一片茫茫花海之中尋找蛻變,由尖沙咀逆市破格出招,係銅鑼灣旺段打造全新櫻花樹下既「Séan Café · Lounge」。同樣以粉紅色主調雲集萬千寵愛在一身,特大玻璃配上花花裝飾,比尖咀分店有更強既空間感。而更欣賞既係老闆娘堅持身體有缺陷既年輕人,幫助佢地投入社會,淨係呢份愛心足以令人欽佩不已呀!👇📌Special · Coffee -▪ Rose Caffe · Latte - $48 (H)▪ Coffee · Candy - $60 (H)▫ 為左打卡我不惜一切,夜媽媽飲咖啡都唔怕呀! 呢杯「玫瑰鮮奶 · 咖啡」以精緻玫瑰花花瓣作為擺盤主題,充滿少女心;飲落咖啡味濃郁得黎唔會太重,入口仲有淡淡既玫瑰香味,唔錯;而新推出既「白雲 · 咖啡」亦係重點推介呀,其實舊雲係由棉花糖造成。而聽聞係會隨天氣而決定個舊既顏色,好特別;但棉花糖融化比較快,所以影相打卡就要快手少少嚕!飲落咖啡幾順滑易入口,加埋棉花糖既調配,帶少少甜味,唔錯。📌Cold · Beverages -▪ Strawberry Yoghurt · Smoothies - $56▫ 嗌多左杯「草莓乳酪 · 沙冰」,切合返粉紅少

幫助佢地投入社會,淨係呢份愛心足以令人欽佩不已呀!👇

📌Special · Coffee -
Rose Caffe · Latte - $48 (H)

Coffee · Candy - $60 (H)

棉花糖融化比較快,所以影相打卡就要快手少少嚕!
飲落咖啡幾順滑易入口,加埋棉花糖既調配,帶少少甜味,唔錯。

📌Cold · Beverages -

▫ 嗌多左杯「草莓乳酪 · 沙冰」,切合返粉紅少女心既我。飲落沙冰底夠full,

口感相當透心涼;而乳酪亦都較得岩岩好,加埋士多啤梨既甜味,兩者味道非非常夾。

📌Dinner · Set -
Creamy Braised Rice · Crab Meat · Cheese - $168

▫ 而主食我就揀左呢個「芝士忌廉汁 · 蟹肉燉飯」,當中飯粒拉開,
佈滿哂芝士既氣圍,而且食落蟹肉份量十足,呢點真係要讚;

忌廉汁亦較得唔錯,唔會太稀身,又夠香濃,非常滿足。

📌All-Day · Breakfast -
English · Breakfast - $128

▫ 另一款令人讚口不絕既「英式 · 早餐」亦係必食推介,分別用左炒蛋烤豬肉腸
烤蕃茄碎磨菇煙肉炸薯餅焗豆牛角包同埋新鮮既士多啤梨乳酪

成個配搭相當豐富,而且擺盤精緻,顏值甚高;而牛角包烘過口感香脆內裡鬆軟;
口感軟腍入味,薯餅炸得金黃鬆脆,新鮮滾熱辣,特別好食!

📌Special · Pancake -
Tiramisu · Pancake - $108

▫ 另一招牌Pancake除左士多啤梨果隻外,絕唔少得呢款「提拉米蘇 · 班戟」,
面頭鋪滿可可粉,離遠都聞到香呀。而pancake口感鬆軟,加上食落忌廉夠厚身,
果種好foamy既感覺真係相當治癒!
2020-09-23