2021-03-22 151 浏览
週末同朋友一邊吹水一邊high tea到黃昏 唔算特別餓不過總要食晚餐 最後去咗河內道食西班牙小吃-🍴#滋味拼盤 $188材料有海鮮有肉 先食入口比較清淡嘅黑松露雞蓉脆卷 然後係慢煮鮮鮑魚🦪 好食不過好細隻 油炆八爪魚🐙有口感 最鍾意黑豚肉釀蟹腳球 啖啖肉好過癮-🥘#鵝肝雞肉意大利飯 $178呢個價錢有咁大塊香煎鵝肝 抵食‼️ 燴飯加入大量雜菇 菇香撲鼻 飯粒有芝士香 唔滯口亦唔膩 雞肉就有啲乾-🍹#Rose Sangria $78紅白西班牙水果酒好普遍 今次試款特別嘅 rose粉紅酒個性含蓄溫婉 酒中嘅青蘋果切粒橙片同玉桂香 令味道更加清新怡人-🍍🍨#輕燒菠蘿熱情果乳酪球 $75熱情果乳酪雪糕幾酸好開胃 正好由白朱古力硬殼外層嘅甜味中和 鮮菠蘿焦香好食 喺其他tapas店未見過呢款特色甜品 不妨一試-📍#Playa de Papagayo尖沙咀河內道5號普基商業中心地下N3號舖

🍴#滋味拼盤 $188

🥘#鵝肝雞肉意大利飯 $178

🍹#Rose Sangria $78

🍍🍨#輕燒菠蘿熱情果乳酪球 $75

📍#Playa de Papagayo
尖沙咀河內道5號普基商業中心地下N3號舖
  • 鵝肝雞肉意大利飯
2021-03-21 122 浏览
【Happy hour好地方🍻】日前嚟突然興起又唔係太肚餓 唔想食太多嘢就去左尖沙咀哩間西餐廳 happy hour哩度空間都算大 幾闊落坐高枱 睇住電視播球賽邊食邊飲酒 好relax~☺️由於我哋唔餓所以都只係叫咗啲佐酒小菜但哩度仲有意粉、pizza、扒同甜品架!🍮🔸脆炸香料薯條($68)粗身薯條炸得又熱又脆,薯仔味幾突出,香料食落似bbq+香草,都幾惹味架!🔸脆炸魷魚圈($78)(推👍🏻👍🏻)魷魚圈係厚切,所以口感好正、好Q彈,外層個皮好酥脆,似fish n chips 個種咁,我覺得好好食!而且份量都幾多!🔸西班牙香料雞翼($78)(推👍🏻)都係炸嘢😆,其實佢好似越南嘅牛油雞翼,只係佢冇牛油味,變左香草做調味,一樣係好脆好肥大,同埋冇咁油膩。🔸烤焗香辣醋小髀($88)(推👍🏻)焗得夠乾身,咬落個皮幾脆,而入面係juicy嘅,有驚喜!調味似有少少孜然粉加香草,微辣。底下仲有啲黑醋伴沙律菜,唔錯!🍺啤酒Happy hour時段半價,我哋分別叫左濃厚嘅黑啤同生啤飲住食,好爽!
【Happy hour好地方🍻】

坐高枱 睇住電視播球賽
邊食邊飲酒 好relax~☺️

由於我哋唔餓
所以都只係叫咗啲佐酒小菜
但哩度仲有意粉、pizza、扒同甜品架!🍮

🔸脆炸香料薯條($68)

🔸脆炸魷魚圈($78)(推👍🏻👍🏻)

🔸西班牙香料雞翼($78)(推👍🏻)

🔸烤焗香辣醋小髀($88)(推👍🏻)

🍺啤酒
2021-03-19 107 浏览
今日喺K11上完堂,去咗隔離papagayo食lunch,價錢又幾抵🤪 仲會跟湯同沙律~今日餐湯係Broccoli cream soup,好濃好creamy~主菜揀左Penne with truffle and scallop ($78)同Roasted spring chicken ($88),呢間燒春燒燒得好香而且好嫩滑☺️ 個汁都好好味🤩 另外長通粉都好重黑松露味,口感又好煙韌,帶子都好新鮮好大粒~揀左2樣小食,Stewed spicy field snail in Spanish style ($88) Foie gras terrine, Fig & Rice crispy treat ($88) 個人覺得法式田螺絲做得比較岀色,田螺個汁唔錯加埋薯蓉食好惹味好飽肚。之後試左個特別啲既飲品,Rose sangria ($58) 酒味幾濃,幾乎飲唔岀有少少既水果味😆

餐廳:Playa de Papagayo (尖沙咀)地址:尖沙咀河內道5號普基商業中心地下N3號舖星期日嘅中午去咗尖沙咀河內道一間好有陽光與海灘feel嘅西班牙餐廳酒吧食晏☀️,餐廳外牆以天藍色做主題🌊,裏面就係典型嘅酒吧風格🍻週日嘅中午唔算好多人,可以靜靜哋咁同朋友飲番杯、傾吓計🗣,鍾意睇波嘅人更加啱,因為佢哋播住Now嘅英超精華⚽️我哋兩個人叫咗兩個brunch set、一個小食同兩杯飲品:(Set)西班牙All Day Breakfast $88(Set)黑松露雞胸意大利飯 $88(小食)八味吐司 $128(Cocktail)Choco Mocho $58/Happy Hour(Mocktail)Parrot $42/Happy Hour呢個西班牙All Day Breakfast同平時出面食嘅略有不同,除咗有一般嘅脆皮腸、煙肉🥓、薯餅之外,仲有竹炭多士配炒滑蛋、香辣番茄雜豆同火箭菜。雜豆好有西班牙特色🇪🇸,配合埋脆皮腸同煙肉呢啲油脂相對較高嘅食埋一齊食就更Match😋個飯都幾抵食,黑松露香得嚟唔會override咗成個飯嘅味道,食落口唔會太黏,不過雞胸肉就有少少嚡🤏,當中仲有唔少蔬
餐廳:Playa de Papagayo (尖沙咀)
地址:尖沙咀河內道5號普基商業中心地下N3號舖

餐廳外牆以天藍色做主題🌊,
裏面就係典型嘅酒吧風格🍻

(Set)西班牙All Day Breakfast $88
(Set)黑松露雞胸意大利飯 $88
(小食)八味吐司 $128

個飯都幾抵食,黑松露香得嚟唔會override咗成個飯嘅味道,食落口唔會太黏,不過雞胸肉就有少少嚡🤏,當中仲有唔少蔬菜同雜菌😎

八味吐司喺一個必叫之選,八味包括番茄沙沙、煙火腿、柑橘鵝肝醬、黑松露滑蛋、蒜香蝦、蟹肉醬、辣螺肉、吞拿魚他他。
除咗好啱打卡之外📸,多士仲整得好鬆脆,口大嘅我當然覺得一啖一件喺最正啦😍,
我特別鍾意柑橘鵝肝醬同蟹肉醬,你望落就知每一件嘅餡料都唔少👍

飲品方面,我飲嘅Choco Mocho入面有Vodka、Baileys、Kahlua、朱古力、牛奶同埋咖啡,飲落口有陣陣espresso同可可香,酒精以Baileys為突出,唔會太濃烈,仲有3粒藍莓做裝飾🫐;
Parrot就用咗荔枝、熱情果、蔓越莓汁、蘋果汁去調製🍹,果香味濃而且整得好精緻,女士飲就啱晒🥰

2021-03-14
  • 八味吐司
2021-03-14 154 浏览
尖沙咀河內道有幾間酒吧一直都想試而呢間主打西班牙菜嘅Playa de Papagayo仲有好多Tapas同主食推介樓底高之餘又有足球睇氣氛唔錯/ Mushroom Linguine with Truffle($138) /黑松露野菌意大利扁麵上枱時香噴噴忍唔住即刻食落左好多芝士同埋松露非常creamy而且野菌款式多而且份量慷慨/ Octopus Carpaccio($108)/野生八爪魚薄切配紅菜頭珍珠八爪魚切得超薄近乎透明捲起黎食時沾上酸酸甜甜既蜜糖醋汁配埋大量既紅菜頭珍珠出奇地夾而且晶瑩剔透既八爪魚薄片非常煙韌好少喺出面食到呢道菜好似食緊創意分子料理作為開胃Tapas黎講非常不俗/ Tasting Platter($188)/滋味拼盤啱晒兩口子咩都可以試吓款式包括超有特色嘅黑松露雞茸脆卷、用慢煮方式炮製嘅鮮鮑魚、惹味既炆八爪魚仔、食完vd滿足既蟹肉牛油果三文魚籽同埋我最中意既豬肉釀軟殼蟹球價錢方面係貴啲不過就咩都可以試下酒杯底傾偈時唔使成日都係食炸薯條咁悶/ Regular Sangria($68)/食西班牙菜點可以唔飲西班牙水果酒甜甜地易入口夠大眾化仲有唔少水果粒顏色好靚岩哂打
尖沙咀河內道有幾間酒吧一直都想試

好少喺出面食到呢道菜好似食緊創意分子料理
作為開胃Tapas黎講非常不俗

/ Tasting Platter($188)/
滋味拼盤啱晒兩口子咩都可以試吓
款式包括超有特色嘅黑松露雞茸脆卷、
用慢煮方式炮製嘅鮮鮑魚、惹味既炆八爪魚仔、
食完vd滿足既蟹肉牛油果三文魚籽

食西班牙菜點可以唔飲西班牙水果酒
甜甜地易入口夠大眾化
仲有唔少水果粒顏色好靚岩哂打卡
  • 黑松露野菌意大利扁麵
已經係第二次呢間西班牙餐廳,食完一次已經覺得佢份量大,最緊要係味道真係唔錯。我哋都成日推薦比身邊嘅朋友,終於恢復返晚市堂食,特登再去試吓啲新嘢。.📍原隻琵琶蝦龍蝦汁意大利飯($198)Risotto with Bay Lobster in Lobster Sauce 食物賣相可以用「震撼」去形容🤩,大大隻琵琶蝦夠晒睇頭🦐,淨係影相打卡都值回票價!size可以媲美一般龍蝦🦞,食得出好新鮮,肉質極之彈牙❤️!意大利飯用上龍蝦汁烹煮,質感Creamy🥰,份量夠2個女仔share,加上刨咗好多芝士絲喺面,令人回味無窮♾️。.📍慢煮鮮鮑魚海鮮薄餅($168)Slow Cooked Abalone & Seafood PizzaPizza材料豐富🍕,而且海鮮相當新鮮,有鮑魚、魷魚🦑、青口、大蝦🦐、三色椒同橄欖🫒。加咗鮑魚嘅Pizza無維和感😍,功勞歸功於落咗大量千島醬,酸酸甜甜非常嘢惹味😋。不得不提海鮮全部喺珍寶size,唔喺平日海鮮Pizza食到嘅急凍海鮮,食落有鮮味,仲要每1塊都食得齊咁多款海鮮,用料絕對冇手軟👍。呢個好有驚喜🤤,推介大家一試!.📍脆糖杏仁芝士蛋糕配紅莓雪葩($65)Crispy
📍原隻琵琶蝦龍蝦汁意大利飯($198)

📍慢煮鮮鮑魚海鮮薄餅($168)

📍脆糖杏仁芝士蛋糕配紅莓雪葩($65)
Crispy Almond Cheese Cake with Mixed Berry Sorbet
餅底內用咗脆糖同杏仁再加餅碎🍪,口感好特別。Cheesecake香甜軟滑,上面配咗紅莓雪葩,酸酸甜甜,好好食喔❤️。

每次點嘅嘢都絕對冇失望, Pizza無論咩口味都好好食🍕,而且可能好多人會漏咗佢嘅甜品都係一大精粹,嚟到記得一定要試😚🤟🏻。
2021-03-12 166 浏览
▫️ 【西班牙海鮮飯】set lunch $88⭐️⭐️強烈推薦⭐️⭐️呢一款西班牙海鮮飯真係好抵好抵好抵,午餐價錢只係$88 ,仲要包埋餐湯、餐包、沙律!份量都幾多,女仔一定食唔晒!我同男朋友都覺得呢個西班牙海鮮飯真係性價比高,分別總共有青口、帶子、虎蝦、魷魚四種海鮮,最鍾意就係帶子夠爽口,而虎蝦都唔錯都唔細隻,而飯夠香口又好吸味,每日一啖都好濃郁♥️..▫️ 【黑松露日本帶子長通粉】set lunch $78😱同樣都係set lunch ,一樣都係包埋餐湯、餐、沙律,佢哋嘅餐包帶點黑椒味,都幾好食,而且餐湯係粟米湯,粟米打成茸,飲落好真材實料😊至於黑松露日本帶子長通粉份量都係一樣咁多,同樣都係鍾意佢嘅帶子比較爽口,而且大大粒👏..▫️【滋味拼盤】$188咁多個菜式之中賣相最吸引,而宜可以一次過食唔同嘅味道,拼盤分別總共有五款小食,黑松露雞蓉脆卷、慢煮鮮鮑魚、黑豚肉釀軟蓋蟹腳、香草炆八爪魚、牛油果蟹肉配三文魚子,當中我最鍾意食就係牛油果蟹肉配三文魚子,呢個配搭非常之好食,牛油果打成蓉食蓉口感幾得意,再配埋三文魚子更加有層次🤗♥️..【燒焗豬手件配自家製酸菜】$78呢款價錢只係$78,真係好抵~一上枱就
▫️ 【西班牙海鮮飯】set lunch $88

▫️ 【黑松露日本帶子長通粉】set lunch $78

▫️【滋味拼盤】$188

【燒焗豬手件配自家製酸菜】$78
呢款價錢只係$78,真係好抵~一上枱就熱辣辣,豬手都幾脆口,而且仲有薯蓉墊底添😍我最鍾意就係佢哋嘅酸菜,自家製真係食得出~食落唔會話好酸咸個種,唔似嗌貨嗰啲咁重味🤣唔錯唔錯,令人幾開胃

【Regular Sangria 西班牙果酒 】
男朋友叫咗杯西班牙果酒,佢話味道都幾易入口,帶點水果味道,偏甜甜地,鍾意飲果酒嘅人都可以一試👏🍸
2021-03-08
  • 西班牙海鮮飯
2021-03-06 146 浏览
朋友帶我去食好嘢🤤佢嚟過幾次,試過好幾款嘢食,每次酒同食物都保持水準,所以帶我依個為食妹嚟試下,主食,小食,同酒精類,都有好多選擇,好多款都好想試😋空間寬敞,燈光微暗,裝橫舒適,唔止食飯,仲係一個放工去Happy Hour嘅好地方,特式小食好睇又好味,用咗幾種芝士一齊焗嘅pizza好芝味😋sangria好飲
朋友帶我去食好嘢🤤
佢嚟過幾次,試過好幾款嘢食,每次酒同食物都保持水準,
所以帶我依個為食妹嚟試下,
主食,小食,同酒精類,都有好多選擇,
好多款都好想試😋
空間寬敞,燈光微暗,裝橫舒適,
唔止食飯,仲係一個放工去Happy Hour嘅好地方,
特式小食好睇又好味,
用咗幾種芝士一齊焗嘅pizza好芝味😋
sangria好飲
2020-11-27
2020-12-13 330 浏览
Playa De Papagayo❤️🍻晚市禁堂食又黎sosad, 大家可以bookmark定呢間尖沙咀Bar & Restaurant, 🚊位置超就腳,地鐵站一出就見到,超有特色既🇪🇸西班牙菜,入面仲有傳統西班牙果酒🍷Sangria可以嗌添!遲d 解封左之後可以同朋友同事黎happy friday chill下啦!💡設有加一服務費💁‍♀️法國鵝肝雞肉意大利飯($178)👍"鵝肝真係超厚肉同煎得超香 冇作大 我食完第二日仲掛住緊佢陣香味""意大利飯夠哂sticky之餘又唔會煮到一patpat咁 對比有點失色既可能係雞肉唔太夠滑"💁‍♀️焗巴黎牛柳($188)"牛柳好大舊好厚 今次我地嗌左medium 都唔算好難切""但牛味唔算好出 配菜係粟米同烤蒜頭都幾特別"💁‍♀️Regular Sangria($68)👍"必點之選的西班牙果酒 唔係好多地方都飲到嫁""除左有好多生果mix之外仲有肉桂既香味""甜甜的好易入口岩哂女仔飲 酒味唔會好濃"💁‍♀️Orange Juice($48)👍"好靚仲有一小片橙喺杯度 chill爆"
Playa De Papagayo❤️
💡設有加一服務費

💁‍♀️法國鵝肝雞肉意大利飯($178)👍

💁‍♀️焗巴黎牛柳($188)
"牛柳好大舊好厚 今次我地嗌左medium 都唔算好難切"
"但牛味唔算好出 配菜係粟米同烤蒜頭都幾特別"

💁‍♀️Regular Sangria($68)👍
"必點之選的西班牙果酒 唔係好多地方都飲到嫁"
"除左有好多生果mix之外仲有肉桂既香味"
"甜甜的好易入口岩哂女仔飲 酒味唔會好濃"

💁‍♀️Orange Juice($48)👍
"好靚仲有一小片橙喺杯度 chill爆"
2020-12-10 179 浏览
@papagayohk 📍#尖沙咀 #今日午餐食咩好 🥰🥰我最喜愛尖沙咀lunch spot 轉左新menu 📖 其實分別不大 👍🏻🍝 慢煮牛柳粒意粉 $68(用咗香蒜🧄番茄🍅炒!份量大!男人都夠飽🤰🏻🤰🏻🤰🏻 味道: 夠味唔會過鹹,🥩: 慢煮大約5成熟 入面仲係粉紅色 有4塊 配蒜蓉食幾好service with salads 🥗 and croissant 🥐 seat comfy ~ same seat 💺 each time 💰: $68 + 10% service charge ☕️ extra coffee + $15
@papagayohk 📍#尖沙咀
#今日午餐食咩好 🥰🥰我最喜愛尖沙咀lunch spot
轉左新menu 📖 其實分別不大 👍🏻

🍝 慢煮牛柳粒意粉 $68(用咗香蒜🧄番茄🍅炒!份量大!
男人都夠飽🤰🏻🤰🏻🤰🏻 味道: 夠味唔會過鹹,
🥩: 慢煮大約5成熟 入面仲係粉紅色 有4塊 配蒜蓉食幾好

set  salads  n  bread
lunch  red  soup
lunch  set  salads
set  salads  n  bread
lunch  red  soup
lunch  set  salads
📍尖沙咀有格調西班牙菜 -- Playa De Papagayo 🥂🥘#pigfoodiexhk_尖沙咀#pigfoodiexhk_西班牙菜===========================小編近排真係迷上食西班牙菜🤤見過有blogger介紹呢間位於尖沙咀嘅西班牙餐廳幾吸引咁,前幾日就同左男朋友一齊去試吓💖餐廳裝修好有格調,仲有得睇波㗎🤣------------------------------⭐️原隻大頭蝦龍蝦汁意大利飯($198)中意食龍蝦/龍蝦汁嘅朋友必點‼️🤤呢一個飯嘅份量真係好大碟,建議share食💖龍蝦超級大隻,肉質爽口😍龍蝦汁risotto 好creamy,蝦香好濃郁🤤啖啖飯都好滿足,若飯粒可以煙韌少少會更出色🙊------------------------------⭐️阿拉貢炆牛肩肉意大利扁面($158)醬汁係用返番茄醬做底,再加上洋蔥、香草、白酒等材料煮成,食落酸酸甜甜好惹味🤤牛肩肉炆得軟腍入味,唔會有筋🥰意粉嘅軟硬度適中,整體不俗~------------------------------⭐️焗西班牙蛋餅($78)蛋餅係小編食西班牙菜必食嘅item‼️蛋餅入面包住

#pigfoodiexhk_尖沙咀
#pigfoodiexhk_西班牙菜
===========================
⭐️原隻大頭蝦龍蝦汁意大利飯($198)
⭐️阿拉貢炆牛肩肉意大利扁面($158)
⭐️焗西班牙蛋餅($78)
蛋餅係小編食西班牙菜必食嘅item‼️蛋餅入面包住薯蓉,蝦仁同parma ham,頗有鹹香~蛋皮嘅蛋香味亦幾突出🤤
⭐️西班牙烤乳豬件配自家製酸椰菜·薯蓉($88)

見好多人推薦呢個,梗係要試吓啦~💛乳豬件有成8件,件件都好厚肉🤩外皮烤得香脆,肉嘅部分幾有鹹香,惟口感就結實咗啲🙈底下嘅薯蓉口綿密細滑,牛油香亦好濃🤤🤤旁邊嘅酸椰菜用嚟解膩一流~
⭐️藍莓意大利雪糕脆餅($68)
賣相頗精美,係有兩塊大脆餅夾住藍莓味嘅gelato~好似burger咁😂😂脆餅牛油味濃郁😍加埋甜甜嘅藍莓雪糕一齊食口感豐富~💖
⭐️Regular Sangria ($52)
呢杯用上紅酒、橙汁同lemonade調製,飲落酒精味唔會太重,富果香~
⭐️Parrot($48)
呢杯用咗熱情果、荔枝、紅桑子汁同埋蘋果汁調製,飲落果香濃郁,好refrehsing😍
整體來講食物質素幾高,我同男朋友都幾滿意🤩🤩而且環境有格調🤤中意食西班牙菜嘅朋友又多個選擇啦🥂
賣相:7.1/10
前往方法:尖沙咀站N1出口
2020-12-04
  • 燒焗豬手件配自家製酸椰菜
2020-11-27 152 浏览
playa de papagayo呢間酒吧式餐廳晚上一直都好旺,見大家都話d野食好正宗,係地道西班牙餐廳。(而且我好中意間店名,西班牙文-鸚鵡沙灘)冇諗過原來佢星期一至日有做開午市,於是某個星期六就去試下佢個午餐先我叫左一個芝士雞肉墨西哥餅,同加錢叫左碗湯個墨西哥餅皮非常脆口,裡面有勁多芝士同雞肉,雞肉十分嫩滑,個湯都好濃,好好飲,CP值極高而且做坐得舒服,店員又熱情有禮貌。店員仲同我講原來星期一至五更加抵食,因為有套餐,包埋湯/沙拉。
playa de papagayo

冇諗過原來佢星期一至日有做開午市,

於是某個星期六就去試下佢個午餐先
我叫左一個芝士雞肉墨西哥餅,同加錢叫左碗湯
個墨西哥餅皮非常脆口,裡面有勁多芝士同雞肉,雞肉十分嫩滑,
個湯都好濃,好好飲,CP值極高

而且做坐得舒服,店員又熱情有禮貌。
店員仲同我講原來星期一至五更加抵食,
因為有套餐,包埋湯/沙拉。
2020-11-24 139 浏览
我真係好鍾意嚟呢度食午餐💕基本上每次都係坐同一個位 💛是日午餐: 櫻花蝦鮑魚荷葉飯 🍚 好食!lunch set with :蕃茄湯 + 好食salad 🥗 + croissant 🥐 (湯同前菜有時會唔同)超大份! 💰 ~ $78 紅酒🍷當然另記 有happy hour price 💵 ~50-60 ❤️ 非常滿意 唔好同我爭位坐! 我次次都要坐依個位望住條街 感覺好舒服 特別因為而家肺炎肺炎 咁樣空氣流通啲 更加安全 🌱
我真係好鍾意嚟呢度食午餐💕基本上每次都係坐同一個位
💛是日午餐: 櫻花蝦鮑魚荷葉飯 🍚 好食!
+ croissant 🥐 (湯同前菜有時會唔同)超大份!

非常滿意 唔好同我爭位坐! 我次次都要坐依個位

2020-11-21 121 浏览
❤️❤️今日同友人去左尖沙咀, 唔係太肚餓😅, 又見有happy hour。。。🍷🍷 就每人叫左一杯白酒, 加兩個個小食。。 開心吹下水🍟🥩👍👍其他個環境都幾好。。 雖然員工服務一般般, 但食物都唔錯。。👏👏💞叫左個ham set。。 個黑色麵包好好食🤣🤣 我知道有啲錯重點, 但認真佢個麵包🍞🍞焗得好好, 面頭脆得黎, 入而軟熟, 但又唔空氣包。。 🥩🥩Ham就不過不失友人太中意食薯條🍟🍟, 去到邊到飲酒🥂的地方不定叫薯條, 但呢到既薯條又真係幾唔錯, 有啲似薯圈味道的感覺, 呢個我like...😎😎但我建議大家要book位, 因為都幾full平日黎講, 唔係等位應該有排等, 或者食飯有限時😉😉

$180 (其他)
2020-11-19 100 浏览
🇭🇰Playa de Papagayo·我之前有同事推介話呢一間西班牙野既sangria好好飲 所以一路都好想黎試😚😚佢係又有得就咁飲野 又可以食嘢嘅 所以我地就一次過順便食埋野😌·black truffle & wild forest mushroom pizza $138我係openrice睇相嘅時候見到都幾多人推介呢個 好似超靚咁 所以我哋就嗌咗😈佢嚟到真係好靚 超足料 而且好重黑松露味 但係佢個餅底係真係好餅 唔係好Pizza 佢又無厚批個種咬口 但係又唔係真係算脆底渦 所以成件事失色左啲🤔·tasting platter $188我本身覺得呢個超級吸引架 可以一次過試咁多種tapas 但係佢嚟到比我想像中細份好多 而且啲嘢食都一般 冇乜特別 可能大家嗌炸嘢嗰啲會好食啲😢我哋見到隔離枱啲calamari同炸薯條都好似好香口咁😭😭呢一個佢入邊係有墨魚仔 鮑魚 呢兩個個味普普通通啦 但係個鮑魚真係好細粒 2件加埋都好似無平時半個😂之後佢仲有一個炸菇既 呢個唔錯嘅 不過又係超細粒 之後仲有蟹肉croquette呢個就好味啲 大粒啲而且真係食到蟹肉🦀️·churros with choc
🇭🇰Playa de Papagayo

tasting platter $188
tasting platter

churros with chocolate paste $78
churros with chocolate paste

呢個幾好食 佢係真係即炸嘅 出面超級脆 而且入邊個心做到少少煙韌 冬甩嗰個感覺 不過我略嫌佢個朱古力醬唔夠苦 所以食落個層次感差啲😚😚
regular sangria $68
呢個都真係幾好飲 不過佢就覺得佢無咩酒味 偏果汁多啲🙊😂😂而且佢都幾多冰 所以會搞到面頭有啲淡 所以大家最好畢走啲冰 同埋雖然佢擺咗一條玉桂條落嚟 但係其實我覺得佢飲落無真係好重肉桂 所以都好易入口嘅😏
#rbyeat
#rby西餐