2022-11-19
位於大坑嘅Ron Mak Mak 開張冇耐,主打泰菜,餐廳環境唔算好大,不過勝在裝修有泰式風格,成個設計同埋顏色都以木系為主,有少少波希米亞風嘅感覺👯♀️食物質素同埋味道方面都好出色,完全係正宗嘅泰國風味🇹🇭👍🏻價錢亦好相宜friendly ,Lunch Set 全部都包飲品🥤 餐廳嘅職員好細心,我哋點完菜之後都會問我哋想要辣度想要幾多,要唔要配料芫荽之類,所以🖤黑白配⚪️都推介大家值得一試🤘🏻泰式炙燒穀飼牛肉船河 $102🖤黑白配⚪️試咗餐廳嘅必食推介牛肉船河,成個賣相一上碟已經好吸引😍首先梗係試吓佢個牛肉湯🥣,完全突出到牛嘅鮮味🐮而且唔係飲味精湯嗰種感覺!啖啖都好清甜🤩 ,另外啲牛肉同埋牛丸嘅份量啱啱好,食落都幾新鮮,配埋個河粉同埋其他材料一齊食好滋味👍🏻👍🏻椰香黃咖喱芝士短管面🍛🍝 $95🖤黑白配⚪️覺得呢一款菜式都幾特別,集合左泰式同埋西餐嘅fusion菜,而且食落去都有驚喜👍🏻我哋揀咗小辣,所以黃咖喱食落去唔算好辣,但係又有少少🤡成個短管面食落去有好香嘅椰香味,芝士🧀唔算好rich 唔會蓋過咗咖喱嘅味道,所有食落去味道出奇地夾😋泰式奶茶食泰國嘢,梗係要嘆番杯奶茶,奶茶飲落去好滑好
泰式炙燒穀飼牛肉船河 $102
椰香黃咖喱芝士短管面🍛🍝 $95
泰式奶茶
食泰國嘢,梗係要嘆番杯奶茶,奶茶飲落去好滑好香,茶嘅味道亦都好濃郁👀
椰子豆奶沙冰🍧
椰子豆奶甜得黎唔會覺得好濟,飲落去啖啖清涼