2023-09-21
【田園風多國菜西餐廳🌳】/////餐聽係佐敦同尖沙咀中間位 地點唔算就腳 平日夜晚都坐滿人🤓空間闊落 以木系枱凳為主 自然風牆畫想帶比客人舒適享受美食感覺💆🏻♀️餐湯好有驚喜 店員服務態度都好好(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎).▫️薯仔忌廉湯//蒜蓉包薯仔磨成蓉 香濃綿密 幾秒就飲晒lu🤣🥔.👉🏻松露野菌烤茄子意大利千層麵套餐 ($288)坊間餐廳好少見千層麵😗焗過嘅芝士口感脆身 夾住黑松露香菇 份量非常多帶松露香😍茄子味道比香菇蓋住 兩樣食材需要再平衡下.👉🏻芝士菠菜龍蝦蟹肉意粉卷套餐 ($298)意粉卷質感比想象中粗身 有兩大粒龍蝦 意粉裏面裝住滿滿蟹肉 蟹肉配番茄醬酸甜味道幾出色😌.▪️藍芝士汁燒烤雞翼 ($69)藍芝士本身味道較濃烈 餐廳考慮到呢個因素 調制得柔軟有咸香 配搭酥脆多汁嘅雞翼🤭.🔺士多啤梨梳打🍓 (套餐+$20)🔻蜜桃梳打🍑(套餐+$20)士多啤梨飲品帶有果香 甜度偏高 而蜜桃梳打就有淡淡香桃味 加上鮮水果口感會更豐富~.🔸芒果雪糕、芝士蛋糕芒果雪糕味道熟香濃郁 而芝士蛋糕就幾滑 入口即溶👏🏻———📍Potluck Eatery (尖沙咀)尖沙咀柯士甸道136-138號金門商業大廈地舖
/////
▫️薯仔忌廉湯//蒜蓉包
薯仔磨成蓉 香濃綿密 幾秒就飲晒lu🤣🥔
👉🏻松露野菌烤茄子意大利千層麵套餐 ($288)
▪️藍芝士汁燒烤雞翼 ($69)
🔺士多啤梨梳打🍓 (套餐+$20)
🔻蜜桃梳打🍑(套餐+$20)
🔸芒果雪糕、芝士蛋糕
芒果雪糕味道熟香濃郁 而芝士蛋糕就幾滑 入口即溶👏🏻
———
📍Potluck Eatery (尖沙咀)
尖沙咀柯士甸道136-138號金門商業大廈地舖