早排路過,見到呢度裝修緊,開心不用專門去跑馬拉地總店,以後係TST都有。今日行過,店舖已經開業啦😸 店內場地大,多座位,空間感充足,燈光柔和舒適。最正係,附近啲人有質素,講嘢不會好大聲,場內隔音不錯👌🏻Brown Sugar Latte (HK$44).都幾大杯喎!.面頭有微微焦香嘅薄薄一層黑糖.飲一口也品嚐到微甜黑糖味嘅拿鐵,幾特別😋Chocolate Muffin (HK$26).熱烘烘嘅朱古力鬆餅.切開中心有流心朱古力醬,超驚喜🙀.雙重朱古力好濃郁,好正😋

Brown Sugar Latte (HK$44)
.都幾大杯喎!
.面頭有微微焦香嘅薄薄一層黑糖
.飲一口也品嚐到微甜黑糖味嘅拿鐵,幾特別😋

Brown  Sugar  Latte

Brown  Sugar  Latte  &  Chocolate  Muffin

Chocolate Muffin (HK$26)
.熱烘烘嘅朱古力鬆餅
.切開中心有流心朱古力醬,超驚喜🙀
.雙重朱古力好濃郁,好正😋

2020-11-27
Brown  Sugar  Latte
2020-12-01 143 浏览
開業不久於平日到訪,人流較少自然坐得舒適。雖然裝修較平凡,但勝在好hea, 當日任坐無時限,我就hea了3小時。眼見不少人帶同電腦做功課或工作。可惜新店沒有french toast,只能叫杯啡慢慢嘆。另有其他沙律、意粉等主食,但已食過午餐不能再吃,下次再試吧!
木系嘅枱櫈同草叢裝飾🌵🌱🌿☘️🍃令人飲個啡食件𝚌𝚊𝚔𝚎都舒服啲 ♪好喜歡呢度嘅裝修~小森林嘅感覺又帶點華麗☕️.𝙵𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 @𝚑𝚔.𝚏𝚘𝚘𝚍𝚖𝚊𝚙 𝚏𝚘𝚛 𝚖𝚘𝚛𝚎 𝚏𝚘𝚘𝚍 🍽.𝙲𝚑𝚘𝚌𝚘𝚕𝚊𝚝𝚎 𝙼𝚞𝚏𝚏𝚒𝚗 $𝟷𝟾濕潤度剛好 朱古力味香濃 入面有半流嘅朱古力醬~上枱嘅時候微熱有點心太軟嘅感覺🍫好吃喔🤫𝙸𝚌𝚎𝚍 𝚋𝚛𝚘𝚠𝚗 𝚜𝚞𝚐𝚊𝚛 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎 $𝟺𝟺𝙱𝚛𝚘𝚠𝚗 𝚜𝚞𝚐𝚊𝚛嘅味唔會太甜搶味加左佢令杯啡嘅澀味同回甘稍為降低~推薦比唔中意啡嘅苦味但又想試下飲嘅朋友🤫𝙷𝚘𝚝 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎 𝚖𝚊𝚌𝚌𝚑𝚒𝚊𝚝𝚘 $𝟺𝟸拉花美美的 入口濃滑☺️下次想去試下佢地嘅主食🍽
木系嘅枱櫈同草叢裝飾🌵🌱🌿☘️🍃
令人飲個啡食件𝚌𝚊𝚔𝚎都舒服啲 ♪
好喜歡呢度嘅裝修~
小森林嘅感覺又帶點華麗☕️

𝙲𝚑𝚘𝚌𝚘𝚕𝚊𝚝𝚎 𝙼𝚞𝚏𝚏𝚒𝚗 $𝟷𝟾
濕潤度剛好 朱古力味香濃 入面有半流嘅朱古力醬~
上枱嘅時候微熱有點心太軟嘅感覺🍫
好吃喔🤫

𝙸𝚌𝚎𝚍 𝚋𝚛𝚘𝚠𝚗 𝚜𝚞𝚐𝚊𝚛 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎 $𝟺𝟺
𝙱𝚛𝚘𝚠𝚗 𝚜𝚞𝚐𝚊𝚛嘅味唔會太甜搶味
加左佢令杯啡嘅澀味同回甘稍為降低~
推薦比唔中意啡嘅苦味但又想試下飲嘅朋友🤫
Iced Brown  Sugar  Latte

𝙷𝚘𝚝 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎 𝚖𝚊𝚌𝚌𝚑𝚒𝚊𝚝𝚘 $𝟺𝟸
拉花美美的 入口濃滑☺️

下次想去試下佢地嘅主食🍽
Iced Brown  Sugar  Latte
  • Iced  brown  sugar  latte
2020-11-29 90 浏览
it has been a long time since I am this enthusiastic about recommending a cafe/restaurant. This cafe is newly opened in TST. Tasteful decor and seats are nicely spaced out . You get 2 choices for coffee beans when you place your order, and a variety of alternatives for dairy milk. I simply love the plating!! absolutely pretty and IG worthy. Ordered the Portobello Eggs Benedict. Food is very fresh. The pumpkin puree and roasted chickpeas is simply gorgeous. 位於尖沙咀的cafe。食材新鮮,擺盤靚,好好味。是視覺和味蕾的一大享受。相信很快會成為打卡餐廳。
2020-11-29
2020-11-25 270 浏览
公司附近開了家新的coffee shop剛好今天又要見一見供應商於是就老屈了對方陪在下到此一食店還很新 才開了大概一週吧因為需要地址 所以開門一下問問結果他們還沒有咭片平常不太會發咭片的我突然覺得咭片的確是有它的存在價值很快 店員就把正確地址跟我說了謝謝你🥰把事情忙完後在下就先到來點了一杯Rose Latte看著美麗的拉花拿鐵靜靜地等著對方的到來在疫情肆虐的環境下這裡還可說得上是舒適裝潢平凡 也帶給人一種能放鬆下來的感覺一家好的Caf其在環境當中已經佔上一定分數之後便是食物了對在下而言遍甜的一杯咖啡香香的但不夠濃(看來還是特濃才滿足到在下的重口味)淡淡的玫瑰花🌹香從杯邊的花瓣中柔柔散播溫暖的每一口把心情一同提升起來然後點了一粒薯仔🥔上面有超過六款的配菜和裝飾同樣喜歡用上食用花的一家餐廳能讓人們鬆弛緊繃的精神原隻烤薯 配上豬肉碎 各式各樣的蔬菜🥬 蒜片🧄還有蛋擺放得像藝術品一樣伴隨微辣讓精神更加為之一振不過好像有點飽薯仔太大粒 🤣於是最後加$3拿了個外賣盒 把自己吃剩的拿回做晚餐 🥣在下個忙完午巿又有做不完的事情等著我時這裡的確是個很好的選擇🥰
公司附近開了家新的coffee shop

裝潢平凡 也帶給人一種能放鬆下來的感覺
一家好的Caf其在環境當中已經佔上一定分數
之後便是食物了

對在下而言遍甜的一杯咖啡
香香的但不夠濃(看來還是特濃才滿足到在下的重口味)
淡淡的玫瑰花🌹香從杯邊的花瓣中柔柔散播
溫暖的每一口把心情一同提升起來