2020-12-17
朋友生日當然要出去慶祝一下,係疫情底下,好耐冇出去食飯,今日帶左朋友黎呢間尖沙咀樓上餐廳慶祝。餐廳有室內亦有室外位置,我地坐係室佈的卡位,座位寬闊,坐得舒適。座低後店員先俾了爆谷我地食,爆谷是咖喱味,但味道帶有少少甜。Rainforest,先點杯酒飲下,這裡的cocktail都有幾多選擇,而我揀的這杯用上青瓜作裝飾,當然飲落去都有好清新的青瓜味,還有檸檬的酸味,夠開胃。新鮮生蠔半打,我同朋友都好中意食生蠔,所以就叫左半打食,生蠔鮮甜又大隻,而且好重海水味,仲配有檸檬汁和茄汁俾我地,好正。西班牙海鮮燉飯,這裡的燉飯有大同細可以選擇,兩個人食細的就剛剛好!海鮮包括有蝦、青口、蜆、魷魚,好足料。燉飯有香濃的蕃茄味,還加入了辣肉腸,令燉飯的味道更香口。
。