2022-05-04
Poke go 係一間主打食夏威夷蓋飯既餐廳,佢地既Build your own Bowl可以自選菜式,選擇困難症既朋友都唔洗怕!因為佢地仲有signature bowl 比我地揀,幫你配搭好哂,咁就唔洗諗食咩啦~但我個人就鐘意自己揀配料,食過好幾次都係呢個配搭,都覺得最得我心!三文魚Bowl $110三文魚+珍珠糙飯+沙律菜+玉米+雞蛋絲+蟹籽+牛油果(+$12)+鰹魚醬油面層配料:果仁+木魚絲+紫菜絲 吞拿魚Bowl $118吞拿魚+壽司飯+玉米+芝麻海帶+雞蛋絲+蟹籽(第四款任選配料+$8)+鮮蟹肉($12)+蜜糖芥末醬+紫菜絲+脆蒜首先我最欣賞係飯底有得揀兩款,怕只食沙律菜會唔夠飽可以叫一半沙律菜一半珍珠糙飯,咁就有菜食又飽肚~三文魚同牛油果簡直係Perfect match,個人建議要加牛油果~我自己就比較鍾意醬汁選擇鰹魚醬油,男朋友揀嘅蜜糖芥末醬我自己就覺得食到後面會有啲膩,但佢就成碗食晒,話覺得芥末醬好正。魚生新鮮而且份量十足,每一啖都有驚喜同滿足感。店舖裝飾有特色,樓底高,牆上有趣味性既畫,整體環境令人滿意。我自己覺得室外座位好美觀,適合影相打卡!(不過夏天嘅話就可能有啲
三文魚Bowl $110
面層配料:果仁+木魚絲+紫菜絲
吞拿魚Bowl $118
店舖裝飾有特色,樓底高,牆上有趣味性既畫,整體環境令人滿意。我自己覺得室外座位好美觀,適合影相打卡!(不過夏天嘅話就可能有啲熱)
我唔係第一次到訪Poke Go,已經帶過唔少朋友仔嚟食,如果話平平地一餐就一定唔算,但絕對係極高性價比,超足料超大碗,而且夠哂健康!如果行開深水埗諗住食light啲又想食到飽就可以考慮Poke Go😙