2020-11-13 168 浏览
去河內道嘅西班牙酒吧餐廳 Playa de Papagayo,鍾意 Restaurant and Bar 嘅氣氛好啲,又有好多款酒飲🤭。一坐低先叫 White Sangria🍹,色彩繽紛嘅水果配微酸白酒,飲到我好想去西班牙🥺。一枝粗粗玉桂,散發濃郁香甜味,非常特別。[西班牙小食滋味併盤]有5款小食,送酒一流,特別鍾意黑松露雞肉脆卷,芬芳黑松露味齒夾留香💕;脆小菇🍄配牛油果醬,香口又開胃。[香煎鵝肝煮糖蘋果海草沙律],極香嘅鵝肝😌,鍾意佢酸酸甜甜嘅蘋果,抵消返食鵝肝油脂嘅罪惡感,同時增加胃口🤭。[西班牙紅花海鮮飯]用料十足,大蝦🦐、青口同蜆🐚都有,配橙紅色意大利飯,影相好靚!飯粒軟硬適中,有口感,味道偏淡,感覺健康😌。

想happy hour 又想食餐好?尖沙咀河內道呢間好chill嘅西班牙酒吧餐廳就啱唒🥰西班牙餐係比一般西餐多啲變化牛油果蟹肉配三文魚子 $88食落口吾會太重牛油果味但蟹肉豐富 配合三文魚子嘅點綴好特別😚燒焗豬手件配自家製酸椰菜 $78呢個推介 熱辣辣嘅豬手好大件 個皮好脆 豬手唔會太咸 味道剛剛好配埋椰菜balance返唒😋黑松露野菌pizza $138即叫即焗嘅pizza見到拎起pizza嘅芝士拉絲好治療☺️野菌份量好多啖啖都有野菌 再夾雜住好多黑松露真係好正🤩🤩🤩黎到西班牙酒吧餐廳梗係要黎杯西班牙Sangria又名西班牙水果酒Sangria 裡嘅酒可以係紅酒、白酒或粉紅酒不變的係會同切小塊嘅水果混合顏色鮮艷 入口甜甜相當適合女士淺嚐
想happy hour

真係好正🤩🤩🤩

黎到西班牙酒吧餐廳
梗係要黎杯西班牙Sangria
又名西班牙水果酒
Sangria 裡嘅酒可以係紅酒、白酒或粉紅酒
不變的係會同切小塊嘅水果混合
顏色鮮艷 入口甜甜
相當適合女士淺嚐
2020-11-07 122 浏览
遠睇以為係一間bar 原來係一間西班牙餐廳 環境幾chill 而且食物質素唔錯 覺得佢嘅小食幾出色 西班牙海鮮飯 就同其他嘅餐廳差唔多 唔會有特別大分別炸油條係西班牙好有特色嘅甜品 鍾意食甜嘅人應該會幾鍾意 而西班牙果酒 酒味唔係好烈 帶有淡淡水果味
遠睇以為係一間bar 原來係一間西班牙餐廳
環境幾chill 而且食物質素唔錯 覺得佢嘅小食幾出色
西班牙海鮮飯 就同其他嘅餐廳差唔多 唔會有特別大分別

炸油條係西班牙好有特色嘅甜品 鍾意食甜嘅人應該會幾鍾意

而西班牙果酒 酒味唔係好烈 帶有淡淡水果味
2020-11-03 118 浏览
126 Roast Pork Kunckle with SauerkrautTruffle & Breadcrumbs 7⃣️分 💰78豬肘的表皮酥脆甘香,而肉質鮮嫩甜美,膠質多,配上被覆蓋的薯蓉和酸菜一齊進食,可以話係層次豐富,係酒會必備下酒菜。/133 Churros with Chocolate Paste 6⃣️分 💰138Churros的質感酥脆,食落去有淡淡肉桂味,配搭上朱古力漿更特別和入味。/404 Ita Linguine with Wild Mushroom & Truffle 8⃣️分 💰138麵質彈牙爽口,不得不讚係個醬汁有濃濃黑松露味,攪拌之後令到整體口感更加柔滑,鹹香味騎劫左成個口腔,有種被控制的感覺。/306 Sole Fillet Burger with Fries 7⃣️分 💰138漢堡內餡豐富,蔬菜新鮮同時又有龍脷的鹹香。想食得健康又有點邪惡的話,依款係唔錯既選擇。因為龍脷肉質細嫩而且營養豐富,對想食得健康d既朋友係唔錯既選擇。/GLS - Parrot 7⃣️點5⃣️分 💰58滿滿的粉紅色飲品,肯定就係少女心既選擇。入面係荔枝,熱情果同埋蘋果等結合,酸酸甜甜,好開胃。/M

133 Churros with
Chocolate Paste 6⃣️分 💰138

404 Ita Linguine with

306 Sole Fillet Burger
with Fries 7⃣️分 💰138

GLS - Parrot 7⃣️點5⃣️分 💰58
Mojito 7⃣️分💰78
薄荷香加少許檸檬,簡直係透心涼的選擇。酒精濃度適中,適合想微醺的朋友仔。
2020-10-23 193 浏览
近期比較喜歡去西班牙餐廳呢間嘅Brunch menu更加系又多款式又抵食👍🏻芝士流心牛肉漢堡配薯條$78超多芝士,加埋厚厚嘅牛肉漢堡,牛味濃郁,仲有新鮮蕃茄,青瓜,火箭菜➕生菜,口感好豐富😋香料紐西蘭羊架$98甘嘅價錢,有3️⃣件羊架,真係好抵,而且肉質嫩滑,羊羶味唔算太濃,好味香草瑪蘇里拉芝士球$78呢個一定要親熱食,外皮炸到好香脆,裡面嘅芝士好多好濃稠🧀🧀藍莓意大利雪糕脆餅$65士多啤梨🍓唔會酸,藍莓新鮮又大粒,脆餅食落似藍罐曲奇,個雪糕有好質感,唔會好易融,可以慢慢打卡Sky Tini $52隻色真系超靚,打卡必叫,味道甜甜的,好易入口
近期比較喜歡去西班牙餐廳
呢間嘅Brunch menu更加系又多款式又抵食👍🏻

芝士流心牛肉漢堡配薯條$78

香料紐西蘭羊架$98

香草瑪蘇里拉芝士球$78
呢個一定要親熱食,外皮炸到好香脆,裡面嘅芝士好多好濃稠🧀🧀

藍莓意大利雪糕脆餅$65

Sky Tini $52
隻色真系超靚,打卡必叫,味道甜甜的,好易入口

Sky  Tini
Sky  Tini
2020-10-18 1986 浏览
『Brunch好抵食必試吐司拼盤』◆Summary◇主打西班牙菜,集餐廳同酒吧於一身,位於K11隔離位置非常方便,半開放式設計夠晒Chill☘️中午有Brunch同小食HKD68起💰作為酒吧酒精飲品梗係超多選擇,揀到我眼花😂推介 🥢Deluxe Toasty Platter🍷Regular Sangria 🍹PPQ————————————————————1️⃣◆Deluxe Toasty Platter◇HKD128飲酒吹水最佳拍檔‼️吐司片係丹麥酥口感,超級酥脆喜愛程度高至低👇🏻鵝肝醬、蟹肉醬、煙火腿、番茄沙沙、辣螺肉、吞拿魚他他、蒜香蝦、黑松露滑蛋2️⃣◆Tasting Platter◇HKD188黑松露雞茸脆卷 - 好似食緊雞肉醬咁好得意黑豚肉釀軟蓋蟹腳 - 豬肉味道濃郁帶淡淡蟹香香草油炆八爪魚 - 爽口多汁脆小菇 - 配搭牛油果醬香口又開胃慢煮鮮鮑魚 - 肉質幾嫩3️⃣◆黑松露薄餅 9’◇HKD68超抵食🤡薄脆底pizza鋪滿黑松露醬同芝士食到最尾個餅底都仲保持到脆口芝士味好濃,芝士愛好者應該會幾鐘意4️⃣◆Regular Sangria ◇HKD68鐘意佢好多生果仲帶有好香嘅肉桂味酒味唔會太濃
『Brunch好抵食必試吐司拼盤』

◆Summary◇

————————————————————
飲酒吹水最佳拍檔‼️
吐司片係丹麥酥口感,超級酥脆
喜愛程度高至低👇🏻

黑松露薄餅

3️⃣◆黑松露薄餅 9’◇HKD68
超抵食🤡薄脆底pizza鋪滿黑松露醬同芝士
食到最尾個餅底都仲保持到脆口
芝士味好濃,芝士愛好者應該會幾鐘意

4️⃣◆Regular Sangria ◇HKD68

黑松露薄餅
  • 黑松露野菌薄餅
  • 八味吐司
2020-10-12 138 浏览
同三五知己聚舊當然要食好啲,揀咗間多元化西班牙菜餐廳八味吐司$128-賣相超靚📸食就味道正常啦,個吐司偏硬四式芝士薄餅$128-芝士控必食!芝士味好濃郁,但又唔會覺得好油膩😈西班牙紅花海鮮飯$288-西班牙菜必食海鮮飯。呢度嘅材料夠曬豐富,蝦都好大隻,啲飯食落好香口西班牙香料雞翼$78-雞皮炸到好酥脆,雞肉好嫩滑自家製焦糖花生雪糕棒$65-唔少得嘅飯後甜品,雪糕好creamy,有埋焦糖餡好似食雪糕月餅咁,又唔會勁甜😋Sky TiniParrot
同三五知己聚舊當然要食好啲,揀咗間多元化西班牙菜餐廳

八味吐司$128-賣相超靚📸食就味道正常啦,個吐司偏硬

西班牙香料雞翼$78-雞皮炸到好酥脆,雞肉好嫩滑

Sky Tini
Parrot
2020-10-09
位於K11對面,原來有間西班牙酒吧餐廳主打西班牙及Fusion菜。裝修幾開揚當晚坐係門口,有微風➕音樂➕杯西班牙傳統水果酒Sangria🇪🇸 = Perfect Night🌛.▪️Regular Sangria $68充滿水果的酒🍷沒有想像中的甜, 卻非常易入口👍🏻▪️Spicy Chicken Wing $78非常香脆,配埋辣醬與美酒非常配襯▪️Mushroom&Truffle Linguine $138很Creamy, 非常有香菌的味道 食得最多係呢碟🤣▪️Sole Fillet Burger $138超抵食👍🏻魚柳好大塊,仲炸得脆卜卜,有埋沙律醬,呢個正🍔薯條都唔錯👍🏻做到外脆內軟🍟.呢到論環境、食物都非常適合同朋友/愛侶黎~市區中一個幾chill既地方🥰
位於K11對面,原來有間西班牙酒吧餐廳
主打西班牙及Fusion菜。裝修幾開揚

▪️Regular Sangria $68
充滿水果的酒🍷沒有想像中的甜, 卻非常易入口👍🏻

▪️Spicy Chicken Wing $78
非常香脆,配埋辣醬與美酒非常配襯

很Creamy, 非常有香菌的味道 食得最多係呢碟🤣

▪️Sole Fillet Burger $138

2020-10-09 258 浏览
詢問度最高的一家店,但大家期望真的不要太大,廁所極臭,去隔離商場廁所吧,不過算是聊天很不錯的餐廳🍷 Regular Sangria $248我對酒沒有太多認識,愛飲酒的朋友說這是香港數一數二的Sangria,而且我也覺得十分容易入口🐔 Original Spanish Chicken Wing $78熱辣辣新鮮炸起的雞翅啖啖肉,外脆多汁,相對來說卻有點普通🐷 Roated Suckling Pig Cut $88超級驚喜,外皮又脆又薄,肉質嫰滑,味道濃郁不過咸,薯蓉部分很軟滑,味道濃,也十分好味,完全沒有被比下去🥗 Papagayo Salad $88想說沒有菜,所以點了個拉律,味道不錯,感覺清新,拉律醬酸酸的比較開胃🥘 Seafood Paella $288西班牙炒飯是最signature的,但很讓人失望,飯粒完全無味,所有調味料都在海鮮上,變相海鮮都比較好味,另外蝦殼吸了太多調味,整個超級咸也有點辣🧀 Quadruple Cheese Pizza $128Goat cheese味濃,Mozzarella份量比較少,完全沒有拉絲,我喜歡薄底的pizza,邊邊會比較脆,但這個邊邊有點燶

🍷 Regular Sangria $248

Original Spanish Chicken Wing

熱辣辣新鮮炸起的雞翅啖啖肉,外脆多汁,相對來說卻有點普通

Roated Suckling Pig Cut

🐷 Roated Suckling Pig Cut $88

Papagayo Salad

🥗 Papagayo Salad $88

Seafood Paella

🥘 Seafood Paella $288

Quadruple Cheese Pizza

🧀 Quadruple Cheese Pizza $128
Goat cheese味濃,Mozzarella份量比較少,完全沒有拉絲,我喜歡薄底的pizza,邊邊會比較脆,但這個邊邊有點燶掉,有點苦

Salt Raw Chocolate Mont Blanc

🧁 Salt Raw Chocolate Mont Blanc $65
這個甜品很不錯,荔枝味雪葩味道很濃,酸酸的很好味,蛋糕質感軟軟的,榛子味濃,餅底鬆化,朋友覺得很像在吃金莎

Churros w/ Chocolate Paste

🍫 Churros w/ Chocolate Paste $78
另一西班牙signature,但也處理得不太好呢!Churros質感鬆軟,但有淡淡油膱味,雖然看到肉桂粉,但沒有肉桂味,就只有朱古力醬最好味

🍸 Mojito $78
難飲到驚訝,完全沒有酒味,整杯就是浸了薄荷葉和青檸的苦水,另外想告訴大家,"j"在西班牙語發"h"音,所以讀音是"Mohito",不要再讀錯了
2020-10-03
  • 脆烤乳豬件配自家製酸椰菜及薯蓉
  • Sangria
  • 燒焗豬手件配自家製酸椰菜
  • Roasted suckling pig
Playa de Papagayo💕 Lets have a drink🍹 Sangria🤗..留在香港,繼續吃勻全世界😋。西班牙風情🇪🇸 既酒吧餐廳🍽,這個下午,突然想飲返杯Sangria🍹 (西班牙果酒) 再吃下Spanish Tapas (西班牙小食),唔小心黎到近尖東一間Restaurant & Bar,就來一個happy hour 吧。.ll $188Tasting Platter(Black Truffle & Chicken Terrine Cripsy Rolls, Slow Cooked Abalone, Pork Meat In Soft Cover Crab Legs, Fried Mushroom, Stewed Octopus)一大盤Platter,好豐富 岩晒我😍。有齊:黑松露雞茸脆卷🌯、慢煮鮮鮑魚🐚、黑豚肉釀軟蓋蟹腳🦀、脆小菇🍄、香草油炆八爪魚🐙。每樣吃一件,集齊:煎炒炆焗炸,各有風味,唔同口感。.ll $88Shrimp in Garlic & Olive Oil一小碗,卻有好多隻蝦🦐🦐🦐呢。用橄欖油浸泡住既蝦爽嫩大隻,配以炸香蒜片同吃,更能突顯海鮮味

l[滋味拼盤]l $188

l[橄欖油蒜片蝦]l $88
Shrimp in Garlic & Olive Oil

一小碗,卻有好多隻蝦🦐🦐🦐呢。用橄欖油浸泡住既蝦爽嫩大隻,配以炸香蒜片同吃,更能突顯海鮮味,不能少呢。

l[西班牙烤乳豬件配自家制酸椰菜,薯蓉]l $88
Roasted Sucking Pig Cut w/ Homemade Sauerkraut & Smashed Potato
西班牙豬🐽 又點可以錯過😍😍😍。脆豬皮+嫩滑肉,怕吃膩❓配以酸菜吃,即減肥膩感。而底下既薯蓉🥔,亦很creamy。

Regular Sangria $52 /$68
(w/ Red Wines, Orange Juice, Lemonmade)
一杯🍹 較sweet 口味,甜甜的較易入口。
White Sangria $52 /$68
(w/ White Wine and Green Apple Schnapps)
一杯🍹 較fresh 口味,喝下既清新又清爽。

午後時光,來一杯Sangria🍹 配以Spanish Tapas,留在一家Spanish Restaurant & Bar,看看球賽⚽️ 喝杯酒🍹 吃點小點🍽 聊聊天🥳,確係一個悠閒舒服既下午呢。
×××[Playa de Papagayo]×××
©尖沙咀河內道5號普基商業中心地下N3號舖
2020-10-03 101 浏览
唔知大家有冇飲過西班牙果酒?尖沙咀既Playa de Papagayo @ 就有得飲啦Playa de Papagayo係位於市中心嘅西班牙bar and restaurant氣氛唔錯㗎Rose SangriaSangria即係西班牙果酒色彩鮮艷既雜果粒加上玫瑰同紅酒再用玉桂條做裝飾味道酸酸甜甜好易入口好啱女士飲用焗釀毛蟹蓋雖然話係釀蟹蓋但係成舊都係蟹肉黎㗎訓練相當大蟹肉非常鮮甜勁扺食旁邊嘅沙律配上黑醋同芝麻醬新鮮又清新西班牙紅花海鮮飯(二人份)成煲上既海鮮飯淨係賣相已經非常吸引海鮮有大蝦蜆青口魷魚等等全部大隻而且肉質好好飯就調味得好好偏辣少少但比平時食到既更加吸引估唔到今次畀我發掘到一間咁好食嘅餐廳只係七點就已經差唔多滿座唔想等位既話記住訂位呀
唔知大家有冇飲過西班牙果酒?
尖沙咀既Playa de Papagayo @ 就有得飲啦

蟹肉非常鮮甜
勁扺食
旁邊嘅沙律配上黑醋同芝麻醬
新鮮又清新

西班牙紅花海鮮飯(二人份)
成煲上既海鮮飯

只係七點就已經差唔多滿座
唔想等位既話記住訂位呀

• Sangria
  • 西班牙紅花海鮮飯
I miss spanish food so much, I miss their tapas and sangria a lot. I felt so refreshed to get a nice sangria here! The tapas here are so great as they got many seafood here!! We ordered slow cook abalone, the texture is so nice and it’s so juicy!! Sucking pig is the other nice dish you must order here. It’s so crispy and the pork is very juicy as well. For the main, we ordered seafood paella to share, it contained plenty of seafood as well. It’s a nice place for you to enjoy nice spanish dishes!!
限聚令稍為放寬,夜晚即刻約朋友去餐廳食餐飯,聚一聚。今次揀咗間尖沙咀嘅西班牙餐廳,喺網上見到食評都唔錯,就一於去試一試。.餐廳嘅服務生全部都係外國人,不過態度友善仲好熱心。揀咗兩個主菜同一個小食同朋友分享。.📍香草瑪蘇里拉芝士球($78)Mini Mozzarella Dippers炸芝士波比想像中大粒,外面炸得香脆,咬開中間嘅芝士可以輕易拉絲至少20 cm💛,雖然芝士冇乜鹹味🧀,但點上旁邊嘅醬料味道都唔錯。.📍原隻大頭蝦蕃茄乾香草長通粉($188)Giant Prawn with Sun-Dried Tomato Pesto & Basil最近琵琶蝦冇貨,所以換上大頭蝦,但冇改呢碟意粉嘅美味程度😍。三隻大頭蝦都非常新鮮,食落肉質彈牙之餘仲食到鮮甜味🦐。長通粉配上濃郁嘅龍蝦汁🦞同車厘茄🍅,味道極之討好。加上醬汁份量唔少,唔少更藏到長通粉中,非常推介👍🏻。.📍黑松露野菌薄餅($138)Black Truffle & Wild Forest Mushrooms Pizza Pizza嚟到聞落已經非常吸引🤤,黑松露同芝士無論係食定聞都非常突出。餅底塗滿黑松露醬,再喺上面放上大量雜菌同芝士,配
📍香草瑪蘇里拉芝士球($78)
Mini Mozzarella Dippers

📍原隻大頭蝦蕃茄乾香草長通粉($188)

📍黑松露野菌薄餅($138)
Black Truffle & Wild Forest Mushrooms Pizza Pizza嚟到聞落已經非常吸引🤤,黑松露同芝士無論係食定聞都非常突出。餅底塗滿黑松露醬,再喺上面放上大量雜菌同芝士,配料份量慷慨👍🏻👍🏻。食到芝士嘅鹹香🧀,同時又有黑松露獨特嘅香氣👃🏻。不得不提雜菌亦係一大重點,口感爽口🍄。唯一可以挑剔嘅係Pizza邊較硬同厚咗啲,但整體味道討好,而且份量幾大,價值比不錯。

📍法式蒙布朗鹽味朱古力蛋糕($65)
Salt Raw Chocolate Mont Blanc
呢個甜品真係好有驚喜😍。上面喺餐廳自製嘅荔枝雪芭,味道就好似將大量嘅荔枝直接攪碎做雪芭🍧一樣,又香又濃郁👍🏻。下面嘅蛋糕口感似濃厚幼滑嘅朱古力醬🍫,下面再加上餅底。味道真係非常突出❤️,唔好睇佢細細個,都係同人分享會冇咁易膩,嚟到必點呀🥰!

📍Rose Sangria with Rose & Cranberry($78) 🇪🇸西班牙特色水果酒,中間見到加咗切片水果🍋🍊。草根揀呢款加入玫瑰🌹同蔓越莓,初頭飲落甜甜地,但後來覺得酒精味越嚟越濃,去到西班牙廳返冇理由唔試一試。

2020-09-24 141 浏览
自從疫情開始😢,草根2姐妹已經好少出去外面食飯👉🏻👈🏻,少咗好多同草根姐姐一邊Chill住一邊享受人生嘅夜晚🥂🌌,今日趁着疫情好咗少少,即刻同草根姐姐去尖沙咀Bar嘆下飲下酒🍻😌。呢間西班牙野好唔錯嫁,已經俾草根book mark咗做新蒲點🥂!記得草根推介必食嘅朱古力甜品呀!.🍴香草瑪蘇里拉芝士球($78)Mini Mozzarella Dippers一嚟就食咗個炸芝士波波小食先🧀,熱辣辣嘅芝士唔單止脆卜卜,仲可以拉絲添🤩,點咁旁邊嘅沙律醬味道就更豐富🤤。.🍴黑松露野菌薄餅($138)Black Truffle & Wild Forest Mushrooms Pizza去得西餐廳,又點可以唔食佢地個Pizza🍕!試咗個黑松露野菌口味🍄,黑松露份量非常慷慨,加上唔同嘅野菌同芝士🍄🧀,估唔到咁惹味❤️!而且份量非常大,記得同朋友開心Share👯‍♀️👯。.🍴原隻大頭蝦蕃茄乾香草長通粉($188)Giant Prawn with Sun-Dried Tomato Pesto & Basil廚師將長通粉墊底,再喺上面放咗三隻大頭蝦🦐,賣相夠晒吸引,味道更加係無可挑剔🤤! 大頭蝦新鮮🌊,肉質彈牙,抵
香草瑪蘇里拉芝士球
🍴香草瑪蘇里拉芝士球($78)
Mini Mozzarella Dippers
黑松露野菌薄餅
🍴黑松露野菌薄餅($138)
原隻大頭蝦蕃茄乾香草長通粉
🍴原隻大頭蝦蕃茄乾香草長通粉($188)
廚師將長通粉墊底,再喺上面放咗三隻大頭蝦🦐,賣相夠晒吸引,味道更加係無可挑剔🤤! 大頭蝦新鮮🌊,肉質彈牙,抵讚🍴!意粉汁用咗龍蝦同蕃茄煮🍝🦞🍅,味道濃郁👍🏻,長通粉相當入味🤩,好食😍。
法式蒙布朗鹽味朱古力蛋糕
🍴法式蒙布朗鹽味朱古力蛋糕($65)
Salt Raw Chocolate Mont Blanc
必食呢個最令人眼前一亮嘅朱古力蛋糕🧁,第一個亮點在於自家製荔枝味雪糕🍦,荔枝味極濃‼️感覺好似食咗好多濃縮荔枝咁,有驚喜❤️。
另外,朱古力味蛋糕口感軟滑🍫,濃縮版朱古力🤤,配埋餅底完美🥰。食完正餐,最後再食甜品好加分💯。
🍴Rose Sangria with Rose & Cranberry($78)
唔知大家知唔知Sangria桑格利亞酒(西班牙水果酒)係西班牙傳統酒精飲料呢🤔🍹?一般Sangria都係用生果配紅酒🍷或白蘭地或橙汁。
今次草根妹妹揀咗玫瑰溝小紅莓🌹,初初入口酒味唔濃烈,甜甜地幾易入口,不過越飲酒味就越出越濃,女仕們同淺酒量人仕要注意啦⚠️。
Menu
Menu
2020-09-22
法式蒙布朗鹽味朱古力蛋糕
2020-09-11 224 浏览
同P爺去完凱悅酒店staycation佢已急不及待行去對面的西班牙餐廳來個happy hour, Playa de papagayo位於河內道K11對面,中午已有酒賣,相信西班牙人都好早飲酒。由於早餐都未消化,今次以飲酒為主,但都叫了一份fish and chips, 香脆炸魚配熱蕩薯條,為今餐展開序幕。本店的招牌飲品為西班牙國酒Sangria, 有rose, red, white, beer 選擇,以傳統red最出色,$58一杯的價錢令你慾罷不能,其他cocktails 也出色,價錢也只是約$60一杯,試多幾款也不肉赤。後來琪姐也來,真情對話,把酒談心,黃湯猛灌完成這西班牙激情之夜