2022-12-01 40 浏览
環境:樓上酒吧✨無樓下街場咁嘈,可以靜靜食野傾計飲酒🤭現場有超大部電視,依加世界盃睇波啱晒🤭仲有Beer Pong、飛錶機可以玩,可以盡情渡過放鬆嘅一夜.特點: 有酒飲,有野食=relax night✨.//#羅勒蕃茄水牛芝士薄餅//薄餅係薄脆pizza,咬落卜卜脆。 蕃茄醬好酸酸甜甜好開胃,上面cover 一層水牛芝士,望落金黃誘人,入口好惹味.//#卡邦尼意粉//creamy 奶香嘅醬汁係精華,意粉條條掛汁好邪惡🤭仲有煎香嘅煙肉碎夾雜其中,令意粉多一層咸香
特點: 有酒飲,有野食=relax night✨
//#羅勒蕃茄水牛芝士薄餅//
//#卡邦尼意粉//

我地2個女仔嗌左成枱嘢食🤣最後飽住咁走環境:好舒服 想比較chill chill地又men’s& girls talk一流 🫶靜中帶旺✨現場有部大電視機睇 基本上每一個位置都可以睇得清楚🫢啱曬以家一班球迷追世界盃⚽️~仲有beer pong 飛鏢機可以同fd輕鬆一下🍻✨羅勒蕃茄水牛芝士pizza要趁熱食 唔好等到相機先食喲水牛芝士好濃郁 啖啖都係拉絲 非常邪惡😈Pizza餅底 咬落脆卜卜 蕃茄醬又酸酸甜甜好開胃✨卡邦尼意粉蛋香味濃 creamy得嚟唔會油膩 配上煙肉 意粉偏幼身🫶個份量啱啱好🥹食完好滿足✨香炸蒜香雞軟骨炸雞軟骨好酥脆可口 唔會太多粉形成太大舊幾有口感good good🉑🥂Mock-tail•Chill drink 一下幾好
我地2個女仔嗌左成枱嘢食🤣最後飽住咁走

幾有口感good good🉑

🥂Mock-tail•Chill drink 一下幾好
卡邦尼意粉
2022-11-27 55 浏览
喺香港生活壓力真係好大收工之後可以同朋友坐低飲杯嘢傾吓計但係又唔想太多人嘅話呢度會係一個唔錯嘅選擇🥂-❣️Margarita Pizza我本身自己就好鍾意食薄批呢度嘅薄批又香又脆配埋簡單嘅蕃茄醬同埋芝士絕對係雞尾酒嘅好夥伴-❣️ 香辣大蝦意大利粉意粉送上嚟嘅時候已經好香朋友一食到已經大讚不絕叫我一定要趁熱食果然真係非常震驚大蝦非常爽脆,意粉軟硬適中醬汁唔會過多,亦做到又香又辣非常開胃,推薦大家一定要叫-❣️炸魚薯條炸魚有三件,薯條份量亦都唔少平時最怕炸魚會食到一口油今次呢個唔會,炸得好乾身薯條亦都好粗,外脆內軟放耐左都一樣咁好食-❣️ Mojito & Mimosa 雞尾酒就中規中矩酒味唔算好濃郁但係基本嘅味道都會有
喺香港生活壓力真係好大

意粉送上嚟嘅時候已經好香
朋友一食到已經大讚不絕
叫我一定要趁熱食
果然真係非常震驚
大蝦非常爽脆,意粉軟硬適中
醬汁唔會過多,亦做到又香又辣
非常開胃,推薦大家一定要叫

❣️炸魚薯條
炸魚有三件,薯條份量亦都唔少
平時最怕炸魚會食到一口油
今次呢個唔會,炸得好乾身
薯條亦都好粗,外脆內軟
放耐左都一樣咁好食

❣️ Mojito & Mimosa
雞尾酒就中規中矩
酒味唔算好濃郁
但係基本嘅味道都會有
2022-11-26 54 浏览
Happy Friday 梗係要去開心吓所以今日去咗尖沙咀諾士佛台因為世界盃好個到好有氣氛🤩揀咗呢一間酒吧試一試~ 食物小食有好豐富嘅選擇 岩曬一大班朋友黎😌見佢Pizza有好多款選擇 ~ 所以叫咗一個燒烤雞肉pizza 佢係屬於薄薄地脆卜卜 偏身但口感材料都幾好食 特別雞肉有燒烤味 好惹味配酒真係一流啊😝另外我地仲叫左一個意粉有時想食下飽肚嘅野 見呢個到意粉唔知賣相好吸引 好有水準 同出面既餐廳有得比😌最尾點少唔到 飲酒啦~呢到選擇超級多 播住世界盃最岩就係配番杯啤酒睇啦😚😎整體來講呢間酒吧食物質素好唔錯有時除左小食都想食飽肚嘅野 所以黎到都幾好
Happy Friday 梗係要去開心吓
所以今日去咗尖沙咀諾士佛台
因為世界盃好個到好有氣氛🤩

揀咗呢一間酒吧試一試~
食物小食有好豐富嘅選擇 岩曬一大班朋友黎😌

見佢Pizza有好多款選擇 ~
所以叫咗一個燒烤雞肉pizza

另外我地仲叫左一個意粉
有時想食下飽肚嘅野
見呢個到意粉唔知賣相好吸引
好有水準 同出面既餐廳有得比😌

最尾點少唔到 飲酒啦~
呢到選擇超級多
播住世界盃最岩就係配番杯啤酒睇啦😚😎

整體來講呢間酒吧食物質素好唔錯
有時除左小食都想食飽肚嘅野 所以黎到都幾好
2022-11-13 146 浏览
世界盃開鑼啦~如果怕去街場太嘈,但又想一班人去酒吧睇波,呢度應該係唔錯嘅選擇!地方夠大,枱同枱之間都有距離,座得舒服,而且四圍都有好多部電視,基本上無論座邊個位都睇得清楚!就算唔睇波,放工傾計飲下嘢都好 chill,而且佢仲有主食同小食 menu,順便可以醫埋肚!豬手都算幾大隻,外皮炸到脆卜卜,送酒唔錯!炸魷魚鬚粉漿唔會太厚,沾埋有微微蒜香嘅鹹蛋醬一齊食,唔會太油膩,可以食多幾條!🥂CHAMPAGNE COCKTAILS - BelliniBellini 嘅漸層效果好靚,度數唔會太高,飲落偏甜有少少桃味,好易入口,好啱女仔飲!🍸CLASSIC COCKTAILS - Margarita杯邊有一層鹽,鹹鹹哋,配上微甜嘅酒,層次豐富,口感清新!
脆卜卜珍寶脆皮豬手

豬手都算幾大隻,外皮炸到脆卜卜,送酒唔錯!
炸魷魚鬚配蒜香鹹蛋醬

Bellini

杯邊有一層鹽,鹹鹹哋,配上微甜嘅酒,層次豐富,口感清新!
2022-11-10
脆卜卜珍寶脆皮豬手
炸魷魚鬚配蒜香鹹蛋醬
2022-11-12 76 浏览
樓上吧唔一定淨係飲酒玩Beerpong 其實仲有好多好嘢食㗎!呢排疫情開始緩和 而且好多防疫限制鬆綁 去酒吧都變咗好多人嘅消遣好地方依間係諾士佛台10號2樓嘅餐廳 平日都有好多優惠 我留意到星期三仲有$3炸雞粒下次一定要黎試吓🤩🤩今日同朋友叫咗個卡邦尼意粉同埋酥炸魷魚鬚配沙律醬冇諗過呢度嘅食物都好有水準!上菜時間非常快 醉炸魷魚鬚份量好多而且唔會全部都係炸粉 魷魚鬚又粗又長加埋沙律醬 好滋味呀 配埋杯啤酒就啱晒卡邦尼意粉都好出色 意粉比平時幼身有啲似天使麵 芝士忌廉好Creamy裏面仲有煙肉同埋芝士碎同香草 個份量啱啱好 食落去唔會覺得好肥膩食完之後好滿足 呢度仲有得book房下次再同朋友嚟可以玩埋飛鏢機同埋唱K呢😜👍🏻
樓上吧唔一定淨係飲酒玩Beerpong

其實仲有好多好嘢食㗎!
呢排疫情開始緩和 而且好多防疫限制鬆綁
去酒吧都變咗好多人嘅消遣好地方
依間係諾士佛台10號2樓嘅餐廳

平日都有好多優惠
我留意到星期三仲有$3炸雞
下次一定要黎試吓🤩🤩

今日同朋友叫咗個卡邦尼意粉
同埋酥炸魷魚鬚配沙律醬
冇諗過呢度嘅食物都好有水準!
上菜時間非常快 醉炸魷魚鬚份量好多

食完之後好滿足
呢度仲有得book房下次再同朋友嚟
可以玩埋飛鏢機同埋唱K呢😜👍🏻
2022-11-12
🍸PONG Knutsford🍻 《尖沙咀》之前酒吧停業左咁耐 依家終於可以約下fd去諾士佛台飲嘢食嘢 見到樓下酒吧都幾full 幾逼好似坐得唔係好舒服 就搵左呢間樓上鋪嘅酒吧 呢間酒吧好大好闊落 有電視有projector 可以睇波😌 又有一張投球枱 可以比大家玩下beer pong 岩晒一大班fd 黎玩! 除咗飲酒之外呢個酒吧仲提供好多款小食同主食 我地就叫左以下呢幾款🐖脆卜卜珍寶脆皮豬手份量好多 個皮好脆🦑鹹蛋黃炸魷魚鬚粉漿唔會太厚 食得多都唔會好滯🥂CHAMPAGNE COCKTAILSBellini漸層效果好靚 亦都好易入口 有d桃味咁 幾岩女仔飲🍸CLASSIC COCKTAILSMargarita 杯口粘有一層細鹽令酒味會更好 清新開胃整體嚟講呢間酒吧就算唔係同一大班朋友嚟劈酒 都可以三五知己黎飲吓嘢食下主食 都很不錯👌🏻
🍸PONG Knutsford🍻 《尖沙咀》

Margarita
杯口粘有一層細鹽令酒味會更好 清新開胃

2022-11-10
2020-10-14 1778 浏览
這間店舖,有來自7個國家的生蠔而而當中食蠔味,也有D食口感,如果加些煮法更會更加不同感受,當然我本人覺得食生蠔就一定妥配白酒,因為可以帶出蠔本身的海水味道,1啖酒一隻蠔是非筆墨形容的,唔信就去試吓,包你有說不出的味道。
這間店舖,有來自7個國家的生蠔
黃子華曾經講過一個人既信仰係好緊要,所以我對神係十分之尊敬。但大佬..我唔係無試過,我試過安份守己,日搏夜搏搵得果一萬幾千,間中只係祈求呀穌哥佢打救下我,比我中下六合彩二獎姐,但無次中wor,唔係咁玩我呀麻。後來有人同我講,真係唔好以為你簡簡單單祈個禱就以為咩都心想事成,咩問題都解決哂,有果樣得果樣。最後個問題咪又係要你自己解決,你以為你自己冧得掂神,其實你只係一個凡夫俗子就連普通一個女仔你都未冧得掂啦,更何況滿天神佛呢?不如學我遇到煩惱不妨走返轉酒吧,一醉解千愁,今晚放工就走轉諾士佛臺係呢間「PONG Knutsford」relax下,有咩問題扔低左先,唔好諗咁多,CHILL UP MAN!👇📌C l a s s i c -▪ Sangria - $98▫ 先黎一杯傳統Cocktial「西班牙水果酒」,用左柑曼怡酒、干邑白蘭地做Based。睇住Bartender迅速霸氣既而且相當純熟既過程,真係幾賞心悅目既,再混合橙汁、檸檬味汽水,最後加埋紅酒形成一道漸層既效果。味道清甜透心涼,紅酒唔澀;最後Bartender會切埋生果做伴邊,所以成杯Cocktail仲帶左少少鮮果味道,唔錯。📌G
📌C l a s s i c -
Sangria - $98
▫ 先黎一杯傳統Cocktial「西班牙水果酒」,用左柑曼怡酒干邑白蘭地做Based。
再混合橙汁檸檬味汽水,最後加埋紅酒形成一道漸層既效果。味道清甜透心涼,紅酒唔澀;
📌G i n -
Tanqueray - $90
▫ 每次去酒吧都係我必點既「添加利金酒」,真係不得不說,我對GIN真係情有獨鐘,
我就黎要改返個英文名叫GIN以表示致敬。呢杯味道唔複雜,簡單Gin酒加埋Tonic
入口清新冰感重,就係我追求Cocktail既要求!
📌F o o d -
Crispy Pork Knuckle - $189
▫ 淨係飲酒都會肚餓咖,嗌左酒吧推介既「脆卜卜珍寶脆皮豬手」,
金黃色既外皮配襯住粉嫩既肉質,賣相就夠睇頭啦。而豬手食落有濃郁既肉香,

味道唔會太鹹,外皮亦烤得夠脆身,亦唔會太油淋淋,我覺得酒吧黎講,水準算唔錯,值得一試。
Spicy Chicken Wings - $89
▫ 嗌多個「香辣雞中翼」過下口癮,我覺得入口唔算好辣,用黎做送酒小食就岩哂啦。
2020-06-03
  • Tanqueray
  • Sangria
  • Crispy Pork Knuckle
  • Spicy Chicken Wings
2020-01-01 1367 浏览
今晚除夕,約埋d朋友去諾士佛臺食晚飯。林住搵間酒吧,有氣氛d。呢間餐廳好chill,我地開左支香檳,moet and chandon,對我呢d beginner黎講好易入口,又好香,12%的濃度,它仲會配番呢個牌子的杯。我地仲叫左豬肉串燒,香脆雞翼,雞肉芝士pizza,同豬仔脾。我就覺得香脆雞翼同個pizza最好食。豬仔脾好多茄汁,要趁熱食好d。香脆雞翼它會將隻雞翼分開一半,炸得更加脆。呢晚7點後都好多人,而且好多氣球佈置,環境氣氛都幾好。
2019-07-26 1579 浏览
尖沙咀繁榮昌盛,酒吧、食肆林立,好友同聚,又想飲杯酒去聯誼,盡訴心中情。餐廳環境不錯,有幾張枱玩桌上遊戲,緊張刺激,有時間當然要慢慢玩啦!飲杯先美式醬燒豬仔脾 $89豬仔脾肉嫩,夠入味,醬汁甜辣味,提升豬仔脾鮮味,惹味好送酒自家製薄餅 $129薄餅係薄脆底,又薄又香脆,濃濃芝士可拉芝,美味意式鮮茄蓉燴牛肉丸 $89牛肉丸鮮味,口感彈牙,鮮茄蓉酸酸甜甜,解了牛肉丸的油膩感,味道更清新脆卜卜珍寶脆皮豬手 $169豬手肉厚,啖啖肉,外層非常香脆可口,配上芥辣更惹味,送飯一流

飲杯先

美式醬燒豬仔脾 $89
豬仔脾肉嫩,夠入味,醬汁甜辣味,提升豬仔脾鮮味,惹味好送酒

自家製薄餅 $129
薄餅係薄脆底,又薄又香脆,濃濃芝士可拉芝,美味

意式鮮茄蓉燴牛肉丸 $89

脆卜卜珍寶脆皮豬手 $169

2019-07-25
2019-07-20 1137 浏览
和朋友去尖沙咀行街,經過一棟大廈,每層有不同酒吧,上去試試,估計應該剛剛開舖,我們是他第一枱客呢。 與其他酒吧無異,環境寬敞,有很多食物和飲品選擇,餐牌有ipad版及印刷版。我們只叫了三道菜: 美國安格斯西冷牛扒8oz配青胡椒汁 $189,卡邦尼煙肉意粉 $129,美式醬燒豬仔脾 6pcs $109。飲品冇叫,因為太貴了。卡邦尼煙肉意粉有濃厚嘅芝士味,好creamy,估唔到酒吧都有咁嘅質素。叫安格斯西冷牛扒時,侍應沒有問我要幾多成熟, 上菜時牛扒已被五馬分屍,估計有七成熟啦, 肉質有d韌,但係都入味嘅。豬仔脾啖啖肉,不過個汁我覺得太濃, 但友人覺得酸酸甜甜好惹味。

卡邦尼煙肉意粉

美國安格斯西冷牛扒8oz配青胡椒汁

美式醬燒豬仔脾6件

2019-07-20
卡邦尼煙肉意粉
2019-04-07 1388 浏览
一行七人有時諗唔到去咩地方食,今次上網搵到呢一間新開嘅鋪頭。初頭朋友上去先,佢入去嗰陣以為去錯地方因為的確好高級(因為我地有戴同位小朋友)我就係好鍾意試新野所以見佢新開就試下。嗰日係星期六我想講仲有happy hour,呢個promote 會係不知不覺間另我哋叫咗好多飲品,食物方便其實都算唔錯,但係個雞翼尖雪藏味非常大真係唔係咁好食,個薯條比較乾身啲。但好處係我哋六點幾到佢話11點前交枱就得。呢個真係好難得因為好多餐廳都要我地90分鐘交枱。其實嗰度氣氛幾好如果約三五知己飲嘢真係可以去一下嘅。不過講到職員方便就得一兩個比較好,有個女職員面口都麻麻地,好似唔係咁想招呼你,我見做來做去都係得嗰一個男真係見到佢都有啲辛苦