2019-03-19 70 浏览
細世界 會變花花世界~~一去到哩間充滿花花的CAFE,我自然就會想起哩句歌詞~~因為在平台見到尖沙咀開左間花味的CAFE所以在平日就約左我的朋友,一同在哩間花花CAFE看下花,談下天,食下野,去到時,因為店舖比較細,位子唔多,所以最好真的訂左位會穩陣一點,我們點了二個套餐同埋一個墨西哥粟米片的小食,另外飲品方面,我們點了好養生的紅棗桂圓茶,同埋水果茶因為份量是剛剛好,所以女仕來說就會剛剛好~~墨西哥粟米片會包埋牛油果的醬,真的好CREAMY~另外仲有蕃茄醬同埋沙律醬?作為小食都是比較好一點的,我們的套餐是包埋一個CREAM SOUP,都不過不失啦,之後主菜,我們點左三文魚意粉同埋充滿花味的玫瑰花大蜆飯三文魚意粉都OK,另外玫瑰花大蜆飯上來昤真的是咁拍照~~食下時,玫瑰花大蜆飯都有少少玫瑰花味~之後就叫埋紅棗桂圓茶,同埋水果茶,可以加水的,紅棗桂圓茶真的好甜~另外水果茶就都OK,可以再濃味一點會更好,食物方面如果再熱返少少會更好一點,環境方面都好多拍照位,真的來到唔怕打唔到卡~~他的飲品都希花花伴碟,真的滿腦子都是花花花花~~
因為在平台見到尖沙咀開左間花味的CAFE
所以在平日就約左我的朋友,
一同在哩間花花CAFE看下花,談下天,食下野,
我們點了二個套餐同埋一個墨西哥粟米片的小食,
另外飲品方面,我們點了好養生的紅棗桂圓茶,同埋水果茶
因為份量是剛剛好,所以女仕來說就會剛剛好~~
墨西哥粟米片會包埋牛油果的醬,真的好CREAMY~
另外仲有蕃茄醬同埋沙律醬?
作為小食都是比較好一點的,
我們的套餐是包埋一個CREAM SOUP,
都不過不失啦,
之後主菜,我們點左三文魚意粉同埋充滿花味的玫瑰花大蜆飯
三文魚意粉都OK,另外玫瑰花大蜆飯上來昤真的是咁拍照~~
食下時,玫瑰花大蜆飯都有少少玫瑰花味~
之後就叫埋紅棗桂圓茶,同埋水果茶,可以加水的,
食物方面如果再熱返少少會更好一點,
環境方面都好多拍照位,真的來到唔怕打唔到卡~~
他的飲品都希花花伴碟,真的滿腦子都是花花花花~~
2019-03-14