餐厅: Rooot
资讯:

最近去了荃灣的南豐紗廠❣️有一家很喜歡的自助式環保♻️餐廳🍴餐廳的裝修風格非常像在森林裡面,還有liveband的音樂表演活動🎡有很多寵物小狗在這裡 ✨喇沙海鮮意粉 $128喇沙的味道真的非常濃郁 香辣鮮美海鮮的份量很充足 扁意粉🍝掛滿了濃稠的湯汁!!辣到過癮!!✨港式梅菜豚肉丸和風咖喱飯🍛 $118很特別的梅菜豚肉丸子 是港式風味料理而且丸子外皮酥脆 搭配著日式咖喱🍛拌飯一絕!!✨港式蜜糖雞翼$78這個真的十分推薦!!是柚子蜜糖醬!雞翼被醃制過有頗有風味燒烤過後的味道更絕!柚子蜜糖塗抹在外面是微微焦甜脆脆的口感!!✨羽衣甘藍 青瓜 蘋果 $48很健康的一杯綠色飲品!!透徹清涼的感覺!!✨柚子蝶豆花梳打 $48柚子味道很突出 蝶豆花搭配出漸變的藍色太好看了吧!!
最近去了荃灣的南豐紗廠❣️
有一家很喜歡的自助式環保♻️餐廳🍴
餐廳的裝修風格非常像在森林裡面,
還有liveband的音樂表演活動🎡
有很多寵物小狗在這裡

✨喇沙海鮮意粉 $128
喇沙的味道真的非常濃郁 香辣鮮美
海鮮的份量很充足 扁意粉🍝掛滿了濃稠的湯汁!!辣到過癮!!

✨港式梅菜豚肉丸和風咖喱飯🍛 $118
很特別的梅菜豚肉丸子 是港式風味料理
而且丸子外皮酥脆 搭配著日式咖喱🍛拌飯一絕!!

✨港式蜜糖雞翼$78
這個真的十分推薦!!
是柚子蜜糖醬!雞翼被醃制過有頗有風味

✨羽衣甘藍 青瓜 蘋果 $48
很健康的一杯綠色飲品!!透徹清涼的感覺!!

✨柚子蝶豆花梳打 $48
柚子味道很突出 蝶豆花搭配出漸變的藍色太好看了吧!!
2024-01-04 409 浏览
喺這家寵物友善餐廳,環境優雅,地方闊落,勁適合帶隻毛孩來輕鬆一下🐶。最正就係間餐廳提供嘅嘩啦啦喇沙海鮮意粉,真係辣得嚟又過癮,喺辣意粉嘅世界裡面夠晒撈味,口感方面又好有彈性,簡直辣到我唔想停口。比較起下,冬蔭功海鮮薄餅又香又夾嘅酸辣味整得啱啱好,啖啖海鮮加上脆卜卜嘅pizza底,口感一流🍕。轉個角度嘆返幾口飲品,不過青檸接骨木花梳打同青瓜菠蘿梳打呢兩款就真係偏向清新,但比起食物就略嫌平淡咗啲。夾埋個吉列廣島蠔,裡面多汁脆邊,啖啖肉感仲要新鮮,呢個係得個讚字形容吖👍。整體黎講,毛孩開心,味蕾都嗨晒,係一間唔錯嘅打卡及寵物友好嘅餐廳。再加上佢哋嘅積極環保態度,令呢次食飯經驗加咗幾分。下次一家大細又或者帶埋班朋友一齊來又得,真係幾好嘅選擇喇🥳!

.#foodie #hk #hkfoodie #HTB美食推介【荃灣南豐紗廠Cafe|自助式旅遊風寵物友善🐩】一入呢間餐廳,我覺得好特別,佢個裝修設計都係有啲似樹林環境、舒服、低碳感,而且枱面都係畫咗唔同圖案~不過呢間餐廳係全自助式,加上無論係兜定杯都係一次性,我就覺得未必係環保餐廳啦🙈🙈.🐨炭燒鰻魚薄餅 $158推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️薄餅嘅款式同傳統嘅西餐廳好唔同,所以小編就試咗一個比較日式嘅薄餅,炭燒汁非常之滿一路食一路跌出嚟好惹味🤤加上薄薄嘅鰻魚,有口感而鮮味香濃,比一般街上面嘅海鮮薄餅我覺得更加好食🤣.🐨煙三文魚意粉 $128推薦度:⭐️️️️⭐️煙三文魚意粉無寫明係茄汁底😦好濃厚嘅茄汁似係用蕃茄蓉整碎嚟煮,味道偏酸🫨而且意粉偏硬,小編就唔係咁鍾意....🐨青檸接骨木花梳打 $48推薦度:⭐️️️️⭐️⭐️⭐️其實小編唔係好知道接骨木花係咩味,不過成杯嘢飲整體嚟講唔會好甜或者好酸,有青檸味同小小清香嘅餘韻🌬️值得encore....🐨西柚烏龍茶 $43推薦度:⭐️⭐️烏龍茶味道偏淡,西柚味好重,兩個味唔係好平衡,而且偏酸...-----☼-----☼-----☼-----☼-----☼-----Rooot📍地址:
.#foodie #hk #hkfoodie
💰人均價格:$150-200
🪸環境:👾👾👾👾👾
🗣️服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
📸食物打卡度:💡💡💡💡💡
🛠️分類:#HTB荃灣 #HTB多國菜 #HTB寵物友善餐廳
#荃灣美食 #荃灣 #南豐紗廠美食 #南豐紗廠 #多國菜 #薄餅 #意粉 #梳打 #烏龍茶 #寵物友善 #美食推介
  • 鰻魚薄餅
2023-11-16 459 浏览
今日帶埋狗仔去左南豐黎左呢間PET FRIENDLY餐廳環境好靚 好多打卡植物🌿🌱•煙三文魚番茄扁意粉🍅好濃既番茄 味道亦好入味又唔係太咸 而且扁意粉個質感亦剛剛好 唔會硬又唔會乾 加埋啲三文魚同車厘茄好味到食哂🫶🏻•黑松露野菌意粉微微辣 雖然呢個有少少油 但味道拎返分黑松露未去到好濃 但廚師果份心機加味道已經挽回不少分數 加埋啲菇菇 整體上都OK!配埋杯CAPPUCCINO☕️ 又可以有寵物一齊 開心滿足🍑
今日帶埋狗仔去左南豐

微微辣 雖然呢個有少少油 但味道拎返分
配埋杯CAPPUCCINO☕️
又可以有寵物一齊 開心滿足🍑

2023-09-24 667 浏览
週末跟朋友慶生 來到這個餐廳 因為朋友圈有小朋友及狗狗. 原來餐廳是自助形式 先到收銀處點食物, 之後再自己取餐. 如果是一堆朋友慶生的 就比較遜色, 因為可能要大家先選好食品再度收銀處order, 因為我們有大有小加隻狗, 有一點不方便.至於餐具, 全部都是環保餐具,但仍一樣 自助形式。 可能因為太多自助形式, 所以 先入為主, 以為食物像快餐店那樣。價錢方便, 四人餐好像$10xx, 某些食物 要額外補錢, 飲品如果要選飛指定的也要補錢.我們點了四人餐+ 額外單點食物及飲品. ( 其實現在回想, 套餐不化算。 套餐甜品原來只是, 非常小杯的 oreo雪糕, 應該一口可以吃完,有點失望食物方面, 完全比想像的好。 食物有90分。 因為太肚餓 忘記了拍全部食物。豬仔髀超好吃鰻魚pizza值得推介玫瑰花latte整體食物質素很好, 雖然好吃, 但定價相對進取, 所以只會說性價比普通。 因為這個價位應該會選擇餐廳, 不用自助形式。喇沙海鮮意粉也很好, 忘記拍照。
週末跟朋友慶生 來到這個餐廳 因為朋友圈有小朋友及狗狗.

食物方面, 完全比想像的好。 食物有90分。 因為太肚餓
忘記了拍全部食物。

豬仔髀超好吃

黑糖焗豬仔髀

鰻魚pizza值得推介

鰻魚pizza

玫瑰花latte

喇沙海鮮意粉也很好, 忘記拍照。
三文魚蕃茄意粉
生日
黑糖焗豬仔髀
鰻魚pizza
2023-09-04 420 浏览
上次過嚟行商場見到餐廳個Feel幾正於是今次專登再過嚟試吓😎門面睇落好green好有大自然氣息就連入面裝修擺設都好多綠色植物感覺好舒服好Natural空氣都Fresh D😌Weekend去到咁啱有live band第一次邊聽歌邊用餐,感覺幾得意😊不過音樂聲太大,加上歌曲比較激昂坐對面都完全聽唔到講嘢,傾唔到計😅好彩臨尾幾首轉番慢歌比較柔和成件事即刻唔同晒relax好多😆加上環保概念,值得支持👍🏻醬燒豬仔髀:味道香濃甜度適中,肉夠腍好好食😋厚切薯條夠粗有口感,幾正!喇沙海鮮意粉:喇沙味聞落好香,但對唔太食得辣嘅我就略為辣咗D食食吓會出汗😅個汁creamy得嚟幾滑意粉煙韌適中有口感,唔錯👍🏻
上次過嚟行商場見到餐廳個Feel幾正
於是今次專登再過嚟試吓😎
門面睇落好green好有大自然氣息
就連入面裝修擺設都好多綠色植物
感覺好舒服好Natural空氣都Fresh D😌

Weekend去到咁啱有live band
第一次邊聽歌邊用餐,感覺幾得意😊
不過音樂聲太大,加上歌曲比較激昂
坐對面都完全聽唔到講嘢,傾唔到計😅
好彩臨尾幾首轉番慢歌比較柔和
成件事即刻唔同晒relax好多😆
加上環保概念,值得支持👍🏻

醬燒豬仔髀:
味道香濃甜度適中,肉夠腍好好食😋
厚切薯條夠粗有口感,幾正!
醬燒豬仔髀 (3件)

喇沙海鮮意粉:
喇沙味聞落好香,
但對唔太食得辣嘅我就略為辣咗D
食食吓會出汗😅
個汁creamy得嚟幾滑
意粉煙韌適中有口感,唔錯👍🏻
喇沙海鮮意粉
2023-08-12
醬燒豬仔髀 (3件)
喇沙海鮮意粉
  • 醬燒豬仔髀
位於南豐紗廠的 寵物友善餐廳~地方闊落,可以帶毛孩來一齊食飯 💕🐶同時亦有設毛孩止步的區域~食物好食,份量多,價錢合理~而且餐廳布置有心思~好多裝置擺設 📷 打卡一流~🍝 喇沙海鮮意粉 😋🍕冬蔭海鮮薄餅(12寸)🦪吉列廣島蠔(4隻)🍹青檸接骨木花梳打🍸青瓜菠蘿梳打🌶️ 喇沙意粉好特別~好惹味~不過就比較辣~對於平時食小辣嘅我來講就辣左啲雖然辣但我都停唔到口想食😆🌶️ 相對冬陰公Pizza 就無咁辣,而味道不錯,都幾夾 😋飲品就相對有點失望…比較淡,無乜味,解渴用🙈餐點份量都幾多~兩個女仔差啲食唔晒😆整體用餐感覺都不錯~~
位於南豐紗廠的 寵物友善餐廳~
地方闊落,可以帶毛孩來一齊食飯 💕🐶
同時亦有設毛孩止步的區域~

食物好食,份量多,價錢合理~
而且餐廳布置有心思~
好多裝置擺設 📷 打卡一流~

🍝 喇沙海鮮意粉 😋
🍕冬蔭海鮮薄餅(12寸)
🦪吉列廣島蠔(4隻)

🍹青檸接骨木花梳打
🍸青瓜菠蘿梳打

🌶️ 喇沙意粉好特別~好惹味~
不過就比較辣~對於平時食小辣嘅我來講就辣左啲
雖然辣但我都停唔到口想食😆

🌶️ 相對冬陰公Pizza 就無咁辣,
而味道不錯,都幾夾 😋

飲品就相對有點失望…
比較淡,無乜味,解渴用🙈

餐點份量都幾多~
兩個女仔差啲食唔晒😆
整體用餐感覺都不錯~~
2023-06-14
  • 冬陰公海鮮薄餅
  • 喇沙海鮮意大利粉
2023-07-25 326 浏览
😚 早排小編見好耐冇去荃灣行下,搵咗日去行南豐紗廠行個圈,兼食個早晚餐先返歸~ 由於冇乜靈感,又想食啲米飯落肚,憑依間餐廳嘅menu同🐨Ian嘅相,決定入去試試!🥣 ROOOT一人套餐 - 湯 😋😋😋😋😋是日係羅宋湯,好濃郁,入面有各種蔬果,細細碗好足料!酸酸甜甜好開胃!🤤🍛 ROOOT一人套餐 - 港式梅菜豚肉丸 . 和風咖喱飯 😋😋😋😋😋🐽 梅菜豚肉丸有四粒,炸起好酥脆!梅菜鹹味啱啱好,內裡豚肉肉嫩,兩者好夾得嚟之餘,加埋帶甜嘅日式咖喱醬同飯,仲有少少黑醋沙律菜🥗,整體發揮都好唔錯!☕️ ROOOT一人套餐 - 美式咖啡 😋😋😋😋美式咖啡熱辣辣,咖啡味比預期中濃,應該水嘅比例較少~ 飲完好醒神!😎🧁 ROOOT一人套餐 - 甜品 😋😋😋😋甜品可以食完正餐再去問店員拎~ 依日嘅甜品係朱古力雪米糍,兩粒嘅份量唔多唔少就最好!味道正常發揮!👌🏻晚餐 💵💵💵💵 約港幣$190/人💁🏻‍♀️ 原來依間係提倡sustainable lifestyle,裝潢上都比較隨意、多元同colourful!仲會邀請歌手嚟唱live,成個感覺都好chill!☺️ 要留意返:餐廳以自助模式運作,大家用完餐要記得自己

🥣 ROOOT一人套餐 - 湯 😋😋😋😋😋

☕️ ROOOT一人套餐 - 美式咖啡 😋😋😋😋

🧁 ROOOT一人套餐 - 甜品 😋😋😋😋

晚餐 💵💵💵💵 約港幣$190/人

💁🏻‍♀️ 原來依間係提倡sustainable lifestyle,裝潢上都比較隨意、多元同colourful!仲會邀請歌手嚟唱live,成個感覺都好chill!☺️ 要留意返:餐廳以自助模式運作,大家用完餐要記得自己清理返枱面呀~💪🏻

🙆🏻‍♀️ 最後,喜歡嘅話,歡迎follow @foodirectory.hk!
2023-07-14
荃灣南豐紗廠自助健康寵物餐廳,聖誕節帶主子們到紗廠食,多數到紗廠到地下Fleur進食,但今次試試到一樓飲食區看看,沒想到進去Rooot能吃到又有大自然及健康元素的美食😋.而且聽說逢星期六、日都有自由身歌唱者的live performance🎤🎼,主子們又可以休息聽聽音樂,又可以跟我們進餐🐶 非常推薦各位奴友可以帶主子們到rooot享受一下~🥰.🐷 本地豚肉梅菜丸•和風咖哩飯 $108🍝 蕃茄紅素菜意粉 $88🍵 健康花茶☕️ 美式咖啡🥘 南瓜湯⛄️ 雪人雪糕

🐷 本地豚肉梅菜丸•和風咖哩飯 $108
🍝 蕃茄紅素菜意粉 $88
🍵 健康花茶
☕️ 美式咖啡
🥘 南瓜湯
⛄️ 雪人雪糕
2021-12-25
之前經過呢間**超級**pet friendly一直都好想試吓 今日有機會去南豐紗廠就諗住試吓佢我12點半入去大約8成滿 剩返兩張四人枱同一張二人枱 我就兩個人帶住一隻哥基, 咁職員就安排二人座位俾我哋。繁忙時間,留四人枱比其他人,我覺得都合理 所以我叫佢比多張凳我俾狗狗坐 佢就同我講 "你隻狗都唔係細隻,仲要按排凳俾佢?" 我聽完呆左呆 唔明點解一間寵物友善餐廳會講啲咁嘅嘢?但我冇理佢 諗住我哋自己搞掂就算。1分鐘後同一位職員又行過嚟同我講話我隻狗阻住佢擺貨嗰條路 叫我自己移返隻狗走,"唔該你移過啲你隻狗,因為我驚佢咬我" ...跟住我移過左啲佢仲大大聲叫隔離張枱要移 話我阻住咗條路大佬 你句句都針對住我同隻狗 我都係唔食啦

大佬 你句句都針對住我同隻狗 我都係唔食啦
2023-05-26
午餐
2023-05-21 407 浏览
下雨天帶同小狗去荃灣嘅南豐沙廠揾食同溜下狗,見倒呢間Rooot Café裝潢好大自然feel,餐牌有pizza沙律意粉牛扒等好多選擇!最重要係 #petfriendly 可以同毛孩一齊嘆個lunch ! 呢度係全自助,由比錢落單、拎嘢食,到食完放返好D食物盤都要一腳踢! 🥩燒美國安格斯肉眼配波左威士忌忌廉汁 ( 12oz) 上枱時12oz嘅肉眼已經切好哂一件件,煮得啱啱好🔥外層小小焦香,切開有肉汁,肉質軟嫩肉味香濃有點咬勁,沾上威士忌忌廉汁更香口惹味!配菜薯仔及燒過嘅蔬菜都幾好味!🍕青醬蘑菇烤雞薄餅青醬即係香草,面層滿滿蘑菇同雞肉,而一向唔太好芝士都夠得好啱食!pizza薄餅係厚身似餅嘅口感,唔錯! 🥗蔬菜沙律加煙三文魚 清爽嘅雜菜沙律配欖欖油,加左香綿嘅煙三文魚!好fresh! ☕️飲品點了新推出嘅桂花coffee、凍熱朱古力,3本都幾好唔會太甜,各有特色!ROOOT地址📍:荃灣白田壩街45號南豐紗廠119-120號

🥩燒美國安格斯肉眼配波左威士忌忌廉汁 ( 12oz)
🍕青醬蘑菇烤雞薄餅
 🥗蔬菜沙律加煙三文魚
清爽嘅雜菜沙律配欖欖油,加左香綿嘅煙三文魚!好fresh!

ROOOT
地址📍:荃灣白田壩街45號南豐紗廠119-120號
  • 蔬菜沙律
  • 青醬蘑菇烤雞薄餅
  • 燒美國安格斯肉眼配波左威士忌忌廉汁
2023-04-26 348 浏览
🔸煙三文魚番茄扁意粉 ($178) 😋3.5/51人套餐,包湯/沙律、飲品及甜品。點了餐湯,甜品雖有用心作伴碟,但味道不算有特色。個人覺得可加可不加。煙三文魚分量不多,扁意粉軟硬度適中。🔸青醬蘑茹烤雞薄餅 ($148) 😋3.5/5薄餅邊脆身,味道正常,算飽肚。環境:🖼️🖼️🖼️🖼️旅遊風小店,充滿夏日風情,南豐紗廠內所以餐廳內外都可帶毛孩。餐廳走環保路線,餐具都是可回收的紙或木製品。服務: 🤗🤗🤗店面有熱情的叔叔作招徠,但是自助點餐,吃完後亦需自己分類回收。✴️總結:南豐紗廠內來說價錢合理,味道正常,裝潢比較有特色,店內寬敞,坐得舒適,可以一試。
🔸煙三文魚番茄扁意粉 ($178) 😋3.5/5

🔸青醬蘑茹烤雞薄餅 ($148) 😋3.5/5
薄餅邊脆身,味道正常,算飽肚。

環境:🖼️🖼️🖼️🖼️

服務: 🤗🤗🤗

✴️總結:
週末放假同朋友去南豐紗廠搵日去食😋行吓市集🛍️行過俾呢間餐廳外型吸引住,因為好多植物擺設裝飾,感覺好似花園🪴🌿入邊座位寬敞,唔會有壓迫感👍🏻餐廳屬於自助形式,出去點完食物會拎部機仔,等佢響再去拎嘢食😌用餐之後要自己將廚餘倒入垃圾桶同放回餐盤。而且呢間係寵物友善餐廳🐱🐶青醬蘑菇烤雞薄餅上層佈滿邪惡嘅芝士🧀啱晒芝士控😌蘑菇同雞肉份量都算多,加埋青醬都幾夾👍🏻唯一不足係薄餅有啲厚醬燒豬髀仔 配薯條個醬超好食呀🤤每件豬髀仔都好大件🍗肉肉好入味,而且有肉汁,同埋好容易咬開,唔會太硬😆薯條比較粗,啱啱炸起好新鮮有口感墨西哥辣肉醬配皮塔餅肉醬份量都算多,辣辣地加埋鷹嘴豆好有墨西哥風味,而且比較濃味😋脆脆嘅皮塔餅加肉醬入口好滋味🥹Rose Latte上層有玫瑰花瓣點綴🌹入口偏重奶味,亦都有玫瑰淡淡香味

青醬蘑菇烤雞薄餅

醬燒豬髀仔 配薯條

墨西哥辣肉醬配皮塔餅

Rose Latte
上層有玫瑰花瓣點綴🌹入口偏重奶味,亦都有玫瑰淡淡香味
南豐紗廠一向都係文青既主場🫶🏻而當中都有唔少值得人去深究嘅理念同展覽,當然唔少得有一眾手作小店啦🛠️。今日趁住假期自己一個去左探索呢個充滿文藝氣息既南豐紗廠,不過我就緊係主力幫大家探索一啲特別餐廳啦🧑🏻‍🌾。今次同大家介紹既呢間餐廳係圍繞住一個我從未聽過既概念去運作🔄係各位店主希望透過Farm to Table,以本地自耕農作物同重用既佈置等帶出可持續發展既生活模式✅不論係食物定環境都盡見店主們既用心❤️特別係環境方面真係一手一腳用時間去換取各款手工佈置🌈先可以提供到咁chill又富有特色既彩色叢林🪴。🐒Rooot一人套餐💰$247👉🏻是日餐湯(羅宋湯)👉🏻黑糖焗豬仔脾👉🏻Flat white白咖啡+$8轉Almond milk👉🏻甜品店主都向我推薦左唔同既餐點,但講到最有興趣既就係佢地既豬仔脾🐷一客有3件,而調味方面蒜味濃郁🧄配埋甜甜地既醬汁,有種燒烤風味感🍖 豬仔脾仲會有啲薯條同沙律菜添🍟而餐飲方面我就揀左Flat White☕️特別之處在於佢有坊間比較少見既Almond Milk🥛飲落都幾特別。一個set會連埋餐湯,主菜,飲品同甜品🍨而今日既甜品係雪米糍,用黎做呢餐既結尾去一去除蒜味都

🐒Rooot一人套餐💰$247
👉🏻是日餐湯(羅宋湯)
👉🏻黑糖焗豬仔脾
👉🏻甜品

一個set會連埋餐湯,主菜,飲品同甜品🍨而今日既甜品係雪米糍,用黎做呢餐既結尾去一去除蒜味都好一流
有一段時間沒有到南豐沙廠了,今次星期日我們一行3人,打算試下未食過的餐廳,未入餐廳已經聽到駐場歌手唱緊Live, 坐下來都覺得隊band 女主音唱得不錯,而且都會跟在場食客傾下計,都好有禮貌,把聲都不錯👍🏻,支持!我哋大約2:49落了單。點了一個磨菇雞肉青醬pizza ($138)仲有一個豬鞍($268)其實我哋都餓餓地,見呢間好似好多人食pizza, 心諗應該會好好食啦!一打開餐牌,pizza 種類不算好多,我們點了磨菇雞。 我想講,這裡是自助式取餐,取餐具及客人自行歸還所有食完的食物和餐具。我都覺得沒問題。我哋等了20分鐘,我怕漏單,我到廚房問問(open kitchen), 眼見都有6個人在廚房工作,人手應該算是足夠。廚師話「整緊」,到最後,我們等了30幾分鐘先有一個食物「呼叫」我們,便是pizza, pizza 賣相正常。我哋食了第一啖,發覺好淡味,雞肉沒味,食到淡淡磨菇味。因為肉同菇份量都好少!最多是青醬同埋表面的芝士。芝士是「拉絲」,口感ok,但都是沒咩味道。我們都覺好失望!每人食了第一片之後。終於到「豬鞍」啦! 睇個樣是不錯!但第一眼便覺奇怪,點解會切會晒一片片?我心諗「

每人食了第一片之後。終於到「豬鞍」啦! 睇個樣是不錯!但第一眼便覺奇怪,點解會切會晒一片片?我心諗「這樣,食物便會好快凍晒,而且肉會快乾,外面一般餐廳是成件豬鞍上,不會幫你咁切開晒一片片」?心諗,都算啦!照食,第一口食落,同pizza 味道完全相反。好咸。。。 而個白色醬汁都好咸。 仲要我用個「木叉」,叉塊肉,一用力,木叉斷開兩截。。。。個肉不算鞋,也不算滑,未算好乾,但一定不是juicy 個種。

今餐,等兩個餐,都起碼30分鐘以上,等左咁耐,如果好好食,都算。仲要一個淡味,一個偏咸味。真的十分之失望!☹️

呢間賣點應該都是live band 同狗狗🐶有比較多自由活動空間,小朋友區都比較多野玩。但對於我哋三人一心打算找「食」來講,今次並不是一個愉快進餐的體驗。

最慘是未食先付款,(佢未煮)想早啲走都不得,焗住要等。而且兩樣野都$406,性價比好低。

這餐廳,唯一令我們覺得好的是「live band 」。 欣賞!