正宗西班牙餐廳,不但裝修復古吸引,而且西班牙菜式好食😋店員服務亦很好,生日🎂好滿意的一餐店內長期多人,建議若可以,打個電話📞booking 傳統烤焗芝士🧀西班牙有機小蕃茄 🍅香蒜及有機橄欖油店員在上菜後,親自用新鮮蒜香🧄🍅塗在包上🍞麵包香脆👍🏻好夾,講述的態度十分友善☺️西班牙繪牛肚鷹嘴豆辣肉腸醬汁味道濃味🍅牛肚都幾多,保持嫩骨且幾冧🥰脆炸鯪魚配蜜糖泡沫真材實料,食到好多嘅鯪魚肉而且蜜糖泡沫好特別,增加味道層次重點推介:西班牙紅蝦黑毛豬海鮮炒飯一係有驚喜👍🏻值得一讚,海鮮夠新鮮,飯有焦香🤤🇪🇸,真係整到好正宗,係香港難遇好食香烤黑毛豬雜錦拼盤配扒田園蔬菜🥬包括豬肩肉、豬脊肉、胛心肉每個部位亦有不同的口感,由硬到軟醬汁方面亦有黑椒汁,和果醬汁,鹹甜配搭😊Churro 炸脆條配雲呢拿雪糕🍦朱古力慕絲冷熱配搭

店內長期多人,建議若可以,打個電話📞booking

傳統烤焗芝士🧀西班牙有機小蕃茄 🍅香蒜及有機橄欖油
店員在上菜後,親自用新鮮蒜香🧄🍅塗在包上🍞
麵包香脆👍🏻好夾,講述的態度十分友善☺️

西班牙繪牛肚鷹嘴豆辣肉腸醬汁

味道濃味🍅
牛肚都幾多,保持嫩骨且幾冧🥰

脆炸鯪魚配蜜糖泡沫
真材實料,食到好多嘅鯪魚肉
而且蜜糖泡沫好特別,增加味道層次

重點推介:西班牙紅蝦黑毛豬海鮮炒飯

香烤黑毛豬雜錦拼盤配扒田園蔬菜🥬
包括豬肩肉、豬脊肉、胛心肉
每個部位亦有不同的口感,由硬到軟
醬汁方面亦有黑椒汁,和果醬汁,鹹甜配搭😊

Churro 炸脆條配雲呢拿雪糕🍦朱古力慕絲
冷熱配搭

2021-07-24 108 浏览
Rustico 荔枝角長義街9號D2 PLACE一期地下G01舖Lunch Set 前菜🍽▶️傳統西班牙大蒜湯伴溫泉蛋及辣肉腸湯烹調得相當濃稠..喝落滿口大蒜嘅辣味..飲完搵湯已經有3分飽🙈溫泉蛋煮的時間剛好!篤穿隻蛋 蛋黃將令湯更滑口!▶️燒牛仔肉薄片配吞拿魚沙律醬伴西西里水瓜條上菜嗰陣仲諗緊牛肉片喺邊😹吞拿魚沙律醬堅係有吞拿魚味😹應該係沙律醬同吞拿魚碎打成!牛仔片唔會燒得un! 但係牛肉味就偏淡主菜🥘▶️香煎蘇格蘭三文魚伴綠蘆筍及薯蓉配荷蘭醬有啲失望三文魚冇得揀七八成熟🙈好彩烹調時間唔會過長 魚油仲鎖住三文魚油香味!外皮脆卜卜好正▶️特色燉羊肉千層麵大量芝士鋪喺上邊~羊肉有so 味.不過我係鍾意so味濃所以就覺得幾好食😋 面住得比較淋身..個面一吉就散..如果中間用啲芝士黐實會比較好..不過可能就會膩d▶️甜品🍮蜜桃吉士撻普通嘅一件甜品😹週末午市超滿😂但當日得兩個waitress 一個部長..上菜同埋單都需時🙈午市來講價錢偏貴..黎食過晚餐,晚餐比午餐驚艷CP值: 6/10Lam脷指數: 7/10
Rustico

▶️特色燉羊肉千層麵

▶️甜品🍮
蜜桃吉士撻
普通嘅一件甜品😹

午市來講價錢偏貴..黎食過晚餐,晚餐比午餐驚艷

CP值: 6/10
Lam脷指數: 7/10
2021-07-23 71 浏览
來來去去都係打邊爐, 食泰國野, 朋友提議去D2 PLACE呢間西班牙菜, 二話不說就話好啦!!去到見到全場滿座, 好采朋友有BOOK位, 裝修都幾有外國FEEL, 星期五黎飲杯野真係好正!坐低叫左2杯SANGRIA先, 紅酒SANGRIA就飲得多, 白酒就真係好少試, 估唔到白酒配生果更易入口, 感覺有點似fruit punch, 甜甜地唔錯!叫左個parma ham送酒, 店員推介當日ham upgrade左做48個月! 肉質果然更加甘香, 很好吃~就咁食ham有d寡, 見到有樣蕃茄蒜香多士, 店員將生蒜係烘脆多士上面磨, 再磨埋個蕃茄, 加上橄欖油, 未食之前視覺已經好驚喜,相信都係正宗既食法! 多士脆之如仲帶有生蒜既辣同埋蕃茄酸甜, 不錯! 私心加左片parma ham, 正!食西班牙野必叫既乳豬同paella, 乳豬皮薄脆, 肉質幼嫩, 唔會太咸, 仲有一些香草味道, 好吃!海鮮飯賣相好吸引! 飯粒分明, 青口仲帶有海水味, 同係西班牙食過既有得揮!!

2021-07-23 104 浏览
D2 Place 不停有新店進駐,Rustico可以話係是其中一間老店。餐廳設計好有傳統西班牙風味,充滿懷舊感再襯埋荔枝角街景,好有feel~.Menu 都係紅色ga! 落單之後會送上蕃茄香蒜多士同橄欖油。 Order 左傳統西班牙辣肉腸醬汁鷹咀豆燴牛肚,牛肚好夠淋又嫩再用麵包點醬汁一齊食,好正.脆炸鱈魚忌廉球 外香脆內軟滑的質感,輕而易舉已經獲得了歡心.西班牙燴飯中的海鮮種類尚算可以,飯食到有「骨」係正宗口味,湯汁收得剛好.炭燒黑毛豬加時令蔬菜,生熟程度恰當,肉質嫩而不老,香兼juicy,係豬頸肉油脂太高其他都好食.甜品時間,有我大愛既炸西班牙Churro (即係油炸鬼)伴香草雪糕巧克力慕斯,外酥脆、內柔軟,趁熱食最美味,一冷一熱,味覺層次感更加豐富一杯紅/白Sangria,酸酸甜甜,果香頗豐富,清香易飲可以消去初夏的悶熱感覺
脆炸鱈魚忌廉球 外香脆內軟滑的質感,輕而易舉已經獲得了歡心
西班牙燴飯中的海鮮種類尚算可以,飯食到有「骨」係正宗口味,
湯汁收得剛好
外酥脆、內柔軟,趁熱食最美味,一冷一熱,味覺層次感更加豐富

在D2 place有一開業已久的西班牙餐廳🇪🇸,座落於商場地下街鋪~餐廳設有室外及室內部份:室外設高檯及櫈;室內裝修以木系為主,牆壁掛有西班牙陶藝,天花掛有油燈,甚有歐洲風情,另外他們的COVID19隔板也是用木製的,與餐廳的裝潢毫無違和感~一步步走進餐廳,一步步展開我的西班牙舌尖上旅行😋我們坐左窗邊位置。看著窗上的露珠,讓我更想念西班牙之旅~每張餐桌勻放了橄欖油及陳醋~ 因天氣有點熱,我們先開了一支sparkling water才慢慢點餐🍅蕃茄麵包 Tomato bread侍應細心地瓣開蒜頭,再配上蕃茄塗抹在麵包面,最後加了一點點橄欖油;烘暖的農夫包,配上蕃茄蓉及蒜香🐷特選伊比利亞豬燻肉薈萃 Special selection of Iberian Cold Cuts Platter 伊比利亞黑毛豬冷盤有Serrano ham, Chorizo, Salsichon 同Sobrasada,各類口感及味道的黑毛豬火腿也齊備~我獨愛Serrano ham,恰好的油脂及肉的分佈,是入口即化掉,又有回香的餘韻🍳Rustico 西班牙炸蛋 Broken egg炸蛋上鋪滿香脆薯絲及辣肉腸碎,還有

一步步走進餐廳,一步步展開我的西班牙舌尖上旅行😋

我們坐左窗邊位置。看著窗上的露珠,讓我更想念西班牙之旅~

🍅蕃茄麵包 Tomato bread
Tomato  bread
Tomato  bread

🍳Rustico 西班牙炸蛋 Broken egg
炸蛋上鋪滿香脆薯絲及辣肉腸碎,還有一點點黑椒;酥脆的薯絲,配上炸蛋的蛋香及蛋汁及可口辣肉腸碎,口感豐富及不油膩,十分特色的菜色!

🐷慢煮西班牙乳豬件香草焗薯 Traditional slow-cooked suckling pig with  baked potatoes
以慢煮方式烹調,保留了乳豬的嫩滑及肉汁;外皮微微香烤了,是脆脆的。伴菜的焗薯以香草調味~

🥘西班牙黑毛豬海鮮飯 Seafood paella w/ iberian pork
這海鮮飯絕對勾起了我對西班牙的回憶!味道如我在西班牙吃的一樣~上面有紅蝦,蜆等材料,但這全是配角,主角是飯!完全吸收了海鮮及肉的精華的飯,濃郁味美~

🍹西班牙水果酒Sangria
我們點了一紅一白的,水果鮮甜,配上紅/白酒。我較喜歡紅,水果加上紅酒的單寧,更添質感

🍫西班牙炸脆條 Churro with vanilla ice cream & chocolate mousse
這個西班牙油炸鬼十分出色,外脆內軟,不是太甜,沾一點點朱古力mousse又會有另一返味道~

吃完最後一口雪糕,這趟西班牙舌尖上旅行就畫上完美句號。
2021-07-19
收工後同朋友去荔枝角搵食,經過D2 Place見到西班牙餐廳Rustico裝修好有格調,有歐洲小鎮餐館既感覺,餐牌又幾多選擇,平日收工時間都差唔多坐無虛席,就決定入去食餐廳既裝潢令人覺得置身於外國,真係好掛住可以去旅行既日子~餐廳都有認真採取防疫措施,有高隔板隔開鄰桌,就可以令我地食得安心!Rustico有個Special Offer係15:00 - 17:30 係Drink Menu 裡既飲品都有買一杯送一杯優惠,真係好抵!難怪係附近工作既人收工會落黎飲返杯嗌個Tapas同同事傾下計我地就各點左一杯Red Wine同White Wine 既Sangria ($88),Sangria係西班牙傳統飲品,亦即係西班牙水果酒。葡萄酒裡面有切成小塊既水果,凍飲非常之美味!Sangria - Red Wine既酒香味較重,而White Wine 就比較清新同甜味重d,兩款都好適合係夏天飲~ 亦都適合想飲少少但又唔想酒精成份太重既食客!另外Drink Menu裡都有好多款酒精/無酒精既好選擇,適合各類食客值得一讚既係staff服務好細心,全晚上菜速度快之餘,會等我地品嚐完一碟先再上下一碟,令食物可

Sangria (Red Wine/White Wine) By Glass

脆炸鱈魚球配蜜糖泡沫

值得一讚既係staff服務好細心,全晚上菜速度快之餘,會等我地品嚐完一碟先再上下一碟,令食物可以保持最理想既溫度同口感。而且當晚亦主動幫我地更換左3-4次碟,睇得出佢地好留意食客既需要,呢樣好令我地滿意

Tapas方面我地點左 脆炸鱈魚球配蜜糖泡沫($98),上枱時炸物既香氣令我地垂涎三尺
,橙金色既外表亦都好吸引呢!咬落去第一個感覺係好脆口,食落去竟然係意想不到既柔軟感~內層係鱈魚肉混合薯蓉,點埋配上既蜜糖泡沫,就會多左種清甜既味道
係個味道同層次感豐富既小食。

傳統烤焗多士, 西班牙有機小蕃茄, 香蒜及初榨橄欖油

另一個Tapas我地揀左傳統烤焗多士, 西班牙有機小蕃茄, 香蒜及初榨橄欖油($48),諗住配合埋Middle Course一齊食。Staff見我地第一次黎,就主動幫我地炮製多士!首先用香蒜及蕃茄抹整塊多士面,再滴上橄欖油,最後加少少鹽粒就食得!多士係超香脆
而各種配料既味道都好配合,用料新鮮,非常濃郁好味

西班牙燴牛肚鷹嘴豆辣肉腸醬汁

Middle Course西班牙燴牛肚鷹嘴豆辣肉腸醬汁($178)有豐富醬汁,用多士黎點就最好不過
!牛肚及鷹嘴豆煮得非常軟腍
欣賞佢地味道適中,唔會太鹹。一碗大約有6-7塊,份量都幾多,足夠3-4人share。

招牌西班牙黑毛豬海鮮飯($228)都令我地好滿意
staff提我地小心個鑊會燙手,同埋要儘快攪拌防止飯粒燶左會有飯焦。海鮮幾新鮮,有大蝦、青口、蜆肉,另外當然唔少得咬落去幾爽口既黑毛豬肉,加少少檸檬汁就更鮮味。

香烤黑毛豬什錦拼盤配扒田園蔬菜(豬肩肉、豬脊肉、胛心肉)

Main Course - 香烤黑毛豬什錦拼盤配扒田園蔬菜 ($338) 包括左三款黑毛豬肉 - 豬肩肉、豬脊肉、胛心肉。
香烤黑毛豬什錦拼盤配扒田園蔬菜(豬肩肉、豬脊肉、胛心肉)
黑毛豬肩肉肉質較嫩且柔軟,肉味豐富。
香烤黑毛豬什錦拼盤配扒田園蔬菜(豬肩肉、豬脊肉、胛心肉)

而豬脊肉肉質較爽滑,肉汁比較多。
香烤黑毛豬什錦拼盤配扒田園蔬菜(豬肩肉、豬脊肉、胛心肉)

胛心肉油脂部份較豐富,肉質細膩爽口。
香烤黑毛豬什錦拼盤配扒田園蔬菜(豬肩肉、豬脊肉、胛心肉)

最後,當然少不了甜品,每次食西班牙菜,我地都會點傳統西班牙Churro($65)
Rustico既Churro整得好正宗,炸脆條係粗身既,鋪滿粗砂糖,有甜絲絲而無膩既感覺,再配合埋雲呢嗱雪糕及朱古力慕絲,有外冷內暖既口感,好滿足呢!令呢餐有個完美既總結

2021-07-14
  • 傳統烤焗多士
  • 西班牙有機小蕃茄
  • 香蒜及初榨橄欖油
2021-07-13 230 浏览
☕️ 食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5💰 CP值:👍🏻👍🏻👍🏻 /5🤵🏻 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5🛋 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5如果說深水埗區漸漸變成咖啡店天堂,那麼荔枝角/長沙灣區亦成為不同種類西餐廳的聚腳地~ Rustico - 西班牙語意指「鄉村」🇪🇸,多年前我也曾到訪西班牙,記憶中所有食物都很美味,雖然我不太清楚西班牙鄉村食物是什麼味道,但這家餐廳的確提供水準不俗的西班牙菜,是可以再方的餐廳之一 ☝🏻 那天朋友請吃飯,我們點了商務午市套餐,套餐包括頭盤、主菜、甜品及咖啡,按不同主菜選擇,價錢由$158至$268不等💋 選擇以下主菜,套餐價錢為 ($188) 《頭盤》巴馬火腿水牛芝士沙律👉🏻 巴馬火腿味道香濃回甘,配上火箭菜、士多啤梨、松子,還有畫龍點睛的球狀新鮮水牛芝士和少量醋汁,無論口感、味道和配搭都很不錯,感覺新穎~ 😚《主菜》香煎黃鰭金槍魚伴烤時令蔬菜配新鮮芒果莎莎醬👉🏻 主菜選了黃鰭金槍魚,煎得十分香脆,魚肉油脂滿溢,肉質依然滑溜,配新鮮芒果莎莎醬和其他配菜同吃,真的停不了口呢!😋《甜品》乳酪吃的時候原以為是忌廉,後來才發現其實是乳酪 😅 味道不太甜,質感輕巧,幾口就吃
☕️ 食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
💰 CP值:👍🏻👍🏻👍🏻 /5
🤵🏻 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
🛋 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5

💋 選擇以下主菜,套餐價錢為 ($188)

《頭盤》巴馬火腿水牛芝士沙律

《主菜》香煎黃鰭金槍魚伴烤時令蔬菜配新鮮芒果莎莎醬

甜品》乳酪
吃的時候原以為是忌廉,後來才發現其實是乳酪 😅 味道不太甜,質感輕巧,幾口就吃清空了~ 😚
巴馬火腿水牛芝士沙律
香煎黃鰭金槍魚伴烤時令蔬菜配新鮮芒果莎莎醬
乳酪
2021-06-15
巴馬火腿水牛芝士沙律
香煎黃鰭金槍魚伴烤時令蔬菜配新鮮芒果莎莎醬
乳酪
2021-07-03 292 浏览
是次係1位從來No idea既朋友揀同預約..按時到達見到裝修好有風格同當地既氣氛.. 有小小出左Trip 既感覺.. 放鬆左個人1餐飯既時間.. 由於真係好有旅行感覺.. 我掛住Enjoy 呢個時刻.. 無為餐牌有啲咩食.. 因為同行既友人安排好晒.. 啲菜式既名稱我真係唔記得.. 但係味道就好深刻.. Yummy.. 每食完1樣就期待佢上另1樣.. 碟碟都好出色同高質.. 最後想講 STAFF ARE SO NICE.. Thank you for the hospitality..
是次係1位從來No idea既朋友揀同預約..
按時到達見到裝修好有風格同當地既氣氛..
有小小出左Trip 既感覺..
放鬆左個人1餐飯既時間..
由於真係好有旅行感覺..
我掛住Enjoy 呢個時刻..
無為餐牌有啲咩食..
因為同行既友人安排好晒..

啲菜式既名稱我真係唔記得..
但係味道就好深刻.. Yummy..
每食完1樣就期待佢上另1樣..
碟碟都好出色同高質..
最後想講 STAFF ARE SO NICE..

2021-07-03 345 浏览
今日原本book咗18:30同朋友慶祝生日,訂位前至坐低點餐都無同我哋講過只有90分鐘用餐時間。直至半小時後有位短頭髮女侍應同我哋講first round final call然後叫我哋20:00還枱,果時我哋先食到一半!時間去到19:30嘅時候我哋仲要焗住急急腳食完切蛋糕,最深刻係果位短頭髮女侍應仲要用極差嘅態度拍住手話我哋夠哂鐘要我哋交枱!好似我哋無俾錢食飯坐係度霸住張枱咁,會唔會係咁?平心而論,我唔覺得餐廳食物好出色,而且上菜速度亦唔快,基本上同食快餐無分別!建議餐廳可以考慮改變營運方式,可能食客感覺會好一點。
2021-06-27
庆祝纪念
生日
2021-06-27 2104 浏览
茘枝角工業區近年已發展成一美食區,各類形食店林立,給與一眾食家多一個飲食熱點。是日中午,我們一行四人光顧了這間西班牙餐廳,餐廳內外的裝修甚具西班牙鄉土特色,可惜座位太密,私隱度及空氣流通度不足。拿午市套餐牌一看,發覺菜式名稱非常長,讀起上來雖然不太順口,但就清楚明白所含的食材。各套餐都包頭盤,主菜,甜品及咖啡。落單後,很有特色的橄欖油瓶上枱,外觀果然不同凡響。温熱的麵包蘸上橄欖油,確是滋味無窮。這個頭盤混合了牛仔肉及吞拿魚,是一佳配,加了水瓜柳,減低了純肉類的油膩感,蓋上了沙律醬,更引出酸酸的味道,不愧為上佳的appetizer三文魚配上烤番茄,茄子及牛油果沙律,給人一種食材豐富的感覺,製作亦見認真,味道頗佳。小八爪魚配薯仔,八爪魚尚算爽口,但未見亮點,屬不過不失之作。鰹魚餅甚具咬口,調味亦適中,配上田園沙律,添上幾分健康的觀感。西班牙燴飯中的海鮮種類尚算豐富,但飯製作得太乾身,與在西班牙本土製作的尚有少許距離龍蝦泡製尚可,惜鮮嫩度不足,肉身畧嫌堅靭,應減少製作時間。飯因蓋上濕潤肉汁,頗易入口且口感不俗。

各套餐都包頭盤,主菜,甜品及咖啡。

落單後,很有特色的橄欖油瓶上枱,外觀果然不同凡響。

温熱的麵包蘸上橄欖油,確是滋味無窮。

温熱麵包+橄欖油

牛仔肉薄片配吞拿魚沙律醬伴水瓜柳

三文魚配烤蕃茄,茄子及牛油果沙律

地中海小八爪魚配薯仔

鰹魚餅配田園蔬菜沙律

西班牙海鮮燴飯

西斑牙龍蝦燴飯

温熱麵包+橄欖油
牛仔肉薄片配吞拿魚沙律醬伴水瓜柳
因為成日會去荔枝角 所以會係D2 附近搵嘢食 呢間係其中一間我鍾意去嘅餐廳 每次去都會坐窗邊位 感覺就似去歐洲嘅露天餐廳呢度嘅lunch set 我覺得有水準同埋價錢合理前菜有多種選擇今次我揀咗湯main course 我揀咗墨汁意大利飯呢日嘅甜品係yogurt 佢哋每日嘅甜品都會唔同埋應該係自己整嘅

呢度嘅lunch set 我覺得有水準同埋價錢合理
前菜有多種選擇
今次我揀咗湯

main course 我揀咗墨汁意大利飯

第一次同愛人食西班牙菜,平時通常連其他歐洲菜都比較少食。一出地鐵站就比餐廳既外觀吸引,好似平時睇戲見到既地中海餐廳。由於我地有book枱 所以唔駛等即刻入得☺一入餐廳有一位外籍侍應招呼,果刻真係好似去左西班牙🤣呢排細食左,我地就咁叫左2個餐,1個頭盤,1個甜品同1杯飲品鱈魚球配蜜糖泡沫:一咬入口味道鬆軟,但有點鹹,當再點蜜糖泡沫,感覺相容香蒜墨汁魷魚意粉:哈哈,食到我同愛人排牙同嘴嘴都黑哂,要瘋狂飲水同抹嘴 我覺得味道就一般,甚至偏鹹,份量適中。招牌西班牙黑毛豬海鮮飯:呢個必點歷來最好食既炒飯,除左份量味道恰到好處外,西班牙米個味道超超超好食!唔會太鹹! 海鮮又夠新鮮,有大蝦,青口,細扇貝,豐富美味。連我愛人都讚好西班牙炸脆條配chocolate moose:最後一道甜品,帶有餘韻🐟炸脆條本身都幾甜,反而點埋choccloate moose 味道又岩岩好熱飲雖然細杯左少少,但無損整體感覺,waitress都好好人,好helpful。愛人對呢間餐廳好滿足,好高評價
第一次同愛人食西班牙菜

鱈魚球配蜜糖泡沫:
一咬入口味道鬆軟,但有點鹹,當再點蜜糖泡沫,感覺相容

香蒜墨汁魷魚意粉:
哈哈,食到我同愛人排牙同嘴嘴都黑哂,要瘋狂飲水同抹嘴
我覺得味道就一般,甚至偏鹹,份量適中。
香蒜墨汁魷魚意粉

招牌西班牙黑毛豬海鮮飯:
呢個必點

西班牙炸脆條配chocolate moose:

西班牙炸脆條配chocolate moose

對呢間餐廳好滿足,好高評價
2021-06-06
西班牙炸脆條配chocolate moose
  • 西班牙炸脆條配chocolatemoose
  • 招牌西班牙海鮮飯
2021-06-13 843 浏览
Booked左630pm, 7點同我地講last order (??????) 原來我地8點要還枱. 如果卜枱或者入座個時同我地講限時90分鐘會更好. 事關唔想黎慶祝朋友生日都要咁趕, 同埋食西班牙菜想慢慢享受,chill住咁食。講番野食先,我地order左青口、西班牙奄列、乳豬、西班牙海鮮飯、HAM、魷魚同埋一個pancake甜品。全部都幾好食,唯一挑剔位係海鮮飯個兩隻蝦唔夠新鮮. 價錢合理同埋裝修幾靚👍🏼👍🏼
價錢合理同埋裝修幾靚👍🏼👍🏼
西班牙海鮮飯
西班牙海鮮飯
  • 烤乳豬
2021-05-19 820 浏览
同事說這家餐廳很不錯,所以今日和幾個朋友今天打算到D2 Place玩,順道一起試試這家西班牙餐廳!今日是假日仍然有商務午餐$188起有頭盤、主菜、甜品及咖啡!我們四位點了三個餐,先說頭盤有Parma Ham with cheeses & salad,生牛肉風乾蕃茄仔沙律以及肉丸湯,我會比較推薦沙律,肉丸湯比較像上海津白湯😂主菜我們點了豬手、鱸魚以及小墨魚墨魚汁西班牙飯,豬手口感很好吃,視乎你喜不喜歡比較濃的豬仔與否,最好吃的是墨魚汁西班牙飯,以鐵鍋上粒粒飯都有香濃的墨魚汁,鱸魚也不錯!overall quite nice!
2021-05-19
庆祝纪念
生日
2021-05-19 452 浏览
鬼佬侍應無禮貌,吹落單,一輪咀。另一個女侍應就漏單。我響附近返工,幫襯左好多年,好幾次,食物水準明顯下降左,無以前咁好,價錢本身吾平,收得咁既價錢比呢d服務,不會再幫襯