2022-11-12 37 浏览
作係泰菜愛好者,知道大坑新開咗間泰式fusion菜,即刻去試下!一入餐廳就比紅磚色牆配玫瑰金嘅花裝飾,好有泰式feel~而餐具更係特別,以椰殼做碗真係好有心思!!lunch套餐都幾抵食, 90 幾蚊就食到!先叫咗個泰式冬陰公蝦炒飯,暫時食過最濃嘅冬陰公炒飯,而且仲可以揀辣度,即叫即製好體貼!味道好濃郁,雖然係炒飯,但感覺真係好似飲緊冬陰公咁,飯質唔會太乾身,酸酸辣辣咁,好開胃!另外,仲叫泰式炙燒穀飼牛船河,牛好嫩滑,湯底比平時嘅船河冇咁濃,反而我更鐘意😋份量超足,好抵食!最令我驚喜係椰香黃咖喱芝士短管面,短管面肥肥短短,吸滿醬汁,每條短管面都可以拉絲,芝士同黃咖喱好match,值得回頭再食☺飲品方面,泰式奶茶比平時飲嘅冇咁甜,平時好怕泰式奶茶嘅死甜,呢間完全冇,反而飲到泰味感!另一杯就係柑桔青檸梳打,味道甜甜酸酸,有啲似咸檸7😂Ron Mak Mak🐻大坑京街22號地舖

Ron Mak Mak🐻
大坑京街22號地舖