ℝ𝕠𝕤𝕚𝕖,💛以波希米亞風風格為主,環境優美,簡約高貴純白色外牆配上木製圓洪式落地玻璃及稻草燈罩#感覺去左韓國🇰🇷打卡ᴄᴀғᴇ🍽️好適合打卡✨朱古力🍫心太軟配開心果意式手工雪糕✨雪糕口感純滑,夾雜開心果粒粒,帶著淡淡堅果香味雪糕ᴄʀᴇᴀᴍ流落黎嗰刻真係好靚😍心太軟外脆內軟,超級流心,朱古力🍫醬好濃郁,夾住朱古力🍫豆豆,好有口感🤤✨ℍ𝔸ℙℙ𝕐 𝔹𝕀ℝ𝕋ℍ𝔻𝔸𝕐 𝕋𝕆 👩🏻‍🦰✨#作為生日蛋糕🎂的確好特別好有儀式感🤩#最開心係壽星女相當滿意亦好喜歡食心太軟🥰點選了𝟚人套餐👭🏻1️⃣。鵝肝松露香菇意大利飯✨鵝肝入口即溶🤤又好大份,黑松露味好濃郁,堅好食2️⃣。香濃芝士卡邦尼亞扁意粉✨非一般卡邦尼,芝士味好濃,以蛋汁為主,咸左少少🤏🏻套餐包含小食, 選了蝦多士(5件)蝦肉好多😳咸少少🤏🏻西多士好脆,味道不錯不錯辣芝士醬明蝦扁意粉芝士🧀好濃郁,好ᴄʀᴇᴀᴍʏ,咸少少🤏🏻辣辣地好特別炸薯條配黑松露蛋黃醬黑松露好濃郁,除此之外亦有蕃茄醬點,薯條好脆朱古力🍫咖啡(一熱一凍)淡淡朱古力味配上濃濃咖啡果然絕配👍🏻👍🏻無論環境佈置以及食物質素都覺得好高質#絕對值得同閨蜜們來慶祝特別日子🫶🏻#少女ᴄᴀғᴇ💕💕如果營業時
ℝ𝕠𝕤𝕚𝕖,💛
以波希米亞風風格為主,環境優美,簡約高貴
純白色外牆配上木製圓洪式落地玻璃及稻草燈罩
#感覺去左韓國🇰🇷打卡ᴄᴀғᴇ🍽️好適合打卡✨

朱古力🍫心太軟配開心果意式手工雪糕✨
雪糕口感純滑,夾雜開心果粒粒,帶著淡淡堅果香味
雪糕ᴄʀᴇᴀᴍ流落黎嗰刻真係好靚😍
心太軟外脆內軟,超級流心,朱古力🍫醬好濃郁,
夾住朱古力🍫豆豆,好有口感🤤

✨ℍ𝔸ℙℙ𝕐 𝔹𝕀ℝ𝕋ℍ𝔻𝔸𝕐 𝕋𝕆 👩🏻‍🦰✨
#作為生日蛋糕🎂的確好特別好有儀式感🤩
#最開心係壽星女相當滿意亦好喜歡食心太軟🥰

點選了𝟚人套餐👭🏻

1️⃣。鵝肝松露香菇意大利飯✨
鵝肝入口即溶🤤又好大份,黑松露味好濃郁,堅好食

2️⃣。香濃芝士卡邦尼亞扁意粉✨
非一般卡邦尼,芝士味好濃,以蛋汁為主,咸左少少🤏🏻

套餐包含小食, 選了蝦多士(5件)
蝦肉好多😳咸少少🤏🏻西多士好脆,味道不錯不錯

辣芝士醬明蝦扁意粉
芝士🧀好濃郁,好ᴄʀᴇᴀᴍʏ,咸少少🤏🏻辣辣地好特別

炸薯條配黑松露蛋黃醬
黑松露好濃郁,除此之外亦有蕃茄醬點,薯條好脆

朱古力🍫咖啡(一熱一凍)
淡淡朱古力味配上濃濃咖啡果然絕配👍🏻👍🏻

無論環境佈置以及食物質素都覺得好高質
#絕對值得同閨蜜們來慶祝特別日子🫶🏻
#少女ᴄᴀғᴇ💕💕

如果營業時間能夠延長多少少🤏🏻就更好
有充裕時間給女士們打下卡,慢慢享用美味食物
又可以靜靜地同朋友傾下計慶祝一下生日
亦可以係舒適環境享受歡樂嘅時刻😁
感激當時職員通融多5分鐘給我們收拾🙂
體貼地給我們外賣盒🥡將剩餘嘅食物打包☺️

🤗特別感謝女職員🤗
溫文有禮,態度好好,最重要係影到一輯好靚嘅相💗

📌Rosie (葵芳) @rosiehongkong
葵芳興芳路177號葵芳廣場地下18號舖
2025-06-26
庆祝纪念
生日
  • 朱古力心太軟配開心果意式手工雪糕
喺葵芳工作已經有10幾年嘅,我對於葵芳葵涌廣場附近所有嘅地方我都熟悉,呢間都開咗一段時間平時都好多人,中午我放lunch都好難入去排到位,今次收工過去,啱啱六點幾,所以都有位,鍾意食西餐意粉好鍾意呢間嘅裝潢!唔食意粉都可以飲杯咖啡打卡丫!有出邊嘅座位露天可以同埋帶狗狗坐,啱晒我,下次有機會帶隻狗過嚟坐啊!😌地方夠舒服,夠chill,同朋友真係好舒服咁樣吹水吹坐得勁舒服,環境又寧靜,超正▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️🦐巨頭蝦蒜香油天使麵巨蝦真係好攰,大過我隻手,呢個可以打卡之外,真心食埋佢嘅巨蟹入邊嘅高,非常濃滑,意粉煮得剛剛好,勁重牛油味,勁多蒜片喺底,食得出牛油爆香蒜片嗰種蒜片香落晒落成個面度,仲要有少少嘅辣,吊起成個牛油蒜片蝦,所以好有層次感,份量亦都唔會太多,啱晒女士們,仲可以留肚食個甜品添!🦢鵝肝松露香菇意大利飯🈵呢個係我最鍾意食嘅意大利飯嘅質地,少少濕濕地亦都唔會太硬嘅飯,仲有好重松露同香菇融入咗喺個汁入邊,連同飯一齊食,簡直係滿足爆,加上兩塊勁厚嘅鵝肝,呢個下次一定會再點!必叫之一!推介🙌🏼🦴蒜香雞翼(2件)雞翼跟餐加$20,雞翼好脆亦好入味☕️朱古力咖啡Mocha好濃朱古力,

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
🦐巨頭蝦蒜香油天使麵

🦢鵝肝松露香菇意大利飯🈵

🦴蒜香雞翼(2件)
雞翼跟餐加$20,雞翼好脆亦好入味

☕️朱古力咖啡
Mocha好濃朱古力,加埋個拉花唔錯

🍹蜂蜜玫瑰花茶🈵
用一個花茶嘅壺裝住滿滿嘅玫瑰花乾,一啲都唔孤寒,所以成個玫瑰花茶勁濃玫瑰花味,因應甜度可以自己加蜂蜜,又係必叫項目!
用餐优惠
試食活動
2025-06-26 575 浏览
葵芳Rosie收工夜晚可以過去食吓呢間靚景Cafe!推介菜式:辣芝士醬明蝦扁意粉一上枱就搶晒鏡一一兩隻開邊大蝦鋪喺面,橙紅色嘅辣芝士醬掛滿每條扁意粉,加啲芫荽同辣椒絲做裝飾,睇見都流口水!好正味道1. 大蝦:新鮮爽彈,煎到啱啱好,蝦頭啲膏仲撈埋落醬汁度,超鮮味。2. 芝士醬:芝士味濃到化唔開,辣度慢慢滲出嚟,唔會搶咗冇呀芝士嘅風頭,食落好過癮。3. 扁意粉:煮得夠(有咬口),索晒啲醬汁,一啖接一啖停唔到口。
葵芳Rosie
收工夜晚可以過去食吓呢間靚景Cafe!
推介菜式:
2025-06-20 816 浏览
葵芳隱世西餐ROSIE,當天來到平日也是全full,非常有人氣~巨頭蝦蒜香油天使麵超級大既虎蝦, 蝦肉新鮮超彈牙,煎到蝦殼脆,蝦膏超多滲進麵條,加上橄欖油爆香蒜片,天使面吸滿蝦鮮,超推薦!香煎比目魚佐香辣扁意粉 比目魚外脆內嫩,醬汁微辣開胃,扁意粉掛汁蝦多士麵包酥脆不油膩,上面滿滿蝦粒,口感非常豐富菠蘿青檸紅茶 鳳梨果肉+青檸,配合茶底非常清新好飲開心果雪糕阿芙朵熱濃縮咖啡淋上開心果雪糕,堅果香+咖啡苦很夾!

巨頭蝦蒜香油天使麵

香煎比目魚佐香辣扁意粉
比目魚外脆內嫩,醬汁微辣開胃,扁意粉掛汁

蝦多士
麵包酥脆不油膩,上面滿滿蝦粒,口感非常豐富

菠蘿青檸紅茶
鳳梨果肉+青檸,配合茶底非常清新好飲

開心果雪糕阿芙朵
熱濃縮咖啡淋上開心果雪糕,堅果香+咖啡苦很夾!
  • 巨頭蝦蒜香油天使麵
2025-06-19 609 浏览
🍽️Rosie (葵芳)鍾意吃pasta的你 必來‼️‼️‼️餐廳製作超認真 一啲都唔Hea🤍超高性價比食到高質意粉 食過你就知咩料😏巨頭蝦蒜香油天使麵 💰218擺盤超級誇張打卡必備📸味道有一點點辣 天使麵勁香蝦味🦐蝦有少少半生熟的感覺 口感鮮美彈牙辣芝士醬明蝦扁意粉 💰138超重芝士味好Creamy 芝士控必叫‼🧀️🥲意粉勁掛汁超濃郁炸薯條配黑松露蛋黃醬 主食加配+💰20薯條口感超脆 熱辣辣食超正🍟醬汁黑松露味香濃 還有茄汁選擇海鹽雪糕蜜糖吐司 💰98海鹽味道濃厚 吐司吸滿蛋汁 配上燉蛋口感超豐富 再淋上蜜糖勁香甜幸福🍯百香果梳打 💰58新鮮百香果味 味道酸酸的 好清爽解暑🫧菠蘿青檸紅茶 💰48濃郁青檸味 配上淡淡菠蘿味 互相呼應 味道好清新🌱屋邨裏的隱世Cafe❕餐廳裝潢是奶油原木風 環境好靚 打卡勁出片🌾📸🤳🏻而且座位都算闊落 坐得幾舒服 同朋友談天吃下午茶☕️晚上收工後和朋友吃飯小聚都適合🗣️營業時間到頗夜💖距離地鐵站大概3分鐘路程 位置勁方便📍味道 : 🤎🤎🤎🤎🤍環境 : 🤎🤎🤎🤎🤍服務 : 🤎🤎🤎🤎🤍CP值: 🤎🤎🤎🤎🤍🍽️ Rosie (葵芳)📍 葵芳興芳路177號葵芳廣場地下18號舖
🍽️Rosie (葵芳)

鍾意吃pasta的你 必來‼️‼️‼️

味道 : 🤎🤎🤎🤎🤍
環境 : 🤎🤎🤎🤎🤍
服務 : 🤎🤎🤎🤎🤍
CP值: 🤎🤎🤎🤎🤍

🍽️ Rosie (葵芳)
📍 葵芳興芳路177號葵芳廣場地下18號舖

2025-06-18 625 浏览
收工約咗朋友去葵芳搵食,試咗人氣小店Rosie,果然冇令人失望!餐廳環境舒服,好適合同朋友傾偈放鬆。 重點推介:⭐️大頭蝦意粉 🍝🦐 一上枱就嚇親!隻大頭蝦真係大過手掌,size直逼龍蝦,肉質鮮甜彈牙,意粉掛滿濃郁醬汁,絕對係必點之選! ⭐️蒜香雞翼🍗 外皮炸得香脆,蒜香味濃但唔會過鹹,咬落肉汁爆出,好邪惡但停唔到口! ⭐️凍焦糖咖啡☕🍿 咖啡上面鋪滿焦糖爆谷,飲落有焦糖香又帶脆脆口感,好有創意,甜品控必試! ⭐️朱古力心太軟配開心果意式手工雪糕🍫🍨 流心朱古力濃郁到爆,配上堅果香濃嘅開心果雪糕,冰火交融,完美作結! Rosie食物質素高,價錢合理,大頭蝦意粉同甜品尤其出色,係收工聚餐嘅好選擇!

重點推介:
⭐️大頭蝦意粉 🍝🦐

⭐️蒜香雞翼🍗

⭐️凍焦糖咖啡☕🍿

⭐️朱古力心太軟配開心果意式手工雪糕🍫🍨

難得去開葵芳又見哩間有不少foodie 介紹,一去到,明明係有抹左執好左嘅空位,都硬要我喺門口寫名留電話,全程睇住啲waitress要執其他枱,要我白等10分鐘。其實好大可以放入去,佢咪繼續抹其他枱囉。入到去,可能佢本身因為成日多人去嘅關係,所以要限定用餐時間係45分鐘,但係其實嗰日我都已經係一個好遲嘅lunch,出面又冇人等嗰陣時都三點幾,我哋一落單,等都未坐暖,佢就話要45分鐘交枱,其實佢講呢句都幾講吓,佢咁樣講完我都唔敢再嗌多幾樣嘢,費事我要急住咁食好大壓力。一人嗌咗一個pasta,其實味道不錯,只不過我覺得好似有啲偏貴同埋我份量有啲少。仲要個餐廳地點都唔就腳。冇服務可以,最後都要話 service charge。2個人一人一碟咁嘅份量意粉就已經要埋單 $216。餐具又唔企理,啲碟都係崩嘅,真係好失望。仲主sell打咭cafeNever come back.唔抵食。

Never come back.唔抵食。
2025-06-14
2025-06-07 841 浏览
❣️Rosie (葵芳)葵芳興芳路177號葵芳廣場地下18號舖☎️嚟葵芳,除咗去葵涌廣場掃街之外,仲可以呢一間高質嘅Cafe坐低食吓嘢~入到嚟,覺得周圍環境都好靚,好啱打卡❤️龍蝦濃湯蟹肉帶子麵$218意粉上面有滿滿嘅蟹肉,配上濃郁嘅龍蝦龍湯,將蟹肉嘅鮮味帶咗出嚟,真係食極唔停🤤慢煮雞肉白松露意大利飯$119雞肉已經切成咗一粒粒,容易入口,而且白松露味好濃,再加埋煙靭有咬口嘅飯粒,就更加香濃入味🥰
❣️Rosie (葵芳)
葵芳興芳路177號葵芳廣場地下18號舖☎️

龍蝦濃湯蟹肉帶子麵$218

慢煮雞肉白松露意大利飯$119
每次放假,享受真正休閒時光的日子,BeautySearch 也希望帶同家中兩隻小寶貝,一同在柔和的陽光下,享用美食。或許,位於葵芳的隱世小店 ~ ROSIE,會是個不錯的選擇。這裡以木系和白色為主調,由門面至裡面裝潢都非常簡潔舒適,但又不失高貴優雅。牆身的仿天然岩石,加上草編成的燈飾,搭配淺色木質椅子,營造出簡約清新的氛圍,為餐廳增添了悠閑自然的藝術氣息。戶外的進餐區,更是愛寵與主人們的樂園。非常掛念這裡的招牌菜 ~ 龍蝦濃湯蟹肉帶子麵,湯底由波士頓龍蝦熬製而成,既Creamy又香濃,上層舖了滿滿的蟹肉,份量相當多,完全蓋過下層的意粉,中間還放著一隻大大的帶子作點綴,相當吸睛,這份濃郁的滋味,真的令人一試難忘。巨頭蝦蒜香油天使麵,蝦頭果然巨大,上桌時,相當有氣勢,蝦頭內還藏了不少蝦膏,甘香味美,美得流油;蝦肉爽口彈牙,蒜香濃郁,帶點微辣,搭配細膩的天使麵,非常惹味!我們額外配上了炸薯條配黑松露蛋黃醬及忌廉菠菜。新鮮炸起的薯條,熱烘烘,香脆可口,除了搭配傳統茄醬,還拌隨靈魂醬汁 ~ 黑松露蛋黃醬,透出淡淡的松露香氣,味道不算濃郁卻恰到好處,吃薯條時蘸一點,更香更味美。忌廉菠菜,拌上稠身的
我們額外配上了炸薯條配黑松露蛋黃醬及忌廉菠菜。

新鮮炸起的薯條,熱烘烘,香脆可口,除了搭配傳統茄醬,還拌隨靈魂醬汁 ~ 黑松露蛋黃醬,透出淡淡的松露香氣,味道不算濃郁卻恰到好處,吃薯條時蘸一點,更香更味美。忌廉菠菜,拌上稠身的忌廉醬汁,濃郁creamy,好味又健康。
焦糖咖啡,鮮奶奶泡上,添上幾顆香甜脆口的爆谷,有焦糖風味又順滑的咖啡,微甜之中帶有焦糖苦澀回甘,味道豐富,帶來舒適的享受。
紫薯鮮奶,紫薯和牛奶結合起來,產生出美妙的味道,營養又美味,加上美美的拉花,令顏值大大提升!
2025-06-05 962 浏览
見到朋友上次嚟咗呢間食巨頭蝦意粉,我都專登過嚟試吓。餐廳以白色和木系作主色調,門面好光猛,外面有兩張簡單Coffee table,適合簡單飲杯嘢或者簡單食啲嘢。餐廳走ins風文青風,拱門牆壁和洞穴風嘅燈,牆邊還放了不同的小石頭做裝飾。餐牌食物選擇不算太多,但都比較有特色,飲品亦都有很多選擇,有好多款手沖咖啡和果茶。巨頭蝦蒜香油天使麵 - 餐廳招牌菜,注意返呢碟係辣嘅,有香蒜和辣椒,氣味好香,個巨頭蝦真係好誇張!不是一般的大頭蝦,真係巨型,蝦肉新鮮鮮甜,意粉都好煙靭。香草牛油封門牛肉汁意粉 - 這個有點玩意,意粉送到枱前,職員會過嚟點火,即時溶掉香草牛油,牛油和牛肉都有炙燒的味道,醬汁都加咗牛肉碎,好香好濃郁,提升咗意粉嘅味道。朱古力心太軟配開心果意式手工雪糕 - 呢個又係有啲嘢玩,擺盤和賣相好特別,拎起個透明杯,杯內的奶蓋和雪糕一齊淋到落心太軟上邊,造成熔岩嘅效果。朱古力心太軟和開心果雪糕好夾,唔會太甜,熱的心太軟和冰凍的雪糕溶埋一齊,有點冰火的感覺。藍水母 - 俾餐牌圖片吸引叫咗一杯,係咖啡嚟嘅,淡香咖啡口味,顏色好靚好夢幻,打卡一流。
見到朋友上次嚟咗呢間食巨頭蝦意粉,我都專登過嚟試吓。

巨頭蝦蒜香油天使麵

藍水母
  • 朱古力心太軟配開心果意式手工雪糕
  • 巨頭蝦蒜香油天使麵
2025-06-04 527 浏览
那天下班後,拖著疲憊的步伐走進「ROSIE」,沒想到被它的環境治癒了。店裡的白牆木桌透著清新,草編燈散發柔光,像個溫暖的小避風港。我點了巨蝦意粉,蝦子鮮嫩多汁,意粉裹著淡淡的蒜香醬汁,咬下去的那一刻,心情都輕鬆了些。接著試了蟹皇天使麵,天使麵細滑如絲,蟹肉的鮮味混著微辣醬汁,溫柔地喚醒味蕾,雖然蟹肉不多,但那份用心還是能感受到。店內氣氛安靜,窗外的街景和室內的暖光交織,讓人忍不住放慢節奏。服務員態度也好,輕聲細語地招呼,整個用餐過程像被溫柔包圍。這裡沒有浮誇的裝飾或味道,只有簡單的美好,像是給忙碌一天的自己一個小獎勵。
2025-05-13
2025-06-03 524 浏览
位於葵芳廣場的 Cafe Rosie 以獨特的白石洞穴風格裝潢吸引眼球,營造出舒適且富有異國情調的氛圍。餐點方面, 大蝦頭意粉 外觀精緻,然而味道中規中矩,未能帶來驚喜。相較之下, 蟹粉意粉 用料豐富,蟹香四溢,確實令人滿意。薯條配黑松露醬 達到標準,但未見驚艷之處。甜品方面, 心太軟配雪糕 整體口感不錯,心太軟滑順可口,但上層的熔岩過於稀薄,未能如預期般濃厚地附著在甜品上。此外,單點 Perrier ,總計花費六百多港元。環境方面確實令人愜意,可以悠閒地久坐,但以餐廳的地段及食物份量來看,價格偏高 。

大蝦頭意粉

。相較之下, 蟹粉意粉 用料豐富,蟹香四溢,確實令人滿意。
蟹粉意粉

心太軟配雪糕

2025-05-14
蟹粉意粉
收工揾食,葵芳呢間Rosie開到夜晚9點,地鐵站行2分鐘就到,啱晒收工費事煮嘅me 😗 鋪頭走簡約木系風,草編吊燈💡、落地玻璃拱窗🪟,對比起外面真係勁chill!🦐 巨頭蝦蒜香油天使麵一上枱嚇親!隻蝦大過手掌✋,蝦頭爆膏甘香,蝦肉爽彈鮮甜。天使麵用蒜油炒得乾身,帶微辣同蝦油香。🍛 鵝肝松露香菇意大利飯兩大塊鵝肝鋪面,煎到外脆內軟,入口即溶!飯粒吸滿松露醬同鵝油香,creamy得嚟唔膩,建議share食。跟主食加$20就有驚喜小食,必點👇:炸薯條配黑松露蛋黃醬,即炸脆卜卜,黑松露醬勁香,平時都要$50-60先食到。蒜香雞翼,炸蒜粒鋪滿雞皮,脆口爆汁。忌廉菠菜,奶油汁裹住嫩菠菜,滑溜鹹香。海鹽雪糕蜜糖吐司熱辣辣吐司淋蜜糖,配冰涼海鹽雪糕,記得要預留35分鐘order。朱古力鮮奶超濃郁!用Hershey‘s朱古力粉🍫,甜度剛好。

🦐 巨頭蝦蒜香油天使麵

🍛 鵝肝松露香菇意大利飯

跟主食加$20就有驚喜小食,必點👇:
蒜香雞翼,炸蒜粒鋪滿雞皮,脆口爆汁。
忌廉菠菜,奶油汁裹住嫩菠菜,滑溜鹹香。

海鹽雪糕蜜糖吐司

朱古力鮮奶
超濃郁!用Hershey‘s朱古力粉🍫,甜度剛好。

2025-05-26
當冬冬媽媽收工想約閨蜜搵個地方舒舒服服傾下偈食個飯ROSIR就岩哂💕環境夠舒服 又可以打卡 野食又好高好中意食意粉既我地知道呢間用親民價錢就食到高質嘅意粉今日就嚟試一試😋巨頭蝦蒜香油天使麵 $218蒜香味濃郁,麵條煮得岩岩好,咬落去有彈性,搭配上豐富既蒜香油😋巨頭蝦超大隻,每一口都滿滿既鮮味,蝦肉嫩滑😋辣芝士醬明蝦扁意粉 $138辣芝士醬既 creamy 又有一點辣味,一食就感覺到個種香濃既滋味~明蝦新鮮又大隻,蝦肉鮮嫩,同芝士醬既搭配真係絕配👍🏻辣味剛好唔會太過火,剛好提升左整道菜既風味😛炸薯條配黑松露蛋黃醬 +$20黑松露蛋黃醬就係亮點✨醬料滑滑的,帶有濃郁既松露香氣,搭配薯條,味道層次豐富😋朱古力心太軟配開心果意式手工雪糕 $88朱古力心太軟輕輕一切,裏面嘅朱古力就流出嚟而開心果意式手工雪糕,口感超級滑順,開心果既香氣剛好,唔會過於搶戲,同朱古力既濃郁形成完美對比😋📍 Rosie @rosiehongkong葵芳興芳路177號葵芳廣場地下18號舖#香港foodie #foodiehk #hkfoodie #葵芳美食 #rosiehk #葵芳意粉 #葵芳Cafe #葵芳 #kolf

當冬冬媽媽收工想約閨蜜搵個地方
舒舒服服傾下偈食個飯
ROSIR就岩哂💕
環境夠舒服 又可以打卡 野食又好高
好中意食意粉既我地
知道呢間用親民價錢就食到高質嘅意粉
今日就嚟試一試😋

巨頭蝦蒜香油天使麵 $218
巨頭蝦超大隻,每一口都滿滿既鮮味,蝦肉嫩滑😋

辣芝士醬明蝦扁意粉 $138
明蝦新鮮又大隻,蝦肉鮮嫩,同芝士醬既搭配真係絕配👍🏻
辣味剛好唔會太過火,剛好提升左整道菜既風味😛

炸薯條配黑松露蛋黃醬 +$20
黑松露蛋黃醬就係亮點✨
醬料滑滑的,帶有濃郁既松露香氣,搭配薯條,味道層次豐富😋

朱古力心太軟配開心果意式手工雪糕 $88
朱古力心太軟輕輕一切,裏面嘅朱古力就流出嚟

📍 Rosie @rosiehongkong
葵芳興芳路177號葵芳廣場地下18號舖

#香港foodie #foodiehk #hkfoodie #葵芳美食 #rosiehk #葵芳意粉 #葵芳Cafe #葵芳 #kolfoodiehk
話說葵芳原來有間好隱世既意大利餐廳,入面個大廚每日都好堅持認真做好每碟意大利粉,等大家都可以用親民價食到高檔既意大利 pasta 😉所以小妹收到風之後,即刻帶左我個pasta迷朋友仔過去食番餐😏我地食左:⬇️⬇️✨江蘇蟹黃天使面✨$238面頭鋪滿左勁多蟹粉同蟹肉,望到第一眼已經秒變心心眼😍入口個下,起勁強嘅鮮味直衝味蕾,-個好味絕對唔夠形容佢,起碼要十個😉店家仲額外送左杯杞子桂圓薑茶俾我哋食完麵飲,實在太細心啦💕✨鵝肝松露香菇意大利飯✨$208煎到啱啱好既鵝肝軟軟嫩嫩咁好肥美,同醬香濃郁,口感creamy既意大利飯好夾,朋友對佢好滿意👍🏻✨蒜香雞翼✨跟餐$20乾身唔油又惹味,勁想encore多幾隻‼️✨蝦多士✨跟餐$20脆到咬落去會有聲,香口到不得了🤟🏻✨海鹽雪糕蜜糖🍯吐司✨$98蛋香好重,加埋軟滑既質感,好似食緊麵包布甸咁,一食就停唔到口💕✨藍水母🪼✨$73藍色漸層蝶豆花加上咖啡拿鐵組成既配色好搶眼👀打卡-流又好飲😋✨青檸薄荷綠茶👍🏻$48味道好清新,呢個咁悶熱既天氣飲番杯成個人都舒爽晒🥰🛑Rosie📍葵芳興芳路177號葵芳廣場地下18號舖港鐵葵芳站D出口,步行約2分鐘

我地食左:⬇️⬇️

✨江蘇蟹黃天使面✨$238

店家仲額外送左杯杞子桂圓薑茶俾我哋食完麵飲,實在太細心啦💕

✨鵝肝松露香菇意大利飯✨$208

✨蒜香雞翼✨跟餐$20

乾身唔油又惹味,勁想encore多幾隻‼️

✨蝦多士✨跟餐$20

脆到咬落去會有聲,香口到不得了🤟🏻

✨海鹽雪糕蜜糖🍯吐司✨$98

✨藍水母🪼✨$73

✨青檸薄荷綠茶👍🏻$48

味道好清新,呢個咁悶熱既天氣飲番杯成個人都舒爽晒🥰

🛑Rosie

📍葵芳興芳路177號葵芳廣場地下18號舖