2018-09-19 423 浏览
有水準嘅公路漢堡同燒春雞。 款式都幾多 香口嘢 即叫即做 上次食完個 蛋黃魚皮 係就係幾好食不過 略嫌多油 。 之前見招紙頂手, 上次買嘢 哥哥仔口頭通知我哋做到九月廿幾號 就唔做啦 。 新北江係多嘢食不過呢啲香口嘢 就冇乜 。 製作時間比較長 係值得等嘅 。 真係可惜 未試哂呶餐牌上面嘅嘢 之後唔知邊度有得食。
2018-09-15 307 浏览
天水圍新北江地下Route 99 唔做了😱😱😱好可惜又小一間好野食😖第一次黎 野食新鮮 既漢堡包小食店 ,得知佢地做到本月9月20日 ,因為常有外展,不能兼顧,所以9月20是最後一日😖 🍔公路漢堡 真係有一定既水準!外賣有紙袋,袋內有盒盛裝!首先隔住袋都聞到香,即買即製,漢堡肉唔實唔鬆剛好有肉汁,肉內有洋蔥,所以添左味道層次同減少左油膩,隻蛋流心有蛋汁,其他材料份量適中,配合得宜。太大太厚,好難一啖咬到所有材料,份量太多,男仔食就剛剛好,女仔就要2個人一起食啦😝店員態度好好👍👍👍值得一試,食物水準中上,份量大冇食過或食過既朋友 襯20號前去食最後一次美式漢堡吧 ‼️‼️‼️‼️‼️‼️重有一個星期咋,錯過咗就冇😭😭😭

🍔公路漢堡 真係有一定既水準!

店員態度好好👍👍👍

值得一試,食物水準中上,份量大

• 公路漢堡
2018-09-13 157 浏览
這個咁大既"美國經典漢堡"大家來天水圍新北江商場一定要試吓,好味好食😍😍 地點在新北江商場店員好有禮貎 👍🏻👍🏻叫左芝士公路漢堡🍔🍔🍔好足料好好食 覺得幾好又唔太油,不過可以再煎燶少少就更香 😉重點是呢個價錢食到呢個水準真的很不錯👏🏻店主話100%手打牛肉一個女仔係會食唔曬的😝 要同人開心share 🤣🤣🤣牛肉漢堡扒 雞蛋 生菜 番茄片 洋蔥 酸瓜 芝士 ⋯⋯睇得出係用心製作,唔係一般嘅求其行貨🍔🍔🍔因為即整即做嘅關係,所以要等候

店員好有禮貎 👍🏻👍🏻
叫左芝士公路漢堡🍔🍔🍔

• 公路漢堡
2018-09-12 124 浏览
現煎的漢堡肉,足料的蔬菜,造就了這漢堡的實力。吐司比外面的公司三文治還大,料又多。現炸的薯條,八種不同的口味,切割得比外面更大條,脆而不油。蛋包飯的蛋半熟,就算只吃蛋也值回票價。店員們做事認真,只看到一點也可見到他們用心地做每一份餐食,以小店來說這種認真的程度與食物的質量在外面很難會遇得到。每次放假都在禮拜一,剛好是他們的休息日,有時候放早會過去品嚐這份人間美味。只可惜只能多吃一個禮拜,以後只能回味...希望有朝一日可再見!
現煎的漢堡肉,足料的蔬菜,造就了這漢堡的實力。
吐司比外面的公司三文治還大,料又多。
現炸的薯條,八種不同的口味,切割得比外面更大條,脆而不油。
蛋包飯的蛋半熟,就算只吃蛋也值回票價。

只可惜只能多吃一個禮拜,以後只能回味...
希望有朝一日可再見!

外卖自取
2018-05-08 671 浏览
我們是在天水圍店附近工作的, 午餐時常常幫襯這店, "公路漢堡飽" 和 "肉醬芝士溶岩熱狗",  超正!!! 食得出是即時用心製作, 絕非一般求其行貨!  在元朗區實在很少burger店做到這水準, 而且價錢經濟, 是學生都比得起.買餐時職員已經告知即時製作要等, 我們在新北江商場睇一陣衫, 好快回店已經有得拎,天氣不太熱時, 會在商場前公園開餐, 真是有些外國feel...
我們是在天水圍店附近工作的, 午餐時常常幫襯這店
, "公路漢堡飽" 和 "肉醬芝士溶岩熱狗",
超正!!!
食得出是即時用心製作
2018-05-08
15 分钟 (外卖自取)
  • 公路漢堡飽
  • 肉醬芝士溶岩熱狗
2018-03-25 616 浏览
發現店鋪許久了,終於有機會一試。雖然等候時間較長,可以體諒。看到廚房內即時制作,牛肉扒是自己調配。雖然菜單選擇不多,只集中漢堡、熱狗、吐司和薯條小食等,但製作用心。.套餐價40元,有美式經典漢堡,厚切薯條,飲品,一個人吃絕對得到飽足。漢堡相當多肉汁,蛋和牛肉配合蔬菜醬料,,效果十分好。粗薯條新鮮炸起。.很興幸新北江商場依然有多元化的小食店存在,在每間商場都是連鎖食店時,新北江商場存有空間給年輕人創業,做自己熱愛的事。
粗薯條新鮮炸起。
2018-03-25
15 分钟 (外卖自取)
2017-08-24 1118 浏览
。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。收工行過哩間好多次都無買前排仲見佢無開幾日原來去左參加美食展今曰咁岩又見到佢開返就去買個薯角諗住試下等左十分鐘 諗住返去可以送酒一食...唔脆既...算....食多兩粒...好爽口...唔熟既 真係唔明佢賣比人果時過唔過得到自己個心真係叫佢自己食返曬佢一個小食都做到咁 佢果d漢堡包真係唔敢食真心無下次。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。 。
收工行過哩間好多次都無買
前排仲見佢無開幾日

原來去左參加美食展
今曰咁岩又見到佢開返就去買個薯角諗住試下
等左十分鐘 諗住返去可以送酒

一食...唔脆既...算....食多兩粒...好爽口...

唔熟既 真係唔明佢賣比人果時過唔過得到自己個心
真係叫佢自己食返曬佢
一個小食都做到咁 佢果d漢堡包真係唔敢食
真心無下次

外卖自取
2017-07-23 1107 浏览
Rute99這間只做外帶的漢堡店裝潢設計還滿特別吸引到我會停下腳步來看一下餐牌我點了一個公路漢堡跟芝士大啡菇回家打開後發現食物的賣相跟相片中沒有太大分別令我甚為驚喜切開大啡菇後發現裏面還有薯蓉和煙肉做搭配但吃下去時卻發現裏頭都是乾巴巴的而外層卻滿滿都是油味道也不討好吃了兩口也不想吃了公路漢堡味道有比較好牛肉裏頭有很重的黑胡椒味道肉質也鬆軟整體上不過不失但我想這裏沒有會令我再試的理由我覺得好吃不等於你純屬個人意見愛分享
Rute99
但我想這裏沒有會令我再試的理由

我覺得好吃不等於你
純屬個人意見愛分享
2017-07-09 796 浏览
入到天水圍探朋友又唔知有咩好食,行行下見到有好多人排緊漢堡包。見張相塊芝士好吸引老公就話試下。點餐時店員話要等最少20分鐘,因為食物係即叫即整,反正唔趕時間無所謂啦。最後等咗15分鐘左右已經有得食。個包同張相一模一樣!講返食物先,個包係非常之脆口,足料。漢堡扒好重牛味,食完亦唔口渴,完全無味精,仲好juicy!有驚喜的小店,誠意之作。值錢亦唔貴,單點個漢堡包都係$39。下次有機會再嚟想試下蛋包飯!
公路漢堡
下次有機會再嚟想試下蛋包飯!
2017-07-09
2017-07-05 650 浏览
座落新北江商場的新食店,走美式burger路線。在facebook介紹下,公主都來支持一下!在weekday的下午茶時段,未見人籠。店舖的美式風格,在左鄰右里的本地食肆襯托下,顯得份外突出!在不需排隊的情況下等了若15 分鐘,因為製作需時,趕時間的話便要提早落order啦!公路漢堡脹卜卜的包包賣相一流,以100% 手打牛肉為賣店,好厚的漢堡感覺像蒸牛肉,鮮牛肉味略為瞬息,被胡椒味及洋葱粒所蓋。蛋亦是厚身,整個漢堡要分開來吃,一口是咬不下啦!吃的時候蛋汁流出,若邊走邊食是很狼狽的事呀!特別之處是這包沒有任何醬料,喜歡與否便看各人口味啦!99 厚吐司又是很厚呀!打包會一分為二,食量不多的可以與朋友share呢!火腿蛋芝士,向來都是最佳配搭,加上烘焗後的吐司,很香口!期待下次試芝士大菇及水牛城雞翼。。。

99 厚吐司

期待下次試芝士大菇及水牛城雞翼。。。
下午茶
  • 99 厚吐司
2017-07-05 373 浏览
今日入天水圍探親,見到一間新開的小店,俾佢個名吸引左去睇下,我本人一向喜愛公路66,這間公路99賣美式漢堡,而且價錢合理,H K D38一個,又買來過吓口瘾,又0k喎,料多,飽身夠鬆化,蛋仲要半熟,有蛋汁流出,最主要塊漢堡扒好似手打的,鬆鬆的充滿肉汁,38蚊用心制作,性價比超高。可惜掛住食沒有拍照。下次可以再試其他口味,見到人地個溶岩芝士都好吸引啊。可惜個胃無位,推。
可惜個胃無位,推。
2017-06-23 249 浏览
呢間係新開嘅天水圍漢堡包店,眼望係一啲年青人開嘅新鋪頭,漢堡包外觀好靚,所以吸引左我去買來食。結果一啲都冇讓我失望,漢堡包有好多層,有半熟蛋,蛋黃仲係未熟透,好好味,牛肉好林好好食,漢堡包裏面同包面都有芝士,好多時平價漢堡都係衰起個包度,但係呢個包都好好食。總之成件事就係好豐富好夾。$38 一個漢堡包咁嘅質素,真係要再encore。見到佢有出熱狗,下次可能會試吓個熱狗。薯條都系跟埋,係粗嘅薯條,我鍾意食粗薯條。

2017-06-23
2017-06-21 210 浏览
今次小丸子黎到呢間新開嘅店舖試新野 因為岩岩新開而且價錢又平 所以落完order都要等成30分鐘先拎得~➡ 公路漢堡 Route Burger $38呢個漢堡真係不得了, 見到實物真係要嘩一聲, 個漢堡真係勁多材料勁高身包括三重芝士, 牛肉, 雞蛋, 洋蔥, 沙律同埋蕃茄!!!!! 咁勁份量嘅漢堡都只係$38, 完全係M記價錢! 成個漢堡都好juicy, 口感非常豐富, 冇咁大個口都真係食唔到~正仲要最高果層有勁邪惡嘅cheese  不得了~~~~➡ 費城溶岩芝士肉醬熱狗 Hotdog with meat sauce and cheese $30另外都試左呢個溶岩芝士肉醬熱狗佢個肉醬幾好味, 熱狗入面仲加左幾塊青瓜, 口感幾清新~~👍
今次小丸子黎到呢間新開嘅店舖試新野

因為岩岩新開而且價錢又平

所以落完order都要等成30分鐘先拎得~

➡ 公路漢堡 Route Burger $38

咁勁份量嘅漢堡都只係$38, 完全係M記價錢!

仲要最高果層有勁邪惡嘅cheese  不得了~~~~

另外都試左呢個溶岩芝士肉醬熱狗

2017-06-17
30 分钟 (外卖自取)
2017-06-18 224 浏览
同我講等3個字就有,行完一個圈商場再返黎都仲要再企多一個鍾。已經係叫漢堡包, 叫燒春雞啲人仲快過我好多。麵包糠到窿,漢堡包唔加蛋會好味d,仲有個牛肉入面有好多洋蔥(如果唔鍾意食洋蔥嘅人真係好唔鍾意舊漢堡包)出面既裝修好似幾靚但係無你睇到咁好味,薯條有小得個幾條,仲要返到屋企食嘅時候凍哂囉(仲衰過麥當勞)。間鋪頭得個樣,由好肚餓等到唔肚餓,真係等到炆憎!下次我唔會再幫襯囉,晒哂我啲時間喺度等。可能因為新開張有好多人想試吓食但係真係唔值得去排隊。
同我講等3個字就有,行完一個圈商場再返黎都仲要再企多一個鍾
2017-06-18
60 分钟 (外卖自取)
2017-06-17 187 浏览
今日試下新野見到呢間新開同都有人喺度等緊就試下叫左幾樣野1. 公路漢堡 (單點無叫餐)個漢堡望落幾靚 但係點拎黎食都幾無從入手最上面整塊芝士 都唔知用手成個拎黎食定用刀叉食好最好決定一層層食其中個蛋係幾好 仲有黃流到出黎個手打漢堡就爭少少 爭左啲黑椒味咁整體合格 但有進步空間2. 水牛雞翼唔辣 無味 中間有少少唔熟 3. 花姿丸感覺係就咁拎去炸 炸完加啲粉無特別無技術無驚喜你話加個粉漿再炸都好吖 而家完成唔值4. 炸香蕉炸到好熱 熱到隻叉都攣埋味道ok 不過超級濟5. 蛋包飯蛋同醬都可以但個飯唔合格 完全唔接受將貨就價如果下次幫襯會考慮試其他野 例如燒春雞或者多士等候時間比預期耐但門口落單位人兄幾友善耐心同主動提醒會等得比較耐值得一讚
今日試下新野
見到呢間新開同都有人喺度等緊就試下
叫左幾樣野

1. 公路漢堡 (單點無叫餐)
個漢堡望落幾靚 但係點拎黎食都幾無從入手

如果下次幫襯
會考慮試其他野 例如燒春雞或者多士
等候時間比預期耐
但門口落單位人兄幾友善耐心同主動提醒會等得比較耐值得一讚
25 分钟 (外卖自取)