2022-07-29
前排新開, 專門食泰式東北菜(泰國東北叫依善地區)裝潢好靚, 好igable 餐廳🇨🇷🇨🇷炭燒豬頸肉沙律 Kor Moo Yang $138豬頸肉燒得幾香口入味,口感彈牙爽口,salad veggie 都好新鮮爽脆不過就無salad dressing. 要撈埋豬頸肉一齊食, 剛好可減膩泰式青咖喱雞 $128青咖喱原來係配左包 青咖喱幾香不過較稀 唔會太辣 不過得3舊包唔係好夠點sauce, 😂 包texture 普通唔算太乾. 反而燒雞肉都頗嫩唔錯小食併盤 $138蝦片普通 唔夠脆泰式牛肉乾條係比較好食, 幾香口, 係較乾嘅肉條但又未到平時食嘅牛肉乾Thai Sauage 係幾有趣嘅球狀, 肉腸有落點東南亞香草嘅味道Chicken Skin, 好似話有冬蔭功味不過唔太食到, 比都係脆口炸物. 雖然每樣可以試少少, 但味道唔算話好突出薑汁菠蘿沙冰 $58椰青 $48選左幾特別嘅薑汁撞菠蘿沙冰, 同樣好打卡able, 外形同size. 薑味都幾出, 唔會太甜椰青清甜開胃, 係我嘅all time favourite
炭燒豬頸肉沙律 Kor Moo Yang $138
泰式青咖喱雞 $128
小食併盤 $138
蝦片普通 唔夠脆
薑汁菠蘿沙冰 $58
椰青 $48
椰青清甜開胃, 係我嘅all time favourite