2021-11-15
呢間西餐廳喺佐敦同油麻地都有分店,網上book位會抵好多,like fb或ig po相,仲會送松露薯條一客🍟🙈.🍝 法國鵝肝松露野菌扁意粉 🇫🇷 · $198.見到有鵝肝即刻嗌咗‼️鵝肝幾厚身嫩滑,但唔係好脆🙈 扁意粉幾掛汁,記住要撈勻碟底嘅醬,會入味好多,但覺得黑松露味可以再重手啲🥳 同埋會想扁意粉韌啲,更有嚼勁就好喇👅.🥞 Oreo曲奇芝士班戟配雪糕🍦 · $88.呢個超大份超飽肚🤰🏻pancake有四層,暖暖地,蛋香都幾濃,但個人都係鍾意梳乎厘質感多啲🥞 班戟上面係mascarpone cheese · oreo曲奇碎 · 雲呢拿雪糕🍦冇諗過oreo碎仲係好脆,令整體口感更豐富🍪 mascarpone cream好滑身好輕盈,但如果有少少芝士鹹香,味道就會更有層次🙈.☕️ Tiramisu 🍰 · $48.第一啖已經覺得酒味好重,但反而無咩咖啡味,通常cafe嘅tiramisu都係啱啱相反🤣 底層手指餅酒味幾重,而且浸得啱啱好唔會太濕😋 中間嗰層有朱古力脆珠,但有少少軟,所以覺得唔係好夾🍫 而且cream都幾多,亦唔算好幼滑,有少少膩🙈.🍞 龍蝦湯 🦞 · $68.湯會送蒜蓉包一塊🙈
🍝 法國鵝肝松露野菌扁意粉 🇫🇷 · $198
🥞 Oreo曲奇芝士班戟配雪糕🍦 · $88
☕️ Tiramisu 🍰 · $48
🍞 龍蝦湯 🦞 · $68
湯會送蒜蓉包一塊🙈 蒜蓉包幾香脆,牛油香幾重🧈但湯就比較稀,而且無咩龍蝦味🤣🦞