2019-07-29 1045 浏览
咁岩係尖沙咀買完野,經過呢間餐廳,就同朋友入去試吓。八點前到有Happy Hour 優惠。可惜我哋去到就啱啱過咗。一坐低就叫咗兩杯嘢飲先,係西班牙餐廳我梗係叫杯red Sangria, 朋友就叫咗Rum. 我果杯幾好飲,水果好多, 甜甜地,幾易入口😛菜單有好多唔同選擇,Tapas, 薄餅,漢堡包,意粉/飯,牛扒。叫咗一個tapas, 燒乳豬。乳豬切到好薄,所以份量其實唔係好多,但當小食食就一定夠。旁邊有酸菜同底下鋪左薯蓉,幾抵食。另外叫咗個鵝肝芝士牛肉漢堡包。薯條新鮮炸起,漢堡包嘅牛肉都幾厚身,芝士都唔少,幾好。呢度環境幾好,舒服又有氣氛。cocktail 同送酒嘅Tapas都有好多選擇, 係傾計嘅好地方。

2019-07-16 814 浏览
烤焗香辣豬仔骨 ($78)香草馬蘇里拉芝士球 ($68)西班牙紅花海鮮飯 ($268)另收加一服務費-位於天文臺道 tiffany blue既門口放左幾張好colourful既枱櫈 一入到去有調酒師 同彩色光管招牌 氣氛非常好豬仔骨孜然味重 香口但略嫌肉質太乾身唔夠juicy🍗 另外配芝士波個醬同芝士波好夾西班牙海鮮飯有蝦有魷魚有青口 新鮮程度就普通 但最重要係蕃茄味既飯粒軟硬夠曬適中 所以overall都好滿意
烤焗香辣豬仔骨 ($78)
香草馬蘇里拉芝士球 ($68)
西班牙紅花海鮮飯 ($268)
另收加一服務費
一入到去有調酒師 同彩色光管招牌 氣氛非常好

豬仔骨孜然味重 香口但略嫌肉質太乾身唔夠juicy🍗
另外配芝士波個醬同芝士波好夾
西班牙海鮮飯有蝦有魷魚有青口 新鮮程度就普通
烤焗香辣豬仔骨、香草馬蘇里拉芝士球、西班牙紅花海鮮飯
烤焗香辣豬仔骨、香草馬蘇里拉芝士球、西班牙紅花海鮮飯
環境好大好舒服 同朋友飲杯酒 傾個計 係一個首選地方意外驚喜既豬仔脾🤭好香脆 帶點椒鹽味 好想再encore 🤭外脆之餘 入面仲好juicy必點!至於個西班牙飯 就選擇左茄汁底 但味道偏淡 🙂另外鵝肝就 個人不太喜歡了飲品方面叫左兩杯mocktail 沖調比例幾好👍🏼👍🏼
環境好大好舒服

飲品方面叫左兩杯mocktail 沖調比例幾好👍🏼👍🏼
  • U.S. Kurubuta Pork Chop
  • mojito
2019-07-09 507 浏览
曾幾何時Playa de Papagayo是我最愛的飯聚餐廳,喜歡它食物有特式之餘價錢亦不貴。但這次光顧,令我決定不再回頭。男友的steak正常得很。但只是很正常,沒有過熟,slightly seasoned,我會說是「家的感覺」。但我的蟹蓋西班牙海鮮飯簡直是悲劇。海鮮呢?看看鄰座的餐牌,原來「海鮮」二字早被塗掉。至於我點菜的餐牌當然還是寫西班牙海鮮飯... 賣相看上去也不算太差,但吃一口才發現是另一個地獄。每一口味道都是缺乏層次感的起司和毫無鮮味的少量蟹肉絲,我會說是恐怖。每一口也是痛苦,好不容易才把餐點吃完。我當然想過投訴,但太怕被「加料」,還是作罷。我唯一的抗議就是和這間曾經喜愛的餐廳說再見...

我唯一的抗議就是和這間曾經喜愛的餐廳說再見...

2019-06-30 754 浏览
朋友生日,想搵間休閒既西班牙餐廳試下,見呢間餐廳既食物幾吸引,就決定試下。Tasting Platter去西班牙餐廳一般都必食 tapas,今次揀咗呢個好有特色嘅 tasting platter,入面有黑松露雞蓉春卷,慢煮鮮鮑魚, 黑豚肉釀軟殼蟹腳, 脆小菇,香草蚊八爪魚,每一款都有驚喜,推薦Spanish style beef rib主菜我哋揀咗最貴嘅一款,賣相非常好,份量夠4-5人share,可惜脂肪比例太多,唔啱我地口味。四式芝士薄餅主食我哋揀咗呢個,因為大家都係芝士控。 薄餅入面嘅四款芝士分別係 Cheddar,Parmesan, Mozzarella, Goat cheese。 可能係比例嘅問題,食落冇我哋想像中嘅邪惡感, 整體芝士味偏淡Sangria正常水準,可以叫一jar同朋友慢慢飲總結黎講,服務態度好,環境舒適,tapas水準都中上,值得一試。

Tasting Platter

Tasting platter

Spanish style beef rib
Spanish style beef rib

四式芝士薄餅

四式芝士薄餅

Sangria
正常水準,可以叫一jar同朋友慢慢飲
Sangria

2019-05-31
Tasting platter
  • Tastingplatter
2019-06-25 342 浏览
如果就咁行過 會以為係一間bar但原來都有main食 而且選擇幾多單單sangria都有4-5款我試左regular, 第一口有點澀,之後會順口d如果唔飲酒嘅 眼見mocktail都有8-9款野食方面 係有一本menu 所以選擇都幾 多我地叫左蟹肉pizza同帶子pasta2者個樣唔吸引但食落唔錯尤其是pizza, 啖啖蟹肉雖然係開放式門口 但冷氣好足 唔會熱而且環境好乾淨唔會好靜但又唔會嘈到傾唔到計好適合只想淺酌嘅ladies gathering
如果就咁行過 會以為係一間bar
但原來都有main食 而且選擇幾多

單單sangria都有4-5款
我試左regular, 第一口有點澀,之後會順口d
如果唔飲酒嘅 眼見mocktail都有8-9款

野食方面 係有一本menu 所以選擇都幾 多
我地叫左蟹肉pizza同帶子pasta
2者個樣唔吸引但食落唔錯
尤其是pizza, 啖啖蟹肉

雖然係開放式門口 但冷氣好足 唔會熱
  • Crab Pizza
  • Scallop Pasta
  • Regular Sangria
2019-06-20 324 浏览
Happy Friday放工想搵間環境唔錯,可以休閒食嘢傾計方便嘅餐廳釋放下壓力,於是上網搵到Playa de Papagayo。餐廳主打西班牙菜式,配合少許外國酒吧裝修設計,再加上店內檯凳都係高吧類型,整體感覺好外國Feel!餐廳職員基本上都係講英文,而且好helpful,令我有一種處於外國餐廳食嘢的錯覺。一黎就叫左小食脆炸魷魚圈,份量好大份,而且炸完魷魚圈🦑仲係好Juicy,唔會係乾到柴果種。第一次食焗西班牙蛋餅!蛋餅裡面包住啲薯仔蓉/薯仔粒,食落去有蛋的香滑口感之餘,仲有啲薯仔粒咬下,配埋啲沙律醬一齊食,非常正!重點係呢個蛋餅好飽肚,食左呢個基本上都飽飽哋!黎到西班牙餐廳點可以唔試下西班牙海鮮飯㗎!面頭海鮮非常足料,有蝦、青口、蜆、仲有魷魚;海鮮飯食落有啲辣,唔太食辣嘅朋友可能會覺辣😖整體而言海鮮飯係味道相當不錯,不過二人份量價錢要$288真係有啲貴。呢間餐廳係幾適合一大班朋友聚會,大家一齊飲杯嘢,傾下計嘅!

呢間餐廳係幾適合一大班朋友聚會,大家一齊飲杯嘢,傾下計嘅!
2019-06-03 325 浏览
返工咁辛苦,放工緊係要食好d😌呢間位於尖沙咀嘅餐廳主打西班牙菜🤤叫咗個八味吐司,有黑松露滑蛋,蟹肉醬,吞拿魚他他等共八款唔同味‼️多士夠香脆,細細份又可以試唔同味👍🏻 法國鵝肝雞肉意大利飯同西班牙辣肉腸炒八爪魚就正正常常無咩特別😆drink list有好多特別嘅cocktail,鍾意飲酒嘅朋友可以試下🍸.👍🏻推介:八味吐司($128)😋指數:6.5/10
👍🏻推介:八味吐司($128)
😋指數:6.5/10
2019-05-26 353 浏览
每次聚會,唔想放題/邊爐,我都會提議黎呢間。性價比超高,且酒類豐富 cocktail 調得又好。雖然係酒吧,但係環境舒服方便,非常適合聚會閒聊。且食物每次都能保持水準,已經食第五次,仍回味無窮!!!火腿併盤,每次黎呢間都係必叫嘅(邊飲酒邊食邊等朋友到齊)海鮮飯,黑松露薄餅,乳豬件必食!!本身唔太好pizza 同黑松露,但papagayo 嘅 pizza 非常薄皮,同黑松露配埋一齊個口感非常 match ,無果種好滯滯厚厚嘅感覺,同素食 fd 黎食佢地都到呢個黑松露pizza 讚不絕口。Beef Tar Tar 同 Churros 都值得一試。8個人酒水食物連加一平均每人$340(total 12 dishes, 每人一杯酒)

火腿併盤,每次黎呢間都係必叫嘅(邊飲酒邊食邊等朋友到齊)

Beef Tar Tar 同 Churros 都值得一試。

8個人酒水食物連加一平均每人$340
(total 12 dishes, 每人一杯酒)
海鮮飯
  • 西班牙紅花海鮮飯
  • 焗西班牙蛋餅
  • Beef  Tat  Tar
  • Churros  with  Chocolate
同朋友揀食生日飯.今次揀左lee間位於尖東的fusion西班牙餐廳食慶生飯。Lee間餐廳只有一張長木大枱.我地一行12人叫左以下野食.慢煮鮑魚海鮮pizza $168黑松露野菌pizza$138D pizza幾好食西班牙紅花海鮮飯 $288味道不夠濃飯口感不夠比想像失望法國鵝肝雞肉意大利飯$178Lee個好食.仲有好多火箭菜.有種fresh一fresh味蕾的感覺薯條西班牙乳豬$198好香好好食。我全晚至愛黑松露野菌意大利麵$138味道好濃好香正脆炸魷魚圈$7836個月黑毛豬火腿$178西班牙churros配朱古力醬$78大家仲叫左D酒飲再切蛋糕食物質素部ok.環境舒服氣氛又好.慶生一流.
Lee間餐廳只有一張長木大枱.
我地一行12人叫左以下野食.
慢煮鮑魚海鮮pizza $168

黑松露野菌pizza$138

D pizza幾好食
西班牙紅花海鮮飯 $288
味道不夠濃飯口感不夠比想像失望

法國鵝肝雞肉意大利飯$178

薯條

西班牙乳豬$198
好香好好食。我全晚至愛

黑松露野菌意大利麵$138
味道好濃好香正

脆炸魷魚圈$78

36個月黑毛豬火腿$178

西班牙churros配朱古力醬$78

大家仲叫左D酒飲再切蛋糕
食物質素部ok.環境舒服氣氛又好.慶生一流.

• 黑松露野菌意大利扁麵
  • 香煎法國鵝肝雞肉意大利飯
2019-05-06 357 浏览
今次想同大家介紹一下western style主食啦,尼度其實都可以話幾適合celebration,氣氛唔差,又有happy hour,野食亦都有好多款揀,尼度主打係Spanish style~今次tapas尼我地就揀左2個,分別有beef tartar同埋calamari,tartar尼唔會好酸,而且個醬都真係好開胃,加上脆薄餅食係really nice~calamari就都可以既..都算幾大舊同埋真係熱辣辣咁出菜~~~主食我地就當然要叫seafood paella啦,咁佢就可以揀ink sauce,不過我地今次就冇叫到,一上尼打開個paella都幾吸晴,d海鮮都fresh而且都幾大架,個飯就冇咩特別,尼2樣野有d分開左既感覺所以就冇話係咪特別好食,不過可以一試啦...另一個主食我地叫左Beef Ribs,用佢地秘製既西班牙香料而成,一上度尼嘩都好大份播,都有d驚喜,真係好味同埋好嫩口,非常之推薦喔~~
Calamari

Calamari
Beef Tar Tar
Seafood Paella
2019-05-02 215 浏览
早幾日行開尖沙咀、經過呢間Playa de papagayo 、位置唔錯、雖然對住馬路、都算舒服😌!叫咗個 scallop pasta , 有成四粒帶子咁多!而且粒粒都好大粒!味道都唔錯!另外叫咗杯estrella inedit,幾特別!甘甘地。可能我六點半去到,唔算好多人,所以坐得好舒服。#PlayaDePapagayo#papagayo#西餐廳#意粉#chill #尖沙咀河內道5號普基商業中心地下N3號鋪#尖沙咀#尖東站
叫咗個 scallop pasta , 有成四粒帶子咁多!

可能我六點半去到,唔算好多人,所以坐得好舒服。

#PlayaDePapagayo
#尖沙咀河內道5號普基商業中心地下N3號鋪
#尖沙咀
#尖東站
2019-04-21 306 浏览
Happy Friday又要限時食。朋友話book時有問7點or8點半。 但好彩可能booking唔太多,無摧我哋走,仲問要唔要dessert同drinks. 去西班牙時食了好多Tapas, 好多都好味,而且細細碟,可試多幾樣,感覺好好。乳豬必食,外脆內軟,比起傳統乳豬皮更薄更脆口,肉夠腍夠juicy. 相信是本地中上之作,因為上次去一間9x酒吧食,唔太掂! 但會有live band同有機會見到太極Joey補數 約能配上醬汁更好(只配黃芥辣),薯蓉亦不夠滑同香。如果真係西班牙做法,應該要有相應汁配搭。記得在西班牙segovia食乳豬,配上湯汁,味道一生難忘,超正!牛肉中等水平,肉質夠晒滑,帶點點牛味,但沒太特別。意粉都好味,黑松味濃,cream好香,意粉亦彈牙,海鮮帶鮮味。朋友都讚好個人覺得汁多咗少少,如果乾身啲,意粉味更濃,食時又容易。蕃茄醬蝸牛,茄醬味道唔太出,太“結”蝸牛肉一般,無咩鮮味。但呢味在西班牙食又係好好味。試過2間都好食,應該都係傳統野,無理由做得唔好最後一樣白醋黑松磨菇卷~ 外形有啲似雪茄一口咬落真係好酸,磨菇味都被蓋過,裡面是cream加磨菇蓉打成,texture都
乳豬必食
牛肉中等水平,肉質夠晒滑,帶點點牛味,但沒太特別。
意粉都好味,黑松味濃
,cream好香,意粉亦彈牙,海鮮帶鮮味。朋友都讚好
個人覺得汁多咗少少,如果乾身啲,意粉味更濃,食時又容易。
蕃茄醬蝸牛,茄醬味道唔太出,太“結”

最後一樣白醋黑松磨菇卷~ 外形有啲似雪茄
一口咬落真係好酸,磨菇味都被蓋過,裡面是cream加磨菇蓉打成,texture都滑。試吓無妨,似春卷形式,都幾得意。
野飲當然是sangria red, 但味道單一
,水果好似得橙咁。唔算係一杯好的sangria飲品,就算local都應該有好幾家比佢更好

室內裝修算四正,坐一條長枱,會同隔離好close. 有細圓枱,可能要request. 整體氣氛不錯,落單侍應都nice, 野食好快上,而且份量都幾大碟。尖沙咀k11後面街,算方便又唔貴之選

2019-04-12
  • 西班牙烤乳豬件
收工之後諗住約個fd去飲野本身我地唔係揀依間既不過我話肚餓 我要揀d有野食既之後見到依間又幾靚 又好似好多野食所以就揀左佢 酒方面 我覺得大部分既酒都一樣所以我唔特別誇獎佢啦但係野食真係超岀色炸魷魚 🦑 雖然有d油 但配酒真係一流呀要重點介紹一下 依個三重mini Burger係有 牛,海鮮,同魚柳先講下個牛先 我一開始以為依d mini款應該冇乜咁好食 但點知都做得好好個牛完全做到外脆內軟 d肉係好軟熟個魚柳 就炸得好好,但又唔會好多粉個海鮮係有魷魚同蝦 夾埋d他他醬真係冇得頂所以真係超級推介我覺得如果下次黎食飯都唔錯 因為好高質好正又多野食又唔貴 每人都係180 仲要隔離已經係地鐵站
收工之後諗住約個fd去飲野

所以我唔特別誇獎佢啦

但係野食真係超岀色
炸魷魚 🦑 雖然有d油 但配酒真係一流呀

要重點介紹一下 依個三重mini Burger
係有 牛,海鮮,同魚柳

個牛完全做到外脆內軟 d肉係好軟熟

個魚柳 就炸得好好,但又唔會好多粉

個海鮮係有魷魚同蝦 夾埋d他他醬真係冇得頂

所以真係超級推介
我覺得如果下次黎食飯都唔錯 因為好高質好正又多野食又唔貴
每人都係180 仲要隔離已經係地鐵站

2019-04-09
$180 (宵夜)
  • 三重mini  burger
2019-03-25 4023 浏览
慶祝好姐妹既生日,五個女人一個墟,係勁嘈🤣🤣!好在間餐廳都係chill既,可以好casual大聲d笑同埋講野都好OK。而食物方面average黎講味道同埋賣相都唔錯架。首先推介拒既飲品,cocktail同埋mocktail 都幾好飲 。我地五感每人都叫左兩杯野飲。服務員態度都幾nice。只係價位有d貴 。如果同朋友慶祝可以考慮一下呢間。依家講下食物:♛♛♛個炸魷魚好好食,炸粉薄薄d,做到外脆內軟,口感唔會好韌,送野飲一流。♛♛♛另一個送酒小食—辣八爪魚仔🐙同樣出色 ,個汁香濃少了少辣辣地好開胃 ,🐙🐙口感彈牙。♛♛♛🥗沙律不過不失。♛♛♛pizza都好好味,芝士迷大愛❤️ ,一大片芝士係面大滿足,而且我係薄批fans,呢個批正中下懷,批邊都脆脆d架 😋😋!♛♛♛個西班牙海鮮飯就好壞參半,好既係面頭既海鮮算多,食落都好新鮮,大大隻夠厚肉又鮮味,可惜飯口感不足,且味道偏淡 。♛♛♛再黎斧頭牛扒,上菜夠eye catching ,面頭既黑芝麻增加香脆感 ,牛肉味有 ,大概五成熟 ,不過就唔算juicy ,有少少筋位咬唔開 ,拌菜幾好味 ,尤其個香滑薯蓉 🤤🤤!♛♛♛甜品朱古力味道非常濃郁 ,而

♛♛♛
🥗沙律不過不失。

♛♛♛
甜品朱古力味道非常濃郁 ,而且唔會太甜 ,係朱古力控既我就覺得好正💖💖!
2019-03-23
庆祝纪念