2023-01-14 1020 浏览
早前放自己悠長假期好好休息,當然少不予跟男友外出吃美食順道四處走走看,這次就來到我倆沒到訪過多年的香港公園,在一間在網絡上很有名氣的餐廳來靜靜享受二人世界餐包下單後隨即送上麵包跟芝士脆條,最欣賞店家會一直把做好的都麵包烘得暖暖的,讓客人吃到新鮮鬆軟的口感~ 美中不足是店員為客人加添的橄欖油跟黑醋的比例不太好,油多醋少,如果後者的份量可以再多一點會比較好Avocado mango salad with spicy prawns $128吃過餐包就來吃前菜叫醒味蕾,這款沙律的色彩亮麗悅目,打卡之餘又能挑起食慾~ 雖然用料配搭看似普通,不過食材自身都選得很好,熟得剛好的軟滑牛油果跟酸甜的芒果、清爽的車厘茄、新鮮爽脆的沙律菜跟爽口彈牙的微辣大蝦,再加入點點調味醬料,簡單又美味,口感層次豐富Parma ham with Cantaloupe $128巴拿馬火腿搭配哈蜜瓜向來是最傳統的搭配,香甜多汁的哈密瓜,使肉質柔軟且鹹香味足的巴拿馬火腿變得更加吸引,味道細緻是很對味,兩種食材的味道互相輝映不互搶,火腿還帶有點點油脂香,沒有不好吃的理由!Confit of Duck in wine jus $2
餐包
Confit of Duck in wine jus $208
油封鴨腿這個經典的傳统法國菜平日真的比較少機會品嚐,所謂「油封」,其實就是以鴨油將鴨腿浸泡後以低溫慢煮後再煎,據說這個做法可在室溫之下放置一年,而且像紅酒般,放置時間得越久香氣也會隨年月遞增,是非常特別的烹飪方法啊!聽到店員極力推薦這道店家招牌菜要點一份試試~ 鴨皮做到金黃香酥不油膩,比油炸的還要香口呢!肉質柔嫩腍滑,輕輕切開已輕易做到骨肉分離,味道帶鹹香,配試放在碟邊的沙律菜跟切成片狀的新薯一同食用味道就最好吃,單單是新薯的薯味濃郁這點已為菜式加分!
Braised lamb shank (“Maroccan” style with couscous & stewed vegetables) $228
吃羊腿一般多會以西式做法烹調,但以摩洛哥風味的製作方式還是第一次!賣相跟其他菜式一樣都是精緻漂亮;羊腿煮得嫩滑入味,還有種入口即溶的感覺~ 用蔬菜來煮咖喱本來就會帶少許甜味,與羊肉也是非常搭的味道;以非洲小米作為佐菜感覺新鮮,加試以高湯煨煮過後口感獨特,圓潤飽滿和平常吃到的米飯很相似,是很有趣的組合,有興趣不妨試試看!
店家自開業以來已迅速成為人氣熱店,最大賣點就是少數在公園內的湖畔餐廳!日間來到這邊實在是悠閑之選,環境優美不在講,在人造瀑布造瀑布跟樹蔭環繞下,瀰漫著寫意的渡假氛圍~
走到餐廳內是以白色為主的一種簡約歐陸式風格裝潢,予人素雅恬靜的感覺;其中一方是一整排的大玻璃窗,採方度十足又增加空間感,窗外的風景也一一盡收在客人眼簾,靠窗的座位也是最受歡迎,聽說想預約這邊的位置要至少一個月!雖然這次到訪並非在日間時段,不過在太陽接近下山的時間來到再感受入夜後的寧靜又會是另一種浪漫,和另一半前來用餐的不二之選~ 店家還設有室外雅座,加上四周的燈泡裝飾跟擺設,氣氛悠哉放鬆,和一大班朋友來分享美食聚會一番也是不錯選擇
2022-12-29
早兩個月已經Book定嘅窗邊打卡位!終於黎!已經平日11:30am過嚟都已經有幾枱再早啲😳窗邊位置真係好受歡迎 記得提前預約啊🌟Walk in基本係冇咩可能坐到😂環境的確好靚 裝修好歐陸優雅 空間感十足採光度都好好 窗邊位望住湖邊幾寫意☕️.員工服務其實幾好 係其中一位男員工聲量大小小不過佢都幾風趣 另外有位女員工影相好靚仲講埋邊個角度影相會最好 值得一讚❤️//Lunch Set - Starter + Main + Drink ($198+10%)🎃Pumpkin Soup🥗Tamago Salad with Crispy Cod 🍝Spaghetti Carbonara with Onsen Egg 🐟Seabass Fillet with Mashed Potatoes (+$30).上菜速度都好快 食物方面就冇想像中咁好賣相係唔錯 南瓜湯好飲濃郁👍🏻👍🏻沙律配鱈魚脆片 好特別 好香口 卡邦尼意粉好掛汁好Creamy 但就冇乜味道 鱸魚嫩滑 但係食落好腥😣點汁食都係蓋唔過..配菜有蘆筍 小番茄 小紫薯 呢幾款配搭都好好整體係唔差 有進步空間🙌🏻🙌🏻食物都有素食選擇 素食者可以多個選
早兩個月已經Book定嘅窗邊打卡位!終於黎!
已經平日11:30am過嚟都已經有幾枱再早啲😳
上菜速度都好快 食物方面就冇想像中咁好
賣相係唔錯 南瓜湯好飲濃郁👍🏻👍🏻
沙律配鱈魚脆片 好特別 好香口
卡邦尼意粉好掛汁好Creamy 但就冇乜味道
鱸魚嫩滑 但係食落好腥😣點汁食都係蓋唔過..
配菜有蘆筍 小番茄 小紫薯 呢幾款配搭都好好
整體係唔差 有進步空間🙌🏻🙌🏻
食物都有素食選擇 素食者可以多個選擇~~

餐前包
Pumpkin  Soup
Tamago Salad  with  Crispy  Cod
Seabass  Fillet  with  Mashed  Potatoes
Spaghetti  Carbonara  with  Onsen  Egg

2023-01-12 78 浏览
這間餐廳最近好火!我都是衝着IG而來的,環境實在絕美,彷彿在仙境當中。在鬧市中與湖水作伴,綠草如茵,真係好打卡。可惜天公不作美,今日天灰灰落微雨,沒有了陽光作背景。餐廳好多人都着得美美的,不分年齡,專程來打卡。估唔到連平日的下午茶都幾乎坐滿,來嘅時候記得要book位啦!叫咗一份二人Tea set,五百幾蚊, Tea set都幾特別, 中西泰fusion。有中式春卷,泰式炸薯餅和經典的鬆餅等。果醬有粒粒果肉,不是化學味道

小編👧🏻襯放假係平日約左朋友去最近ig able 餐廳食𝐀𝐟𝐭𝐞𝐫𝐧𝐨𝐨𝐧 𝐓𝐞𝐚 𝐬𝐞𝐭打卡影相👭📸️。位於香港公園一間隱世湖畔公園玻璃屋cafe,以白色玻璃屋設計為主題,可以望到出面湖畔公園瀑布嘅景色,好寫意🥰。而餐廳室外設計好有度假風🌴,怕凍既小編就簡左室內坐,望住出面河畔同草園景好舒服☺️。——————————————————————— ☘️𝐀𝐟𝐭𝐞𝐫𝐧𝐨𝐨𝐧 𝐓𝐞𝐚 𝐬𝐞𝐭:🍰: 💰488 𝐅𝐨𝐫 𝐭𝐰𝐨👭✨小篇👧🏻會💕特別推介💟🅢🅐🅥🅞🅤🅡🅘🅔🅢 鹹點.頂層有鹹點 3款🍤✨ Pondside crabcakes💕炸蟹餅炸衣簿身,咬落啖啖蟹肉,再加上三文魚籽,食落口感豐富。✨ Risotto balls💕炸球咬落係黑松露意大利飯,松露味好香,口感有點煙靭,呢個配搭唔錯。✨Vegetarian spring rolls中層有2款🥪✨ shrimp cocktails💕鮮蝦新鮮爽口,底層配上牛油果蓉,幾fresh✨ open sandwiches💕大大件厚身煙三文魚配埋脆口餅乾,上層加上香草🌿,唔錯。✨Parma ham on cantaloupe巴馬臣火腿配上蜜瓜,一啖食落去啱啱好。

———————————————————————

✨小篇👧🏻會💕特別推介💟

🅢🅐🅥🅞🅤🅡🅘🅔🅢 鹹點.
頂層有鹹點 3款🍤

✨ Pondside crabcakes

✨ Risotto balls

✨Vegetarian spring rolls

中層有2款🥪

✨ shrimp cocktails

💕鮮蝦新鮮爽口,底層配上牛油果蓉,幾fresh

✨ open sandwiches
💕大大件厚身煙三文魚配埋脆口餅乾,上層加上香草🌿,唔錯。

✨Parma ham on cantaloupe
巴馬臣火腿配上蜜瓜,一啖食落去啱啱好。

🅢🅦🅔🅔🅣 甜點:
低層有甜點4款🍰

✨ scones with clotted cream and organic jam

💕 鬆餅有2款,原味同藍莓味。食落鬆餅外脆內鬆軟配自家制鮮奶油同草莓🍓果醬, 幾好食。

✨ Panna cotta
💕用玻璃樽係牛奶布甸,上層再加上紅莓果醬,食落去酸酸甜甜👍🏻。

✨ Macaroons
有檸檬同焦糖味馬卡龍。

✨ Cake of the day

有朱古力🍫味蛋糕🍰及百香果味蛋糕,細細件唔會太甜。

🅓🅡🅘🅝🅚☕️
🌟Rose tea

💕玫瑰花茶味好清香,玫瑰味好重,配蛋糕一齊食好解膩

🌟Arya Garde

📍 Pondside (金鐘)
金鐘紅棉路19號香港公園

2023-01-11 101 浏览
朋友同我講先知 香港公園 入面有間餐廳,而且價錢都幾抵,不過午餐成日都滿座,唯有晚上過來試吓叫完食物待應就拿麵包過來,入面有麵包條和口感似法包配橄欖油和醋開一開胃口前菜叫了2款,牛油果蝦芒果沙律,牛油果都夠熟幾滑身,沙律菜新鮮配上沙律醬微酸,芒果比心目中酸但配沙律就剛好巴拿馬火腿配哈蜜瓜是我最愛,火腿甘香配超甜的瓜好好味主菜叫各自叫了油封鴨和烤黑豬排,鴨皮好脆口不油身,鴨肉幾濃郁啖啖肉,仲有煎薯仔和有黑醋菜沙律解油膩豬扒好似斧頭扒好大塊,肉沒想到咁厚身都幾嫩,底部薯蓉口感好滑好味道因為下雨天不太多人,靜靜傾吓計同食嘢再飲返杯飲品的確幾舒服

巴拿馬火腿配哈蜜瓜是我最愛,火腿甘香配超甜的瓜好好味

因為下雨天不太多人,靜靜傾吓計同食嘢再飲返杯飲品的確幾舒服
2023-01-10 76 浏览
This instagrammable restaurant has been mentioned by a lot of ppl. Apart from dining experiences, it offers healthy keto lunchboxes at its grab-and-go counter🥡🍱We had two lunchboxes (each came with one serving of salad, veggies and main) and enjoyed them at its outdoor area with cosy seatings🪴𝗟𝘂𝗻𝗰𝗵𝗯𝗼𝘅 𝟭 -Served with Caprese salad and zucchini, the duck breast cuts were moist, fatty and strong in flavour. The citrus notes delicately infused into the meat and complemented its flavour so well😋𝗟𝘂𝗻𝗰𝗵

𝗟𝘂𝗻𝗰𝗵𝗯𝗼𝘅 𝟭 -

𝗟𝘂𝗻𝗰𝗵𝗯𝗼𝘅 𝟮 -
With contrasting sweet and tart elements, the beet and grapefruit salad was so delicious and refreshing🤤 The slow cooked beef cheeks were delightfully tender and luscious.

2023-01-10 79 浏览
今日嚟到香港公園同女朋友好好Chill下,餐廳環境幾好,有落地玻璃窗,望到出邊嘅瀑布🙈,但係可惜呢度嘅Booking都較Full,坐唔到窗口位,有啲可惜。。我哋叫咗tea set,二人$488,有春卷、risotto球、角式甜品等等,睇落都幾精緻👍🏻,不過食落去有啲太甜有啲膩。當中有幾款我覺得幾好食,一個係risotto球,有好濃郁嘅黑松露味,好香😁。另外仲有個shrimp cocktail,佢係蝦同牛油果Crossover食落感覺好Fresh😋。個蝦春卷亦都好唔錯,皮薄炸得好酥脆,咬落卜卜聲,口感幾好😊。

2023-01-09
下午茶
2023-01-07 113 浏览
✿╮❤╭✿✿雜感女生   好味日記✿˚*•✰。Pondside.浪漫滿屋。✰•*˚✿✿小資女的Dolce Vita✿✿❤餓底飯聚.食勻全世界❤❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤  ❤  白色、玻璃屋、湖景、星空.......可以說,這次朋友帶去吃的Pondside的確充滿唯美的氣氛我們是晚上去DINNER,室內的氣氛已十分溫柔燈光浪漫醉人我更建議日間可以再次到訪因為可以看到白天下的美景就像午餐、下午茶時份一定有另一番味道朋友是上等人,吃的用的都好所以帶我吃飯的餐廳都是非一般的選擇如果男友帶我來這裡吃飯一定可以加分 (前提係有男朋友先) 意大利餐,不能少的麵包條和黑醋麵包條與麵包仔都香脆可口配意式黑醋的確開胃說真的,欖油不用太多,黑醋再多一點更好吃 Parma Ham with Cantaloupe 哈密瓜配帕爾馬火腿這前菜是永恆好的吃哈密瓜夠晒香甜,令鹹香味足的火腿更加吸引帕爾馬火腿肉質柔軟,味道細緻是很對胃口的滋味 Avocado Mango Spicy Prawns Salad牛油果芒果辣蝦沙律最愛香軟的牛油果酸香為主芒果刺激了味覺在微辣的調

雜感女生   好味日記

˚*Pondside.浪漫滿屋*˚

✿✿小資女的Dolce Vita✿✿

餓底飯聚.食勻全世界

吾係POL - Peggy On LineProof Of Life

白色、玻璃屋、湖景、星空.......

可以說,這次朋友帶去吃的Pondside

的確充滿唯美的氣氛

我們是晚上去DINNER,室內的氣氛已十分溫柔
燈光浪漫醉人

我更建議日間可以再次到訪

因為可以看到白天下的美景

就像午餐、下午茶時份

一定有另一番味道
朋友是上等人,吃的用的都好

所以帶我吃飯的餐廳

都是非一般的選擇

如果男友帶我來這裡吃飯

一定可以加分 (前提係有男朋友先)

意大利餐,不能少的麵包條和黑醋

麵包條與麵包仔都香脆可口

配意式黑醋的確開胃

說真的,欖油不用太多,黑醋再多一點更好吃

Parma Ham with Cantaloupe

哈密瓜配帕爾馬火腿

這前菜是永恆好的吃

哈密瓜夠晒香甜,令鹹香味足的火腿更加吸引

帕爾馬火腿肉質柔軟,味道細緻

是很對胃口的滋味

牛油果芒果辣蝦沙律

最愛香軟的牛油果

酸香為主芒果刺激了味覺

在微辣的調劑下沙律更有層次

整體的口感的清爽酸香,帶菜菜子的鮮氣

Duck Confirt(油封鴨)

歐式口感,認真之作

這道古老的菜式,有一定的文化層次

特別是醃製的過程,未必是年輕人懂得愛吃的
我的80歲老友就曾經專門去法國食那家餐廳的油封鴨

還得提早近12個月去「報名」排隊

他可說是一名資深食家!
鴨邊香脆可口,鴨皮帶GRILL香

香脆的薯仔為菜式加分

是一道出色的法國傳統口味

又令我掛住親愛的法國了

Braised Lamb Shank -

Moroccan style with couscous and stewed vegetables

紅燒羊腿(摩洛哥風味,配燉菜)

這道菜不只有賣相,亦有味道

羊腿煮得非常軟林,而且入味香滑
這口感,入口即融,經過了時間的洗禮

吸收了醬汁的精華,所以皮滑肉嫩

值得一試

紅絲絨蛋糕

有著紅色天鵝絨的外表

卻充滿了莓莓的酸甜清香

結構柔順,口感細緻,是有水準的甜品

在這樣美好的環境下

來杯咖啡、檸檬茶

靜享閑暇,是一件愉快的事

2023-01-06 105 浏览
第一次係慕湖景而來食下午茶,坐窗邊位確實唔錯,雖然員工態度麻麻,不過景色搭夠。今次再黎試lunch, 依然係book左湖邊位,但係到場時窗邊位冇晒,帶位員工話梳化位都係湖景,冇位都冇辦法,照坐啦。10分鐘後有窗邊位客人陸續埋單,我都等有2枱吉枱先問可唔可以轉枱,個冇戴名牌的長髮男士(似係餐廳最大果個)話睇下跟住冇左影,之後捉返佢再問就唔係好客氣咁話有人book左枱,人地要求坐湖邊,咁我一樣都有要求,有book位啫,依家唔係冇枱呀嘛,跟住佢好似施捨比我咁幫我轉枱,另外果張枱就一直冇人坐,我睥左個經理幾眼之後就唔見左佢,唔知係咪心虛呢(我自己覺得係😆)。門口帶位姐姐無論上次定今次都係好似欠佢幾百萬咁,唔洗你四萬咁口,但都唔好黑面啦。呢間野絕對唔會有下次。
呢間野絕對唔會有下次。
2023-01-06
2023-01-05 99 浏览
Pondside湖畔旁嘅玻璃屋Pondside 喺香港公園裡面,係今年嘅新餐廳。細細個已經成日去香港公園度影相、睇動植物,不過未試過喺公園入面嘅餐廳食嘢!今日重遊舊地,特登book 左Pondside 食下午茶。餐廳樓底好高, 外圍係落地玻璃窗,所以透光度好好,亦都可以好好欣賞出邊湖畔嘅景色!我地今日叫左個afternoon tea set ,佢可以叫1 人或者2 人份量。tea set 跟茶或者咖啡,茶可以選擇India Darjeeling , India Assam 同日本宇治茶等等。 Darjeeling 下面有4 款由唔同茶園出嘅茶,職員介紹左我飲Arya garden 出嘅, 茶色淡淡, 味道清新,無飲濃茶嘅苦澀味, 好啱同甜品一齊食。食品方面係用三層架上枱, 上面係三款炸物,有蟹餅, risotto ball同素春卷配泰式辣醬。第二層係鮮蝦雞尾酒杯, 煙三文魚三文治同埋Parma Ham配蜜瓜。第三層係蛋糕類, 有兩款味道嘅馬卡龍, 意式奶凍,是日精選蛋糕。另外仲有英式鬆餅配有果醬同埋忌廉。總結黎講,望住湖邊食下午茶,輕輕鬆鬆渡過一個下午真係唔錯!不過窗邊座位有限,記得預
Pondside

湖畔旁嘅玻璃屋

另外仲有英式鬆餅配有果醬同埋忌廉。

總結黎講,望住湖邊食下午茶,輕輕鬆鬆渡過一個下午真係唔錯!不過窗邊座位有限,記得預早book 位!
2023-01-04 73 浏览
香港公園近🐢🐢池嗰邊有個瀑布,隔離有間玻璃屋餐廳,就係叫pondside。今日終於有機會同朋友下午茶時間黎食個hightea set。建議大家可以預早book定window side seats,咁就可以好近咁望住成個瀑布水池食野,好chill。我同朋友今日坐內廳,叫左一個二人teaset, 包兩杯咖啡或茶。 三層teaset包括pondside crabcake,risotto balls, vegetarian springe roll, open sandwich, shrimp cocktail, Parma ham on cantoloupe, macaroon, Panna cotta and almond cake. 個set仲包左兩件scones,可以配clotted cream 同organic jam. 個scone食落幾鬆幾香牛油味,我自己比較中意配clotted cream. 另外三層塔既春卷同shrimp cocktail都幾好味,仲有macaroon煙煙靭靭幾好味。野飲我地叫左杯latte,拉花好靚,另外仲叫左杯white wine。 係一個環境幾好,幾好傾

係一個環境幾好,幾好傾計既地方。
📍Pondside - #YFF金鐘 【香港公園湖畔瀑布cafe🪴落地大玻璃園景仿置身外國】近排ig俾呢間落地玻璃湖畔cafe洗晒版,環境佈局景色靚到以為係外國餐廳,其實係坐落喺香港公園入面~ 一踏入餐廳就feel到俾溫暖嘅陽光包圍住,坐喺窗口位仲可以欣賞住瀑布池景咁食嘢,超級chill(๑˃̵ᴗ˂̵)!! 嚟之前見到大家對呢到嘅食物評價都比較一般,點知食落有驚喜喎(´・_・`)加埋呢個咁靚嘅景同埋咁寫意嘅vibe,性價比其實幾高。不過窗邊位長期好full,大家記得提早book定位!❝Lunch set❞ — $218⧐ Manpo Salad witn Prawns, Avocado in Honey mustard Dressing 沙律菜新鮮爽脆,配埋香甜嘅芒果、軟滑嘅牛油果同埋大隻爽口嘅鮮蝦,成個配搭相當清新開胃。⧐ Crprese Salad經典意式沙律,簡單將蕃茄同埋水牛芝士切片,再淋上羅勒汁,永遠唔會出錯嘅美味前菜組合~⧐ Truffle Risotto w/ Sea Urchin (+$60)意大利飯非常香濃creamy,口感煙韌,芝士隨著熱辣辣嘅飯粒呈半溶狀態,食落濕潤又
📍Pondside - #YFF金鐘
【香港公園湖畔瀑布cafe🪴落地大玻璃園景仿置身外國】

❝Lunch set❞ — $218

⧐ Crprese Salad

意大利飯非常香濃creamy,口感煙韌,芝士隨著熱辣辣嘅飯粒呈半溶狀態,食落濕潤又有咬口。加埋黑松露醬香氣四溢,仲有鮮甜又唔腥苦嘅海膽,將整體味道昇華不少。

⧐ Crispy Tonkatsu Pork Cutlet (+$30)
日式吉列厚切黑豚肉,炸後金黃薄脆,肉質粉嫩充滿肉汁,而且唔會食到成口油,味道相當有驚喜。配埋沙律醬同日式豬扒醬一齊食更加惹味~ 仲有椰菜絲沙律幫助解膩!
2023-01-02 100 浏览
呢間餐廳早前因為歐陸風情而爆紅!聽朋友講一開張時要預約一個月先有位😳我自己都bookmark左 今次終於去朝聖我地一句總結就係食環境📸️好靚😎相信大家都係為左呢個窗口位湖畔景而來的!但窗口位置真係不多所以真係去要提早預約喔😳Lunch set $198/per person 甘筍忌廉湯鐘意呢個湯熱辣辣!煙三文魚沙律有個啫喱好得意竟然係鹹鹹地!法式油鴨髀配黑醋汁+$30食落有啲似雞肉! 烤美國頂級牛頸脊配薯菜+$60呢度有兩件牛肉!入面係粉紅色 配埋甜薯同埋配菜Pondside (金鐘)金鐘紅棉路19號香港公園

Lunch set $198/per person
甘筍忌廉湯
鐘意呢個湯熱辣辣!
煙三文魚沙律
有個啫喱好得意竟然係鹹鹹地!
法式油鴨髀配黑醋汁+$30
食落有啲似雞肉!
烤美國頂級牛頸脊配薯菜+$60
呢度有兩件牛肉!入面係粉紅色 配埋甜薯同埋配菜

Pondside (金鐘)
金鐘紅棉路19號香港公園
餐廳裝潢主色調是白色,簡約舒服👍 窗邊有落地大玻璃,採光度十足,環境令人很治癒🫶🏻今次很早訂枱,所以能夠坐窗邊位置,可以一邊食一邊欣賞瀑布美景😍謝謝愛人安排💕❇️前菜-甘筍忌廉湯🌀湯的熱度很夠,有香甜的甘筍味,濃度味道也不錯。❇️主菜1-意式蕃茄蝦燴飯🌀有5-6隻蝦,而且爽口彈牙,燴飯好creamy, 不錯!❇️主菜2-法式油鴨腿配黑醋汁🌀鴨肉肉質比較腍,唔洗點用力切已經骨肉分離,味道還可以吧,有甜薯同雜菜伴碟。❇️Green tea 🍵 latte🌀奶味較重,沒有茶香味。餐廳環境一流👍食物質素比較普通
謝謝愛人安排💕

❇️前菜-甘筍忌廉湯
🌀湯的熱度很夠,有香甜的甘筍味,濃度味道也不錯。

❇️主菜1-意式蕃茄蝦燴飯
🌀有5-6隻蝦,而且爽口彈牙,燴飯好creamy, 不錯!

❇️主菜2-法式油鴨腿配黑醋汁

❇️Green tea 🍵 latte
🌀奶味較重,沒有茶香味。

餐廳環境一流👍
食物質素比較普通
Merry X’mas HOHOHOHO!!!屋企人早一個月前預訂室內枱,第一次置身香港公園大自然享用聖誕午餐,全餐廳落地玻璃坐擁180度賞湖景+瀑布中心位置靚靚打卡位😍聖誕午餐Set lunch $268 /位,揀左Starter 芒果沙律配鮮蝦 / 蕃茄水牛芝士沙律我地一口氣點哂5個Main courses 😋😋1. 海膽松露燴意大利飯,大大啖海膽配意大利飯好creamy 鮮味🤭2. 芒果釀有機雞胸,雞胸慢煮處理夠軟諗juicy😉3. 日式吉列厚切黑豚豬,熱辣辣炸起🐷好食4. 荷蘭式牛柳,煎嫩牛柳MEDIUM配紅酒汁額外惹味😝5. 意式素菜千層麵🍝配埋咖啡/茶,味道價錢都性價比高,環境舒適慶祝聚餐一流😆+Homemade Dessert Cake $68/件,食埋甜品,令節日更加完滿!!
Merry X’mas HOHOHOHO!!!

我地一口氣點哂5個Main courses 😋😋

2. 芒果釀有機雞胸,雞胸慢煮處理夠軟諗juicy😉
3. 日式吉列厚切黑豚豬,熱辣辣炸起🐷好食
4. 荷蘭式牛柳,煎嫩牛柳MEDIUM配紅酒汁額外惹味😝

5. 意式素菜千層麵🍝
配埋咖啡/茶,味道價錢都性價比高,環境舒適慶祝聚餐一流😆

2022-12-25