2003-05-24 18 浏览
我認同有部份侍應d services係唔多得, 黑口黑面咁. 但係有d又好好. 呢度除左lunch&tea set較抵食外, 散叫係唔抵食, 貴左d添!! 所以要食就揀lunch 或tea. lunch有一個海鮮千層麵, 好味, 但係好漏!! 食得晒係一個奇蹟. 不過佢個side dish --- 0個2塊蒜蓉飽飽仲好味.
2003-05-11 14 浏览
Steak類乾曾曾.炸蝦的脆漿皮太厚.服務唔得.唯獨沙律吧唔錯
Steak類乾曾曾.炸蝦的脆漿皮太厚.
服務唔得.唯獨沙律吧唔錯
2003-05-10 5 浏览
食完飯同朋友兩個人去食消夜,cheesecake+ice tea+potato skin.cheesecake-大而無當,唔好食﹗自己整好過﹗potato skin-以前好食d, 而家...個人認為太厚,又唔熱,要拿拿臨係0甘食但係都食唔晒---唔係我細食﹐而係舊potato凍左變到好硬食唔到。service方面...幾一般啦,我叫三樣野,夠膽死漏兩樣﹗同埋雖然我十點先去,亦知道你地趕收工,但係你地收工抹檯噴清潔劑果陣介唔介意小心少少呢?唔係貪就腳貪呢度暗...我都唔會0黎﹗下次去dan ryans 好過,
食完飯同朋友兩個人去食消夜,
cheesecake-大而無當,唔好食﹗自己整好過﹗
potato skin-以前好食d, 而家...
service方面...幾一般啦,
我叫三樣野,夠膽死漏兩樣﹗
2003-01-26 4 浏览
兩個人食,叫左三樣野, 根本食唔哂, 真係好family size! 但味道好普通尤其個蜆肉意粉, 0的汁同意粉屋一模一樣,價錢以份量來計其實唔貴.<br>最好味始終都係薯皮! <br>而服務態度真係好好, 佢地好多野做還是笑面迎人!
<br>最好味始終都係薯皮!
<br>而服務態度真係好好, 佢地好多野做還是笑面迎人!
2002-09-19 3 浏览
D 服務員好好態度, <br>我叫佢囉左好多樣野都唔會黑面, <br>反而仲好開心對著我地, <br>又介紹下咩新野, <br>好friendly. <br>美國食物好大份同幾貴, <br>如果冇多D 人, <br>好難試到多D 款, <br>我之前食佢個蝦既新款(好似叫XX漁夫籃)菜色, 好好食, <br>不過供應期有限, 依家又冇左. <br>食物好似冇尖沙咀咁好食. <br>服務去過咁多次都好好.
D 服務員好好態度,
<br>我叫佢囉左好多樣野都唔會黑面,
<br>反而仲好開心對著我地,
<br>又介紹下咩新野,
<br>好friendly.
<br>美國食物好大份同幾貴,
<br>如果冇多D 人,
<br>好難試到多D 款,
<br>不過供應期有限, 依家又冇左.
<br>食物好似冇尖沙咀咁好食.
<br>服務去過咁多次都好好.
2002-08-09 4 浏览
ribs,薯皮﹐炸洋蔥圈都好好食。
ribs,薯皮﹐炸洋蔥圈都好好食。
2002-08-08 1 浏览
自己本身都o係沙田做西式?廳,有日落場打算搵地方食tea兼食飯,朋友特別鍾情Ruby,於是就入去坐低lor!我係vegetarian,所以特別多要求,比如caesar salad, 個charcoal chicken fillet 要on side,同埋個薯皮又要hold the bacon, 仲叫左個club sandwich tim!麻煩晒serve我d哥哥姐姐!好relax同好味!
麻煩晒serve我d哥哥姐姐!
好relax同好味!
2002-07-09 3 浏览
小弟甚少食美式菜,所以難以把Ruby Tuesday與其他美式餐廳比較。但總括而言,我不太喜歡美式菜,大部份也是炸/烤的食物及肉類,感覺上比較油膩和熱氣,和好像吃醬多過吃食物。今晚吃了一個小食拼盤、Ribs拼盤、Lamb Chop及Caesar Salad,當中炸魷魚、薯皮、芝士也蠻好吃,唯獨是一個看似魚塊但吃下像"鞋烚烚"的雞塊的神秘東西令人留下壞印象。還有的是那個蜆肉意粉實在是太腥,蠻難吃的,千萬不要order。而那碟意粉剛上檯時有一條長頭髮,幸而侍應也有禮貌地換一碟新的給我們。至於甜品方面吃了TallCake,大大杯的六個人分才剛剛好吃得完,大家一人一羹的吃著也蠻有趣的。埋單六人,位位百五元左右。老實說我情願用百五元吃其他東西,因為實在不太合自己口味。
2002-07-03 1 浏览
tried set lunch twice and separate order oncechose the most expensive onestaste - negative markpoor food and servicenever try
chose the most expensive ones
taste - negative mark
poor food and service
never try
2002-06-17 5 浏览
沙田間分鋪完全唔掂,環境又熱又焗,食物水準更是差勁,烤牛肉味道又乾又鞋,燒排骨無離味道,同其他美式餐廳比較,RUBY真係貴得來又唔好食,食落無乜FEEL,不吃也罷!
2002-03-07 7 浏览
因為之前睇過某食家話有ShellCard 就有50% off, 所以先o黎食..之前食過都知到食物質素唔係咁o岩我口味, 因為唔太鍾意食美國菜, 又鞋又大件又炸又多肉類.... <br>我地兩個人order o左一個$188 三式拼盤, 有燒排骨,牛肉串燒同炸雞柳,有薯條同洋蔥圈做side dish.. <br>燒排骨-幾入味, 不過d 肉好似梅梅地,好明顯係一早煮定啦~ <br>牛肉串燒-又乾又鞋又韌... <br>炸雞柳-又係一早炸定,d 雞肉又係梅梅地~我男友以為食緊魚呀~ <br>最好食係個薯皮..有煙肉同芝士係面,好香,不個唔夠脆,但係都幾好食... <br>半價左之后係$180, 仲叫左兩枝喜力, 都幾平~ <br>但係原價就唔值啦~ <br>價錢同係美國食o既差唔多,食物質素都係一樣!果然係正宗美國菜<br>
<br>
牛肉串燒-又乾又鞋又韌...
<br>
半價左之后係$180, 仲叫左兩枝喜力, 都幾平~
<br>
但係原價就唔值啦~
2001-07-23 0 浏览
野食只係一般~~但service 真係唔掂, 叫左成四五次先肯俾杯水我, 添飲杯檸茶成十幾分鐘後先俾我~~咁既價錢符到咁既service, 唔值囉~~
野食只係一般~~
咁既價錢符到咁既service, 唔值囉~~
2001-07-22 6 浏览
只係兩個人食, 都食成400幾. 好貴. 成d fajita好好味, 不過fajita其實唔難做. 間間都more or less the same. 但ruby就好貴, 一d都唔抵食, 仲有, 我地叫了個lasagna, 好似係vegi, 總之?地有兩種lasagna, 一種係肉, 一種係vegi, 千萬唔好order.
只係兩個人食, 都食成400幾. 好貴.
2001-06-05 3 浏览
果個用隻好大o既杯盛住o既chocolate 甜品..(唔記得乜名),超正,勁好味,不過好肥~~~如果怕漏,咁就好有可能食剩啦~
如果怕漏,咁就好有可能食剩啦~
2000-09-08 4 浏览
我對Ribs 的研究不深,故不能評價這裏的Ribs 是否很好吃,但感覺與Tony Roma 和Dan Ryan 差不多。不過除此之外,Ruby Tuesday 在各方面也較Tony Roma 和Dan Ryan 差。首先是前菜,我最欣賞Dan Ryan 的一籃麵包,那些Muffin很好吃,而且可以免費加添吃,而Tony Roma 的法包和香草牛油也是一絕,但是Ruby Tuesday "沒有前菜" 的。我們三人點了一個骨骨拼盆($198) ,炸蝦骨骨拼盆($158) ,焗薯皮($48) ,沙律($28) 和Iced tea ($30) ,價錢是一般美式餐廳收費,但食物質數和服務卻不成正比。那個沙律是隨主菜加28 元,menu 上寫是salad bar ,但實質是一小碟不太新鮮的西生菜和一些蕃茄粟米,平凡得很。那個焗薯皮亦很普通,份量亦少,不能和Dan Ryan 相比。還有那些炸蝦真是差得很,完全沒有蝦味。伴碟的薯條亦不脆,很油。最激氣是服務態度之差,負責門口一排餐桌的男侍應完全唔掂,十分串,叫他加水又等很久,還大大聲說:“等一等得唔得?”好無禮貌。他又拿碟給鄰桌的客人放骨,又拿濕紙巾給

最激氣是服務態度之差,負責門口一排餐桌的男侍應完全唔掂,十分串,叫他加水又等很久,還大大聲說:“等一等得唔得?”好無禮貌。他又拿碟給鄰桌的客人放骨,又拿濕紙巾給他們,但我們卻什麼也沒有...還有還有,這裡的音樂簡直震耳欲聾,... 簡直趕客,以後唔會再去.....