2023-02-16 632 浏览
[Pong Knutsford。尖沙咀]諾士佛台,一個充滿大學回憶既地方,happy hour可唔買一送一,岩曬同朋友收工飲番杯加上,呢間啲食物唔差!.🔺Margarita PizzaPizza係薄底,個人係比較鍾意薄底pizza既,面粉唔會太厚,蕃茄同芝士既配搭就出眾而留有餘韻。加上個pizza都算大個,出色!.🔺香辣大蝦意大利粉蒜香撲鼻,意粉唔乾身亦食到辣味,唔太食辣既我都接受到,大蝦夠爽脆有咬口,值得推介!.🔺炸魚薯條炸魚有三大條,炸粉唔算厚,食唔到好重既粉層,而薯條可以話係出色了,因為我鐘意粗薯條,而佢就做到厚切而唔會炸得過及。
[Pong Knutsford。尖沙咀]
加上,呢間啲食物唔差!
🔺Margarita Pizza
🔺香辣大蝦意大利粉
🔺炸魚薯條
1K
2023-02-16 209 浏览
尖沙嘴諾士佛臺出名酒吧街,疫情放寬後,又點少得搵個好地方狂歡同party, Pong也是我平時去開的酒吧之一,也是一個好地方推介給大家。今次就同朋友收工來呢地飲返杯兼順便食少少野,呢度除左狂歡之外,仲會有埋野食,我們就點了個肉醬意粉同埋margarita pizza , 同點了白酒battega Pinot grigio 。Pizza 係長方形款式,已切好一塊塊食起來很方便,肉醬義粉多多芝士粉係麵頭,好正好滿足的口感,配白酒也是不錯的選擇,下次想同friend chill 下飲吓嘢,可以選擇Pong 😋
2022-12-29
2023-01-21 236 浏览
放工要去relax下飲下嘢睇下波今次去咗諾士佛臺Pong Knutsford入面環境寬敞 有多部電視睇波仲有電子感應互動 Beer Pong 枱點咗兩份佐酒小食🔸香炸雞軟骨雞軟骨炸得好香口 份量多🔹炸魷魚配香蒜蛋黃醬魷魚鬚炸得香脆一路飲酒一路食就啱哂Main🔸BBQ Chicken Pizza餅底好薄好脆 BBQ醬雞肉粒好惹味配搭芝士 蕃茄醬 好食又唔油膩🔹香辣大蝦意大利粉有幾隻大蝦 醬汁少辣意粉煮得有咬口 唔錯Drinks🔸Cranberry Cream🔹Fruit Garden
放工要去relax下飲下嘢睇下波

Drinks
🔸Cranberry Cream
🔹Fruit Garden
2023-01-04 173 浏览
𝐻𝒶𝓅𝓅𝓎 𝒩𝑒𝓌 𝒴𝑒𝒶𝓇! 𝒲𝒾𝓈𝒽 𝓎𝑜𝓊 𝒶𝓁𝓁 𝒶 𝓌𝑜𝓃𝒹𝑒𝓇𝒻𝓊𝓁 2️⃣0️⃣2️⃣3️⃣!相信大家都有一個充實嘅聖誕假期 我喺假期完結前就約咗朋友去PONG knutsford 抓緊假期的尾巴🥲 以前去都係飲嘢同玩beer pong 今次係清醒嘅情況下試佢哋嘅嘢食 原來又幾好食喎😂BBQ chicken homemade pizza 有驚喜!首先係我認為同Pizza最夾嘅薄脆餅底 每塊上面都有香烤嫩雞 惹味燒烤醬 芝士 蕃茄🐣🧀🍅 切好一塊塊方型size 可以保持儀態地進食👄香辣爆蒜大蝦意粉調味很好 意粉有al dente效果🍴 除咗四隻大蝦 仲有香菇洋蔥等等配料🍤🍄🧅 辣辣地可口開胃🍝Cocktails 就叫咗classic 嘅mojito & sangria🍹最驚有啲酒吧調得過甜 呢度就無呢個問題啦🍸食飽就可以直落同朋友玩beer pong/睇波/玩飛鏢 chill chill 地relax下🥂

• BBQ  chicken  pizza
在諾士佛台樓上有一間不為人知的酒吧🥃空間感十足 座位闊落舒適 十分適🈴️三五知己朋友一同摸著酒杯底一同輕鬆聚會gathering 🍻🍕𝐻𝑜𝓂𝑒𝓂𝒶𝒹𝑒 𝒫𝒾𝓏𝓏𝒶 𝓌𝒾𝓉𝒽 𝐵𝐵𝒬 𝒞𝒽𝒾𝒸𝓀𝑒𝓃香烤嫩雞自家製薄餅薄批為主 口感鬆脆滋味✨雞肉嫩滑入味🐥 燒烤醬使整體味道帶香甜最適合朋友們一同開心share😆🍝𝒞𝒶𝓇𝒷𝑜𝓃𝒶𝓇𝒶 𝒫𝒶𝓈𝓉𝒶卡邦尼意粉白汁十分濃郁稠杰🫕每條意粉掛滿醬汁十分飽肚滿足✨🍹𝒫𝒾𝓃𝓀 𝐻𝒶𝓌𝒶𝒾𝒾整體以香橙味道為主🍊後勁帶有香濃的椰奶味🥥層次感豐富🌸𝐹𝓇𝓊𝒾𝓉 𝒢𝒶𝓇𝒹𝑒𝓃這款包括橙汁🍊、菠蘿汁🍍、紅莓汁及檸檬汁🍋味道偏向酸甜清新🌱甜度適中值得一試🙈
在諾士佛台樓上有一間不為人知的酒吧🥃

整體以香橙味道為主🍊
後勁帶有香濃的椰奶味🥥
層次感豐富

🌸𝐹𝓇𝓊𝒾𝓉 𝒢𝒶𝓇𝒹𝑒𝓃

這款包括橙汁🍊、菠蘿汁🍍、紅莓汁及檸檬汁🍋
味道偏向酸甜清新🌱
甜度適中
值得一試🙈

2022-12-31
2023-01-01 53 浏览
Pong Knutsford📍尖沙咀諾士佛臺10號騰龍閣2樓聖誕節梗係要去啲有得玩又有得食嘅地方,發現咗尖沙咀Pong Knutsford啱晒我哋😍👍🏻呢度有得玩飛鏢、拋乒乓波等 嘢食仲好好食添呀!我哋叫咗蕃茄羅勒水牛芝士薄餅、香辣爆蒜大蝦意粉、德國製豬手同兩杯Cranberry Cream and Fruit garden🎉Pizza食落好脆口,可能係因為佢係簿餅底嘅關係👍🏻意粉微辣調,配埋蝦粒好爽口!德國製豬手超級好味,重點推介!入口豬皮係好脆好香脆👍🏻👍🏻👍🏻兩杯飲品都好飲,我自己鍾意fruit garden多😋😋😋#pongknutsford #tstparty #tstbar #tstclub #hkclubbing #beerpong #cryptonight #hknightlife #tsimshatsui #nightclubs #hkparty #happyhour #cocktailoftheday #ponghk #nightouthk
Pong Knutsford
📍尖沙咀諾士佛臺10號騰龍閣2樓

呢度有得玩飛鏢、拋乒乓波等 嘢食仲好好食添呀!

平時去開尖沙咀諾士佛臺有會同朋友睇下波,飲下酒,Chill 返下今次去左間樓上酒吧,地方非常闊落,唔會坐得逼夾酒吧除左有多部超大電視睇波,仲有全球首個電子感應互動 Beer Pong 枱,娛樂性十足而且仲有多款主食及西式小食佐酒,非常適合一大班朋友上黎飲住酒 Chill 住玩食品方面 :BBQ Chicken Pizza : 薄餅餅底夠薄身,入口卜卜脆,唔怕濟,表面配上BBQ醬調味的雞肉粒,芝士及蕃茄醬,香脆又滋味既薄餅香辣大蝦意大利粉 : 意粉煮得有口感,味道帶少少辣,再加埋爽脆大蝦,不錯既主食香炸雞軟骨 : 炸雞軟骨細細粒份量多,粒粒炸得酥脆可口,飲酒必備小食之一炸魷魚配香蒜蛋黃醬 : 魷魚鬚炸得香脆,沾上少少香蒜蛋黃醬,味道可口Cranberry Cream : 用上蔓越莓汁、蘋果汁、青檸汁、椰奶及石榴忌廉混合而成,味道帶椰奶香又有少少果汁味Fruit Garden : 用上橙汁、菠蘿汁、檸檬汁、蔓越莓汁及百香果糖漿混合而成,味道酸酸甜甜網址 : https://www.instagram.com/pongknutsford/

今次去左間樓上酒吧,地方非常闊落,唔會坐得逼夾

食品方面 :

2022-12-31
蕃茄羅勒水牛芝士薄餅 $159水牛芝士與pizza 絕對是最佳既配搭亦都係我其中一個愛既pizza款式😍😍 Pizza餅底係薄批 食落脆卜卜 好脆口香辣爆蒜大蝦意粉 $168🍝十分惹味既意粉 味道帶辣又有香蒜味食落令人好開胃 意粉掛著微辣辣粉 調味鹹鹹地而且配埋蝦粒 口感層次分明👍🏻德國製豬手 $189好sweet既廚師 會起骨上💕入口豬皮係脆卜卜 好香脆 好似食緊薯片咁肉質岩岩好 唔會太乾身 好好味呀❤️Cranberry Cream $98成杯飲品都係粉紅色 入口酸酸甜甜既味道😍Fruit garden $98喜歡水果既甜味要飲啊❤️ 充滿唔同水果既香氣飲落甜甜地咁☺️Pong Knutsford📍尖沙咀諾士佛臺10號騰龍閣2樓#pongknutsford #tstparty #tstbar #tstclub #hkclubbing #beerpong #cryptonight #hknightlife #tsimshatsui #nightclubs #hkparty #happyhour #cocktailoftheday #ponghk #nightouthk

蕃茄羅勒水牛芝士薄餅 $159

喜歡水果既甜味要飲啊❤️ 充滿唔同水果既香氣
飲落甜甜地咁☺️

Pong Knutsford

2022-12-25 73 浏览
尖沙咀諾士佛臺既酒吧地舖比較熱鬧,無意中發現一間樓上酒吧靜靜地幾chill😍 一於約埋姊妹收工黎吹水!Pong 地方闊落,有多部超大電視適合睇波,仲有全球首個電子感應互動 Beer Pong枱🤹🏻‍♀️同飛錶機🎯玩,娛樂性十足,渡過左relax既一晚🥂♢ 🍕BBQ Chicken Pizza 香烤嫩雞薄餅 $159Homemade Pizza~ Pizza大大份又足料,雞肉份量都唔少,以BBQ醬調味夠哂惹味。加埋芝士﹑蕃茄醬好香口,啖啖滋味。最正係Pizza餅底夠薄身,入口脆卜卜,食落好輕盈,減低罪惡感!初頭仲驚個Pizza咁大份食唔哂添,估唔到好味到我地2個女仔都食哂,推薦大家一定要叫Pizza!♢ 🍝 Carbonara Pasta 卡邦尼意粉 $138意粉正常發揮,落左好多芝士同洋蔥夠哂creamy,加埋bacon既鹹香味無得輸!意粉煮得軟硬適中,份量都幾多下,食到超飽~♢ 🍍Pina Colada $118黎到緊係飲返杯😆 我叫左杯Pina Colada,菠蘿汁加椰子cream都幾濃郁。最正係調味唔會過甜,飲到bacardi rum酒香味,口味清新!♢ 🍸Margarita $

♢ 🍍Pina Colada $118

♢ 🍸Margarita $118
朋友點左杯Margarita,酒味重D,加左鹽邊(salt-rimmed)提升龍舌蘭酒香,又可以中和檸檬既酸味。

估唔到酒吧既食物質素都咁有水準✨ 飲得又食得,非常滋味🤤 最鍾意Pong環境夠靜,整體氣氛好chill,適合約埋三五知己黎傾計吹水🍻
2022-12-15 90 浏览
結合最新科技、娛樂和餐飲服務體驗的Pong Knutsford 他們擁有全球首個電子感應互動 beer pong 桌,可以讓全球的玩家能品嘗美食之餘又可以即時於線上觀看beer pong競技😁當然現在正值是世界盃比賽階段,大家亦可以約朋友們來Pong Knutsford觀看賽事,感受一下世界盃狂熱啦😆.羅勒蕃茄水牛芝士薄餅 薄餅餅底薄脆,入口香脆👍🏻蕃茄醬酸酸甜甜非常醒胃,配上一層水牛芝士,入口非常惹味😋.香辣大蝦意大利粉 意粉入口有嚼勁辣度適中😋大蝦亦很爽脆👍🏻值得一試😆.Pink HawaiiFruit Garden兩杯都是Mocktails🍸Pink Hawaii 用上橙汁,菠蘿汁及椰奶,所以入口會有橙的甜酸味及椰子的香味😉Fruit Garden 則用上橙汁、菠蘿汁、檸檬汁及蔓越莓汁等,所以味偏向酸甜,本人覺得有點像Tic Tac 糖的味道😆.📍尖沙咀諾士佛臺10號騰龍閣2樓⏰17:00-02:00.@pongknutsford @pong.hk #pongknutsford #tstparty #tstbar #tstclub #hkclubbing #beerpong #c

羅勒蕃茄水牛芝士薄餅

香辣大蝦意大利粉
意粉入口有嚼勁辣度適中😋大蝦亦很爽脆👍🏻值得一試😆

Pink Hawaii
Fruit Garden
⏰17:00-02:00
@pongknutsford @pong.hk #pongknutsford #tstparty #tstbar #tstclub #hkclubbing #beerpong #cryptonight #knightlife #tsimshatsui #nightclubs #hkparty #happyhour #cocktailoftheday #ponghk #nightouthk #foodie #foodiehk #foodiegram #香港餐廳 #香港美食 #美食 #相機食先 #食好西 #hkig #foodphotography #foodstagram #foodstyling
2022-12-02 143 浏览
上次同朋友黎玩Beer Pong,今晚黎睇世界歪同食dinner,pizza同pasta都有驚喜wo!<Bellini><Pina Colada>黎到梗係要飲下cocktail,Pina Colada係我至愛,cream加椰汁、菠蘿汁,好refreshing。<西班牙薯仔粒配香辣mayonnaise>薯仔質感煙煙韌韌,外層炸到好脆口,唔覺唔覺食咗好多🤫Spicy Mayonnaise同薯仔係絕配黎。<Carbonara>今晚好餓底👀想食個pasta👀Sauce夠哂creamy,仲有好多芝士😍<Buffalo Wings>好中意個sauce,甜甜辣辣好開胃呀,食得出雞翼係新鮮炸起,送酒好正!!!<迷幻蘑菇pizza>Pizza好大份,適合同一班朋友share,配料有cheese、好多好多mushrooms、蕃茄😍薄身pizza係我favourite🤫

<Bellini>
<Pina Colada>

<西班牙薯仔粒配香辣mayonnaise>

<Carbonara>

<Buffalo Wings>

<迷幻蘑菇pizza>
2022-12-01 123 浏览
襯有少少me time😜同朋友仔一齊去Chill下👯‍♀️食下野dap番兩杯🍺Pong Knutsford為於諾士佛臺嘅樓上酒吧😃Dinner時間可以同朋友靜靜Chill😆🍕羅勒蕃茄水牛芝士薄餅🍕Pizza底脆薄可口😄配搭酸酸甜甜蕃茄醬同水牛芝士😝邪惡又開胃🍝卡邦尼意粉🍝醬汁超級creamy😙令每條意粉都掛哂汁意粉軟硬適中☺️而且煙肉煎到香脆令口感更豐富叫左兩杯啤酒一邊食一邊傾🍻開心🥳地址📍尖沙咀諾士佛臺10號騰龍閣2樓
襯有少少me time😜同朋友仔一齊去Chill下👯‍♀️

叫左兩杯啤酒一邊食一邊傾🍻開心🥳

地址📍
尖沙咀諾士佛臺10號騰龍閣2樓

2022-12-01 69 浏览
我今日就同朋來到位於尖沙咀諾士佛台的「Pong Knutsford」,我有很多朋友認識這裡都是酒吧。其實他們的drinks和snacks也很可以。Pinacolada首先叫了一杯酒精飲品Pinacolada。有濃濃的椰子味,酒精不是太重,清甜適合女孩子喝🥰。Margarita我朋友就叫了另一杯精飲品Morgorita。因內有檸檬汁所以味道會比較偏酸酸地很清新,好有夏日之味道。Fish and Chips叫了cocktails,當然少不了伴酒小食,我們叫了fish and chips,魚炸得鬆脆,熱辣辣的薯條沒有可能出錯吧?卡邦尼意粉汁也叫了個main,卡邦尼意粉汁很濃,意粉很掛汁,想不到酒吧也有意大利餐廳水準👌每日限定當天還有special price,Wings只是$3一整隻!他們還很貼心做成單骨雞翼,送酒一流❤️。以後來到除了玩beer pong外,還可以來吃晚飯哦🤔

Pinacolada

Margarita

Fish and Chips

卡邦尼意粉汁

每日限定

以後來到除了玩beer pong外,還可以來吃晚飯哦🤔
2022-12-01 40 浏览
話說宜家世界盃,梗係要同朋友chill住睇波啦!推介呢個好地方,有得睇波之餘,食物又有質素💯下次要黎玩Beer Pong!! (今晚太focus睇波😂)<西班牙薯仔粒配香辣蛋黃醬>推介!佐酒一流!薯仔粒炸到脆卜卜,咬落唔乾,mayonnaise辣辣哋好開胃!<水牛城炸雞翼>單骨食得夠哂方便🤫味道少少甜辣,雞翼炸得好香脆,份量亦夠多!好適合一班人share!<迷幻蘑菇薄餅>係我最中意嘅薄身crispy pizza,咬落脆身,蘑菇、cheese、蕃茄,永遠係無得輸。<Carbonara>意粉軟硬度適中,味道好cheesy(邪惡仔),但cream sauce唔會太”漏”,中意芝士嘅朋友仔要試喇。<Bellini>

<西班牙薯仔粒配香辣蛋黃醬>

<水牛城炸雞翼>

<迷幻蘑菇薄餅>

<Carbonara>

<Bellini>
  • 迷幻蘑菇薄餅
2022-12-01 41 浏览
返工咁辛苦放工後架要約朋友出來食下飯傾訴心事啦,所以我就約左朋來到位於尖沙咀諾士佛台的「Pong Knutsford」。我平時認知諾士佛台都係得酒吧,估唔到而家多左好多餐廳 + 酒吧,而「Pong Knutsford」就係其中一間啦。Morgorita我自己就叫了另一杯cocktail 叫Morgorita。我鐘意佢內有加檸檬汁味道會酸酸地很清新,好似置身喺個海灘咁好chill。Pinacolada我朋友就叫左一杯酒精飲品Pinacolada。有濃濃的椰子味,甜甜地加上唔太重酒精味道,清甜味道真係好啱女孩子喝。Fish and Chips有美酒架要有埋美食啦,我們叫了炸魚薯條,魚炸得鬆脆同埋果外皮應該加左啲啤酒在果脆漿到好正宗,再配上熱辣辣的薯條一定冇得輸啦。卡邦尼意粉汁卡邦尼意粉汁很濃郁,而當中的意粉好掛汁,而煙肉炒得好香,呢個宜真係高水準👌。每日限定今日還有special price,$3一整隻雞翼!餐廳大廚宜係好細心及貼心整成單骨雞翼,方便客人享用。呢個單骨雞翼真係送酒一流❤️。

Morgorita

Pinacolada