2018-11-15 295 浏览
Came here with a party of 8. We had such a good time that we kept ordering more and more! Particularly loved the chicken steak risotto. Service was fast and friendly, everything tasted great. We ended the night with this ice cream tower.
2018-11-15
2018-11-10 207 浏览
一段时间没有光顾这间餐厅,现在环境不及以往舒适,似乎走大众化格调。午巿牛扒餐水准亦不及以前,牛扒薄而亁,五成熟变了八九成熟,餐汤稀淡,较讨好还是杯咖啡,差不多二佰元的午餐看来物非所值。
2018-09-28 526 浏览
成個商場都冇乜嘢好選擇啦!呢一間唔需排咁耐就揀呢間啦!今日我哋被安排坐咗入去一個好似密室嘅地方。個杯有漬 龍蝦肉好霉,唔新鮮,湯嘅味道好鹹。 炸雞嘅脆漿太厚,炸得好過火,雞肉好鞋口, 冇乜味道,點左沙律醬都係淡口。 以為個麵包會好脆,點知個麵包係好腍,先講香芒蝦多士,芒果有少少甜味,蝦係凍而且冇乜味道。至於牛油果多士,牛油果有苦味,蛋係淡口,冇特別,唯一好食嘅只係薯條,食到薯仔味。 焗豬扒飯都有些少奇怪,入面有茄子,但係個味道同蕃茄一啲都唔夾,芝士係一舊舊,唔軟滑。
成個商場都冇乜嘢好選擇啦!呢一間唔需排咁耐就揀呢間啦!

今日我哋被安排坐咗入去一個好似密室嘅地方。
個杯有漬

龍蝦肉好霉,唔新鮮,湯嘅味道好鹹。
2018-09-09 449 浏览
又貴 服務態度又差 一個烏冬tea seat加埋一要超過$100 野飲野食要40分鐘 隔離枱等左成個鐘都冇夜色 烏冬嚟到好普通兩隻餃子又多油又難食咬落去仲有沙 面就得嗰幾條兩啖都冇 真係離晒大譜 呢個咁嘅面$20都比多佢 食食下點知食咗幾啖之後發覺隻雞蛋原來下邊仲有好多雞蛋殼係個湯入邊 一個唔小心食咗呢啲野落去分分鐘命都短幾年依啲咁嘅餐廳 無良企業非常黑心 真係唔明白點解食環署班人係咪真係咁冇嘢做點解唔拉人封鋪劣評 以後不會再去
又貴 服務態度又差
一個烏冬tea seat加埋一要超過$100
食食下點知食咗幾啖之後
點解唔拉人封鋪
劣評 以後不會再去
2018-09-08 318 浏览
我們12點左右在門口吸引了⋯好想飲咖啡☺️冷氣非常非常凍⋯想轉位佢話個個位都一樣😪服務員服務態度甚差⋯沒有想像到這樣子食物等左好耐才到⋯中午時間不是太多人的叫左兩杯咖啡沖到連碟邊也是⋯過分其他食物都可以的,又用了吸精的LeCreuset 隔熱墊牛柳粒⋯硬!牛油炒蜆可以的!Baileys coffee 不可太多Cream😪飲料太少(已經第二次飲也是沒有改善)牛油果🥑法包可以的⋯薯條太硬又凍了⋯總括不想再光顧了⋯咁既價錢咁既服務😔
我們12點左右在門口吸引了⋯好想飲咖啡☺️
冷氣非常非常凍⋯想轉位佢話個個位都一樣😪
服務員服務態度甚差⋯沒有想像到這樣子
食物等左好耐才到⋯中午時間不是太多人的
叫左兩杯咖啡沖到連碟邊也是⋯過分
牛油炒蜆可以的!
牛油果🥑法包可以的⋯
薯條太硬又凍了⋯
總括不想再光顧了⋯咁既價錢咁既服務😔
2018-09-04
2018-09-07 187 浏览
好耐都冇去過high tea嘅地方啦!以前呢一個係high tea主場。今次來到見到佢裝修咗。啱啱食咗海南雞飯,再黎一場食食食。 朱古力咖啡 並冇好似餐牌咁整得咁精美,味道都好求其,同普通咖啡冇乜分別,只係多咗少少棉花糖,朱古力醬,好失望 已經冇左以前嗰一種有驚有喜嘅感覺,多士 係炸定咗,之後再放入微波爐翻叮烘熱, 一啲新鮮感覺都冇,麵包完全唔鬆軟,再一次失望 單骨雞翼太多油, 味道尚可。食物質素差咗,服務更加差咗, 因為帶位嗰個侍應完全冇指引我哋坐邊張枱, 衛生都係一般,只係外表因裝修好咗。

今次來到見到佢裝修咗。
啱啱食咗海南雞飯,再黎一場食食食。

朱古力咖啡

單骨雞翼太多油, 味道尚可。
2018-08-30 273 浏览
落大雨最好去商場搵嘢食見到依間有啲人氣試一試,店舖都好潮氣好舒服,員工介紹午餐但係唔係咁啱口味,都係叫了個咖喱牛肉飯,送到嚟有驚喜幾香咖喱味,牛肉又大大粒,加埋爆漿溫泉蛋一路食感覺店舖比度好大空間給客人人,我最怕啲職員經常眼望望所以依度感覺好好
,加埋爆漿溫泉蛋
2018-08-29
  • 咖喱牛肉焗飯
2018-07-24 364 浏览
朋友從美國回來,帶他去pokka cafe 晚膳。我已經要求將teriyaki sauce 分開上,沒有想到豬扒本身已經非常咸,根本不用加teriyaki sauce。我朋友叫了魚的便當,誰知道魚帶苦味, 應該是割破膽。有點掃興。飯後叫了檸檬柚子薑茶,非常夠薑, 是我當晚唯一喜歡的東西。跟餐的芝士蛋糕還可以。翻查照片,全部是自拍。無法,因為太多年無見,情不自禁,忘了單獨拍食物的照片。基本上外觀很正常,除了味道問題。。。希望pokka可以回覆年多前的味道。其實過咸問題在荃灣店亦一樣。我每個月都去最少去1次,希望快些改善!
2018-07-08 265 浏览
今日同朋友慶祝生日黎左呢間食晚餐,我地一人叫左一個set dinner。但一黎就送錯餐,叫個職員埋黎仲要一臉吾耐煩嘅樣😡 重點啲野食認真吾抵食,呢間野真係可一不可再,未試過去食餐飯會食到咁😡
2018-04-07 593 浏览
一個$128 嘅意粉,一個$148 西班牙飯,每個加$48 有湯或沙律 +野飲。先講個蘑菇湯,我六點入去,第三個客,碗湯係room temp嘅,我覺得好嘔心。沙律,正正常常,冇話好好味或唔好味。上餐時間都ok, 可能因為冇乜人吧。意粉完全冇味道,雞仲有d雪味。煮法我覺得係ok的,不過所有食材真係完全唔合格。西班牙飯仲衰;魷魚好似橡膠咁,蝦係完全唔鮮唔甜又冇味,帶子好似擦膠,飯完全好似冇落味咁。Presentation 就好靚,不過得色,唔香,冇味,一個咁嘅價錢食完真心嬲。對Pokka嘅餐廳一般對佢嘅意粉,咖啡有信心。今次呢間青衣分店我真的食咗一啖已經想走。
2018-03-02 586 浏览
很久沒有到 Pokka 用餐了,今晚一個人食,在繁忙的青衣城遇上Pokka,看看 menu, 有自己可以選的食物,而且有位,於是就在這裡享受我一個人的晚餐。Pokka 依舊提供日式和西式的菜式,但款式也改變了不少。因為不太肚餓,所以不打算叫 set dinner, 在單點 menu 上發現了三文魚牛油果焗飯,這是我喜愛的焗飯,這菜式曾經在另一意大利餐廳集團提供,但近兩年已發現沒有了,於是我便點了這個焗飯。這個焗飯表面舖上忌廉汁和芝士,出來的效果有少少燶,帶出焗飯樸鼻的香氣。三文魚和牛油果平均分佈在飯上,還有少許磨菇和彩椒,加添了不同味道,個飯是沒有炒底的,所以少油分,比較健康。Pokka 的食物水準仍然能保持。不知是否在閒日,整間餐廳只有八成滿,所以不嘈吵和不繁忙,感覺非常悠閒。略高的價錢換來在一個舒適的環境去享受合胃口的晚餐是值得的。
三文魚牛油果焗飯,
2018-03-01
三文魚牛油果焗飯,
  • 三文魚牛油果焗飯
2018-02-08 458 浏览
己好久沒有去了今次一行四人點了牛扒餐差到冇朋友餐湯剛剛到全部牛扒到曬,位都冇得放,又問幾成熟來到八成熟.不用問了,飲完湯扒都凍了,冇下次,其實價錢都不便甘的質與量
,其實價錢都不便甘的質與量
2018-01-21 510 浏览
這是我第二次去Pokka咖啡廳,第一次去北海道的時候,只有北海道的奶昔很好吃,很奶油,味道也很好。在我第二次訪問時,我和我的朋友坐了好久,花了很長時間來決定要點什麼。然而,服務員的服務非常好,儘管我們還沒有訂購,他們仍然不斷地重新灌裝我們的水杯。無論如何,我終於訂購了Duckliver Pate吐司和一杯仙人掌果汁。敬酒的方式很有意思,敬酒只是普通的敬酒,而醬和蘑菇黃油是在中國的湯匙。總的來說,這道菜沒問題,也許頭部的部分可能會更大,因為我不認為有足夠的傳播所有的祝酒。黃油很有趣,裡面有一些蘑菇。最後仙人掌果汁是相當不錯的。它被放在一個小玻璃杯裡,有很多泡沫,可能是從機器裡掀起來的。我想像它的味道就像蘆薈,由於在植物結構的相似性,但它嘗起來像麥片草加蘋果汁。總體來說值得一試。我的朋友點了一些拉麵,介紹看起來還不錯,就是很多肉,體面的湯基,但是沒有評論味道,因為我沒有嘗試過。至於環境,這是相當舒適,不太吵。
至於環境,這是相當舒適,不太吵。
2017-12-27 447 浏览
難得來到青衣城,食餐好少少啦。饅魚飯,一大條饅魚覆蓋碟飯。饅魚控就最開心啦。價錢都唔平架。成150蚊碟。好唔好食?好食既,不過咪又係果啲味,冇特別。雞扒煎飯,最驚喜就係呢碟lu。雞扒炸得黎好好味。最特別係個飯,點樣能整到pizza咁樣?原來係用左芝士。芝士將一粒粒飯「痴」住了,再煎香個飯餅,配埋伴碟既菜黎食,一流。棒子咖啡,其實就冇乜特別。龍蝦湯,也是例牌貨色。可能我跟餐叫,就同餐牌的圖不一樣。總括來說,味道不錯,但價錢也不算便宜。
難得來到青衣城,食餐好少少啦。

棒子咖啡,其實就冇乜特別。

龍蝦湯,也是例牌貨色。可能我跟餐叫,就同餐牌的圖不一樣。

總括來說,味道不錯,但價錢也不算便宜。
2017-12-27
  • 雞扒煎飯
2017-11-24 556 浏览
青衣城新裝修的Pokka Cafe變得華麗搶眼,一家大細星期日外出吃個下午茶,相信可以坐得舒服享受美食,但食物質素卻強差人意。。。開放式的設計,沒有廚窗的餐廳,一目了然滿心歡喜看到餐牌有想吃的烏冬魚餅豚肉餃子湯烏冬 $88-HKD看到送來的烏冬賣相有點失望,餃子口感像家中的叮叮貨色,魚餅也沒有什麼餡料打成,就是一塊味精魚餅;夾起的烏冬竟然不是日式烏冬(手打),竟然像是上海粗炒的質感。。。焗吞拿魚長通粉 $88-HKD比起烏冬,算是正常一點的菜式,不過不失

開放式的設計,沒有廚窗的餐廳,一目了然

滿心歡喜看到餐牌有想吃的烏冬

魚餅豚肉餃子湯烏冬 $88-HKD

焗吞拿魚長通粉 $88-HKD
比起烏冬,算是正常一點的菜式,不過不失
题外话/补充资料: 可能落場時間,侍應只有兩人,也沒有什麼服務可言
2017-11-19