2019-03-27
菊花的味道✨ 唔係開黃腔,而係發現咗有菊花口味嘅班戟😂其實香港嘅班戟市場早就飽和,開到周街都係千篇一律咁,要突圍而出就靠口味取勝,而呢間cafe都係以好多菜色都以花入饌,除咗花系必備嘅玫瑰班戟,仲新出咗富貴菊班戟✨以我所知呢個菊花班戟大概全港得佢地先有,本身好鐘意飲菊花茶嘅我自然對呢個班戟加哂分啦,其菊花蜜唔會太甜之餘仲好重花香,食落除咗滿足甜品胃之外仲多咗份滋潤嘅感覺✨而本身班戟質地鬆軟味道都富蛋香,中間夾住嘅忌廉都比想像中輕盈,唔會太重口有負擔😗另外熟食都唔錯,英式早餐炒蛋夠滑,炒菇夠香,仲有脆口嘅薯餅同細心切粒嘅芒果肉添✨三文魚芝士牛角包更加不得了,本身口感鬆化嘅牛角包,輕焗一下變得脆脆的,但鬆脆得嚟又唔會太硬,個底仲加咗芝士更香,配埋煙三文魚成件事好完美🤤