機會光顧,新開分店有落地玻璃,充滿粉紅花花佈置,令人賞心悅目。tiramisu pancake $108一上枱已咖啡香味撲鼻,入口更有濃濃的可可味及芝士香,pancake 夠鬆軟,還附有一枝expresso 給你自行加汁,既igable 又美味,難怪是招牌甜品。士多啤梨忌廉芝士窩夫配雪糕,窩夫外脆內軟,切成五少塊非常細心,滿滿牛油香,讚!花茶、咖啡都有花花裝飾一盤美美的送上,很治癒啊!午餐有多款選擇,質素不錯,價錢合理,環境舒適,回頭度高!
粉紅!粉紅!粉紅!少女心心眼系列,

尖沙咀店太細未有機會光顧,
新開分店有落地玻璃,充滿粉紅花花佈置,令人賞心悅目。

tiramisu pancake

士多啤梨忌廉芝士窩夫配雪糕

花茶、咖啡都有花花裝飾一盤美美的送上,很治癒啊!

玫瑰花茶
桂花烏龍茶

午餐有多款選擇,質素不錯,價錢合理,環境舒適,回頭度高!
tiramisu pancake
士多啤梨忌廉芝士窩夫配雪糕
/𝑆𝑒𝑎𝑛 𝑐𝑎𝑓𝑒🇭🇰💛/#sa銅鑼灣篇 #sacafe篇 #sa良心小店篇 #sa少女心系列 ➖➖➖<粉紅少女系cafe 🌸>▪️▪️▪️之前呢間店仲係尖沙咀都去過一次最近佢哋搬咗去銅鑼灣 比以前大好多空間感十足 枱與枱之間都有啲距離整體來講今次食嘅質素比之前好左店員service 唔錯 會詳細解答問題不過上菜速度較慢 要耐心等候🙈➖➖➖1️⃣芝士忌廉汁蟹肉燉飯 $168/set ⭐️今次嗌左兩個dinner set 連沙律/湯 同指定飲品或加錢轉飲品蟹肉燉飯另外用木板一齊上 🦀新鮮滾熱辣💥芝士呈現到拉絲效果🧀飯夠入味同creamy 🍚啖啖cream 同芝士都幾乾身 唔會濕笠笠蟹肉較為碎 唔算好突出 ➖➖➖2️⃣意式番茄大蝦意粉 $168 蝦肉都幾爽口彈牙🦐而且番茄醬嘅份量都幾多 好開胃🍅意粉軟硬適中 煮番乾少少就好啦🍝➖➖➖3️⃣磨菇湯、薯仔沙律 (跟餐) 湯入面有幾多磨菇碎粒 幾creamy 薯仔沙律口感綿密 🥔➖➖➖4️⃣黑森林疏乎厘班戟 $108 ⭐️另有原味同雜莓味🥚🍓之前食過玫瑰花班戟似銅鑼燒🌹今次就試下新品梳乎厘pancake 🥞欣賞佢用左黑朱古力 減低甜膩感🍫另外亦有榛子碎
/𝑆𝑒𝑎𝑛 𝑐𝑎𝑓𝑒🇭🇰💛/

而且番茄醬嘅份量都幾多 好開胃🍅
意粉軟硬適中 煮番乾少少就好啦🍝
意式番茄大蝦意粉

➖➖➖
3️⃣磨菇湯、薯仔沙律 (跟餐)
湯入面有幾多磨菇碎粒 幾creamy

5️⃣草莓乳酪沙冰 +$42
只要補番差價就可以嗌其他飲品
粉充滿少女心 有新鮮🍓鋪面
味道天然 不過冰溶之後較淡口
下次有機會要試咖啡!
士多啤梨乳酪果昔

6️⃣水果茶 +$3
配上桃粒 甜度適中。清甜解渴🍑

📍Sean cafe bar and lounge
銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地下1號
2020-10-15
意式番茄大蝦意粉
黑森林梳乎厘班戟
2020-10-18 1151 浏览
銅鑼灣有間好夢幻嘅餐廳🌸有好大棵櫻花彷彿去咗日本🇯🇵可以推薦大家去食飯影相📸️好有feel食完晚飯仲要食埋甜品一次過🔶NUTELLA 朱古力怪窩夫 $78好豐富嘅朱古力,有好多醬&碎&雪糕窩夫好外脆內軟,暖暖地好好味,份量都好大份🔶芒果梳打 $38 裝飾得好靚,呢杯芒果汁都好真好純,加上有梳打有氣,飲完好舒暢我哋仲點左兩個dinner set🔶牛油果流心黑豚肉竹碳漢堡配薯條 $138個包好鬆軟,中間舊肉好juicy 咬開有牛油果流出嚟配料例如芝士、蕃茄都好大塊新鮮🍅仲有薯條都好粗好脆🍟🔶芝士忌廉蟹肉燉飯 $168啲飯粒粒分明,而燉飯質素相當好,cream狀又唔會好水🔶是日甜品 +$18有蛋糕食呢個係原味芝士蛋糕,都好芝士好實🔶呢個係甜薯蛋糕,真係比較甜,不過好特別,可以試吓跟餐有果茶,呢個都好抵,可以試吓店內環境十分之靚,背景有粉紅色、又有櫻花樹可以去朝聖下
銅鑼灣有間好夢幻嘅餐廳🌸有好大棵櫻花彷彿去咗日本🇯🇵
可以推薦大家去食飯影相📸️好有feel
食完晚飯仲要食埋甜品一次過

🔶NUTELLA 朱古力怪窩夫 $78
好豐富嘅朱古力,有好多醬&碎&雪糕
窩夫好外脆內軟,暖暖地好好味,份量都好大份

🔶芒果梳打 $38

我哋仲點左兩個dinner set
🔶牛油果流心黑豚肉竹碳漢堡配薯條 $138
個包好鬆軟,中間舊肉好juicy 咬開有牛油果流出嚟
配料例如芝士、蕃茄都好大塊新鮮🍅
仲有薯條都好粗好脆🍟

🔶芝士忌廉蟹肉燉飯 $168
啲飯粒粒分明,而燉飯質素相當好,cream狀又唔會好水

🔶是日甜品 +$18有蛋糕食
呢個係原味芝士蛋糕,都好芝士好實

🔶呢個係甜薯蛋糕,真係比較甜,不過好特別,可以試吓

跟餐有果茶,呢個都好抵,可以試吓

店內環境十分之靚,背景有粉紅色、又有櫻花樹
可以去朝聖下
2020-10-10 138 浏览
早排先正式喺銅鑼灣開幕試業既💛小店cafe咁岩經過附近所以第一日就衝左去!meun就咁睇,就同尖沙咀店既差唔多————————————————試左兩款主食🍴兩杯飲品🥤Lunch set (包括:沙律🥗/餐湯,飲品)特飲需另加💰All Day Breakfast 🥞 🥓🥐🍓德國芝士腸/炒滑蛋🥚/煙肉🥓/三文魚/薯餅🍟/茄汁豆/牛角包🥐炒雜菌🍄水果🍓蕃茄扒🍅味道正常但三文魚🐟不見了?Menu有但食既時候都無留意添🙈可能係第一日唔記得左😄定係只係menu寫多左?🙈水果🍓配乳酪,哩個配搭幾特別既😊————————————————意式蕃茄🍅汁雞肉燴飯🍚味道亦屬正常,不過食落就有D失望😞雞肉肉質有D 粗”鞋”,無咩味道,蕃茄汁🍅亦唔係好夠味又唔係好夠色🎨同埋燴飯應該食落要比較濕潤,所以如果汁既份量可以多番D就會好D 啦!————————————————-飲品方面,抹茶🍵Latte 幾好飲,不過就偏向奶味🥛比較重🙂餐湯🥣方面,今日係粟米🌽湯/磨菇🍄忌廉湯🥣,我地比較🆚粟米🌽湯,因為香D,同埋粟米🌽蓉多D,口感豐富D———————————————環境一如既往偏向粉嫩少女風,係幾靚!不過個人就鍾意❤️尖沙
早排先正式喺銅鑼灣開幕試業既💛小店cafe

咁岩經過附近所以第一日就衝左去!
meun就咁睇,就同尖沙咀店既差唔多
————————————————
試左兩款主食🍴兩杯飲品🥤

Lunch set (包括:沙律🥗/餐湯,飲品)
特飲需另加💰

All Day Breakfast 🥞 🥓🥐🍓

水果🍓配乳酪,哩個配搭幾特別既😊

————————————————
意式蕃茄🍅汁雞肉燴飯🍚

————————————————-

———————————————

環境一如既往偏向粉嫩少女風,係幾靚!不過個人就鍾意❤️尖沙咀店既裝飾佈置多D 啦!

希望💛小店可以繼續努力啦!愈做愈好👍岩岩先開舖,一定會有好多進步,改善既空間!
2020-10-09 134 浏览
**Sean Cafe & Lounge(Causeway bay shop)**今日同老公拍拖搵嘢食,行行行越落越大雨就入咗去呢間餐廳。見到裝修好靚裏面嘅客人都係以女性為主,做咗人媽媽嘅我亦都少女心爆發。當晚唔算太肚餓 所以叫咗一份套餐同一個甜品share , 套餐會有一個餐湯一份Main 連埋飲品,仲有優惠價可以加配當日嘅是日甜品。不過我我哋就另外單點左一份朱古力窩夫,朱古力味好濃厚,不過製作需時建議大家早啲嗌。飲品方面就等得比較耐,飲品做得好靚同埋味道都唔錯👍🏽可以瘋狂咁打卡

2020-09-30
#hkfoodmap銅鑼灣#hkfoodmapcafetour .𝐹𝑜𝑙𝑙𝑜𝑤 𝑜𝑢𝑟 𝑖𝑛𝑠𝑡𝑎𝑔𝑟𝑎𝑚 𝑓𝑜𝑟 𝑚𝑜𝑟𝑒 𝑓𝑜𝑜𝑜𝑜𝑑🦦.正餐味道比甜點出色 所有餐點同環境都打卡𝑎𝑏𝑙𝑒📸 但用餐經驗小失望🤦🏼‍♀️🎗呢間𝑐𝑎𝑓𝑒嘅第一分店其實係喺尖沙咀嘅🦦銅鑼灣呢間係新開嘅分店🖐🏻其實我上年有去過尖沙咀果間 不過食物質素同用餐體驗都好麻麻~今次見開左新分店 既然係良心店 裝修又有誠意 就決定再次到訪🎀不過雖然有小進步 但整體而言我覺得都係打卡𝑎𝑏𝑙𝑒 𝑜𝑛𝑙𝑦🍽希望味道同服務可以再努力下啦😢~首先正餐方面試左芝士忌廉汁蟹肉燉飯🦀蟹肉都算幾多 而且每啖飯都食到忌廉同蟹肉味道👍🏻但芝士味就唔係太出 但整體黎講係好食嘅🤝小食就叫左脆炸芝士雞翼 炸皮簿好香口肉質鮮嫩 不錯~但係...我同朋友完全食唔倒有芝士味🥺如果話係炸雞翼我會食得開心啲~甜品方面叫左士多啤梨忌廉芝士配雪糕窩夫🧇 同埋傳統楓糖配牛油梳乎厘班㦸🥞黎到見到賣相好靚滿心歡喜 點知...士多啤梨忌廉芝士配雪糕窩夫好似食緊麵粉咁... 食落去感覺乾爭爭😢同行朋友係甜品黑洞 佢食左一舊就放棄左🥴𝚂𝚘𝚞𝚏𝚏𝚕𝚎 𝚙𝚊𝚗𝚌𝚊𝚔𝚎無乜蛋香
#hkfoodmap銅鑼灣
#hkfoodmapcafetour
正餐味道比甜點出色 所有餐點同環境都打卡𝑎𝑏𝑙𝑒📸
但用餐經驗小失望🤦🏼‍♀️

🎗呢間𝑐𝑎𝑓𝑒嘅第一分店其實係喺尖沙咀嘅🦦
銅鑼灣呢間係新開嘅分店🖐🏻
今次見開左新分店 既然係良心店
裝修又有誠意 就決定再次到訪🎀

希望味道同服務可以再努力下啦😢~

首先正餐方面試左芝士忌廉汁蟹肉燉飯🦀
蟹肉都算幾多 而且每啖飯都食到忌廉同蟹肉味道👍🏻
但芝士味就唔係太出 但整體黎講係好食嘅🤝

小食就叫左脆炸芝士雞翼 炸皮簿好香口
肉質鮮嫩 不錯~
但係...我同朋友完全食唔倒有芝士味🥺
如果話係炸雞翼我會食得開心啲~
脆炸芝士雞翼

傳統楓糖配牛油梳乎厘班㦸
士多啤梨忌廉芝士配雪糕窩夫

黎到見到賣相好靚滿心歡喜 點知...

同行朋友係甜品黑洞 佢食左一舊就放棄左🥴

𝚂𝚘𝚞𝚏𝚏𝚕𝚎 𝚙𝚊𝚗𝚌𝚊𝚔𝚎無乜蛋香 而且入面嘅糖無搞暈 食落去食到一粒粒糖...
同埋空氣感亦都唔夠🥺

飲品方面我地叫左𝟸杯沙冰
味道係𝚘𝚔𝚊𝚢的 但未夠半個鐘 杯野居然分成半杯水同半杯有色🤯
每次飲都要搞暈🧐

最後講下服務方面
其實又唔係無禮貌 但可能新開店員工唔夠加喺度嘅員工又太新☹️
我地叫落單 店員叫我地等陣 等左好耐佢先黎 期間見到佢不停走來走去𝚜𝚎𝚛𝚟𝚎其他人埋單呀呢樣果樣...
見佢一腳踢咁慘都唔緊要啦~
點知佢落單無紙無筆無機我以為佢記性好好 點知我落到中間 佢開始一臉疑惑😟
落曬佢同我講 如果我唔記得我再番黎問你🤷🏻‍♀️
結果佢真係走左番黎 與其係咁點解唔拎紙筆呢🤦🏼‍♀️
重點係佢問完 最後都係漏單漏左我碟雞翼🤓

之後睇𝚖𝚎𝚗𝚞佢話甜品班㦸要整45至60分鐘 所以我地就同主食一齊叫啦🤓
點知最後甜食全到...正餐先黎❔
我地真係食到成頭問號🤪

希望真係真係真係會有改善
環境同賣相點靚 食物質素同服務都好重要😖
2020-10-08 182 浏览
同朋友食少少hea坐傾偈。由於我地第一次去,唔識揀問好多問題,新人waitress好多唔識搭,不過佢好有耐性會幫我地問,態度很好嗌咗一個好受歡迎嘅甜品,有棉花糖,蛋糕,雪糕,pancake, 櫻花糖漿。上枱好靚,影完一輪相分嚟食就好狼狽喇。分支棉花糖搞到好黐手。成堆嘢其實係pancake同上面嘅cream最好食,有d cream cheese味。 飲品方面,我地本來叫咗一杯cocktail同一個milk shake,但係甜品上完食晒都未嚟。催完淨係上朋友杯cocktail,我杯milk shake都係無影。當時已經唔想飲好甜嘅嘢喇,於是直接轉order,叫一杯cocktail。又等一輪終於嚟。一飲,完全唔覺有酒味。。。都唔知係佢哋鋪頭配方落得少,定係真係唔記得落,總之我同我frd都飲唔出酒。同佢哋講,佢哋幫我再調一調,即刻好好多~hea完後埋單,佢哋話唔好意思要我地等咁耐,比咗個9折。雖然成個用餐體驗麻麻地,不過員工態度好,起碼識講唔好意思sorry,餐廳owner真係要留住態度好嘅員工呀。

餐廳:Séan Café & Lounge (銅鑼灣)地址:銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地下1號舖Séan Café銅鑼灣分店由門面到室內,由天花到牆壁,以致餐桌同食物,都充滿住以粉紅色同花花為主題嘅設計🌺,落足心機,無論坐邊個位,叫咩嘢食,都絕對岩哂你打卡📸Tiramisu pancake $108唔講唔知,原來義大利嘅「提拉米蘇」係指「提神」、「補充能量」嘅意思💪🏻,而當中嘅Espresso咖啡、糖同可可,都有提神作用🤩。Séan Café嘅pancake鬆軟,中間夾雜住濃郁嘅Mascarpone cheese🧀,面頭嘅蛋白同cream完整覆蓋住pancake🥞,加上厚厚嘅可可粉,同埋一枝可以自己去唧嘅espresso咖啡,真係睇得玩得又食得😋熱洛神花茶 $48疫情好返啲,成日出街食得多熱氣肥膩野🍫,真係好適合用返去清熱解毒嘅洛神花茶,加上蜜糖調和洛神花嘅酸🍯,夏天加上食完甜品之後飲就啱晒😆,最重要係佢嘅盤同裝飾都好適合用嚟影相架😏
餐廳:Séan Café & Lounge (銅鑼灣)
地址:銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地下1號舖

Séan Café銅鑼灣分店由門面到室內,
由天花到牆壁,以致餐桌同食物,

Tiramisu pancake $108

熱洛神花茶 $48
疫情好返啲,成日出街食得多熱氣肥膩野🍫,
真係好適合用返去清熱解毒嘅洛神花茶,
加上蜜糖調和洛神花嘅酸🍯,夏天加上食完甜品之後飲就啱晒😆,
最重要係佢嘅盤同裝飾都好適合用嚟影相架😏
2020-10-02
  • Tiramisu  pancake
2020-09-27 241 浏览
落單態度都可以,上菜勁慢,隔離枱遲過我點都食完先嚟,落單講明咖啡後上,湯都未嚟就上咖啡,食哂都未嚟甜品,附近二人枱就好招呼,我一個人就唔理。但啲嘢食都可以,個湯其實好好飲,個飯就一般麻麻地。
2020-09-27
2020-09-25 182 浏览
尋日落大雨🌧避雨嘅時候無意中見到一間好靚嘅Cafe🌸於是我同朋友就入咗去🤣我哋分別叫咗個Lunch Set同一個Pancake。溫泉蛋香草忌廉汁野菌意粉$ 82 Pasta with Wild Mushroom and Soft Boiled Egg in Pesto Cream Sauce 🍝意粉口感適中 味道偏淡溫泉蛋做到流心效果💕🍳。紅酒燴牛肋條配藜麥飯$ 82 Red Wine Stewed Beef Ribs with Quinoa and Rice 🍛 牛肋條肉味香濃 而且仲好滑🐂配上紅酒汁撈飯一流😆。雜莓鮮忌廉梳乎厘班戟$108Mixed berries soufflé pancake 🥞 嚟到Cafe點可以唔嗌甜品食 ?! 😝今次我哋嗌左一個疏乎厘Pancake 🥞Mixed berries分別有藍莓紅莓士多啤梨🍓四舊Pancake充滿空氣感 ✨而且on top有好多cream 都唔會蓋過咗啲蛋香🥚✨總括而言 想搵間打卡同食Pancake嘅Cafe嚟Sean cafe 就perfect 🥳
尋日落大雨🌧

今次我哋嗌左一個疏乎厘Pancake 🥞

Mixed berries分別有藍莓紅莓士多啤梨🍓

四舊Pancake充滿空氣感 ✨

而且on top有好多cream 都唔會蓋過咗啲蛋香🥚

一片茫茫花海之中尋找蛻變,由尖沙咀逆市破格出招,係銅鑼灣旺段打造全新櫻花樹下既「Séan Café · Lounge」。同樣以粉紅色主調雲集萬千寵愛在一身,特大玻璃配上花花裝飾,比尖咀分店有更強既空間感。而更欣賞既係老闆娘堅持身體有缺陷既年輕人,幫助佢地投入社會,淨係呢份愛心足以令人欽佩不已呀!👇📌Special · Coffee -▪ Rose Caffe · Latte - $48 (H)▪ Coffee · Candy - $60 (H)▫ 為左打卡我不惜一切,夜媽媽飲咖啡都唔怕呀! 呢杯「玫瑰鮮奶 · 咖啡」以精緻玫瑰花花瓣作為擺盤主題,充滿少女心;飲落咖啡味濃郁得黎唔會太重,入口仲有淡淡既玫瑰香味,唔錯;而新推出既「白雲 · 咖啡」亦係重點推介呀,其實舊雲係由棉花糖造成。而聽聞係會隨天氣而決定個舊既顏色,好特別;但棉花糖融化比較快,所以影相打卡就要快手少少嚕!飲落咖啡幾順滑易入口,加埋棉花糖既調配,帶少少甜味,唔錯。📌Cold · Beverages -▪ Strawberry Yoghurt · Smoothies - $56▫ 嗌多左杯「草莓乳酪 · 沙冰」,切合返粉紅少

幫助佢地投入社會,淨係呢份愛心足以令人欽佩不已呀!👇

📌Special · Coffee -
Rose Caffe · Latte - $48 (H)

Coffee · Candy - $60 (H)

棉花糖融化比較快,所以影相打卡就要快手少少嚕!
飲落咖啡幾順滑易入口,加埋棉花糖既調配,帶少少甜味,唔錯。

📌Cold · Beverages -

▫ 嗌多左杯「草莓乳酪 · 沙冰」,切合返粉紅少女心既我。飲落沙冰底夠full,

口感相當透心涼;而乳酪亦都較得岩岩好,加埋士多啤梨既甜味,兩者味道非非常夾。

📌Dinner · Set -
Creamy Braised Rice · Crab Meat · Cheese - $168

▫ 而主食我就揀左呢個「芝士忌廉汁 · 蟹肉燉飯」,當中飯粒拉開,
佈滿哂芝士既氣圍,而且食落蟹肉份量十足,呢點真係要讚;

忌廉汁亦較得唔錯,唔會太稀身,又夠香濃,非常滿足。

📌All-Day · Breakfast -
English · Breakfast - $128

▫ 另一款令人讚口不絕既「英式 · 早餐」亦係必食推介,分別用左炒蛋烤豬肉腸
烤蕃茄碎磨菇煙肉炸薯餅焗豆牛角包同埋新鮮既士多啤梨乳酪

成個配搭相當豐富,而且擺盤精緻,顏值甚高;而牛角包烘過口感香脆內裡鬆軟;
口感軟腍入味,薯餅炸得金黃鬆脆,新鮮滾熱辣,特別好食!

📌Special · Pancake -
Tiramisu · Pancake - $108

▫ 另一招牌Pancake除左士多啤梨果隻外,絕唔少得呢款「提拉米蘇 · 班戟」,
面頭鋪滿可可粉,離遠都聞到香呀。而pancake口感鬆軟,加上食落忌廉夠厚身,
果種好foamy既感覺真係相當治癒!
2020-09-23
  • 玫瑰鮮奶 · 咖啡
  • 白雲 · 咖啡
  • 芝士忌廉汁 · 蟹肉燉飯
  • 英式 · 早餐
  • 提拉米蘇 · 班戟
  • 草莓乳酪 · 沙冰
2020-09-23 138 浏览
行過見到落地大玻璃粉紅花花主題餐廳今晚去下打卡。我地見到餐牌,咩都想食我地先點了set dinner -主菜「安格斯肉眼扒配黑松露薯蓉」眼扒7成也不會太熟口感香口外燒內軟,配上餐湯「蕃茄什菜湯」濃厚蕃茄味餐飲「西柚紅茶」紅茶味好香,另外加了「卡邦尼意粉」用左扁意粉,加有冬菇絲及蕃茄,芝士味香濃,最後甜唔點了「梳呼厘班戟配楓糖牛油」pancake 好香,剛整好零捨唔同,而且楓糖牛油用上精緻的兜仔盛載著相當可愛備註:場景裝修少女風,如果中午時來相信更好員工十分有善,有禮
行過見到落地大玻璃粉紅花花主題餐廳
今晚去下打卡。

我地見到餐牌,咩都想食
口感香口外燒內軟
,配上餐湯「蕃茄什菜湯」濃厚蕃茄味
餐飲「西柚紅茶」紅茶味好香
,而且楓糖牛油用上精緻的兜仔盛載著相當可愛

備註:
場景裝修少女風,如果中午時來相信更好

員工十分有善,有禮
2020-09-23 819 浏览
同好友係銅鑼灣行完街~經過呢間SEAN CAFE 即刻被佢哋嘅花花裝修吸引咗入去成間店舖都用咗少女心元素我地兩個女仔係食物未到之前已經瘋狂影相打卡叫咗兩個 DINNER SET包咗沙律/蘑菇湯, 飲品揀咗 PEACH 紅茶加$3, 唔太甜幾好飲!意式蕃茄大蝦意粉 $168酸酸哋好開胃, 大蝦都有4~5隻, 意粉軟硬適中, 我鍾意佢蕃茄同新鮮大蝦 (有成4~5隻)都好足!友人芝士忌廉汁蟹肉燉飯 $168芝士味濃郁, 蟹肉都算足忌廉汁飯預咗係肥㗎喇, 不過真係好好味甜品係幾飽都要ORDER的!玫瑰PANCAKE $78我地係為咗打卡而冒著假花伏味而叫的 (任性港女XD)點知。。。竟然我地兩個都覺得唔差PANCAKE上嘅CREAM味道剛好, 一D都唔膩, 明明兩個話飽都SHARE晒個甜品綜括嚟講侍應非常友善有禮食物擺明走少女風如果佢哋出AFTERNOON TEA SET 我應該會再嚟
同好友係銅鑼灣行完街~
經過呢間SEAN CAFE 即刻被佢哋嘅花花裝修吸引咗入去

成間店舖都用咗少女心元素
我地兩個女仔係食物未到之前已經瘋狂影相打卡
叫咗兩個 DINNER SET
包咗沙律/蘑菇湯,
飲品揀咗 PEACH 紅茶加$3, 唔太甜幾好飲!

意式蕃茄大蝦意粉 $168
酸酸哋好開胃, 大蝦都有4~5隻,

友人芝士忌廉汁蟹肉燉飯 $168
芝士味濃郁, 蟹肉都算足
忌廉汁飯預咗係肥㗎喇, 不過真係好好味

甜品係幾飽都要ORDER的!
玫瑰PANCAKE $78
我地係為咗打卡而冒著假花伏味而叫的 (任性港女XD)
點知。。。竟然我地兩個都覺得唔差
PANCAKE上嘅CREAM味道剛好, 一D都唔膩,
明明兩個話飽都SHARE晒個甜品

綜括嚟講侍應非常友善有禮