2009-08-11
上個星期去RT無食到佢個甜品, 今日成大班人我一早就私自決定一定要黎呢到食佢哋既Tall cake. 一食飯就落去攞位. 嗰陣係8點, 但係待應姐姐話7位最快要等到9點半. 太遲唯有放棄啦. 正當我哋諗住轉場去食雪糕, 都已經諗住比錢嫁喇, 佢哋又打番黎話而家有位叫我哋番去, 嗰陣先至8點半... 我都明白佢哋呢個customer servic strategy係想比一個最壞既心理準備客人. 但係如果嗰下已經俾左錢去買雪糕, 我會仲唔開心囉~~~anyway, 因為都已經有d夜, 我哋7個人只係點左3樣野:chocolate tallcake ($96): 呢個係我既主打... 好漏既朱古力, 但係我就係鐘意. 朱舌力醬 + 朱古力蛋糕 + 朱古力 cream, i'm lovin it!!double chocolate cake ($76): 即係心太軟. 上枱嗰陣熱辣辣, 暖暖既朱古力蛋糕 + 朱古力醬 + 雲呢啦雪糕, 同tallcake既凍食又係另有一番風味. ice-cream sundae ($56): 呢個係後來追加, 不過估唔到會係咁無誠意; 只係一個飲水既杯, 入面
ice-cream sundae ($56): 呢個係後來追加, 不過估唔到會係咁無誠意; 只係一個飲水既杯, 入面有兩球雪糕, 加一舊cream, that's it. 個待應放底時我哋成班都呆左一呆. 可以話絕對唔值呢個價.
本來我哋有frd有半價咭, 點知無帶, 又可以對名用~~ 不過全價食都值既, 除左佢個sundae之外!!